Meltem TV'de Yayınlanan Kore Dizileri 2023 Eski Yeni Güncel Tüm Liste Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Meltem TV’de Yayınlanan Birbirinden Özel Kore Dizileri

Meltem-TV'de-Yayınlanan-Kore-Dizileri

Meltem TV’de Yayınlanan Kore Dizileri

Tüm dünyada olduğu kadar ülkemizde de çok sevilen Kore Dizileri TRT’nin yanı sıra Meltem TV televizyon kanalında da yayınlanmaya devam ediyor. Yayın akışında daha çok Tarihi Türdeki Kore dizilerine yer veren kanal, günümüzde yani 2023 yılında da söz konusu dizileri yayınlanmaya devam ediyor. Peki, Meltem TV’de hangi Kore dizilerini izleyebilirsiniz? İşte Meltem TV’de Yayınlanan Kore Dizileri 2023 güncel listesi ile Meltem TV Tarihi Kore dizileri Meltem TV’de daha önce yayınlanmış Eski Yeni Kore dizileri listesi.

2023’te Yayınlanmaya Devam Eden Kore Dizileri

Meltem TV’de daha önce yayınlanan sevilen tarihi Kore dizileri 2023 yılında da yayınlanmaya devam ediyor. Başlığımızda söz konusu dizilerin listesi yanında dizilerin yayın günü ve saati ile ilgili detayları bulabilirsiniz.

Demir Prenses / Empress Chun Choo

Meltem TV’de yeni yayınlanmaya başlayan 2009 yapımı Demir Prenses (Empress Chun Choo) dizisi Mançurya ve Tungusic insanlarına karşı savaşmış Goryeo’nun 3. imparatoriçesinin hikayesini konu alıyor. Başrollerinde; Chae Shi-ra, Kim Suk-hoon, Choi Jae-sung, Lee Deok-hwa, Kim Ho-jin, Shin Ae gibi oyuncular yer aldığı dizi 78 bölümden oluşuyor. Dizinin konusu, gerçek bir tarihi şahsiyet olan İmparatoriçe Cheonchu’nun atalarının inşa ettiği ülkeyi korumak için yaşam boyu verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Saraydaki Mücevher / The Great Jang-Geum

meltem-tv-kore-dizileri-Saraydaki-Mücevher

Meltem TV’de yayınlanmaya devam eden Kore dizisi Saraydaki Mücevher, 2008 yılında TRT 1’de de seyirciyle buluşmuştur. Orijinal ismi The Great Jang-Geum (Dae Jang-geum) Türkçe Dublajlı ismi Saraydaki Mücevher olan tarih dram türünde olan dizi, 2003 yılında hayata çekişmiştir. Joseon Hanedanlığının Vakayiname’ sinden (olayların günü gününe yazılı bulunduğu yapıt) tanımlanan tarih temel alınarak çekilen dizi, Joseon Hanedanı’nın ilk kadın saray hekimi Jang-Geum’nin hikayesini konu almaktadır. Saraydaki Mücevher hafta içi her gün saat 15.00’de Meltem TV ekranlarında yayınlanmaktadır.

Saraydaki Mücevher ve Büyük Kral Kore dizilerini izlemek ve saat bilgisi için Meltem TV yayın akışını ziyaret edebilirsiniz.

Saraydaki Mücevher 1. Bölüm Türkçe Dublajlı İzle

Büyük Kral / Dae Jo-yeong

meltem-televizyonunda-gösterilen-büyük-kral-jo-young

Meltem TV’de yayınlanan Kore Dizileri arasında Türkçe Dublajlı ismi Büyük Kral olan Dae Jo-yeong Kore Dizisi de yayınlanıyor. Hafta İçi 11.30’da yayınlanan dizi, 134 bölümlük bu epik drama olarak karşımıza çıkıyor. 2007 yapımı Güney Kore dizisinin konusu, 1300 yıl öncesine dayanan Balhae Krallığının Kral Dae Jo-yeong ve diğer kahramanlarının hayatını anlatıyor.

Başrollerinde; Choi Soo-jong, Lee Deok-hwa, Jeong Bo-seok, Park Ye Jin’in yer aldığı Dae Jo-yeong (Büyük Kral) Kore dizisi Dae Jo-yeong doğmadan önce 645 yılında Tang ve Goguryeo arasındaki bir savaş sırasında başlıyor.

Büyük Tacir / Sangdo

büyük-tacir-dizisi-konusu

Tarihi Kore dizileri arasında ilk sırada yer alan Türkçe dublajlı isimli Tacir dizisi, daha önce TRT 1 ekranlarında da seyirci karşısına çıkmıştı. 2001 yapımı Choi In-ho tarafından yazılan The Merchant of Joseon romanından uyarlanan bir Güney Kore yapımı tarihi Kore draması olan Sangda (Büyük Tacir) dizisi, Joseon Hanedanlığında yaşayan efsanevi bir tüccar olan Im Sang-ok’un (1779-1855) yılları arasındaki hikâyesini anlatıyor. Lee Byung-hoon tarafından yönetilen 50 bölümden oluşan dizinin başrollerinde Lee Jae-ryong, Kim Hyun-joo, Jeong Bo-seok ve Lee Soon-jae yer alıyor.

Büyük Tacir Dizisi 1. Bölüm İzle

Denizler İmparatoru / Emperor of the Sea/ Haeshin

meltem-kore-dizileri-denizler-imparatoru-Emperor-of-the-Sea-Haeshin

Yönetmenliğini Kang Il Soo (Wang Guhn) ve Kang Byung Taek’in yaptığı, senaryosunu Jung Jin Ok Sangdo ve Hwang Joo Ha (Dae Jang-geum)’un yazdığı dizi, Kore (Şila Hanedanlığı )’de 787-846 yıllarında yaşayan Jangbogo (Goong-Bo) adlı tüccarın hayatını, kölelikten kurtuluşunu, yükselişini ve verdiği savaşlarını anlatıyor.

Biyografi türündeki Hae-sin (Denizler İmparatoru) dizisi, 70 dakikadan oluşan 51 bölümden oluşmaktadır. Meltem TV’de Yayınlanan Kore Dizileri arasında yer alan ve bir Kore draması olarak karşımıza çıkan Denizler İmparatoru’nun orijinal adı Deniz Tanrısı anlamına gelen Haeshin’dir. Kore yapımı olan dizi KBS2 TV tarafından çekilmiş ve çekimleri 8 ay sürmüştür. Başrol oyuncuları; Choi Soo-jong, Chae Si Ra, Song Il-Gook, Soo Ae’dır.

Efsane Prens / Jumong

efsane-prens-jumong-konusu

Kore tarihinin başlangıcı sayılan Jumong hikâyesini ele alan dizi, Kore de 2006 yılının en çok izlenen dizilerinden birisi olmuştur. Meltem TV’de seyirci karşısına çıkan dizi özellikle tarihi Kore Dizisi sevenlerin ilgisini çekecektir.

Efsane Prens Kore Dizisi Konusu

Toplam 81 bölümden oluşan dizide halk kahramanı komutan Hae-Mo Su’nun oğlu Jumong, babasının amacını yerine getirmek için çalışır. Ve bu uğursa Go Gur Yeo adında yeni bir ülke kurar. Gyeru kabilesi liderinin kızı olan So Seo no ise, Jumong’un büyük aşkıdır.

Prensesin Tutkusu (The Princess Man)

The-Princess-Man--prensesin-tutusu-kore-dizisi-meltem-tv-izled

Meltem TV’de Yayınlanan Kore Dizileri arasında ilk sıralarda yer alan Türkçe dublajlı ismi Prensesin Tutkusu, orijinal ismi The Princess Man 2011 yılında KBS2 kanalında yayınlanmıştır. İmkânsızlıklar içinde yaşanan tutkulu bir aşkın hikayesini izlemek isteyenler için önerimiz olan dizi 20 bölümden oluşuyor.

Prensesin Tutkusu Kore Dizisi Konusu

Büyük Prens Suyang’ın en büyük ve en sevdiği kızı, maceracı bir çizgiye sahiptir. Zeki ve tatlı bir kişiliğe sahip Lee Se-ryung, babasının onunla evliliğini ayarlamak için yaptığı planı öğrenir. Bunun üzerine kuzeni Prenses Gyeonghye’yi kocası olması planlanan Kim Seung-yoo ile bir özel ders sırasında onunla yer değiştirmeye ikna eder. İlk izlenimi olumlu olmayan ve onu kibirli bir kadın avcısı olarak gören Se-ryung’un fikri zamanla değişir. Müstakbel kocasına gizlice göz atmak için yaptığı zararsız bir şaka büyük bir aşka dönüşür. Babaları arasında yavaş yavaş gelişen derin ve ölümcül siyasi düşmanlıktan habersiz birbirlerine derinden aşık olan aşıkların durumu kontrolden çıkar. Kim Seung-yoo, Kral tarafından Prens Eş adayı olarak seçildikten sonra, Büyük Prens Suyang, Se-ryung’a Kim Seung-yoo’nun en iyi arkadaşı Shin Myeon ile evlenme sözü verir.

İljima /The Phantom Thief

Iljimae-tarihi-kore-dizileri-meltem-tv

Başrollünde Lee Joon-gi’nin oynadığı 2008 Güney Kore Tarihi Aksiyon dizisi İljima, yazar Ko Woo-young’ın Ming hanedanlığından Çin folkloruna dayanan ve Joseon döneminde maskeli bir Robin Hood benzeri karakter hakkında yazdığı 1975 – 1977 yılları arasında yayınlanan İljimae isimli çizgi romana dayanıyor. Meltem TV Tarihi Kore dizileri listesinde olan IMDB’den 8,3 puan alan İljima dizisi, aynı zamanda En İyi Asya Dizileri önerileri ve En İyi Yabancı Dizi tavsiyeleri arasında yer almaktadır.

İljima Kore Dizisi Konusu

İljima dizisinin hikayesi, Ryung (Lee Joon-Gi) gündüzleri pazaryerinde gangsterlik yapmaktadır. Geceleri ise yoksullara yardım etme amacıyla hükümet yetkililerini soymaktadır. Her soygundan sonra çaldıklarının yerine erik çiçeği bırakır. Halk onu sadece Iljimae olarak bilir. Bong (Lee Young-Ah) iyi bir dövüşçüdür ve Ryung’u sevmektedir. Eun-Chan (Han Hyo-Joo) ise bir soylunun kızıdır ve iljimae ile karşılaştıkları günden beri onu sevmektedir.

Savaşçı / Warrior Baek Dong Soo

Savaşçı--Warrior-Baek-Dong-Soo-hangi-kanalda

Başrolünde ünlü Koreli oyuncu Ji Chang wook‘un rol aldığı orijinal ismi Warrior Baek Dong Soo Türkçe ‘ye çevrilmiş ismi Savaşçı dizisi, tarihi Kore dizileri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Lee Jae-heon tarafından yazılan çizgi roman Saygıdeğer Baek Dong-soo’ya dayanan dizi, Joseon tarihi figürü Baek Dong-soo’nun nasıl bir kılıç ustası ve halk kahramanı haline geldiğini konu alıyor. 2011 yapımı dizi 29 bölümden oluşuyor.

Efsane Kral / Kral Geunchogo

efsane-kral-geunchogo-konusu

Meltem TV ekranlarında seyirciyle buluşan başrollerinde; Kam Woo-sung, Kim Ji-soo ve Lee Jong-won’un oynadığı 2011 yapımı Güney Kore dizisi Kral Geunchogo (Efsane Kral, Kore’nin üç krallık döneminde, Bekçe Krallığı’na altın çağını yaşatan hükümdar Kral Geunchogo’un hikayesini konu almaktadır. İMDb’de 6.3’lük puana sahip dizi, 60 dakikalık toplam 60 bölümden oluşuyor.

Efsane Kral Kore Dizisi Konusu

Kral Geunchogo. Kore’nin üç krallık döneminde, Bekçe Krallığı’na altın çağını yaşatan hükümdardır. Kral Geunchogo’nun hayatını ve başarılarını konu alan dizi, onun kuzeydeki Koguryo krallığını dizginlemesiyle Japonya ile ilişkiler kurmasıyla Çin’in doğu kesimlerini ele geçirip büyük bir ticaret ülkesi kurmasını konu alıyor.

Köle Avcısı/ The Slave Hunters

Köle-Avcıları-the-Slave-Hunters-meltem-tv-tarihi-kore-dizileri

Meltem TV’de yayınlanan Kore dizileri listesinde yer alan tarihi türde dizilerden olan The Slave Hunters (Köle Avcısı) dizisi, Joseon Hanedanlığı döneminde köle avcılarının dünyasını anlatan bir drama olarak karşımıza çıkıyor. 1 Saat 10 dakikalık 24 bölümden oluşan dizi, Türkçe dublajlı olarak Meltem TV’de yayınlanmıştı.

Köle Avcıları Konusu

Kaçak köleler Nobi olarak bilinir. Nobiler kölelik sisteminde doğmuş suçlu ve cezalandırılması gereken kişilerdir. Bir gün bir köle avcısı olan Jang Hyuk, yanlışlıkla suçlandıktan sonra kölelerin arasına düşer. Burada bir nobinin yani kaçak bir kölenin veliaht prens olduğu ve bir komploya kurban gittiği söylentisiyle karşılaşır. Ve onun izini bulmak için görevlendirilir. Jang Hyuk, kaçak köleyi ararken hizmetçi olan sevdiği kadını Lee Da-hae’i bulmaya çalışır. Dizi bir aşk üçgeni içerisinde geçerken aynı zamanda muhteşem görsellere de sahip.

Muhteşem Kraliçe / Queen Seon Deok

queen-seondok-muhteşem-kraliçe-meltem-tv-kore-dizileri

Aralık 2009’da TRT 1’de Türkçe dublajlı olarak yayınlanan Muhteşem Kraliçe dizisi, aynı zamanda Meltem TV’de yayınlanan Kore dizileri arasında yer alıyor. Kore Yarımadasının Güneyinde bulunan Silla Krallığı’nın Hükümdarı ve ilk kadın yöneticisi olan Kraliçe Seondeok’un hayatını konu alan Queen Seon Deok, Silla tarihinin üç kraliçesinden birisidir. 14 hüküm süren Kraliçe Seondeok üstün zekasıyla Silla’nın bütünlüğünü korumuş Çin (Tang Hanedanı) ile bağları genişletmiştir.

Muhteşem Kraliçe Konusu

Deokman (daha sonra bilinecek adıyla Kraliçe Seondeok) ikiz olarak doğmuş ama ikizlerin felaket getireceği kehaneti sebebiyle bebekken terk edilmiştir. Daha sonra saraya geri getirilince gücü ele geçirmek isteyen Lady Mishil ‘in karşısında ikizi Prenses Chongmyeong’un tarafına katılır. Lady Mishil iki Silla prensesini ve savaştaki Prenses Deokman’ı öldürmek için ketum bir plan yapar. Prenses Chongmyong, Lady Misil’in adamları tarafından suikaste uğrar. Fakat, Prenses Deokman kurnazca yazdığı bir notla General Kim Yusin, Hwarang Alchun ve Lady Mishil ‘den nefret edenlerle birlik olup uzun savaşlar sonucu Lady Mishil ‘i ortadan kaldırır. Prenses Deokman sonunda Silla Krallığının ilk kraliçesi Kraliçe Seondeok olarak tahta çıkar.

Meltem TV Kore Dizileri Nasıl İzlenir?

Günümüzde Türkçe altyazılı Kore dizilerini yayınlayan çok sayıda online dijital platform bulunuyor. Meltem TV’de yayınlanan Kore dizileri halen Meltem TV kanalında gösterilmeye devam ediyor. Günde iki dizi yayınlayan kanalın dizilerini izlemek için dizi izleme platformlarından yararlanmanın yanında Dailymotion ve youtube kanallarından da güvenli bir şekilde izleyebilirsiniz.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kore Doktor Dizileri Sevenler Buraya

Tarihi Türde Romantik Kore Dizileri

En İyi Romantik Komedi Kore Dizileri

TRT 1 Kore Dizileri

Meltem TV Kore Dizisi Saatleri için Yayın Akışı

İşte Türkçe Dublajlı Seyredebileceğiniz Kore Dizileri


Bir Cevap Yazın