Tarihi Türde En Çok İzlenen Kore Dizileri Listesi Konuları ve Oyuncuları Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Tarihi Türde En Çok İzlenen Romantik Kore Dizileri

tarihi türünde en çok izlenen kore dizileri

TARİHİ TÜRDE EN ÇOK İZLENEN KORE DİZİLERİ

Kore Dizileri hangi türde olursa olsun dünya genelindeki dizi severler tarafından ilgiyle izlenmekte. Hatta bazıları o kadar çok sevilmekte ki bu nedenle birçok Türk dizisine de ilham kaynağı olmakta. Peki, severek izlediğiniz birçok Türk dizisinin bir Kore dizisinden uyarlama olduğunu biliyor muydunuz? Kore Dizileri romantik, komedi, dram, tarihi vb. ne türde olursa olsun seyirciler tarafından büyük bir keyifle izleniyor. Bununla birlikte tarihi türdeki dizilerle ile saray dizileri diğer türlerden biraz daha öne çıkıyor. Film Dizi Haber olarak; ülkemizde Türkçe dublajlı Kore Dizilerinin ardı sıra yayınlandığı şu sıralarda meraklıları için izlemelerini şiddetle önerdiğimiz Tarihi Türde En Çok İzlenen Kore Dizileri Listesini sizler için hazırladık. İşte, türlerine göre tarihi türde Kore dizisi izlemeyi pek tercih etmeyenlerin, seyrettiklerinde “Bunu neden daha önce izlemedim?” Dedirtecek türden tarihi dram ve romantik Kore Dizileri.

2019 Yılının En İyi Tarihi Kore Dizi Listesi

THE CROWNED CLOWN

2019 yılının en fazla IMDB puanına sahip tarihi türdeki dizilerinden birsi olan The Crowned Clown Kore dizisi var. Büyük bir beğeniyle izlenen dizi, 2019 yılının başlarında Güney Kore’nin TvN televizyon kanalında yayınlanmıştır. Tarihi Türde En Çok İzlenen Kore Dizileri arasında yer alan dizi toplam 16 bölümden oluşur. Dizi aynı zamanda 2012 yılında çekilen ödüllü film, “Masquerade”den esinlenerek televizyona uyarlanmıştır.

The Crowned Clown Konusu

the-crowned-clown-konusu

Joseon döenminde yaşayan Kral Lee Hun, kendisine karşı çıkan ayaklanmada olası suikast girişimini önlemek için kendisine tıpa tıp benzeyen Ha Sun ismindeki bir soytarıyı tahta geçirir. Kralın yerine tahta oturmak sorunda kalan bu sahte kral bir süre sonra Kraliçe Yoo So- Woon’a aşık olur.

Crowned Clown Türkçe Altyazılı İzle

The Crowned Clown Kore Dizisi Oyuncuları

  • Yeo Jin-Goo (Ha Sun, Kral Lee Hun),
  • Lee Se-Young (Kraliçe Yoo So-Woon),
  • Kim Sang-Kyung (Saray Sekreteri Lee Kyu)
  • Jang Gwang – Saray Beyi Jo
  • Yun Jong-Seok – Jang Moo-Young
  • Shin Soo-Yun – Dal-Rae
  • Yoon Kyung-Ho – Kab-Soo
  • Oh Ha-Nee – Ae-Young

The Crowned Clown Tanıtım Fragmanı

HAECHI

Hem terih hem de aksiyon türüden Koer dizisi sevenlerin izlemekten keyif alacağı Haechı dizisi, yayınlanması tamamlanmış toplam 4 bölümden oluşan tarihi Kore dizilerinden birisidir. IMDb’de 8.5 puana sahip olan diziyi Türkçe altyazılı olarak izleme imkanına sahipsiniz. İsmi bir mitten esinlenerek kalem alınan Haechi Kore dizisi, kötülükten iyiliği ayıran ve adaleti koruyan ( haetae) anlamına da gelmektedir.

Tarihi türde en çok izlenen Kore Dizileri listesinde ilk sıralarda yer alan dizi, Haechi’ adlı bir mitten esinlenerek kaleme alınmıştır. ‘Haechi’ (aynı zamanda olarak da bilinir), kötülükten iyiliği ayıran ve adaleti koruyan mistik bir yaratıktır.

Haechı Konusu

haechi-kore-dizisi-konusu-ve-oyuncuları

Jeseon Hanedanlığı döneminde geçen dizi de, ülkelerinde reform gerçekleştirmek isteyen dört farklı kişi, Prens Lee Geum’u kral yapmak isterler. Zira oldukça zeki ve adalet duygusu güçlü olan Prens Lee Geum, annesinin alt sınıftan olmasından dolayı sarayda saygı görmemektedir.

Haechı Oyuncuları

  • Jung Il-Woo – Lee Geum
  • Go Ara – Yeo Ji
  • Kwon Yool – Mun-Soo
  • Park Hoon – Dal-Moon

Haechı Tanıtım Fragmanı

İzlenmesi Gereken Eski Yeni Tarihi Türde Kore Dizileri

IŞIĞIN PRENSESİ 

ışığın-prensesi-kore-dizisi-konusu

Geçtiğimiz aylarda TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan orijinal adı Hwajung / Splendid Politics, Türkçe’ye Işığın Prensesi olarak çevrilen dizi, toplam 108 bölümden oluşuyor. Tarihi türde Kore dizisi sevenlerin izlemekten keyif alacağı Işığın Prensesi, Prenses Jeongmyeong yükselişi ve düşüş hikayesini anlatmaktadır.

Işığın Prensesi Kore Dizisinin Konusu

Tarihi Kore Dizilerinden birisi olan Işığın Prensesi’nin konusu Güney Kore’nin eski dönemlerinde geçmektedir. Kore’nin kuzeyinde hayat mücadelesi veren Mançuryalılar, doğudan Japonya, batıdan da Ming Hanedanlığı’nın baskısı altında yaşamaktadırlar. Kehanetlerinde hiç yanılmayan bir kahinin söylediklerine göre, ülkenin geleceğinde zulüm, kan ve gözyaşı hüküm sürecektir. Bu acı günlerde ülkeyi ancak tek bir kişi kurtarabilecektir.

Küçük Kardeşinin Ölümüyle Prenseslik Pozisyonunu Kaybeder

Tarihi türde en çok izlenen Kore Dizileri listesinde yer alan dizinin hikayesinde Kral SeongJo’nun kızı olan Prenses Jeongmyeong, üvey abisi Prens Gwanghae tarafından küçük erkek kardeşinin öldürülmesiyle prenseslik unvanını kaybeder. İktidar savaşları nedeniyle kendisini ölü göstermek durumunda kalan Prenses, maceracı ve cesur kişiliğiyle halkı tarafından çok sevilir.

Işığı Prensesi Oyuncuları
Prenses Jeongmyeong (Lee Yeon Hee), Prens Gwanghae (Cha Seung Won), Kral Injo (Kim Jae Won), Hong Joo-Won (Seo Kang Joon), In Woo (Han Joo Wan), Kang Joo-Sun (Cho Seong Ha), Lee Deok-Hyeong (Lee Sung Min), Lee Yi-Chum (Jung Woong In), Kraliçe Inmok (Shin Eun-Jung), Kang Joo-Sun (Cho Seong-Ha).

Işığın Prensesi Tanıtım Fragmanı

HWARANG

hwarang-kore-dizisi

Tarihi Romantik Kore dizilerinden birisi olan Hwarang, 2015-2016 yılları arasında yayınlanmıştır. Toplam 20 bölümden oluşur. Silla Krallığı döneminde “Hwarang” yani “Güzel Savaşçılar” adlı erkek savaşçılardan oluşan elit bir grubun hikayesini konu alır. Bu gençler atçılık, kılıç kullanmaktaki fiziksel yeteneklerinin iyi olması yanı sıra mükemmel görünüşleriyle de tanınmaktadırlar.

HWARANG TANITIM FRAGMANI

Hwarang Kore Dizisi Oyuncuları 

Park Seo Joon (Moo-Myung), Go Ara (A-Ro), Park Hyung-Sik (Sam Maek-Jong), Minho (Soo-Ho), Do Ji-Han (Ban-Ryoo), Joo Yoon-Woo (Yeo Wool), Seo Ye-Ji (Prenses Sookmyung), Kim Ji-Su (Kraliçe Jiso), Choi Won-Young (An Ji-Gong), Lee Kwang-Soo (Mak-Moon – Sun Woo)

Yİ – SAN / SARAYIN RÜZGARLARI

yi-san trt kore dizileri

Ülkemizde de TRT1 ekranlarında Sarayın Rüzgarları adıyla yayınlanan Güney Kore dizisi Yi-San’ın yayın tarihi 2007’dir. 77 bölümden oluşan dizinin başrol oyuncuları; Lee Seo Jin Yi San / King Jeong Jo, Han Ji Min / Seong Song Yeon, Park Eun Hye / Queen Hyo Eui , Lee Jong Soo / Park Dae Su, Lee Soon Jae / King Yeong Jo, Kyun Mi Ri / Lady Hye Kyeong’dır.

Yi San Tanıtım Fragmanı

Yi San / Sarayın Rüzgarlarının Konusu

Prens Sado ( Lee Chang Hun), abisinin erken yaşta ölmesi üzerine tahtın varisi olmuştur. Yi San, zaman içerisinde hükumete karşı bir komplo kurulmasından korkulduğu için babası (Prens Sado) tarafından bir pirinç deposuna hapsedilir. Aslında bu durum babasının karısı ana kraliçenin kurmuş olduğu bir tuzaktır. Yi San’ın hayatı ve tahta çıkışını konu alan dizi, Coson Hanedanlığının 22. Kralı olan Jeong Jo’nun tahta çıkışından esinlenerek hazırlanan dizide o dönemin saray hayatı gözler önüne seriliyor. Kral ve çocukluk arkadaşı Seong Song Yeon birbirine aşık olmasıyla gelişen olaylar, .Song Yeon kralın cariyesi olmasıyla devam eder.

SHİNE OR GO CRAZY

SHİNE-OR-GO-CRAZY trt kore dizileri

Yayın tarihi 2014 -2015 olan dizi toplamda 24 bölümden oluşmaktadır. Shine Or Go Crazy konusu; Wang So (Jang Hyuk) Goryeo’nun prensidir. Lanetlenmiş kaderinden ötürü yalnız geçen bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Bu nedenle parlak bir görünüme sahip olmasına karşın, kalbimde derin yaralar taşımaktadır. Bir gün Balhale’nin son prensesi olan Shin Yool (Oh Yeon-Seo) ile tanışır ve onunla evlenmek zorunda kalır. Shin Yool ise, başka bir ülkeye ışık olma kaderinde doğmuştur ve kaderinde olan ölümle yüz yüzedir. Bu olaylar çerçevesinde Wang So ile Shin Yool evlilik hayatları boyunca birbirlerine bağlanırlarken, kalplerinde yeşermeye başlayan aşk da gitgide büyümektedir.

Shine Or Go Crazy Oyuncuları; Jang Hyuk (Wang So), Oh Yeon-Seo (Shin Yool), Lee Honey (Heang Bo Yeo Won), Lim ju-Hwan (Wang Wook) dur.

LOVE IN THE MOONLİGHT – MOONLİGHT DRAWN BY CLOUDS  

love-in-the-moonlight

KBS2 kanalında 2016 yılında yayınlanan Love in the Moonlight, Güney Kore’nin televizyon dizisidir. 18 bölümden oluşan ve muhteşem bir aşk hikayesinin anlatıldığı dizide, şımarık prenslikten herkesin imrendiği bir yöneticiye dönüşen veliaht prensin hikayesini konu alır.

Soluksuz izleyeceğiniz Love İn The Moonlight dizisinin konusu ise şöyle;

Hong Ra On (Kim Yoo Jung) erkek kılığına girmiş ve geçimini erkeklere aşk / meşk meseleleri konusunda tavsiyeler vererek sağlayan genç bir kızdır. Günün birinde bir müşterisi için aşk mektubu yazarken yolu Veliaht Prens Lee Young/Hyomyeong’la kesişir. Ra On, onun Veliaht Prens olduğundan Hyomyeong da Ra On’un bir kız olduğundan haberdar değildir. Saraya harem ağası olarak giren Ra On, Veliaht Prens’in emrine verilir. Dizi ilerledikçe Veliaht Prens, onun kız olduğunu anlar ve yavaş yavaş Ra On’a aşık olmaya başlar.

Love İn The Moonlight Oyuncuları; Park Bo-gum (Lee Yeong), Kim Yoo-jung (Hong Ra-on), Jinyoung (Kim Yoon-sung), Kwak Dong-yeon (Kim Byung-yeon), Chae Soo-bin (Jo Ha-yeon)’dur.

 ILJİMAE  

iljimae-en çok izlenen tarihi kore dizileri

Kore dizisi sevenlerin izlemesi tavsiye edilen başyapıtlardan birisi olan İljimae dizisi Kore’nin Robin Hood hikayesini konu alır. 2008 yapımı olan dizi, 20 bölümden oluşuyor. Dizinin baş kahramanı olan İjimae (Lee Jun Gi Gerçekte Wang So kimdir?); gündüzleri işe yaramaz, çalışmayı sevmeyen, serseri birisi gibi görünse de geceleri halktan zorla alınan ve güçlerini aşan vergileri hükumeti soyarak geri alarak yoksullara dağıtan, dövüş sanatlarında usta bir kahramandır.

İljimae Tanıtım Fragmanı

Soyduğu yere Titis ağacı bırakmasından dolayı halk tarafından “İljimae” olarak isimlendirilen kahramanın, halk arasında şöhreti artarken, aynı zamanda pek çok da düşman sahibi olur. Duygulandırırken aynı zamanda da güldürebilen ender dizilerden olan İljamae oyuncu kadrosunda; Lee Jun ki (Iljimae), Park Shi Hoo (Shi Hoo Ja Dol), Han Hyo Joo (Eun Chan), Lee Young Ah (Bong Soon), Lee Moon Sik (Iljimae’nin Babası rolünde) yer alıyor.

THE MOON THAT EMBRACES THE SUN 

THE-MOON-THAT-EMBRACES-THE-SUN- trt kore dizileri

2012 yılı yapımı 20 bölümden oluşuyor. Aynı adı taşıyan bir romanın bir uyarlaması olan Moon  That Emnraces The Sun (Güneşi kucaklayan Ay), Türkçe’ye çevrilmiş ismiyle Sonsuza Dek, Kral Lee Hwon Ve Şaman Wol’un arasında geçen güçlü bir aşk ile Joseon Hanedanlığı’nda kurgulanmış bir kurmaca hikaye üzerinde söylemleri konu alır.

Moon That Emnraces The Sun Kore Dizisi Konusu / Sonsuza Dek 

Soylu bir ailede dünyaya gelen Wol / Yeon Woo (Han Ga İn) daha küçükken abisinin mezuniyet törenini izlemek için gittiği sarayda, çok sıkılan ve kaçmak için yollara arayan Velihat Prens Lee Hwon (Kim Soo Hyun) ile karşılaşır. İşte o anda kadar ağlarını örmeye başlar ve Lee Hwon Ve Yeon Woo birbirlerine aşık olurlar. Güzelliği, iyi kalpliliği ve akıllılığı ile tanınan Yeon Woo bir süre sonra saraya Velihat Prenses olarak atanır. Fakat Lee Hwon Ve Yeon Woo’nun mutluluğu kısa sürer. Zira, hükumette güç kazanmak isteyen bir grup saray adamları Yeon Woo’nun velihat prens olmasını istememektedirler. Onu öldürmek için Şaman’ı görevlendirirler.

Moon That Emnraces The Sun Tanıtım Fragmanı 

Şaman Yeon Woo’yu Öldüremez

Şaman her ne kadar bu görevi yerine getireceğini söylese de Yeon Woo’yu öldüremez. Onun yerine Yeon Woo’yu öldü göstererek ve onu da yanına alarak çok uzaklara gider. Yeon Woo bu sırada hafıza kaybı yaşamıştır. Tüm geçmişini unutmuş ve kendisinin Şaman Woo olduğuna inanarak büyümüştür.

Nefes Kesen Bir Yolculuğa Hazır Olun

Yeon Woo’nun ölümünden sonra Veliaht Prens Lee Hwon, başka bir soylu kızla evlendirilerek kral olur. Şaman Woo ile bir tesadüf eseri karşılaşan Kral Lee Hwon, onunla Yeon Woo arasındaki benzerlikleri fark eder ve yavaş yavaş onunla yakınlaşmaya başlar. Jung Eun Gwol’un “Haareul Poomeun Dal” adlı romanından televizyona uyarlanan dizi aynı adlı kitaptan televizyona uyarlanmıştır. Bu tarihsel türünde olan bu dizi, kader sevgisinin yeniden birleşimi ile ilgili nefes kesen, dramatik bir yolculuğun bir cehennemi olarak karşımıza çıkar.

Moon  That Emnraces The Sun Oyuncuları

Wol / Yeon Woo – Han Ga İn, Lee Hwon – Kim Soo Hyun, Yang Myung – Jung İl Woo, Yoon Bo Gyung – Kim Min Seo, Woon – Song Jae Rim, Genç Lee Hwon – Yeo Jin Goo’dır.

FAİTH 

en iyi tarihi kore dizileri FAİTH

Tarihi Fantastik, Romantik ve Aksiyon türünde Kore dizileri arasında yer alan Faith ya da The Great Doctor, toplam 24 bölümden oluşmaktadır. 13.08.2012-30.10.2012 yılları arasında Güney Kore SBS televizyon kanalında yayınlanmıştır. Tarihi bir dizi olarak tanımlanan Faith dizisi, sadece tarihi bir dizi değildir. Aynı zamanda dokunaklı bir aşk hikayesini konu olur.

Faith / The Great Doctor Kore Dizisi Konusu

Tarihi türde en çok izlenen Kore dizileri listesinde ilk sırada gösterilen Faith, tutkulu bir aşkın kahramanları 1300 yılların Goryeo Hanedanlığının komutanı Choi Young ile 2012 Kore’sinde Doktorluk yapan Dr. Yoo Eun Soo’nun fantastik hikayesini konu alır. Goryeo Hanedanlığı 918-1392 yılları arasında şu anki Kore devletinden yaklaşık 600 yıl önde aynı topraklarda var olan bir devlettir. Eski Kral’ı tahtan indirip yerine tahta çıkmak için yılarca sürgünde bekleyen Kral’ın ülkeye dönmesiyle başlayan hikaye, aynı zamanda kendisini halka kanıtlama mücadelesini konu ediyor.

faith-oyuncuları

Choi Young’ın Yoo Eun’u Zorla Kendi Zamanına Götürmesiyle Hikaye Başlar

Kralın muhafız birliği komutanı olması yanında aynı zamanda da dostu, güvendiği tek insan ve akıl danışmanı olan Choi Young (Lee Min Ho) ilerleyen zamanlarda general rütbesini alır. Kraliçe, Kral’ı saraya ulaştırıp tahta çıkarmak yolunda çıktığı mücadelede boynundan kılıç yarası alır. Choi Young, Kraliçeyi kurtarmak için Cennetin Kapısı olarak adlandırılan ve uzun yıllar kapalı olan kapıdan girerek 2012 yılına gider. Burada Doktorlar Kongresinde Seminer veren doktor Yoo Eun Soo’nun Kraliçeyi kurtaracak doktor olduğunu düşünür ve onu zorla geldiği kapıdan geçirerek kendi yüzyılına götürür.

Faith Tanıtım Fragmanı 

Choi Young Aynı Zamanda Üstün Güçlere Sahiptir

Choi Young, dövüşte ve kılıç kullanmada çok üstün yetenekli olmasının yanı sıra o dönemde bazı insanlarda bulunan olağanüstü güçlerden de birine sahip. Bu gücü sayesinde ellerini kullanarak karşısındaki insana yıldırımlar gönderebiliyor. Ama o gücünü kullandığı zamanlarda bedeni çok zayıf düşebiliyor. 2012 yılı yapımı olan Faith toplam 24 bölümden oluşuyor.

Faith Dizisinde Oynayan Oyuncular

Lee Min Ho / Choi Youn, Kim Hee Sun / Yoo Eun Soo, Ryu Duk Hwan / King Gong Min, Park Se Young / Princess Noh Gook – Queen In Deok, Yoo Oh Sung / Gi Chul, Shin Eun Jung / Hwa Soo In, Sung Hoon / Chun Eum Ja, Lee Philip / Jang Bin

EMPRESS Kİ – iMPARATORİÇE Kİ

tarihi kore dizileri EMPRESS-Kİ

Tarihi türde en çok izlenen Kore dizileri arasında bulunan Empress Ki / Imparotiçe Ki, 2013 yapımı 51 bölümden oluşuyor. Goryeo döneminde, Ki Seung Nyang (Ha Ji Won) adlı bir kadının Çin’in Yuan hanedanı İmparatoriçesi olma yolculuğuna kadar başından geçen olayların anlatıldığı bir dönem dizisidir. Ha Ji Won, bu yolculukta  iki karşıt ülkenin başkanları olan Goryeo’nun kralı ve Çin imparatoru ile özel dostluklar kuruyor ve aralarında bir aşk üçgeni yaşanıyor.

Empress ki Tanıtım Fragmanı

Bu dizide yer alan karakterlerin  son derece hayali olduğu gerçeğine rağmen, İmparatoriçe hala yaygın bir biçimde popüler hale gelmiş ve birçok kişi tarafından tüm zamanların en romantik karakterlerinden biri olarak kabul edilmiştir. Diziyi göz alıcı Goryeo ortamını ve karakterlerin cömert kostümleriyle ihtişamlı bir hayat tanık olacaksınız. Bununla birlikte hikayenin akışına, başından sonuna kadar uzanan yoğun aşk-nefret ilişkilerini en derinden hissedeceksiniz.

Empress Ki / İmparotiçe Ki Yakında TRT1 ekranlarında yayınlanacak. Detaylar için linki tıklayabilirsiniz.

DAE JANG GEUM / SARAYDAKİ MÜCEVHER

DAE-JANG-GEUM tavsiye edilen tarihi kore dizileri

Türk televizyon kanalı TRT1’de de yayınlanan DAE JANG GEUM, Türkçe’ye uyarlanan adıyla Saraydaki Mücevher, 2004 yılında yayınlanmıştır. Saraydaki Mücevher (Dae Jang-geum), Güney Kore TV kanalı MBC tarafından yapılmış 2003 TV dizisidir.. Türkiye’de, 14 Ocak 2008’den itibaren TRT 1’de yayınlanmıştır. Dae Jang – Geum tarihi Kore dizileri Türkçe dublajı olan dizidir.

Dae Jang – Geum / Saraydaki Mücevher Konusu

Joseon Hanedanlığı’nın Vakayiname’sinden betimlenen tarihi temel alınarak oluşturulan hikaye, Kore’nin Joseon Hanedanı’nın ilk bayan saray hekimi Jang-Geum’nin üzerine odaklanır. Dizinin konusu; Jang-Geum’nin hayatı olmakla birlikte geleneksel Kore kültürünün özellikle de Kore saray mutfağının ve tıbbının betimlemesi niteliğindedir. Hikaye, Joseon Hanedanlık’ı altındaki Kore’de, Kral Seongjong, Kral Yeonsan-gun (1494-1506) ve Kral Jungjong’un (1506-1544) saltanatları döneminde geçmektedir. Hikaye, o sıralar veliaht prens olan Kral Yeonsan-Gun’un annesi Kraliçe Yun’un, kralın emri üzerine bir grup saray muhafızı tarafından zehirlenmesi ile başlar.

Dae Jang Geum / Saraydaki Mücevher Tanıtım Fragmanı

Dae Jang – Geum / Saraydaki Mücevher Oyuncuları

Yeong-ae Lee, Hyeon-shik Lim, So-yi Kim, Jin-hee Ji, Bo-ra Geum,  Ja Hye Choi, Eun-hye Park,Mi-ri Gyeon, Ho Lim, Kuk Shin’dır.

QUEEN SEON DEOK / MUHTEŞEM KRALİÇE

queen-seon-deok-muhteşem-kraliçe

Queen Seondeok (Muhteşem Kraliçe), Orta Asya tarihinin kaydedilmiş ikinci kadın hükümdarı olan Kraliçe Seondeok’un hikayesini konu alıyor. 2009 yılında çekilen dizi, Türkiye’de 7 Aralık 2009’da TRT1 ekranlarında Muhteşem Kraliçe Türkçe Dublajlı adıyla yayınlanmıştır. Toplam 1 saatlik 62 bölümden oluşmaktadır.

The Great Queen Seon Deok Konusu

Deokman (Kraliçe Seondeok), ikiz bebek olarak dünyaya gelmiş ama o dönemde ikizlerin felaket getireceğine inanılmasından dolayı bebekken terk edilmiştir. Daha sonra saraya getirildiğinde gücü eline geçirmek isteyen Lady Mishil’in karşısında olamak için ikiz kardeşi Prenses Chongmyeong’un yanında yer alır. Lady Mishil, Silla’nın iki prensesini Prenses Deokman’a öldürmek için hain bir plan yapar. Prenses Chongmyong, Lady Mishil’in adamları tarafından suikaste uğrar.

Prenses Deokman’ın kurnazca yazdığı notla; General Kim Yusin, Hwarang Alchun ve Lady Mishil’den nefret edenlerle birlik olarak Lady Misili ortadan kaldırır ve Silla Krallığının ilk kraliçesi olarak tahta çıkar.

Kraliçe Seondeok Kimdir?

MÖ 634 yılında kraliçe olan Seondeok, Silla’nın 3 kraliçesinden ilkidir. 14 yıl boyunca hüküm sürmüş ve Silla’nın toprak bütünlüğünü korumuştur. Çin’de bulunan Tang Hanedanlığıyla ilişkilerini güçlendirmek için Tang Hanedanına öğrenci göndermiştir.

Queen Seondeok Oyuncuları

Lee Yo-won (Deokman – Seon Deok), Uhm Tae-woong (Kim Yusin), Kim Nam-gil (Bidam), Yoo Seung-ho (Chunchu), Joo Sang-wook, Go Hyun-jung (lady Misil), Yun Yu-Seon (Queen Maya), Park Ye-jin ( Princess Chunmyung)

QUEEN SEON DEOK TANITIM FRAGMANI

Muhteşem Kraliçe Dizisi TRT’de Yeniden Yayınlanıyor

TRT’de daha önce yayınlanan ve çok sevilen Kore Dizisi Muhteşem Kraliçe 2019 yaz sezonunda TRT 1 ekranlarında yeniden yayınlanıyor. Şayet diziyi hiç izlemediyseniz ya da yeniden izlemek isterseniz. 11 Haziran 2019 tarihinden itibaren hafta içi her gün saat 17.50’de TRT 1 den izleyebilirsiniz.

2019 Tarihi Türde Yeni Kore Dizileri Listesi

MOON LOVERS SCARLET HEART: REYO / AŞKA YOLCULUK

Moon-Lovers-Scarlet-Heart-3

Romantik Kore Dizileri önerileri içerisinde ilk sırada yer alan Moon Lovers Scarlet Heart fantastik konusuyla tekrar tekrar izleyeceğiniz yapımlar arasında yer alıyor. Tarihi türde en çok izlenen Kore dizileri arasında yer alan dizi,Çinli yazar Tong Hua’nın “Bu Jing Xin” isimli Çince romanından uyarlanan Aşka Yolculuk – Moon Lovers Scarlet Heart, ilk olarak 29 Ağustos 2016 yılında SBS Kanalında yayınlanmaya başlamıştır.

Moon Lovers Scarlet Heart Tanıtım Fragmanı 

Tarihi Kore dizileri Türkçe dublajı olan Aşka Yolculuk izlemeniz tavsiye edilen dizilerdendir. Fantastik – Tarih türünde olan dizi, güneş tutulması sırasında Goryeo Hanedanlığı zamanına geri giden (zamanına giden) ve orada diğer insanların korkudan önünde titrediği Wang So’ya (Lee Jun-Ki) aşık olan bir kızın (Ha jin- Hae Soo – Lee Ji – Eun) öyküsünü anlatmaktadır. Aşka Yolculuk Konusu ve Oyuncuları ile Kim Kimdir? detaylar için tıklayın

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Zengin Erkek Fakir Kız Konulu Kore Dizileri için Tıklayın…

İzlenmesi Şiddetle Tavsiye Edilen En Güzel Kore Dizileri İçin Tıklayın…

Mutlaka İzlemeniz Gereken En Güzel Romantik Komedi Kore Dizi Önerileri İçin Tıklayın…

TRT DE YAYINLANAN TARİHİ KORE DİZİLERİ İSİMLERİ VE KONULARI

Doktor Dizisi Sevenlere 23 Öneri

Kanal 7 Yeni Kore Dizileri

En iyi Türk Filmleri Listesi

2021’de Yeni Başlayacak Tarihi Kore Dizileri

Yeni Başlayanlar İçin En Popüler Kore Dizileri

Gülseren Budayıcıoğlu’dan Yeni Bir Dizi Daha Geliyor

En Çok İzlenen Hint Dizileri

Netflix’te En Çok İzlenen Diziler

TÜRKÇE DUBLAJLI YA DA TÜRKÇE ALT YAZILI OLARAK İZLEYEBİLİYORSUNUZ

Güney Kore Dizilerinin dünyada olduğu kadar Türk halkı tarafından sevilerek izlenmesi nedeniyle yukarıda izlemenizi önerdiğimiz dizilerden hemen hepsinin ya Türkçe dublajlı bölümleri veya Türkçe alt yazı ile izleyebileceğiniz bölümleri mevcut.

Kore Dizileri İnternetten Nasıl İzlenir?

Kore dizilerini İnternetten izlemek sanılanın aksine çok kolay. Tek yapmanız gereken şey, izlemek istediğiniz dizinin ismini Google arama çubuğuna yazmanız. (Google arama çubuğu diyorum çünkü Google bu konuda size daha çok alternatif sunuyor. Diğer arama çubukları da bu dizilerle ilgili pek çok yer önerse de hala bu konuda fazla iyi değiller.) Daha sonra önünüze çıkan listeden en üstten başlayarak Kore dizisi izleme sitelerini tıklayarak dizinizi izleyebiliyorsunuz. Kore dizisi izleme sitelerinden size önerebileceğimiz birkaç tanesi ise şöyle;

  • asyatv
  • koreanturk
  • korecenneti
  • uzakdoğu.tv
  • yeppuda
  • seyredelim
  • Netflix (Ünlü Dijital Platform da birbirinden iyi Kore Dizilerini bünyesinde barındırıyor. Üyelik tabanlı platformda her ay yeni Kore dizileri eskiklerinin yanında kütüphanede yerini alıyor.
  • Youtube özellikle ücretsiz Kore Dizisi izlemek isteyenler için aranılan platformların başında geliyor. Kanalda reklamsız dizi izlemek için Premium seçeneği de bulunuyor. Youtube’dan Kore Dizisi izlemek için youtube aramalara dizinin adını yazmanız yeterli. Kullanıcılar otomatik dil seçeneğinden Türkçe seçerek tüm diziler Türkçe Altyazılı olarak izlenme imkanına sahipler.

Bir Cevap Yazın