80'lerin Kara Şimşek Dizisi Film Oluyor! İşte Konusu ve Oyuncuları Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

80’lerin Kara Şimşek Dizisi Film Oluyor!

kara-şimşek-dizisi-film

Kara Şimşek Dizisi Film Oluyor!

80’li yıllara damga vuran, dünyada izlenme rekorları kıran efsane yabancı dizi Kara Şimşek dizisi film oluyor. Orijinal adı Knight Rider olan efsane yabancı dizi Kara Şimşek film oluyor. 36 yıl önce 1982-1986 yılları arasında ABD’de yayınlanan dizi, Türkiye dahil dünyanın pek çok ülkesinde yayınlanarak popüler olmuştu. Peki, Kara Şimşek filmi ne zaman çıkıyor? İşte Kara Şimşek filmi konusu, oyuncuları ve çok özel detaylar.

Türkiye’de TRT’de Yayınlanan Efsane Diziler Arasına Girdi

TRT’nin tek kanallı olduğu dönemlerde ekrana gelen Kara Şimşek dizisi, toplam 4 sezon 90 bölüm sürmüştü. Milyonları ekran karşısına kilitleyen fantastik bilim kurgu dizisi; Kanun Namına, Hava Kurdu, A Takımı, MacGyver ve Magnum ile beraber “Seksenlerin Efsanevi Dizilerinden Birisi” olarak kabul edildi.

kara-şimşek-sinema-filmi-olarak-türkiye-de-gösterilecek

80’lere Damgasını Vuran Efsane Dizi Kara Şimşek İlk Kez Kısa Film Olacak

Bir neslin çocukluk efsanesi olan seksenli yıllara damgasını vuran Kara Şimşek dizisi 36 yıl sonra ilk kez kısa film olarak karşımıza çıkacak. Filmin çekimleri Türkiye’de yapılacak.

Kara Şimşek Filmin Oyuncuları da Belli Oldu

Dizide April Curtis’i canlandıran Rebecca Holden, filmde başrol oynayacak. Türkiye’de Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisiyle tanınan ünlü oyuncu Wilma Elles de filmin oyuncu kadrosu arasında yer alıyor. Merak uyandıran Kara Şimşek filminin diğer oyuncu kadrosu ile ilgili gelişmeler yazımızda ve film dizi haber sitemizde olacak.

Film Orijinal KITT İle Çekilecek

Diziye adını veren üstün teknolojiye sahip sürücüsü Michael Knight’ın dert ortağı KİTT’in orijinali filmin çekimlerinde kullanılacak. Çekimleri orijinal KITT otomobiliyle gerçekleştirilecek olan film için Holden, duygularını “Yıllar sonra Kitt ile buluşmak çok heyecanlı. Ramiz’e bu projeyi hayata geçirdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Filmin Başrol Oyuncusu ve Orijinal Arabasıyla Dünyada İlk Kez Bir Kısa Film Çekiyoruz”

Kara Şimşek Filmi yapımcısı Ramiz Özbay; “Filmin başrol oyuncusu ve orijinal arabasıyla dünyada ilk kez bir kısa film çekiyoruz. Film, 15 dakika olacak. Dünyada izlenme rekorları kıran 10 film ve diziyi orijinal oyuncularıyla bu şekilde Türkiye’de tekrar çekeceğiz” dedi. Yapımda yer alan bir diğer oyuncu Wilma Elles ise Kara Şimşek’in hayranı olduğunu ve bu filmde olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi.

kaar-şimşek-filmi-ne-zaman-türkiye-ye-gelecek

Yıllar Sonra “Kitt” İle Buluşmak Çok Heyecanlı

Yapımcı Ramiz Özbay ve Gönül Kahvesi birlikteliği ile Türkiye’ye davet edilen Kara Şimşek dizisinin başrol oyuncularından Rebecca Holden, orijinal Kitt aracının başında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ünlü yıldız, “Yıllar sonra Kitt ile buluşmak çok heyecanlı. Ramiz’e bu projeyi hayata geçirdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

İzlenme Rekorları Kıran 10 Film ve Dizi Yeniden Çekilecek

Hayata geçirilecek projeyi anlatan yapımcı Ramiz Özbay, “15 dakika olacak kısa filmin ‘Kara Şimşek’ adlı soundtrack şarkısını ben seslendiriyorum. Dünyada izlenme rekorları kıran 10 film ve diziyi oyuncularıyla Türkiye’de tekrar çekeceğiz” dedi.

Kara Şimşek (Knight Rider) Filmi James Wan Yönetmenliğinde Gelecek

Saw, The Conjuring, Fast & Furious 7 ve Aquaman filmleri ile tanınan yönetmen ve yapımcı James Wan, yeni Kara Şimşek filminin başına geçecek isim olarak açıklandı.

Kara Şimşek Filminin Konusu

Heyecanla beklenen Kara Şimşek Filminin nasıl bir konu işleyeceği şimdilik açıklanmadı. Yapımın senarist koltuğunda, T.J. Fixman ismini yer alıyor. Fixman’ın bu zamana kadar çeşitli video oyunların senaryoları ile tanınıyor.

Kara Şimşek Filmi Ne Zaman Çıkacak?

Kara Şimşek filminin oyuncu kadrosu ile vizyon tarihi ya da yayınlanacağı platform şimdilik belli değil. Detaylar geldikçe yazımızda olacak.

Kara Şimşek (Knight Rider) Dizisi Hakkında Çok Özel Detaylar

kara-şimşek-dizisi-hakkında-çok-özel

Büyük küçük sayısız hayranı olan dünyanın en unutulmaz dizileri arasında yer alan Knight Rider (Kara Şimşek), ilk olarak 26 Eylül 1982 – 4 Nisan 1986 yılları arasında ABD’de NBC televizyon kanalında yayınlanmaya başlamıştır. 4 Sezon 48 dakikalık 90 bölümden oluşan fantastik türdeki dizi izleyicinin gönlünde taht kurmuştur.

Kara Şimşek’in Hikayesi En İlgi Çekici Yan Oldu!

Efsane dizi Kara Şimşek dizisi kendi kendine hareket edebilen, konuşabilen yapay zekalı otomobil KITT ile sahibi Michael Knight’ın başından geçen olayları konu alıyor. TRT 1’deki ilk yayınında Michael Knight’ı (David David Hasselhoff) Lemi Bilgin, Kitt’i Savaş Tamer ve Nüvit Candaner, Devon Miles’i de Ergün Uçucu seslendirmiştir. Yapay Zekanın ne olduğunu bilmediğimiz söz konusu dönemde tamamen yapay zekayla donan akıllı araba Kitt’in maceraları dizinin en ilgi çekici yanı oldu.

kara-simsek-filmi-knight-rider-konusu-ne

Türkiye’de Pek Çok Defa Yayınlandı

Kara şimşek dizisi Türk izleyicisi tarafından o kadar çok sevildi ki daha sonraki yıllarda; TRT 3 ve TRT 4’te ilk sezonu iki kere tekrar etmiş, ancak seslendirmeleri değişmiştir. Dizi Teleon kanalında şifreli olarak bir süre gösterimde kalmış, sonraki yıllarda Meltem TV ve Ege TV Kanallarından da yayınlanmıştır.

Kara Şimşek Kime Satıldı?

80’li yıllara damga vuran dizi “Kara Şimşek” in yapay zekâlı arabası Kitt satıldı. Aracın sahibi aktör Hasselhoff, Kitt’i 150 bin dolara bir Türk’e sattığını açıkladı. 1980’lerin kült dizisi olarak bilinen “Kara Şimşek” in konuşan, ateş eden yapay zekâlı siyah spor arabası ‘Kitt’ satıldı. Nisanda aracın satın alındığını dile getiren Hasselhoff, “Kara Şimşek’in pozitif anlamda bu kadar çok kişiyi etkilediğine inanamıyorum. Kitt’i 150 bin dolara Türkiye’den birine sattım” diye konuştu ancak yeni sahibinin alıcısının adını söylemedi.

Kara Şimşek Dizisi Başrol Oyuncuları

  • David Hasselhoff: “Michael” Knight
  • Patricia McPherson: Dr.”Bonnie” Barstow
  • Edward Mulhare: Emekli Binbaşı Devon “Miles”
  • Peter Parros: “RC3” Reginald Cornelius III
  • Rebecca Holden: “April” Curtis

Kaynak: Knight Rider / Kara Şimşek Vikipedi

Knight Rider / Kara Şimşek Dizisi

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Unutulmaz’ın Eda’sının Yeni Diziyle Dönüyor!

Cünety Arkın Kurtuluş Osman’da Oynamıştı!

Adı Efsane Dizisi Nasıl Bir Dizi?

Google Yılın En Çok Aranan Dizilerini Açıkladı!

80’lerin Kara Şimşek Dizisi Film Oluyor!” te bir düşünce

Bir Cevap Yazın