Yakın Zamanda Vefat Eden Ünlüler 2023 Güncel Liste (Son Dakika) Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Kısa Zaman Önce Hayatını Kaybeden Ünlülerle İlgili Son Dakika Haberleri Gelmeye Başladı!

Yakın-Zamanda-Vefat-Eden-Ünlüler-

Yakın Zamanda Vefat Eden Ünlüler Kimler Oldu?

Yazımızdan Başlıklar gizle
1 Yakın Zamanda Vefat Eden Ünlüler Kimler Oldu?

Yeni yıla girdiğimiz bu günlerde sanat dünyasından ve ünlülerden gelen ölüm haberleri hepimizi derinden etkiliyor. 2022 yılında kaybettiğimiz pek çok ünlü isim olurken bu yılın ilk günlerinde de kayıplar yaşanmaya başladı. Sevdiğimiz ve hayranı olduğumuz söz konusu tanınmış kişilerin ani kaybı aileleri kadar bizleri de üzüyor. Peki, 2023 yılında yakın zamanda vefat eden ünlüler kimler oldu? İşte bu yıl ölen ünlü isimler, ölüm nedenleri ile bugün vefat eden ünlülerin güncel haberleri.

Son Dakika Ölen Ünlüler

Son dakika ölen ünlüler haberlerini ve en yakın geçmişte hayatını kaybeden sanatçılarla ilgili detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Türk Müziği Sanatçısı Güzide Kasacı Vefat Etti

güzide-kasacı-neden-öldü

Türk Müziğinde önemli bir yer tutan seslendirdiği ‘Benim Adım Çalıkuşu’ adlı eserin nakarat kısmındaki kahkaha seslerini manalı yorumlamasıyla bir döneminde ‘Bayan Kahkaha’ adıyla anılan ses sanatçısı Güzide Kasacı 29 Kasım 2023 tarihinde 94 yaşında hayatını kaybetti. Evli ve Canan Alhas adında bir kızı olan Güzide Kasacı’ nın ölüm nedeni yaşlılığa bağlı doğal nedenler olarak belirtildi.

Usta Oyuncu Can Gürzap Vefat Etti

usta-oyuncu-can-gurzap-neden-öldü

Usta tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yazar, eğitmen Can Gürzap 79 yaşında hayatını kaybetti. Bir süre önce aort anevrizması geçirmesi nedeniyle hastanede tedavi gördüğü belirtilen Gürzap, Kurtlar Vadisi Pusu (Davut Tataroğlu) Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Rüstem Fıstıkoğlu), Medcezir, İffet, Kartallar Yüksek Uçar, Ateşten Günler, Kartallar Yüksek Uçar, Metres gibi çok sayıda televizyon dizisi, sinema filmi ve tiyatro oyununda rol almıştır. Can Gürzap ayrıca League of Legends isimli oyunda Azir isimli karakteri seslendirmiştir. Can Gürzap, 1 Aralık 2023 tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir.

Ünlü Sunucu Metin Uca Hayatını Kaybetti

metin-uca-neden-öldü

Ünlü yazar, sunucu ve seslendirme sanatçısı Metin Uca hayatını kaybetti. 1989 yılında TRT’de daha sonra Kanal D, Show TV, atv ve Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yapan Metin Uca geçirdiği trafik kazası sonrasında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Metin Uca neden öldü? Uca’nın Dilovası ilçesinde araç kullanırken bilincini kaybetmesi sonucu trafik kazası geçirdiği belirtildi. Sonrasında İstanbul’da tedavi altına alınan Uca’nın tedavisi kapsamında 15 Kasım 2023 günü yapılan ameliyat sonrasında yoğun bakıma alındığı belirtildi. Ancak ameliyat sonrası gelişen komplikasyonlar sonucu 17 Kasım 2023 tarihinde tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında öldüğü ifade edildi. Uca’nın vefat nedeninin şah damarı tıkanıklığı olduğu öğrenildi.

Jeyan Mahfi Tözüm İstanbul’da Hayatını Kaybetti!

Jeyan_Mahfi_Tözüm-neden-öldü

Asıl adı M. Fatma Jeyan Tözüm olan aktris ve dublaj sanatçısı Jeyan Mahfi Tözüm 29 Ekim 2023 tarihinde hayatını kaybetti. 10 yaşında dublaj sanatçılığına başlayan Tözüm; Belgin Doruk, Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Müjde Ar, Hale Soygazi, Emel Sayın, Gülden Karaböcek, Gülşen Bubikoğlu, Ahu Tuğba, Serpil Çakmaklı, Hülya Avşar, Harika Avcı ve Semra Sar gibi birçok aktrisi filmlerde seslendirmiştir. Tiyatronun yanı sıra sinema ve televizyon dizisi oyunculuğu yapan usta oyuncu, Ekmek Teknesi, Yaprak Dökümü, Bizim Aile, Şehnaz Tango, Gurbetçiler, Tatlı Hayat gibi birçok dizide oynamıştır. Tözüm, 29 Ekim 2023’te doğum yeri İstanbul’da kaldığı huzurevinde yaşlılığa bağlı doğal nedenlerden dolayı 95 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Kalp Krizinden Ölen Ünlüler

Kalp krizinden ölüm nedeni, tüm dünyada olduğu gibi ünlü camiasından olanlar için de ilk sıralarda yer alıyor. Son yıllarda da kalp krizinden pek çok ünlü isim genç yaşta hayatını kaybetmiş durumda. Başlığımızda 2023 yılında kalp krizinden hayatını kaybeden ünlülerin haberlerine yer verdik.

USTA OYUNCU MEHMET ULAY ALMANYA’DA YAŞAMINI YİTİRDİ

-usta-sanatci-mehmet-ulay-hayatını-kaybetti

Mahallenin Muhtarları, Süper Baba, Ruhsar, Doktorlar gibi çok sayıda projede rol alan usta oyuncu Mehmet Ulay 81 yaşında Almanya’da hayatını kaybetti. Mehmet Ulay neden öldü? Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü belirtilen Ulay’ın kanser tedavisi gördüğü Erlangen Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybettiği açıklandı. Son olarak Mahkum dizisinde rol alan Ulay’ın cenazesinin Nürnberg Güney Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.

YEŞİLÇAM’DAN USTA İSİM YAŞAR YAĞMUR HAYATINI KAYBETTİ

yesilcam-in-usta-oyuncusu-yasar-yagmur-vefat-etti

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Yağmur, 26 Temmuz 2023′ te 74 yaşında hayatını kaybetti. Yaşar Yağmur’un ölüm nedeni olarak evinde rahatsızlanmasından sonra kaldırıldığı hastanede kalp krizi geçirmesi gösterildi. Evli ve üç çocuk babası olan usta oyuncu çok sayıda Yeşilçam filminde oynamıştı. Batsın Bu Dünya, Hazreti Yusuf, Yuvasız Kuşlar, Babaların Babası ve Sahipsizler gibi yapımlarla tanınan oyuncu 35 filmde rol aldı.

NURHAN DAMCIOĞLU

muhlis-asan-hayatını-kaybetti

Ünlü kantocu, ses sanatçısı ve oyuncu Nurhan Damcıoğlu’nun 5 Haziran 2023 tarihinde kalp yetmezliğinden dolayı İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 82 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.

ÜNLÜ TÜRKÜCÜ NURİ SESİGÜZEL HAYATINI KAYBETTİ

nuri-sesigüzel-vefat-etti

Türk Müziğinin önde isimlerinden türkücü ve oyuncu Nuri Sesigüzel, 20 Mayıs 2023’te İstanbul’da hayatını kaybetti. 86 yaşında vefat eden Nuri Sesigüzel’in ölüm nedenin kalp yetmezliği olduğu belirtildi.

OYUNCU MUHLİS ASAN KALP KRİZİNDEN YAŞAMINI YİTİRDİ

muhlis-asan-hayatını-kaybetti

Dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu Muhlis Asan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ünlü sanatçı Muhlis Asan’ ın ölüm haberi tüm sanat camiasını ve sevenlerini yasa boğdu. Mahallenin Muhtarları, Akasya Durağı, Yedi Numara, Üvey Baba, Arka Sokaklar gibi çok sayıda dizi ve filmde rol alam Muhlis Asan, son olarak 2013 yapımı Aşk Emek İster dizisinde Necip Usta karakterine hayat vermişti.

RAPÇI BERK KARATAŞ HAYATINI KAYBETTİ

berk-karataş-2023-de-hayatını-kaybeden-ünlüler

Ünlü rapçı Berk Karataş, geçtiğimiz günlerde kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayat gözlerini yumdu. Genç yaşta hayatını kaybeden ünlüler arasında yer alan Berk Karataş’ın ani ölümü ailesini ve sevenlerini yasa boğdu.

BERKANT ÇAKICI

berkant-çakıcı-hayatını-kaybetti

Müzik dünyasında her döneme damgasını vuran ünlü müzisyen Berkant Çakıcı, 2023 yılında hayatını kaybeden ünlülerden birisi oldu. Sanatçı Onur Akay, ünlü ritim sanatçısı Berkant Çakıcı’nın sahnede kalp krizi geçirerek vefat ettiğini duyurdu.

ELVAN DALTON / ELVAN YILMAZ

elvan-dalton-vefat-etti

Bu yıl yaşamını yitiren ünlüler arasında Elvan Dalton adıyla ünlenen ve Çalgı Çengi filminde adını duyuran Elvan Yılmaz da yer aldı. Sahne ismi ‘Elvan Dalton’ ile tanınan Elvan Yılmaz’ın Kalp krizi nedeniyle vefat ettiği açıklanırken Dalton’un ölüm haberini ünlü programcı Mesut Yar verdi.

KAZIM AKŞAR

kazım-akşar-hayatını-kaybetti

Usta oyuncu Kazım Akşar 69 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kara Melek, Kadın İsterse, Kurtlar Vadisi gibi çok sayıda dizi ve filmde rol alan Kazım Akşar’ ın vefat haberini ünlü oyuncu Melek Baykal sosyal medya hesabından paylaştığı gönderiyle verdi. Melek Baykal paylaşımında; ‘Ah ki ne ah… Niye be canım… Bu kadar acının üstüne senin acın kahretti sabah sabah. Çok üzgünüm; okul arkadaşım, meslektaşım, dostum… Nurlarda uyu. Mekânın cennet olsun, tiyatro camiasının başı sağ olsun’ dedi. Kazım Akşar son olarak Menajerimi Ara dizisinde Ali Bilgin karakteriyle karşımıza çıkmıştı.

KADİR EZİLDİ’NİN ANNANESİ GÜLHANIM KAPLAN

kadir-ezildinin-annanesi-öldü-mü-neden-ne-zaman

Katıldığı temizlik yarışmasıyla ünlenen Fox TV’de yayınlanan Kadir Ezildi ile En Hamarat Benim sunucusu Kadir Ezildi aldığı acı haberle yıkıldı. Kadir Ezildi’nin anneannesi Gülhanım Kaplan’ın geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybettiği öğrenilirken aldığı acı haberle yıkılan Ezildi’ye dostlarının destek olduğu edinilen bilgiler arasında. Genç sunucunun geçtiğimiz aylarda anneannesine bir ev hediye ettiği, ancak Gülhanım Kaplan’ın yeni evinde sadece bir ay oturduğu öğrenildi. Kadir Ezildi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ananesinin kaybından dolayı yaşadığı üzüntüyü paylaştı.

BURHAN ÇAÇAN

vefat-eden-ünlüler-burhan-çaçan-kimdir

2023 yılının en üzücü ilk vefat haberi ünlü türkücü Burhan Çaçan’dan geldi. 13 Ocak 2023 tarihinde vefat eden ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Burhan Çaçan’ın ölüm nedeninin kalp krizi olduğu açıklandı. Sabah saatlerinde yürüyüş yaptıktan sonra evinde fenalaştığı belirtilen Burhan Çaçan’ın yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Çaçan’ın bir süre önce de kalp rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gördüğü edinilen bilgiler arasında. 17 Ekim 1960 doğumlu 62 yaşında hayata veda eden Burhan Çaçan, 1981 yılında ilk albümünü çıkardı. Sefa Geldin, Ben Yarime Neler Alayım, İpek Mendil, Memik Oğlan, Ayaz Geceler, Yağ Yağmur ve Vurun Dalgalar isimli albümleri ile müzik dünyasında yer edinmişti.

LEVENT GÜNER

levent-güner-neden-öldü

Bu yılın ilk aylarında vefat haberi gelen bir diğer ünlü de Levent Güner oldu. Türk televizyon tarihinin en çok izlenen dizilerinden biri olan Kurtlar Vadisi’nde Bedir karakterine hayat vermesiyle tanınan oyuncu Levent Güner İzmir’de hayatını kaybetti. Levent Güner neden öldü? Edinilen bilgilere göre, başarılı oyuncunun ölüm nedenin İzmir’de geçirdiği kalp krizi olduğu belirtildi. Sanatçının geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitirdiği ifade edildi. 58 yaşında hayata veda eden Güner için İzmir Devlet Tiyatrosu’nda tören düzenlendi. Törene Güner’in yakınları ile kültür ve sanat dünyasından oyuncu arkadaşları katıldı.

İntihar Eden Ünlüler

Geçmiş yıllarda ünlüler arasında bu şekilde bir ölüm nedenine rastlamasak da bu yıl ne yazık ki iki ünlü oyuncu intihar ederek yaşamına son verdi.

SEDA FETTAHOĞLU YAŞAMINI YİTİRDİ

seda-fetthoğlu-hayatını-kaybetti

Son olarak Çocuklar Duymasın dizisinde Havuç’un kayınvalidesi Sultan karakterini canlandıran oyuncu Seda Fettahoğlu, İstanbul’daki bir parkta ölü olarak bulundu. Seda Fettahoğlu neden öldü? İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre, polis ekipleri bu sabah aldıkları bir ihbar üzerine Beyoğlu ilçesi Ömer Avni Mahallesi’nde bulunan Hacı İzzet Parkı’nda bir kişinin cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede yaşamına son verdiği tahmin edilen kişinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu Seda Fettahoğlu olduğu anlaşıldı. Fettahoğlu’nun kişisel Instagram hesabından yaptığı son paylaşım da ortaya çıktı. 4 gün önce sokakta mutlu olduğu bir anın fotoğrafını yayımlayan ünlü oyuncu, paylaşımına ‘Yaşamı sev, bedeni koru’ notunu düşmüştü. Seda Fettahoğlu’nun oyuncu Ayşe Tolga’nın kuzeni oyuncunun yaptığı paylaşımla ortaya çıktı.

OYUNCU MERVE KAYAALP HAYATINI KAYBETTİ

merve-kayaalp-neden-intihar-etti

Show TV’de yayınlanan Savaşçı dizisinde tanıdığımız oyuncu Merve Kayaalp’tan üzücü haber geldi. Sakarya Fırat, Elif gibi dizilerden tanıdığımız Kayaalp’in ölüm nedeninin intihar olduğu açıklandı. Ölüm haberiyle sanat dünyasını derinden üzen 36 yaşındaki oyuncunun babasına ait ruhsatlı tabanca ile başına ateş ederek yaşamına son verdiği belirtiliyor. Kayaalp’in intiharıyla ilgili basında çıkan haberlere göre. Dalaman’ın Gazi Bulvarı’ndaki bir apartmanın ikinci katı balkonundan silah sesi geldiğini duyan çevredekiler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi.

Merve Kayaalp neden öldü? Kayaalp’in babası Ali Rıza Kayaalp, polise verdiği ifadede; dizi ve sinema oyuncusu olan kızının birçok projeye başvurduğu, olumlu bir dönüş alamadığı için bir süredir moralinin bozuk olduğunu söylediği öğrenildi.

Kanserden Ölen Ünlüler

Kanserden hayat kaybetme kalp krizi sonrasında ikinci sırada yer alıyor. 2023 yılında Kanserden Vefat Eden ünlüler ilgili haberleri yazımızda bulabilirsiniz.

HALUK AKAKÇE HAYATINI KAYBETTİ

haluk-akakçe-neden-öldü

Ressam ve iç mimar olan Haluk Akakçe hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının 9 Ekim 2023 tarihinde İstanbul Nişantaşı’ndaki evinde öldüğü belirtildi. Yaklaşık bir yıldır akciğer kanseri tedavisi gören çağdaş sanatın dünyadaki en önemli temsilcilerinden birisi olarak gösterilen Haluk Akakçe, 53 yaşında hayata veda etti.

HAVA DURUMU SPİKERİ GÖKHAN ABUR HAYATINI KAYBETTİ

hava-durumu-spikeri-gökhan-abur-hayatını-kaybetti

NTV’nin meteoroloji yüzü olarak bilinen Meteoroloji Yüksek Mühendisi Gökhan Abur, 80 yaşında hayatını kaybetti. Gökhan Abur neden öldü? Abur’un yaklaşık 2 yıldır kanser tedavisi gördüğü belirtilirken acı haberi İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Gökhan Abur için paylaştığı başsağlığı mesajı ile duyurdu.

ÖZKAN UĞUR

özkan-uğur-neden-öldü,-ne-kanseriydi

MFÖ Müzik gurubu üyesi müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur 8 Temmuz 2023 tarihinde tedavi gördüğü Altunizade Acıbadem Hastanesinde hayatını kaybetti. Özkan Uğur neden öldü? Hastalığı neydi? Daha önce 3 defa Lenf Kanserine yakalanan Özkan Uğur, bu defa hastalığı yenemeyerek Lenf kanseri nedeniyle 69 yaşında İstanbul’da hayata gözlerini yumdu. Müzisyen kişiliğiyle tanınan Özkan Uğur aynı zamanda çok sevilen televizyon dizisi ve filmlerde rol almıştı.

Komiser Şekspir, Yeter Anne, Alacakaranlık, Cennet Mahallesi, G.O.R.A, A.R.O.G, Yahşi Batı, Türk Malı, Pek Yakında ve Karakomik Filmler bilinen dizi ve filmleri arasında yer alır. Özkan Uğur son olarak Cem Yılmaz’ın Netflix için hazırladığı Erşan Kuneri dizisinde kısa bir süre oynamıştı.

GAZETECİ ENGİN ARDIÇ

engin-ardıç-neden-öldü

Reklam yazarlığı, BBC Türkçe yayınlar servisi spikerliği, Cumhuriyet ve Politika gazetelerinde tiyatro ve edebiyat eleştirmenliği, Nokta dergisinde yayın danışmanlığı, Dünya, Sabah, Star ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı, Inter Star’da yorumculuk yaptı. Elele, Tempo, Playmen dergilerinde de yazılar yazan ünlü Gazeteci Engin Ardıç, 28 Mayıs 2023′ te tedavi gördüğü hastanede 71 yaşında hayatını kaybetti.

Engin Ardıç neden öldü? Hastalığı neydi? Ardıç’ın kaybından sonra Sabah Gazetesinden yapılan açıklamada; ‘Sabah gazetesi yazarlarından Engin Ardıç, tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ardıç, 6 aydır amansız bir hastalık ile mücadele ediyordu’ ifadelerine yer verildi.

DİLAK PARLAR / BERAT EFE PARLAR’IN ANNESİ

berat-efe-parlar-annesi-vefasr-etti-yakın-zamanda-vefat-eden-ünlüler

İftarlık Gazoz filmiyle yıldızını parlayan küçük oyuncu Berat Efe Parlar’ın annesi Dilek Parlar 2023 yılında hayatını kaybeden ünlülerden birisi oldu. Bir süredir sağlık sorunu yaşayan Dilek Parlar’ın ölüm nedeni kanser olarak belirtildi.

Berat Efe Parlar’ın annesinin hastalığını İftarlık Gazoz setinde öğrendiği “İftarlık Gazoz’ filmi zamanında annemin hastalığı başlamıştı, onu düşündüm. Babam annemin yanına İstanbul’a gelmek zorundaydı orada oyuncu koçumla kaldım. Biraz annemi düşündüm, biraz o zamanı düşündüm ağladım… Babam şeker hastası. Annemden sonra babam da hastalandı. Atakları oluyor. Tek çocuğum, kardeşim yok.” dediği alınan bilgiler arasında.

Hastalıktan Ölen Ünlüler

Hastalıktan ölüm ünlü ünsüz tüm insanların en başta gelen ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Genç yaşlı her yaştan hastalıktan hayatını kaybeden ünlü isimlere film dizi haber olarak bu başlığımızda yer verdik.

GAZETECİ YAZAR HIFZI TOPUZ 100 YAŞINDA VEFAT ETTİ

yazar-hıfzı-topuz-vefat-etti

Uluslararası pek çok kurumda gazetecilik eğitimleri veren Türkiye’nin hafızası olarak adlandırılan Gazeteci Yazar Hıfzı Topuz, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 26 Eylül 2023 tarihinde 100 yaşında hayatını kaybetti. Aynı zamanda çok sayıda roman yazarlığı bulunan Hıfzı Topuz’ un; Meyyale, 1998 (Remzi), Taif’te Ölüm, 1999 (Remzi), Paris’te Son Osmanlılar, 1999 (Remzi), Hatice Sultan, 2000 (Remzi), Gazi ve Fikriye, 2001 (Remzi), Milli Mücadelede Çamlıca’nın Üç Gülü gibi çok sayıda romanı bulunuyor.

YILMAZ GRUDA

yılmaz-gruda-hayatını-kaybetti

Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yeşilçam’ın usta oyuncusu Yılmaz Gruda hayatını kaybetti. Yılmaz Gruda neden öldü? Hastalığı neydi? Yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir Özel Güngören Hastanesi’nde tedavi gördüğü belirtilen Yılmaz Gruda’nın 94 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Oyuncunun kayıp haberini Gruda’nın menajeri Tümay Özokur verdi. Aynı zamanda oyuncu Tolga Tiğin ve merhume Ayşen Gruda’nın da eski eşi olan sanatçı, Attilâ İlhan ile beraber mavi hareketini yaratan şairlerdendir.

Yılmaz Gruda çok sayıda tiyatro oyunu ve sinema filmi yanında; Böyle Bitmesin, Hercai, Menajerimi Ara, Çukur, Şahsiyet, Ulan İstanbul, yabancı Damat, Kavak Yelleri, İşler Güçler, Galip Derviş, Suskunlar, Bir Aile Hikayesi gibi çok sayıda televizyon dizisinde oynamıştır. Gruda son olarak Mevlana Celaladdin Rumi dizisinde rol almıştır.

KEMAN VİRTİÖZÜ SUNA KAN VEFAT ETTİ

suna-kan-öldü-neden-kimdi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) emekli solist sanatçısı Prof. Dr. Suna Kan, 1 Haziran 2023′ de 87 yaşında hayatını kaybetti. Suna Kan’ın ölüm nedeni olarak nefes darlığı gösterildi.

TARİHÇİ PROFESÖR ZAFER TOPRAK YAŞAMINI YİTİRDİ

zafer-toprak-hayatını-kaybetti

Tarih Vakfı’nın kurucuları arasında olan, vakfın Bilim Kurulu üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü kurucu Zafer Toprak, 3 Haziran 2023’te İstanbul’da 77 yaşında öldü.

YEŞİLÇAM’IN ÜNLÜ SENARİSTİ SEFA ÖNAL HAYATINI KAYBETTİ

sefa-önal-neden-öldü

Filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Yeşilçam’ın usta senarist Safa Önal, 30 Temmuz 2023’de 92 yaşında hayata veda etti. Senaristin vefat haberini, Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SENARİSTBİR) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. SENARİSTBİR paylaşımda, “Türkiye sinemasının duayenlerinden değerli senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi ve sevenleri olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Cenaze bilgileri daha sonra paylaşılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Sefa Önal, Vesikalı Yarim, Ağaçlar Ayakta Ölür, Ah Güzel İstanbul, Son Mektup, Ah Müjgan Ah, Dila Hanım, Tatar Ramazan, Tatlı Nigar, Doktor Civanım, Sezercik Yavrum Benim gibi pek çok kült filmin senaryosunu kaleme aldı.

ROCK MÜZİĞİN EFSANE İSMİ ERKİN KORAY HAYATINI KAYBETTİ

erkin-koray-neden-öldü

Bir süredir Kanada’nın Toronto eyaletine yaşayan Anadolu Rock müziğinin babası sayılan Erkin Koray 7 Ağustos 2023 günü karaciğer rahatsızlığı ve yaşlılığa bağlı nedenlerle 82 yaşında aramızdan ayrıldı. Peki, Erkin Koray neden öldü? Usta sanatçının, akciğerindeki rahatsızlıklarla mücadele ettiği öğrenilmişti. Erkin Koray’ın ölmeden önce cenazesinde tören istemediğini ve yaşadığı Toronto’da gömülmek istediğini kızına vasiyet ettiği edinilen bilgiler arasında. Bu nedenle sanatçının cenazesi diğer aile bireylerinin tüm ısrarına rağmen Türkiye’ye getirilmediği ve kızı tarafından Cuma günü Toronto’daki Westminster mezarlığındaki anıt mezara gömüldüğü belirtildi.

TANJU TUNCEL

tanju-tuncel-neden-öldü

Yeşilçam’ın usta isimlerinden Tanju Tuncel 83 yaşında hayatını kaybetti. Tanju Tuncel’in vefat haberini Eyvah Eyvah dizisinde birlikte oynadığı komedyen Ata Demirer İnstagram hesabından yaptığı paylaşımda duyurdu. Demirer, usta sanatçı için; “Hayatımda tanıdığım en naif, en kendine has insanlardan biriydi Tanju abla. Hani kimisi ben buradayım der! Bakın bakın der! Ben der! O hiç öyle değildi. Nur içinde yat Tanju abla. Filmlerimiz, hatıralarımızı baki.” ifadelerine yer verdi. Tuncel’in bir süredir Koah hastalığıyla mücadele ettiği edinilen bilgiler arasında.

Tanju Tuncel, çok sayıda tiyatro oyunu yanında; Şaşıfelek Çıkmazı, Geniş Aile, Ruhsar ve Sıdıka gibi dizilerde; Ve Recep ve Zehra ve Ayşe, Duruşma, Eyyvah Eyvah ve Beyaz Melek gibi filmlerde oynamıştı.

KEMAL DERVİŞ

kemal-derviş-hayatını-kaybetti

Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı olarak görev yapan Kemal Derviş, 8 Mayıs 2023’te 74 yaşında hayatını kaybetti. Kasım 2000 ve Şubat 2001’de yaşanan iki ekonomik krizin ardından Türkiye’ye davet edilen Derviş, 22 yıldır sürdürdüğü Dünya Bankası’ndaki görevinden ayrılmıştı. 13 Mart 2001 tarihinde Bülent Ecevit Hükümeti’nde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini üstlenmişti. Kemal Derviş’in ölüm nedeni olarak; NTV’nin edindiği bilgilere göre, Derviş’in ABD Washington’da tedavisinin devam ettiği ve Parkinson hastalığıyla mücadele ettiğine dair iddialar bulunuyor. Derviş’in Son 3 aydır yoğunlaşmış bir hastalık ve tedavi süreci devam ettiği edinilen bilgiler arasında.

GAZETECİ MEHMET BARLAS

mehmet-barlas-vefat-etti

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas’ ın 1 Haziran 2023’de İstanbul’un Şişli ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Mehmet Barlas’ın vefat haberini kendisi gibi gazeteci İsa Tatlıcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Tatlıcan, paylaşımında ‘Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas’ı kaybettik. Okurlarının, ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağolsun’ ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ZİYA ÜRGENCİLER

sanat-yonetmeni-mustafa-ziya-ulkenciler-öldü

Set tasarımcısı, sanat yönetmeni ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Ziya Ülkenciler, 76 yaşında yaşamını yitirdi. Mustafa Ziya Ülkenciler’in vefatını Sinema Emekçileri Sendikası, sosyal medya hesabından “Sanat yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler’i kaybettik. Başımız sağ olsun” ifadesiyle duyurdu.

RANA CABBAR

noyan-arat-neden-oldu-

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu 78 yaşındaki Rana Cabbar tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü, Pars Narkoterör, Kadın ve Hercai adlı dizilerde canlandırdığı unutulmaz rollerle tanınan Cabbar’ın ölüm haberini oyuncu Şevket Çapkınoğlu duyurdu. Çapkınoğlu, 8 Nisan’da hastaneye kaldırılan Cabbar’ın, karaciğer kanserinin yanı sıra KOAH ve kalp yetmezliği dolayısıyla tedavi gördüğünü dile getirdi.

DUYGU SAĞIROĞLU

duygu-sagiroglu-vefat-etti-neden

Yeşilçam’ın usta yönetmenlerinden Duygu Sağıroğlu, 90 yaşında hayatını kaybetti. Sağıroğlu’nun vefatını yapımcı ve yönetmen Baran Seyhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

KÖKSAL ENGÜR

köksal-engür-vefat-etti

ATV’de yayınlanan Zerda dizisindeki Sıddık ve Leyla ile Mecnun dizisinde oynadığı Ak Sakallı Dede karakterleriyle hafızalarda yer eden usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Köksal Engür hayatını kaybetti. 77 yaşında böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar sebebiyle yaşama veda eden Köksal Engür’ün vefatı sanat camiasını yasa boğdu. Son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlanan Engür’ün Üsküdar Şakirin Camii’nde düzenlenen cenaze törenine çok sayıda oyuncu meslektaşı katıldı

RECEP SARI

recep-sarı-vefat-etti

Bir Aşk Uğruna, Melek Apartmanı, Ne Seninle Ne Sensiz, Çocuklar Duymasın, Beni Affet, Yeşil Deniz ve Şahsiyet gibi çok sayıda dizi ve sinema filminde rol alan oyuncu Recep Sarı 60 yaşında hayatını kaybetti. Yakın zamanda vefat eden ünlüler arasında yer alan Recep Sarı’nın ölüm haberini oyuncu Zafer Algöz sosyal medya hesabından duyurdu. Algöz paylaşımında “Sevgili sınıf arkadaşım, oyuncu Recep Sarı az önce vefat etmiş…Başımız sağ olsun arkadaşlar. Mekanı cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.

DENİZ BAYKAL

deniz-baykal-yakında-ölen-ünlüler

Cumhuriyet Halk Partisinin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal 14 Şubat 2023 tarihinde hayatını kaybetti. Bir süredir sağlık sorunları ile mücadele ettiği belirtilen vefat ettiğinde Deniz Baykal 84 yaşındaydı.

SADUN AKSÜT

sadun-aksüt-90-yaşında-hayatını-kaybetti

1932 tarihi doğumlu ünlü tanbur sanatçısı ve bestekar Sadun Aksüt, 2 Ocak 2023 tarihinde 91 yaşında vefat etmiştir. Ünlü sanatçı Aksüt; Akşamı getiren sesleri dinle, Duysam acıyan kalbimi bir lâhza sesinden. Gökyüzüm olsan seni dağ gibi sevsem gibi sözleri bestelemiştir.

YALÇIN YELENCE

yalcin-yelence-hayatını-kaybetti

Türkiye televizyon tarihinin uzun soluklu dizilerinden birisi olan Bizimkiler dizisinin yönetmeni senarist ve yönetmen Yalçın Yelence 20 Ocak 2023 tarihinde vefat etti. Yelence’nin beyninde pıhtı atması nedeniyle kaldırıldığı İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde 68 yaşında vefat ettiği yapılan açıklamalar arasında. Pek çok film ve diziyi yöneten Yalçın Yelence’nin en bilinen dizileri; Mihriban, Duruşöa, Oğlum Adam Olacak, Yazlıkçılar, Bizimkiler ve Perihan Abla’dır.

ZİYA ŞENGÜL

ziya_sengul_kimdir_neden-vefat-etti

Fenerbahçe Spor Kulübünün efsane futbolcularından birisi olan Ziya Şengül şubat 2023 tarihinde vefat etti. 1944 yılında doğan ve 79 yaşında hayatını kaybeden Şengül aynı zamanda futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük ve futbol yorumculuğu da yapmıştı.

Depremde Ölen Ünlüler

6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremde ünlü ünsüz çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti. Depremden dolayı hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabır dileriz.

BİLALFA – BİLAL YILMAZLAR DEPREMDE ÖLEN ÜNLÜLERDEN

Bilalfa-depremde-hayatını-kaybetti

Ünlü Twich yayıncısı Bilalfa – Bilal Yılmazlar 6 Şubat depreminde enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Ünlü fenomen Bilalfa depremde hayatını kaybeden ünlüler, oyuncular ve sporcular arasında yer aldı.

AZİZ TAŞTAN

aziz-taştan-hayatını-kaybetti

Türk Halk Müziği sanatçısı Aziz Taştan geçmiş aylarda yaşadığımıza depremde hayatını kaybettiği edinilen bilgiler arasında. Adıyaman’da yaşayan sanatçı Aziz Taştan ile eşi Özgür, kızları Nujin ve Şirin’ in de depremde hayatını kaybettiği belirtildi.

EMEL ATICI

emel-atıcı-hayatını-kaybetti

Tiyatro ve dizi oyuncusu Emel Atıcı 6 Şubat 2023’da yaşadığımız depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Son olarak ATV’nin Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Şermin’in arkadaşı rolünde oynayan Emel Atıcı, kızı Püryan Atıcı ile birlikte yaşamını kaybetti

AHMET EYÜP TÜRKHASAN

ahmet-eyüp-türkhasan-depremde-hayatını-kaybetti

Yeni Malatyaspor kalecisi olan Ahmet Eyüp Türkaslan 7 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Malatya’da eşi ile birlikte enkaz altında kalan Malatyasporlu kalecinin eşi enkaz altından kurtarılırken maalesef kendisi hayatını 29 yaşında kaybetti.

NİLAY AYDOĞAN

nilay-aydoğan-depremde-ölen-ünlüler

Milli basketbolcu Nilay Aydoğan 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli olan depremde Malatya’da yaşayan babaannesiyle birlikte 12 Şubat 2023 tarihinde hayatını kaybetti. ING Kadınlar Basketbol Liginde Çankaya Üniversitesi voleybolcusu olan Nilay Aydoğan 30 yaşındaydı.

CEMAL KÜTAHYA

cemal-kütahya-depremde-hayatını-kaybedenler

Hentbol Milli Takımı kaptanı olan Cemal Kütahya, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremde Antakya’da yaşadığı evin enkazı altında kalan milli hentbolcunun 14 Şubat 2023 tarihinde 5 yaşındaki oğlu ile beraber vefat ettiği açıklandı.

TAHA DUYMAZ

taha-duymaz-depremde-hayatını-kaybetti

Ünlü yemek blogerı Taha Duymaz memleketi Hatay’da göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Kız kardeşi ile birlikte gittiği halasının evinde depreme yakalanan Taha Duymaz’ın cansız bedenine depremden 12 gün sonra ulaşıldı. Taha Duymaz ile birlikte kız kardeşi Melek, Umut, halası ve eniştesi de hayatlarını kaybettiler.

Kaza Geçirerek Hayatını Kaybeden Ünlüler

Kaza sonucu hayatını kaybeden ünlüler ilgili haberleri bu başlık altında bulabilirsiniz.

YÖNETMEN ABDÜLKADİR CEYLAN EDE YAŞAMINI YİTİRDİ

abdülkadir-ceylan-ede-boğularak-öldü

Aynalı Tahir, Pusat, Deli Yürek ve Acı Hayat gibi tanınmış televizyon dizilerinin yönetmeni Abdülkadir Ceylan Ede, arkadaşlarıyla gittikleri Sapanca Gölünde boğularak yaşamını yitirdi. Abdülkadir Ceylan Ede neden öldü? Ede’nin Sapanca ilçesine bağlı Kırkpınar Mahallesi yakınlarında kayıkla Sapanca Gölü’ne açılan 3 arkadaştan Abdulkadir Ceylan Ede’nin yüzmek için suya atladığı bir süre yüzdükten sonra, boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi. Ede’yi sudan çıkaran arkadaşları sağlık ekiplerine haber verdi. Ede’nin duran kalbi, sağlık ekiplerince ambulansta yapılan kalp masajıyla yeniden çalıştırıldı. Abdulkadir Ceylan Ede, kaldırıldığı Sapanca İlçe Devlet Hastanesi’nin acil servisindeki ilk müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Abdulkadir Ceylan Ede, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı alınan bilgiler arasında. Sine-Bir üyesi Abdülkadir Ceylan Ede 5 Eylül 2023 tarihinde kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

NOYAN ARAT

noyan-arat-neden-oldu-

Oyuncu Noyan Arat 34 yaşında hayatını kaybetti. 2021 yılında ünlü oyuncular Selçuk Yöntem ve Tarık Emir Tekin ile “Reflection” ile beyazperdede yer alan Noyan Arat’ın İstanbul Beşiktaş’ta kaldığı apart evin 4. katından düşerek yaşamını yitirdiği edinilen bilgiler arasında. Arat’ın ölüm haberini Oyuncular Sendikası duyurdu. Yapılan açıklamada, “Meslektaşımız Noyan Arat hayatını kaybetti. Ailesi ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Çok üzgünüz” ifadelerine yer verildi.

Not: Film Dizi Haber sitesi olarak hayatını kaybeden sanatçılarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Televizyonda ve Sinemada Çalışıp Vefat Eden Ünlüler

Tarihİsim YaşHakkında / Kimdir
20 Ocak 2023Yalçın Yelence68Senarist ve Yönetmen olarak tanınır.
27 Ocak 2023Levent Güner58Dizi ve sinema oyuncusu olarak tanınır.
6 Şubat 2023Emel AtıcıDizi ve sinema oyuncusu olarak tanınır.
26 Şubat 2023Muhlis Asan65Tiyatro, dizi ve sinema oyunculuğu ile tanınır.
28 Şubat 2023Kazım Akşar69Dizi ve sinema oyunculuğu ile tanınır.
26 Mart 2023Köksal Engür77Tiyatro, dizi oyuncu ve seslendirme sanatçısı ile tanınır.
4 Nisan 2023 Recep Sarı 60Sinema ve dizi oyuncusu olarak tanınır.
20 Nisan 2023Rana Cabbar78Dizi, sinema ve tiyatro oyunculuğu ile tanınır.
29 Nisan 2023 Duygu Sağıroğlu 90Türk senarist, film yönetmeni, tiyatro dekoratörü, sanat yönetmeni ve öğretim görevlisi olarak tanınır.
6 Mayıs 2023Mustafa Ziya Ülkenciler76Sanat yönetmeni ve fotoğraf sanatçısı olarak tanınır.
5 Haziran 2023Nurhan DamcıoğluKantocu, ses sanatçısı ve oyuncu olarak tanınır.
8 Temmuz 2023Özkan Uğur69Dizi, müzisyen ve sinema oyunculuğu ile tanınır.
15 Temmuz 2023Tanju Tuncel83Tiyatro, dizi ve sinema oyunculuğu ile tanınır.
25 Temmuz 2023Yılmaz Gruda93Tiyatro, dizi ve sinema oyunculuğu ile tanınır.
26 Temmuz 2023Yaşar Yağmur74Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu olarak tanınır.
30 Temmuz 2023Sefa Önal 92Yeşilçam’ın usta senaristi olarak tanınır.
29 Ağustos 2023Ünal Silver75Tiyatro, dizi ve sinema oyunculuğu ile tanınır.
5 Eylül 2023Mehmet Ulay81Tiyatro, dizi ve sinema oyunculuğu ile tanınır.
5 Eylül 2023Abdülkadir Ceylan Ede58Televizyon dizileri yönetmeni olarak tanınır.
15 Eylül 2023Gökhan Abur 80Türk meteorolog, müzisyen ve akademisyen, hava durumu sunucusu.
20 Eylül 2023Merve Kayaalp36Dizi ve sinema oyuncusu olarak tanınır.
27 Eylül 2023Seda Fettahoğlu44Tiyatro ve dizi oyunculuğu ile tanınır.
29 Ekim 2023Jeyan Mahfi Tözüm95Dublaj sanatçısı, tiyatro ve sinema oyunculuğu ile tanınır.
17 Kasım 2023Metin Uca62Sunucu ve seslendirme sanatçısı ile tanınır.
1 Aralık 2023Can Gürzap79Tiyatro, dizi ve sinema oyunculuğu ile tanınır.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Yılında Vefat Eden Ünlüler

2022 Yılında Hayatını Kaybeden Ünlü Sanatçılar

2020’de Bebek Sahibi Olan Ünlüler

2022’de Bebek Bekleyen Ünlüler

2021’de Anne Baba Olan Ünlüler

Kalp Atışı Dizisi Final Yapıyor!

2023 Depreminde Yakınını Kaybeden Ünlüler

2023’te Ölenler Tam Listesi

2024′ ün İlk Kayıp Haberleri Gelmeye Başladı

Bir Cevap Yazın