Gelmiş Gelmiş En iyi Tarihi Kore Dizileri 2023 Listesi/İşte En Çok İzlenenler Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Son Zamanların En İyi Tarihi Kore Dizileri Önerisi

gelmiş-geçmiş-en-iyi-tarihi-kore-dizileri

Gelmiş Geçmiş En İyi Tarihi Kore Dizileri Listesi Burada

Tarihi Kore dizileri, büyüleyici atmosferleri, karmaşık karakterleri ve etkileyici hikayeleriyle izleyicileri sarayların, prenseslerin ve Joseon Hanedanlığı döneminin büyülü dünyasına taşıyor. Bu diziler çoğu zaman Türkçe dublaj seçenekleriyle de yayınlanıyor. Böylece Türk izleyiciler de bu tarihi serüvenlere katılabiliyorlar. Özellikle saray entrikaları, aşkın karmaşıklığı ve tarihi atmosferi sevenler için tarihi Kore dizileri kaçırılmaması gereken başyapıtlar arasında yer alıyor. Film Dizi Haber olarak mutlaka izlemenizi tavsiye ettiğimiz en iyi Tarihi Kore Dizileri 2023 listesini sizler için hazırladık.

Dizilerdeki İhtişam: En İyi Joseon Hanedanlığı, Saray ve Prenses Dizileri

Romantik Komedi, Dram, Fantastik hangi türde olursa olsun Tarihi Kore dizileri, büyüleyici hikayeleri ve etkileyici kostümleriyle izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Bu diziler, genellikle Joseon Hanedanlığı dönemi gibi tarihi dönemleri ele alırken, saray entrikaları, prenseslerin yaşamları ve aşk hikayeleri üzerine de odaklanıyor. İşte tarihi türde en iyi Joseon Hanedanlığı, saray ve prenses dizileri:

1 – Dae Jang Geum / Jewel in the Palace (2003)

saraydaki-mucevher-tarihi-kore-dizisi-önerileri

Son yılların En iyi Tarihi Kore Dizileri 2023 listesinde ilk sıralarda Dae Jang Geum yer alıyor. Aynı zamanda Türkiye’de TRT kanalında Türkçe dubljalı olarak yayınlanan Tarihi Kore dizilerinden birisi olan Dae Jang Geum (Saraydaki Mücevher), bir kadın aşçının tıbbi becerileri kullanarak sarayda yükselmesini konu alıyor. Dizinin başrollerinde; Lee Young Ae, Ji Jin-hee rol alıyor. En İyi Tarihi Kore dizileri arasında ilk sıralarda yer alan dizinin IMDb puanı: 8.4/10. Uzun soluklu nadir Kore dizilerinden birisi olan Dae Jang Geum toplam 54 bölümden oluşuyor.

Dae Jang Geum / Jewel in the Palace Konusu

Bu dizi, Joseon Hanedanlığı döneminde geçen bir başyapıttır. Jang-geum adlı bir saray aşçısının sıradışı hikayesini anlatır. Geleneksel Kore mutfağının inceliklerini ve Jang-geum’un saraydaki yükselişini izlerken, aşk, entrika ve mücadele dolu bir dünyaya adım atarsınız.

2 – Sungkyunkwan Scandal (2010)

Ünlü Güney Koreli Romancı Jung Eun-gwol’un 2007’de çok satan romanı The Lives of Sungkyunkwan Confucian Scholars’a dayanan 2010 yapımı Sungkyunkwan Scandal dizisi, Bir kadının erkek gibi giyinerek üniversiteye katılması ve gelişen olaylarla dolu bir macera yaşamasını konu alıyor.

Başrollerinde; Park Yoo-chun , Park Min-young , Song Joong-ki ve Yoo Ah-in’ in oynadığı dizi toplumun kadınların eğitim almasına veya çalışmasına izin vermediği bir dönemde geçiyor. Dizinin IMDb puanı: 8.1/10. Toplam bölüm sayısı 20.

3 – Moon Embracing the Sun(2012)

moon that-empress-the-sun-tarhi-kore-dizisi-tavsiye

Mutlaka izlemenizi tavsiye ettiğimiz aşkın, nefretin ve entrikanın tavan yaptığı en iyi Tarihi Kore dizileri 2023 listesinde olan Moon Embracing the Sun dizisi Türkiye’de Kanal 7’de Sonsuza Dek adıyla Türkçe dublajlı olarak yayınlanmıştı. Dizi, Joseon Hanedanlığı’nda yaşayan iki kardeşin, soylu geçmişini hatırlamayan bir şaman kadına aşık olmasıyla başlayan olayları konu alır. Tam anlamıyla bir aşk üçgenine odaklanan dizinin başrollerinde; Kim Soo-hyun, Han Ga-in, Jung Il-woo yer alıyor. IMDb puanı: 8.0/10 olan dizi toplam 20 bölümden oluşuyor.

Moon Embracing the Sun Konusu

Bu romantik dizi, Joseon Hanedanlığı döneminde geçen bir peri masalı gibidir. Bir prens ve bir şaman kızı arasındaki yasak aşkı anlatır. Prensin tahttaki yerini geri almak için yaşadığı mücadele, karanlık sırların ve saray entrikalarının ortasında gerçekleşir. Göz kamaştırıcı kostümleri ve büyüleyici hikayesiyle “Moon Embracing the Sun”, izleyicileri adeta büyüler.

5 – Empress Ki (2013-2014)

en-iyi-kore-dizileri-empress-ki-tarihi

Yerli yabancı diziler arasında hit olan Tarihi Kore dizisi Empress Ki, Türkiye’ de TRT 1 de İmparotiçe Ki adıyla yayınlandı. Etkileyici bu dizi, Joseon dönemindeki birçok entrikanın ortasında geçen gerçek bir hikayesini konu alır. Goryeo doğumlu bir kadın olan Ki Seung-nyang, ilk aşkı Geryeo Kralı yerine dönemin sınıf sisteminin kısıtlamalarına rağmen iktidara yükselen ve daha sonra Toghon Temür ( Yuan hanedanının imparatoru ) ile evlenir.

Empress Ki / İmparatoriçe Ki Konusu

Zorlu bir hayat sürerken, imparatorlukta güç kazanma ve hayatta kalma mücadelesi verir. İmparatoriçe Ki’nin yaşamı aynı zamanda aşk ve ihanetin iç içe geçtiği bir dünyada unutulmaz bir yolculuktur.

Dizi Tarihte gerçek kişi olan Cengiz Han’ın kurduğu Yuan Hanedanlığına 37 yıl boyunca hükümranlık eden ‘Demir Leydi’ nin hayatını anlatıyor. IMDb puanı: 8.6/10 olan Empress Ki dizisinin başrollerinde; Ha Ji-won, Ji Chang-wook, Joo Jin-mor oynuyor.

6- Six Flying Dragons (2015-2016)

Joseon Hanedanlığı konu Kore dizisi tutkunları için tavsiyemiz olan Six Flying Dragons Kore dizisi, bu döneminde gerçekleşen bir hikayeyi anlatır ve devletin kuruluşuna odaklanır.

6 kişinin hırslarını ve başarı hikayelerine odaklanan dizinin IMDb puanı: 8.3/10. Toplam 50 bölümden oluşan dizinin başrollerinde; Yoo Ah-in, Kim Myung-min, Shin Se-kyung oynuyor.

7- Love in the Moonlight (2016)

Türkiye’de Kanal 7 ekranlarında Bir Tutam Aşk Türkçe dublajlı adıyla yayınlanan Love İn the Moonlight Kore dizisi, kendisi ve ailesini korumak için erkek kılığına giren Hong Ra On’ un hikayesini konu alır. Ra On, kısa bir süre sonra tefeciler tarafından hadım olmaya zorlanır.

Love in the Moonlight Konusu

Hadım Ra On’ la karşılaşan Veliaht Prens onunla ilgilenmeye başlar. Ra On sarayda hayatta kalmaya çalışırken ve Veliaht Prens kral olma yolculuğunda ilerler. Bu arada birbirlerine olan aşkları da gittikçe artmaktadır. Bir prensin romantik macerasını konu alan Love İn the Moonlight Kore dizisinin oyuncu kadrosunda Park Bo-gum, Kim Yoo-jung yer alırken dizinin İMDb puanı 8.0 /10 dur.

8 – Mr. Sunshine (2018)

en-iyi-kore-dizileri-mr-sunshine-konusu-ve-oyuncuları

Koreli köle olan bir adamın Joseon Hanedanlığı döneminde Amerika’da geçen hikayesini konu alan Mr. Sunshine Kore dizisi, romantik, askiyon türünde Tarihi Kore dizisinden hoşlananlar için tavsiyemiz. Netflix’ten Türkçe altyazılı olarak izleyebileceğiniz dizinin konusu 1900’lü yılların başında, Kore’nin Japon işgali döneminden önce geçmektedir.

Mr. Sunshine Konusu

ABD’nin 1871 tarihinde Joseon’daki seferi sırasında, Joseonlu bir çocuk bir Amerikan savaş gemisi tarafından kurtarılır ve Amerika’ya götürülür. Bir yetişkin olduğunda Joseon’a geri döner. Burada bir Amerikan askeri olarak konuşlandırılır ve bir aristokrat aileden gelen kadına âşık olur. IMDb puanı 8.7 / 10 olan Mr. Sunshine oyuncu kadrosunda; Lee Byung-hun, Kim Tae-ri, Yoo Yeon-seok yer alıyor.

9 – Queen Seondeok (2009)

muhteşem-kraliçe-en-güzel-kore-dizileri

Kore tarihindeki ilk kadın hükümdar olan Kraliçe Seondeok’ un yükseliş hikayesini konu alan Queen Seondeok Kore dizisi, Muhteşem Kraliçe adıyla Türkçe Dublajlı olarak TRT 1 ekranlarında seyirci karşısına çıkmıştı. Başrollerini; Lee Yo-won, Go Hyun-jung, Uhm Tae-woong gibi başarılı Koreli oyuncuların paylaştığı tarihi Kore dizisi, IMDb’de 8.5 /10 luk puana sahip.

Queen Seondeok / Muhteşem Kraliçe Kore Dizisi Konusu

Deokman (Kraliçe Seondeok’un çocukluk adı) kralın ikiz kızı olarak dünyaya gelir. Ancak bir kehanetten dolayı bebekken bir hizmetçiyle birlikte saraydan gönderilir. Yıllar sonra iktidarı ele geçirmek isteyen mühürdar Mi-Sil’e karşı Şilla sarayına geri gelir. Mi-Sil, iki Silla prensesine karşı planlar yapar ve gizli bir savaşta Prenses Cheon-Myeong, Mi-Sil tarafından öldürülür. Ancak erkek kılığında hwarang eğitimi alan Prenses Deokman hayatta kalmıştır. General Kim Yu-hin’in yardımıyla baş düşmanı Mi-Sil’i ortadan kaldırır. Böylece Şilla Krallığının ilk kadın hükümdarı olur.

10- Goblin: The Lonely and Great God (2016-2017)

En iyi Tarihi Kore Dizileri arasında mutlaka izlemenizi tavsiye ettiğimiz Goblin: The Lonely and Great God dizisi, Kore kablolu televizyon tarihindeki en yüksek reytingi alan altıncı dizisi olmuştur. İMDb’de 8.6’lık puana sahip olan Goblin dizisinin oyuncu kadrosunda; Gong Yoo, Kim Go-eun, Lee Dong-wook yer alıyor.

Golin Kore Dizisi Konusu

Goryeo Hanedanlığı’ndan süslü bir askeri general olarak nam salmış Kim Shin (Gong Yoo), vatana ihanet suçundan bir hain olarak damgalanır. Ve genç kral tarafından ölüm cezasına çarptırılır. Ölümünden yıllar sonra yeniden doğar. Ancak sonsuza dek ölümsüz kalması için Yüce Tanrı tarafından lanetlenir. Sevdiklerinin ülkesini korumak için öldürdüğü askerlerin cezası olarak öldüğünü görmenin acısına katlanır. Ölümsüz bir goblin olur. İnsanlara güçleriyle yardım eder ve yas tutan geçmişine rağmen nazik bir adam olur. Goblin’in acısına ve ölümsüzlüğüne son verebilmesinin tek yolu kendisine bir gelin bumaktır. Onu bu durumdan kurtaracak gelini bulmak için dünyayı dolaşmaya başlar.

11 – Hwarang: The Poet Warrior Youth (2016-2017)

hwarang-en-popüler-tarihi-kore-dizileri

En iyi tarihi Kore dizileri arasında 11. Sırada Hwarang dizisi yer alıyor. 2016 – 2017 yapımı olan dizi, Hwarang adı verilen genç bir savaşçıların maceralarını konu alıyor. Başrollerinde; Park Seo-joon, Go Ara, Park Hyung-sik gibi oyuncuların rol aldığı dizinin İMDb puanı 8.1 /10.

Hwarang Kore Dizisi Konusu

Silla Krallığı döneminde, Hwarang kelimesi (Beautiful Knights / Güzel Savaşçılar) adı altında genç erkek savaşçılardan oluşan elit bir grubu tanımlar. Hwaranglar; atçılık ve kılıç kullanmaktaki fiziksel yeteneklerinin iyi olmasının yanında mükemmel görünüşleri ile de tanınmaktadırlar.

12 – Scarlet Heart: Ryeo (2016)

Türkiye’de Kanal 7′de televizyon kanalında Aşka Yolculuk Türkçe dublajlı adıyla yayınlanan Kore Dizisi Scarlet Heart: Ryeo, en iyi tarihi Kore Dizileri arasında en üst sıralarda yer alır. Modern zamanda yaşayan bir kadının geçmişte Goryeo dönemine gitmesiyle yaşadığı olayları konu alır. Aşk ve entrikanın hız kesmediği dizinin hikayesi o kadar sevildiği ki, ikinci sezonu için çalışmalar yapıldı. Ancak bu sezonun tanıtımları yayınlansa da bölümleri ekranlara gelmedi. Karakterlerin tam bir uyum içerisinde olduğu dizinin ana karakterlerini; Lee Joon-gi (Wang So), IU, Kang Ha-neul canlandırdılar. Dizi, İMDb’de 8.0 / 10 luk puana sahip.

Scarlet Heart: Ryeo / Aşka Yolculuk Kore Dizisi Konusu

Aynı zamanda Fantastik dizilerin en iyileri arasında gösterilen zamanda yolculuk temalı Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo / Aşka Yolculuk Kore Dizisi, güneş tutulması esnasında 21. Yüzyıldan Goryeo Hanedanlığına geçiş yapan Hae Soo ile Prens Wang So’nun tutku dolu aşk öyküsünü konu alır.

Günümüzde yaşayan Ha Jin, güneş tutulması sırasında kendisini bir anda Goryeo Hanedanlığında bulur. Bu yolculukla hem adı hem de tüm hayatı değişen Ha jin, ilk görüşte Prens Wang So’ya aşık olur. Öncelikle nefretle başlayan ilişkileri yıllar boyu sürecek imkansız bir aşka yelken açar. Tekrar tekrar izleyeceğiniz diziler arasında yer alan Kore dizisinin Türkçe dublajlı tüm bölümlerini çeşitli Kore dizisi izleme sitelerinden izleyebilirsiniz.

13 – The Crowned Clown (2019)

Ünlü online platformlar Netflix ve Amazon Prime’dan izleyebileceğiniz en iyi tarihi Kore dizilerinden olan The Crowned Clown Kore dizisi, 2012 yapımı Masquerade filminin yeniden çevrimi olarak karşımıza çıkıyor. Bir Joseon Kralının kraliyet sarayını etkileyen yoğun güç mücadelelerinden kaçmak için tahta kendisine tıpatıp benzen bir palyaçoyu çıkarmasıyla gelişen olayları anlatan dizi, adeta entrika ve aşkın dibine vuruyor. Oyuncu kadrosunda; Yeo Jin-goo, Lee Se-young’in yer aldığı dizinin İMDb puanı; 8.2/10.

The Crowned Clown Kore Dizisi Konusu

The Crowned Clown hikayesi tahtı çevreleyen ayaklanmaların ve güç mücadelelerinin son derece yıkıcı boyutlara ulaştığı orta Joseon döneminde geçiyor. Kral, kendisine suikast düzenlemeyi planlayanlardan kurtulmak için, tıpkı kendisine benzeyen bir soytarıyı tahta oturtur. Tek şart Kraliçe’den uzak duracaktır.

Halktan olan bu kişi, Palyaço rolünden alışık olduğu Kral taklidini başarıyla hayata geçirir. Bu süreçte kralın düşmanları, Kral’ın her zaman istedikleri hükümdar olduğunu görmekten çok memnun olmazlar. Kral’ın yeni hali onlarda şaşkınlık yaratırken bu değişimin altında yatan gerçek nedeni anlamak için çeşitli yollara baş vururlar. Bu arada sahte Kral, uzak durması gereken Kraliçe’den uzak durmamış ve ona sırılsıklam aşık olmuştur.

14 – My Country: The New Age (2019)

KST’de JTBC ve Netflix’te yayınlanan 2019 My Country: The New Age Kore dizisi, Joseon döneminde geçen bir hikayeyi anlatıyor. Tarihi dönemde geçen bir hikaye ve iki yakın arkadaşın, politik entrikalar arasında hayatta kalmaya çalışmasını konu alır. İMDb’de 8.3/10 ‘luk puana sahip olan dizinin başrol oyuncu kadrosunda; Yang Se-jong , Woo Do-hwan , Kim Seol-hyun ve Jang Hyuk yer alıyor.

My Country: The New Age Konusu

Aşkın entrikanın doruğa ulaştığı My Country: The New Age Kore dizisi, Goryeo hanedanlığının sonu ile Joseon hanedanlığının başlangıcı arasındaki geçer. Bu dönemde yaşayan iki arkadaş bir yanlış anlaşılmadan dolayı düşman olurlar. Bu arkadaşlar ülkelerini ve sevdikleri insanları kendi yöntemleriyle korumaya çalışırlar.

15 – River Where the Moon Rises (2021)

Aksiyon Tarih Romantik türünde Kore dizisi sevenler için tavsiyemiz olan River Where the Moon Rises Kore dizisinin hikayesi Balhae Krallığı döneminde geçiyor. İMDb’de 7.9 /10 puana sahip olan dizi, toplam 20 bölümden oluşuyor.

River Where the Moon Rises Konusu

Hikayesiyle seyirciyi etkisi altına alan aynı zamanda tarihi bir kayıt olan ‘Samguk Sagi’nin (‘Kore’nin Üç Krallığının Tarihi’) içinde bulunan “On Dal” adlı bir halk masalına dayanan dizi, Goguryeo döneminde geçmektedir. Bir prensesin savaşçı olma yolculuğunu konu alan dizide, Yeom Ga-Jin (Kim So-Hyun) adıyla da bilinen Prenses Pyeonggang, Goguryeo’yu yöneten ilk kadın olma hayali ile yanıp tutuşan birisidir. Kendisine karşı duyguları olan On Dal’ı (Na In Woo ) hedefine ulaşmak için kullanır. Ancak ona karşı hissetmeye başladığı duygular ile sarsılır.

16 – The Princess Man (2011)

the-princess-man- dizi önerisi

Tarihi Romantik Dram türünde dizilerden hoşlananlar için tavsiye ettiğimiz The Princess Man Kore dizisi, İki aşık arasında geçen Romeo ve Juliet benzeri bir hikayeyi anlatır. 2011 yapımı başrollerini; Park Si-hoo, Moon Chae-won, Kim Yeong-cheol, Song Jong-ho, Hong Soo-hyun gibi oyuncuların oynadığı dizi toplam 24 bölümden oluşuyor. Dizinin İMDB puanı ise, 8.2/10.

The Princess Man Kore Dizisi Konusu

Veliaht Prens Sooyang’ın güzeller güzeli kızı olan Prenses Lee Se-Ryung, merakına olan düşkünlüğü ile tanınmaktadır. Aynı zamanda İnce eleyip sık dokuyan başka bir değişle, enine boyuna araştırmayı kendine takıntı haline getirmiştir. Ancak kaderin bir cilvesi sonucu veliaht prens Sooyang’ın taht hakkını elinden almaya çalışan Genral Kim Jongseo’nun oğluna geri dönülmez bir aşka bağlanmıştır. Bu aşk adeta Romeo ve Juliet’in kinden farksızdır.

17 – The King in Love (2017)

Aşk üçgeni Kore dizilerinden hoşlananlar için önerimiz olan The King Love dizisi, bir prensin iki kadın arasında yaşadığı aşk üçgenini konu alır. Yazar Lee Kun-hee tarafından yazılan Wangeui Eob (Yanlış Kral) adlı romanından uyarlanan dizinin başrollerini; ünlü oyuncular Im Si-wan, Im Yoon-ah ve Hong Jong-hyun üstleniyor. 2017 yapımı toplam 40 bölümden oluşan dizinin İMDb puanı; 7.2/10’dır.

The King in Love Dizisi Konusu

Goryeo döneminde geçen dizi, entrikalar, ihanetler ve aşk dolu olaylarla dolu bir hikayeyi anlatır. Güçlü ve karizmatik bir lider olan Wang Won, sadık ve cesur bir asker olan Wang Rin, hem ülke işlerine hem de aynı kadına olan duygusal çekişmelerine karşı karşıya gelirler. Dönemin siyasi ve sosyal koşulları arasında, bir yanda aşkın tutkusu, diğer yanda ise hükümdarlık hırsı arasında sıkışıp kalırlar.

The King in Love, zarif kostümleri, etkileyici performansları ve tarihi atmosferiyle dikkat çeken bir dizi olarak izleyicilerden olumlu tepkiler almıştır. Dizi, Romantizm, macera ve entrika sevenler için keyifli bir seyirlik sunmaktadır.

18 – Arthdal Chronicles (2019)

en güzel kore-dizileri-arthdal-chronicles

2019 Güney Kore yapımı olan Arthdal Chronicles (Arthdal Krallıkları) Kore dizisi, yazar Kim Young-hyun ve Park Sang-yeon tarafından yazılmış epik bir fantastik dramadır. Fantastik bir kurgu evreninde geçen mitolojik bir hikayeyi anlatan dizinin başrollerinde; Song Joong-ki, Kim Ji-won, Jang Dong-gun rol alıyor. Tarihi bir dönem dramasından ziyade fantezi ve mitolojik unsurları içeren bir yapısıyla öne çıkan dizi toplam 18 bölümden oluşuyor. İMDb puanı ise; 8.3/10.

Arthdal Chronicles Kore Dizisi Konusu

Dizinin hikayesi eski çağlarda geçen hayali bir kıtada olan Arthdal’da geçmektedir. Arthdal, farklı kabilelerin ve halkların bir arada yaşadığı zengin ve karmaşık bir toplumdur. Hikaye, bu kıtada yaşayan üç önemli karakterin hayatı üzerine odaklanır.

Birinci karakter; Eun-seom (Jang Dong-gun) olarak adlandırılan bir İnsan olarak bilinir. Gizemli bir şekilde doğmuştur. İkinci karakter; Tan-ya (Kim Ji-won) olarak adlandırılan bir Neanthal kadınıdır. Neanthal, özel yeteneklere sahip esrarengiz bir halktır ve Tan-ya’nın da güçlü bir kaderi vardır. Üçüncü karakter, Tagon (Song Joong-ki) olarak bilinen güçlü bir savaşçı ve Eun-seom’un rakibidir. Tagon, kendi halkı tarafından bile hırslı bir lider olarak tanınır ve Arthdal’ın kaderini etkileyen önemli bir figürdür.

19 – Rookie Historian Goo Hae-ryung (2019)

Rookie-Historian-Goo-Hae-ryung--konusu

Bir tarihçi olan Goo Hae-ryung’un Joseon döneminde erkeklerin hakim olduğu bir dünyada var olma mücadelesini anlatan dizinin başrolerinde; Shin Se-kyung, Cha Eun-woo yer alıyor.

İMDb punaı 8.0 / 10 olan dizi, özgür ruhlu bir kadın tarihçi ve Cha Eun-woo’nun gizliden gizliye aşk romanı yazarı olarak çalışan bir prensin hikayesini konu alır. Başrolünde; Shin Se-kyung, Cha Eun-woo adlı Koreli oyuncuların rol aldığı 2019 yapımı Netflix’ten izleyebileceğiniz dizi, toplam 20 bölümden oluşuyor. İMDb puanı ise, 8.0/10.

20 – The Tale of Nokdu (2019)

Romantizm, aksiyon, entrika ve komedinin harmanlandığı sürükleyici bir hikayeyi izleyicinin beğenisine sunan The Tale of Nokdu dizisi, 9. Yüzyıl Joseon döneminde, gizemli bir adam olan Nokdu’ nun hikayesini anlatmaktadır. Nokdu ve Dong-Ju’nun karakterlerinin yanı sıra, dönemin sosyal dinamiklerini ve sınırların da ötesine geçme isteğini işleyen söz konusu dizi, aynı zamanda seyircilerine unutulmaz bir dizi deneyimi yaşatır. Başrollerini; Jang Dong-yoon ve Kim So-hyun‘ un oynadığı dizinin İMDb puanı; 8.3/10. Netflix’ten de Türkçe altyazılı izlenileceğiniz dizi 32 bölümden oluşuyor.

The Tale of Noktu dizisi Konusu

Nokdu, asil bir aileye mensup olmasına karşın, aynı zamanda gizemli geçmişiyle ilgili soruları olan bir karakterdir. Bir gün, ailesinin sırlarını çözmek için başka bir köye gizlice kaçar. Bu köyde kadın kılığına girerek gizlenir. Sadece kadınların yaşadığı bir konakta saklanan Noktu, burada tanıştığı Dong-Ju adlı genç bir kıza yakınlaşır. Kızın kalbini kazanmaya çalışan Noktu’nun gerçek kimliği açığa çıkar. Bir anda kendisini karmaşık aşk hikayesi ev entrika dolu olayların içerisinde bulan Noktu, hem ailesinin sırlarını çözmek hem de gerçek aşkı için zorlu bir mücadeleye girer.

21- Mr. Queen (2020 – 2021)

mr-queen-en-iyi-kore-dizisi-önerileri

En iyi Tarihi Kore Dizileri listesinde yer alan aynı anda Netlix’te yayınlanan tVN yapımı Kore dizisi, Mr. Queen, modern bir zamanda yaşayan adamın Joseon döneminde yaşayan bir kraliçenin bedeni hapsolması sonrasında yaşananları konu alır. Fantastik komedi türündeki dizilerin arasında en başarılı yapımlardan birisi olan dizide zaman zaman kahkahalara boğulurken içinize işleyecek tutkulu bir aşkın da esiri olacaksınız. Başrollerini; Shin Hye-sun, Kim Jung-hyun’ un paylaştığı Mr. Queen dizisinin İMDb puanı: 8.6/10. Dizi aynı zamanda nefretten doğan aşk Kore dizilerine de bir örnek.

Mr. Queen Kore Dizisi Konusu

Günümüzde President’s Blue House restoranında bir şef olarak çalışan Jang Bong Hwan adlı ünlü bir aşçı, özel hayatında özgür bir ruha sahiptir ve kurallara meydan okur. Onun bu pervasızlığı kısa süre içerisinde başını derde sokar. Evine gelen polisleri atlatmak isterken bir kaza geçiren Hwan, uyandığında kendisini Joseon zamanında bir prensesin bedeninde bulur. Bu karmaşıklığı çözmek isteyen ve yeniden günümüze dönmek isteyen Hwan, her yolu dener ancak her çabasında kendisini daha büyük bir kaosun içerisinde bulur. Bir süre sonra her şeyi kabullenir. Ve döneme ayak uydurmaya karar verir.

22 – Vincenzo (2021)

İtalya’dan Güney Kore’ye dönen bir mafya avukatının hikayesini anlatan Vincenzo dizisi, özellikle intikam temalı tarihi dizilerden hoşlananlar için tavsiyemiz. Song Joong-ki, Jeon Yeo-been, Ok Taec-yeon, Kim Yeo-jin ve Kwak Dong-yeon’un birlikte başrolde yer aldıkları Vincenzo dizisini Netflix’ten Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz. Toplam 20 bölümden oluşan Vincenzo dizisinin İMDB puanı: 8.8/10.

Vincenzo Kore Dizisi Konusu Neyi Anlatır?

Doğduğu ülkeyi ziyarete gelen Kore asıllı İtalyan bir mafya avukatı olan Vincenzo Cassano / Park Joo-hyung ( Song Joong-ki), adı türlü yolsuzluklarla anılan çok büyük bir holdingi kendi silahıyla vurmaya karar verir. Tüm bunlar olurken Kore’ye adaleti sağlamaya gelen ve aldığı davaları kazanmak için her yolu deneyen Avukat Hong Cha-Young’a aşık olur. Hem suç hem drama hem de romantizm içeren Vincenzo, kesinlikle izlemeye değer dizilerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

23 – The Rebel (2017)

tarihi diziler-the-rebel-konusu

Joseon döneminde geçen bir hikayeyi anlatan dizi köle liderlerinin ayaklanmasını konu alır. Özellikle tarihi drama türünde dizi seveneler için tavsiyemiz olan 2017 yapımı The Rebel dizisi, Joseon’un ilk devrimcisi ve karşıt görüşlü Hong Gil-Dong’un hayat hikâyesini anlatmaktadır. Başrollerinde; Yoon Kyun-sang, Chae Soo-bin, Kim Ji-suk’un rol aldığı dizi İMDb’de 7.8 /10 puana sahip.

The Rebel Dizisi Konusu

Yoon Gyun-Sang dizide Joseon döneminin ilk devrimcisi ve aktivisti olan Hong Gil-Dong karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri, köylülerin kalbini çalmaktır.

24 – Princess Hours

princess-hours-kore-dizisi

Modern bir saray dizisi olarak karşımıza çıkan Princess Hours Kore dizisi, Joseon Hanedanlığının günümüzde hayatta olduğu alternatif bir Kore’de geçiyor. Dizi, normal bir lise öğrencisi olan Chae-kyung’un prens ile evlendirilmesiyle değişen hayatını konu alıyor. Bir başka değişle bir külkedisi masalı olan dizi, yanlış anlaşılmalar sonucu gelişen olayları ve tutku dolu aşk üçgenini gözler önüne seriyor.

Princess Hours Kore Dizisi Konusu

TRT 1 Okul’ da Düşlerimin Prensi adıyla yayınlanan Princess Hours dizisinde, Chae-kyung’un saray yaşamına uyum sağlamaya çalışması ve geleneklerle çatışması, eğlenceli ve romantik bir hikaye sunuyor.

Tarihi Kore Dizileri Her Türden Geniş Bir Yelpazedeki Hikayeleri Sunar

Bu listede yer alan diziler, tarihi Kore dizileri arasında popülerlik kazanmış ve izleyiciler tarafından beğenilen yapımlardır. Bu diziler, farklı tarihi dönemleri, romantizmi, politik entrikaları veya fantastik unsurları ele alarak geniş bir yelpazede tarihi Kore hikayeleri sunar.

Yazımızda yer alan dizi önerileri, tarihi Kore dizileri arasında farklı konular ve tarih dönemleri sunan popüler dizileri içerir. Ve en iyi tarihi Kore dizileri hakkında daha fazla seçenek mevcuttur. Bu nedenle her bir dizi, tarihi döneme, konuya ve oyuncu kadrosuna bağlı olarak sizlere benzersiz bir deneyim sunar.

İyi seyirler!

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Tarihi Kore Dizileri Başlıyor

Kore Doktor Dizisi Sevenler Buraya

En Sevilen Romantik Komedi Kore Dizileri

Netflix’te Yayınlanan Kore Dizileri

Bir Cevap Yazın