2022 Yılında Ölen Ünlüler (Türk) - Yakın Zamanda Vefat Eden Sanatçılar Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Bu Yıl Kaybettiğimiz Ünlü Sanatçı ve Tanınmış Kişiler

2022-yılında-ölen-ünlüler-güncel-liste

2022 Yılında Ölen Ünlüler ( Türk)

Ölüm haberleri hemen hepimizi derinden etkiliyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2022’nin ilk aylarda da ünlü değerleri kaybetmeye devam ediyoruz. Hayatını kaybeden ünlüler yakın çevremizdeki kişiler olmasa da medyadan dizi ve filmlerden aşina olduğumuz ya da hayranı olduğumuz kişilerdir. 2021 yılında ölen ünlüler oyuncu, siyaset, şarkıcı ve tanınmış kişiler olmak üzere çeşitli sektörlerden olurken 2022 yılında ölen ünlüler de aynı kategorilere mensup sevdiğimiz ve değer verdiğimiz kişiler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Bu yıl yakın zamanda hangi ünlü vefat etti? Ölüm nedenleri ne? İşte, yakın zamanda trafik kazası, motor kazası, hastalıktan, Koronavirüsten ölen Türk ünlüler ile kanserden ölen ünlüler (Vefat Eden) tam ve güncel listesi.

Yakın Zamanda Ölen Türk Ünlüler

Daha yılın ilk başlarında aldığımız ölüm haberleri gün geçtikçe yenilerinin eklenmesiyle devam ediyor. Başlığımızda yakın zamanda hayatlarını kaybeden ünlülerin neden öldükleriyle ilgili detayları ve ölüm nedenleri gruplandırılmıştır.

PAKİZE SUDA

pakise-suda-neden-öldü-vefat sebebi

Ünlü sunucu, oyuncu ve yazar Pakize Suda 21 Aralık 2022 tarihinde hayatını kaybetti. Daha önce Habertürk gazetesinde yazarlık yapan yazar, Suda, hastalığı nedeni ile Muğla’nın Fethiye ilçesinde özel bir bakım evinde kaldı. Demans hastalığı ile mücadele eden Suda, hastalığının ilerlemesi neticesinde kimseyi tanımıyor ve hatırlamıyordu. 21 Aralık 2022 tarihinde beynine pıhtı atması sonucu 70 yaşında hayatını kaybeden Suda’nın ölüm haberini yeğeni Dilara Elagözlü, sosyal medya hesabından duyurdu. Pakize Suda; Erguvan Yılları, Pembe Patikler, Hayat Bilgisi, Davetsiz Misafir, Sevda Çiçeği dizilerinde oynamıştır.

HINCAL ULUÇ

hıncal-uluç-ne-zaman-neden-öldü

Ünlü gazeteci yorumcu ve sunucu Hıncal Uluç 8 Temmuz 2022’de yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Florance Nightingale Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınmıştı. Uluç, tedavi gördüğü hastanede 21 Kasım 2022 tarihinde 83 yaşında vefat etmiştir.

GÜZİN ÇORAĞAN

güzin-çorağan-neden-öldü

TRT 1’de yayınlanan Bizimkiler dizisinde oynadığı Almancı Davut’un eşi Ulviye olarak ünlenen Güzin Çorağan, geçtiğimiz günlerde 79 yaşında vefat etti. Aynı zamanda Bizimkiler dizisinde rol almış olan oyuncu Tayfun Çorağan’la evli olan Balıkesir’in Gömeç ilçesinde son yolculuğuna uğurlanan Güzin Çorağan’ın ölüm nedeni ile ilgili bir açıklama bulunmuyor. Birçok dizi ve filmde oynayan Güzin Çoağan’ın en bilinen dizileri; Bizimkiler, Yazlıkçılar, Hanımın Çiftliği, Karagümrük Yanıyor, Bütün Çocuklarım, Tatlı Betüş yer alıyor.

RIZA AKIN

rıza-akın-hayatını-kaybetti---neden-öldü

Son olarak Star TV’de yayınlanan Kalp Yarası dizisi ve Sevmedim Deme filmiyle karşımıza çıkan ünlü oyuncu Rıza Akın hayatını kaybetti. Acı haber sevenlerini yasa boğarken ünlü oyuncunun neden öldüğü de merak edilen konular arasında yer aldı. 1 Kasım 2022’de beyin kanaması nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan Rıza Akın’ın kaldırıldığı hastanede 2 Kasım 2022’de hayatını kaybettiği açıklandı. Ünlü oyuncunun kaybının verdiği acı haberi Akın’ın dostu Menderes Samancılar Twitter hesabından duyurdu. 65 yaşında hayata veda eden Rıza Akın, .ok sayıda dizi ve filmde rol almıştı.

Koronavirüsten Ölen Ünlüler

Dünyayı saran pandemi (salgın hastalık) genç yaşlı, ünlü ünsüz birçok değerli insanın hayatını kaybetmesine neden olmaya devam ediyor. Film Dizi Haber olarak derin üzüntü içerisinde hazırladığımız başlığımızda 2022 yılında korona virüsten ölen ünlüler ilgili liste yer alıyor. Listeler ünlülerin ölüm tarihleri temel alınarak hazırlanmıştır.

FATMA GİRİK

fatma-girik-neden-öldü---2022-de-ölen-ünlüler

Fatma Girik, 12 Aralık 1942 yılında İstanbul’da doğmuştur. Koronavirüsten ölen ünlüler arasında yer alan Fatma Girik’in oyuncu, senarist, yapımcı ve siyasetçi kimliği vardı. Yeşilçam’ın usta oyuncusu, 1956-2012 yılları arasında 200’den fazla sinema filmi ve dizide rol almıştır. Türk sinemasında canlandırdığı sert, mağrur ve haksızlıklara karşı boyun eğmeyen Anadolu kadını karakterleriyle ile tanınmıştır.

Fatma Girik Neden Öldü?

Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncasından birisi olarak kabul edilen Fatma Girik, 24 Ocak 2022’de tedavi gördüğü İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan Liv Hospital hastanesinde COVID-19’a bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle 79 yaşında hayatını kaybetmiştir. Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından naaşı Muğla’nın Bodrum ilçesine gönderilmiştir. 28 Ocak’ta vasiyeti üzerine Torba Mezarlığına, hayat arkadaşı ünlü yönetmen Memduh Ün’ün yanına defnedilmiştir.

ERKAN ŞAMCI

vefat-eden-ünlüler-2022-erkan-şamcı-neden-öldü

Erkan Şamcı, 1959 Erzurum doğumlu ekolojik yaşam uzmanı, araştırmacı, aktivist, yazar, radyo ve TV programcısıdır. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olan Erkan Şamcı, 63 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Acı haberi Şamcı’nın eşi sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyurdu.

HAYDAR DÜMEN

haydar-dümen-ne-zaman-neden-öldü-2022-de-hayatını-kaybeden-ünlüler

Haydar Dümen, 15 Haziran 1930 Uşak doğumlu Türk psikiyatrist ve seksologdur. Çeşitli yayın organlarında yayımlanan cinsel sağlık konulu yazıları ve okurların cinsel yaşam konusundaki problemleri mizahi bir üslupla yanıtlamasıyla tanımlanan Haydar Dümen, COVID-19 virüsüne yakalanan Dümen, 31 Ocak 2022 tarihinden itibaren tedavi gördüğü Beykent Üniversitesi Hastanesi’nde 10 Şubat 2022 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Cenazesi 11 Şubat 2022 tarihinde Ulus Mezarlığı’na defnedilmiştir.

AYTEN ERMAN

ayten-erman-neden-hayatini-kaybetti

Ayten Erman, 26 Kasım 1935 doğumludur. Türk sinema ve tiyatro oyuncusu olan Ayten Erman, kendisi gibi oyuncu olan Şemsi İnkaya ile evliliğinden bir çocuğu bulunmaktadır. Aynı zamanda 2019’da kaybettiğimiz usta oyuncu Ayşen Gruda ve Ayben Erman’ın ablasıdır. Çok sayıda dizi ve filmde rol alan Ayten Erman’ın en bilinen dizi ve filmleri; Cennet Mahallesi, Arka Sokaklar, Sihirli Annem, Bücür Cadı, Çiçek Taksi, Şalvar Davası, En Büyük Şaban ve Bombacı’dır. Oyuncu Ayten Erman 24 Şubat 2022’de İstanbul’da COVID-19 nedeniyle 86 yaşında vefat etmiştir. Cenazesi Üsküdar’daki Şakirin Camii’nden kaldırılarak Yenidoğan Mezarlığı’na defnedilmiştir.

ERAY TAMER SEVER / SERAY SEVER’İN BABASI

seray-sever-in-babası-eray-tamer-hayatını-kaybetti

Ünlü oyuncu Saray Sever’in geçtiğimiz günlerde korona virüse yakalanan 74 yaşındaki babası Tamer Sever hayatını kaybetti. Sever Sever, sosyal medya hesabında paylaştığı mesajında babası Eray Tamer Sever’in hastanede entübe olarak yaşam mücadelesi verdiğini dile getirmiş, takipçilerinden dua istemişti.

AGAH ÖZGÜÇ

agah-özgüç-hayatını-kaybetti


Gazeteci yazar, eleştirmen ve araştırmacı Agah Özgüç koronavirüs nedeniyle 90 yaşında hayatını kaybetti. Agah Özgüç’ün ölüm haberi, Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) Twitter hesabından duyuruldu.

MÜJGAN BİLGİN / EBRU GÜNDEŞ’İN ANNESİ

ebru-gündeşin-annesi-müjgan-bilgin-vefat-etti

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş’in annesi Müjgan Bilgin 73 yaşında Koranavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Müjgan Bilgin’in ölüm haberi yaşadığı site yönetimi tarafından duyuruldu.

Kanserden Ölen Ünlüler (Türk)

Kanser hastalığı uzun yılardan beri ölüm nedenlerinin başında yer alıyor. Başlığımızda kanser hastalığından hayatını kaybeden oyuncular ve ünlüleri listeledik.

BİLLUR KALKAVAN

billur-kalkavan-hayatini-kaybetti--neden-öldü

Yaklaşık 6 aydan bu yana Akciğer Kanseri tedavisi gören ünlü oyuncu ve sunucu Billur Kakavan tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz günlerde tedavisinin başarılı olduğu hakkında açıklama yapan Billur Kalkavan’ın ani ölümü sevenlerini derinden etkiledi.

Peki, Billur Kalkavan neden öldü?

Kalkavan’ın erkek arkadaşı Buğra Bahadırlı, ünlü oyuncunun ölüm nedeniyle ilgili Habertürk’e yaptığı açıklamada, “Kanser tedavisi iyi gidiyordu. Ne var ki kemoterapi sırasında vücudunda bir mantar türemiş. O mantar da enfeksiyona neden olmuş. Buna bağlı olarak bağışıklık sistemi iyice zayıfladı. Son iki hafta ne yemek yiyebildi ne de uyuyabildi. İki gün önce yoğun bakıma alındı ama kalbi daha fazla dayanamadı. Sabah 3.45’te kalbi durdu.” dedi. Bahadırlı cenaze törenine ilişkin olarak, “Cenaze töreni henüz belli değil. Nereye defnedeceğimizi kardeşiyle karar vereceğiz. Büyük bir olasılıkla pazartesi günü defnederiz.” ifadelerini kullandı. Billur Kalkavan’ın cenazesinin, Zincirlikuyu Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedileceği edinilen bilgiler arasında.

LEYLA KENTER / YILDIZ KENTER’İN KIZI

yıldız-kenter-in-kızı-leyla-kenter-hayatını-kaybetti

Tiyatro dünyasının duayeni usta oyuncu Yıldız Kenter’in kızı Leyla Kenter 2022’de hayatını kaybeden ünlüler arasında yer aldı. Uzun yıllardır kanser tedavisi gördüğü belirtilen Leyla Kenter 70 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yıldız Kenter’in Nihat Akçan evliliğinden olan kızı Leyla Kenter, aynı zamanda Başlık Parası (Nazlı) 1973, Fatma Bacı (Ayşe) 1972, Vahşi Çiçek (Sema) 1971, Anneler Ve Kızları (Iraz) dizilerinde de rol almıştır.

SADIK İNCESU

sadık-incesu-2022-de-hayatını-kaybetti

Yapımcılık ve görüntü yönetmenliği ve fotoğraf sanatçılığı da yapan oyuncu Sadık İncesu yakalandığı amansız hastalık sonucunda 13 Ekim 2022’de hayatını kaybetti. 64 yaşında hayatını kaybeden ünlü sanatçının ölüm haberini ses sanatçısı Onur Akay verdi. Aynı zamanda Nuri Bilge Ceylan’ın da asistanı olan Sadık İncesu, Etiler Ulus Mezarlığına defnedildi.

CİVAN CENOVA

civan-cenova-akciğer-kanserinden-hayatını-kaybetti

Türk sinemasının usta ismi geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Kartal Tibet’in 1963’de evlendiği Gündüz Sencer’in ilk oğlu olarak bilinen oyuncu Civan Cenova, 67 yaşında tedavi gördüğü hastanede 20 Ağustos 2022’de hayatını kaybetti. Civan Cenova neden öldü? Hastalığı neydi? Ünlü oyuncu geçtiğimiz günlerde kolunda yaşadığı ağrılar nedeniyle gittiği hastanede yapılan tetkiklerde akciğerinde kitle saptanmış ve tedaviye başlanmıştı. Ölüm haberini oyuncu Esra Dermancıoğlu duyurdu. Son olarak Üç Kuruş dizisinde rol alan usta oyuncu, Karadayı, Fatmagül’ün Suçu ne, Atiye, Arka Sokaklar, Çiçek Taksi gibi çok sayıda dizi, film ve tiyatro oyununda rol almıştı.

MURAT ÖZER

feride-çetinin-kocası-murat-özer-hayatını-kaybetti

Ünlü dizi ve sinema oyuncusu Feride Çetin’in eski eşi sinema eleştirmeni Murat Özer, yakalandığı lenfoma hasatlığı nedeniyle 9 Mart 2022 tarihinde hayatını kaybetti.

AYBERK PEKCAN

ayberk-pekcan-neden-öldü-kanserden-ölen-ünlüler

Ayberk Pekcan 22 Mayıs 1970 Mersin doğumludur. Türk sinema ve dizi oyuncusu olan Ayberk Pekcan, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı Mezunudur. Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi ve Keşanlı Ali Destanı dizileriyle tanınan ünlü oyuncu Ayberk Pekcan son olarak Bergen Filminde oynamıştır. Ancak filmin yayınlandığını görememiştir. 22 Ekim 2021 tarihinde sosyal medya hesabından akciğer kanserine yakalandığını duyuran Ayberk Pekcan, hastalığının ilerlemesi sonucu 24 Ocak 2022 tarihinde doğduğu şehir olan Mersin’de Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik ile aynı tarihte vefat etmiştir.

DİLER SARAÇ

diler-saraç-neden-öldü---yakında-vefat-eden-ünlüler

Türk sinema ve dizi oyuncusu Diler Saraç 25 Eylül 1934, İzmir doğumludur. 1962-2007 yılları arasında Yeşilçam’da iki yüz otuzdan fazla filmde rol alan usta oyuncu genellikle anne karakterlerini canlandırmıştır. Perihan Abla dizisinde canlandırdığı karakterle tanınan Diler Saraç, karaciğer kanseri tedavisi görmekte iken 28 Ocak 2022’de İstanbul’da 87 yaşında hayatını kaybetmiştir. Cenazesi, 30 Ocak 2022’de Teşvikiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Feriköy Mezarlığına defnedilmiştir.

SAİT UÇAR

2022-de-vefat-eden-sanatçılar-sait-uçar

Karadeniz’in sevilen sanatçısı Sait Uçar, Bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Evli ve iki çocuk babası olan 60 yaşındaki Sait Uçar’ın cenazesi 10 Şubat’ta Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Hamsiköy Mahallesindeki mezarlığına defnedildi.

BAHADIR SUDA

muzisyen-bahadir-suda-hayatini-kaybetti

80’li yılların kült gruplarından Çağdaş Türkü’nün üyelerinden bir süredir kanserle mücadele eden Bahadır Suda hayatını kaybetti. Üç yıldır tedavi gördüğü öğrenilen Suda’nın sağlık durumunun Aralık ayında kötüleştiği edinilen bilgiler arasında.

VURAL GÖKÇAYLI

vural-gökçaylı-hayatını-kaybetti

Türk moda dünyasının öncü isimlerinden Vural Gökçaylı tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında yaşamını yitirdi. Gökçaylı’nın ölüm nedeninin sır gibi sakladığı mide kanseri hastalığı olduğu öğrenildi.

Kazada – Trafik Kazası ile Motor Kazasında Hayatını Kaybeden Ünlüler

Trafik kazaları ve motor kazaları bizleri ve sevdiklerimizi yaşamdan kopan ölüm nedenlerinin başında gelmektedir. Başlığımızda trafik kazası veya motor kazasında hayatını kaybeden ünlülerin listesi yer almaktadır.

AHMET ÇALIK (FUTBOLCU)

ahmet-çalık-neden-öldü---trafik-kazasında-ölen-ünlüler

Futbol dünyasını yasa boğan ölümlerden birisi de eski Türk millî futbolcu Ahmet Çalık’ın vefatıdır. (futbolcu) (26 Şubat 1994 Ankara doğumlu olan Ahmet Yılmaz Çalık, 1 Ocak 2022 tarihi saat 09.05’te Ankara-Niğde güzergahında geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirmiştir. Cenazesi, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan Elmadağ Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilmiştir.

BETA BERK BAYINDIR

beta-berk-vefat-etti

Beta lakabıyla tanınan ünlü Rapçı Berk Bayındır, İstanbul Kağıthane’de yaşadığı lüks rezidansın 8. Katındaki dairesinin camından bilinmeyen bir nedenle düşerek 26 Nisan 2022’de hayatını kaybetti.

Hastalıktan Hayatını Kaybeden Ünlüler

HALİT KIVANÇ

halit-kıvanç-neden-öldü

Gazete ve dergilerde yazar, yönetici olarak çeşitli görevler üstlenen duayen sunucu Halit Kıvanç 25 Ekim 2022’de vefat etti. Yaşlığa bağlı hastalıktan vefat ettiği öğrenen Halit Kıvanç, aynı zamanda Türkiye’nin ilk günlük spor gazetesi Türkiye Spor’u çıkaran isim olmuştur. İngiliz yayın organı BBC’de de çalışan Kıvanç , FIFA Dünya Kupası’nı televizyonda sunan ilk Türk spiker olarak adını duyurmuştur. Halit Kıvanç’ın hayatını kaybettiği haberini oğlu Ümit Kıvanç duyurdu. Halit Kıvanç’ın oğlu Ümit Kıvanç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Halit Kıvanç’ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağolsun. Cenaze 27’si perşembe, öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacak, aynı mezarlığa defnedilecek.” dedi.

DEMİRAY ERÜL

demiray-erül-yaşamını-yitirdi

Doktorlar, Arka Sokaklar, Cennet Mahallesi, Kurtlar Vadisi ve Çiçek Taksi dizilerinden tanıdığımız tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Demiray Erül 86 yaşında vefat etti. Demiray Erül’ün cenazesi 17 Ekim Pazartesi Bodrum Ortakent Kerem Aydınlar Camii’nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Bodrum Ortakent Mezarlığı’na defnedilecek.

İSMAİL İNCEKARA

iplikçi-nedim-ismail-incekara-neden-öldü

Bir dönem Türk televizyonlarına damga vuran Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı ‘İplikçi Nedim’ karakteriyle hafızlara kazınan ünlü oyuncu İsmail İncekara 72 yaşında hayatını kaybetti. İplikçi Nedim İsmail İncekara neden öldü? “Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu”, “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar” ve “Kurtlar Vadisi” gibi yapımlardan tanıdığımız İsmail İncekara’nın ölüm nedeni olarak kalp ve böbrek yetmezliği olarak açıklandı.

Ölüm haberini duyduğumuzda yaşadığımız şoktan sonra ilk aklımıza gelen nedendir. Başlığımızda çok ciddi durumlar olamadan yaşlılık hastalığı ya da kronik hastalığa bağlı olarak yaşamını yitiren ünlü isimler yer almaktadır. Listemiz ünlülerin ölüm tarihleri temel alınarak hazırlanmıştır.

BÜLENT ÖZVEREN

bülend-özveren-hayatını-kaybetti-ölüm-nedeni-be

TRT’de uzun yıllar sunuculuk yapan duayen spiker Bülend Özveren 18 Ekim 2022’de hayatını kaybetti. Geçtiğimiz Eylül ayında ani bir rahatsızlık nedeniyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin yoğun bakımında tedavi gören Bülend Özveren’in vefat haberini eşi Sebla Özveren sosyal medya hesabından duyurdu. Özveren paylaşımında, “Çok üzgünüm. Bülend’i kaybettik. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı. Sebla Özveren eşinin cenaze törenine ilişkin detayları da sosyal medya hesabından paylaştı. Sebla Özveren, “Bülent’in cenazesini yarın ikindi (19 Ekim) namazından sonra Bahçeşehir Saadet Çarmıklı Camii’nden kaldıracağız. Sevenlerine ve arkadaşlarımıza duyururum.” dedi.

BAŞAK ÖZEL

başak-özel-hayatını-kaybetti

Melekler Adası, Sinsiran: Yasak Aşk, Kolpaçino: Bomba , Umutsuz Ev Kadınları, Kurtlar Vadisi, Karadayı ve Anne gibi yapımlarla karşımıza çıkan oyuncu Başak Özel 51 yaşında hayatını kaybetti. Oyucular Sendikası’nın Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurulan acı haberde; “Meslektaşımız Başak Özel hayatını kaybetti. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Çok üzgünüz. Başımız sağ olsun” paylaşımında bulundu. Özel’in neden öldüğü / vefat sebebi konusunda ise, bir açıklama yapılmadı.

FÜSUN GÜNUĞUR

füsun-günuğur-hayatını-kaybetti

Ünlü dizi ve tiyatro oyuncusu Füsun Günuğur 27 Ağustos 2022 tarihinde hayatını kaybetti. Vefat haberi Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından duyurulan Füsun Günuğur, son olarak Unutma Beni dizisinde başrol oynamıştı. 70 yaşında vefat eden Günuğur’un kesin ölüm nedeni bilinmiyor. Füsun Günuğur; Ferhunde Hanımlar, Gönül Yokuşu, Oyun Bitti ve Ne Seninle Ne Sensiz gibi dizilerde rol almıştı.

ALİ GÜNEY

füsun-günuğur-hayatını-kaybetti

Yeşilçam’da kötü adam karakteri olarak tanındığımız emektar oyuncu Ali Güney 24 Ağustos 2022 tarihinde hayatını kaybetti. 66 yaşında ölen oyuncunun vefat haberini ses sanatçısı ve söz yazarı Onur Akay verdi. Akay, “Yeşilçam filmlerinde hep kötü rollerde görmeye alışık olduğumuz Yeşilçam’ın emektar oyuncularından Ali Güney, uzun süredir KOAH hastasıydı ve üç gün önce nefes darlığı nedeni ile hastaneye kaldırıldı. Ancak durumu ağırlaşan ve solunum cihazına bağlanan usta oyuncumuzun tedavisine, uyutularak devam ediliyordu. Dün yoğun bakıma kaldırıldığını duyurduğum değerli oyuncumuzu, maalesef bugün sabaha karşı kaybettik” dedi.

RIZA PEKKUTSAL

oyuncu-rıza-pekkutsal-vefat-etti

Türk sinema, ses ve tiyatro sanatçısı Rıza Pekkutsal hayatını kaybetti. Aynı zamanda seslendirme yaparak ilk komedi tarzında plak komedi yapan Pekkutsal, ilk oynadığı Cibali Kararkolu ile tanınmıştır. Merhum oyuncu Kemal Sunal ile birlikte oynadığı Avanak Abdi, Korkusuz Korkak gibi filmlerle tanınan Rıza Pekkutsal, Kaygısızlar, Cennet Mahallesi, Yarım Elma, Çılgın Bediş ve Çocuklar Duymasın gibi çok sayıda film ve dizi ve filmde oynamıştır. Son olarak Cem Yılmaz, Cansu Dere ve Zafer Önen ile oynadığı Opet reklam filmi ile karşımıza çıkan ünlü oyuncu RIza Pekkutsal 16 Ağustos 2022 tarihinde 87 yaşında İzmir’de hayatını kaybetti.

SEMİH SERGEN / BURAK SERGEN VE TOPRAK SERGEN’İN BABALARI

semih-sergen-hayatını-kaybetti

Ünlü oyuncular Burak Sergen ve Toprak Sergen’in babaları sinema, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Semih Sergen, 91 yaşında Muğla’nın Bodrum İlçesinde 6 Ağustos 2022 tarihinde hayatını kaybetti.

SUNGUR BABACAN

seslendirme-sanatçısı-sungur-babacan-vefat-etti

Türkiye’nin önemli seslendirme sanatçılarından birisi olan Sungur Babacan 63 yaşında hayatını kaybetti. Tom Hanks, John Travolta, Brad Pitt, Tom Cruise ve Mel Gibson gibi pek çok yıldıza sesiyle hayat veren ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) olduğu öğrenilen Sungun Babacan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 6 Ağustos 2022’de vefat etti.

İLHAN İREM

ilhan-irem-hayatını-kaybetti

Müzik dünyasına adını altın harflerle kazımız sanatçılardan birisi olan İlhan İrem hayatını kaybetti. Alasana, Sürgün Gibi Masallarda ve Olanlar Olmuş gibi çok sayıda kült olmuş şarkıya imza atan müzisyen şarkıcı İlhan İrem, böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında yaşamını yitirdi. Sanatçının eşi Hansu İrem, vefat haberinin ardından eşinin üç vasiyeti olduğunu söyledi. İrem, “Tabutunun Türk bayrağına sarılmasını istemişti. Atatürk Kültür Merkezi’nde bir tören yapılmasını istiyordu. Bir diğer vasiyeti de Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilmekti” dedi.

CÜNEYT ARKIN

cünet-arkın-vefat-etti

Yeşilçam’ın usta isimlerinden doktor, senarist, yapımcı ve oyuncu sayısız film ve diziye imza atan Cüneyt Arkın, 28 Haziran 2022 tarihinde geçirdiği kalp durması rahatsızlığı sonucu İstanbul, Beşiktaş ilçesi Ulus’ta bulunan Liv Hospital Hastanesi’nde 84 yaşında hayatını kaybetti. Ani kaybıyla sevenlerini hüzne boğan son olarak ATV’de yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde Aksakallıların Reisi karakterini oynayan Cüneyt Arkın’ın oynadığı dizi ve filmlerin listesi için linki tıklayabilirsiniz.

BELMA SİMAVİ

belma-simavi-vefat-etti

Hürriyet Gazetesinin eski sahibi Erol Simavi’nin eşi Belma Simavi geçtiğimiz aylarda hayatını kaybetti. Bir süredir koah hastalığı nedeniyle hastanede tedavi gördüğü iddia edilen Belma Simavi’nin 89 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

AHMET MUAVAFFAK FALAY

ahmet-muaffak-falay-bu-yıl-ölen-sanatçılar

Türkiye’de Mafi, Avrupa ve ABD’de Maffy olarak adlandırılan 1930 doğumlu Kuşadalı Türk müzisyen Ahmet Muvaffak Falay, 92 yaşında hayatını kaybetti. Falay’ın yaklaşık 6 aydır beyninde çıkan tümör nedeniyle İstanbul’da bir tıp merkezinde tedavi gördüğü öğrenildi.

AYKUT SÖZERİ

aykut-sözeri-vefat-etti

Oyuncu Cenk Sözeri’nin babası tiyatro ve sinema oyuncusu, tiyatro yönetmeni, seslendirme sanatçısı Aykut Sözeri 72 yaşında Ankara’da hayatını kaybetti.

AHMET SAY / FAZIL SAYÎN BABASI

fazıl-sayın-babası-ahmet-say-vefat-etti

Dünyaca ünlü piyanist ve bestekar Fazıl Say’ın babası ve aynı zamanda müzik yazarı, müzik eğitimcisi, edebiyatçı Ahmet Say, Ankara’da tedavi gördüğü özel hastanede 86 yaşında hayata veda etti.

SELAHATTİN BEYAZIT

galatasaray-eski-başkanı-selahattin-beyazıt-neden-öldü

Türk iş İnsanı, sanayici ve spor yöneticisi Selahattin Beyazıt 5 Temmuz 1931 İstanbul doğumludur. Aynı zamanda Galatasaray Eski Başkanı olan Selahattin Beyazıt, 21 Ocak 2022 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Ünlü Sanayicinin Teşvikiye Camii’nden kaldırılan cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilmiştir.

ZEKERİYA BEYAZ

18 Mart 2022’de İstanbul Esenler’deki özel bir hastanede aspirasyon apnömonisi nedenyle yoğun bakıma kaldırılmıştır. Bir süre tedavi gören Prof. Dr. Zekariya Beyaz 11 Nisan 2022’de 84 yaşında hayatını kaybetmiştir.

SELÇUK ÇAKMAKLI

selçuk-çakmaklı-kimdir-neden-öldü

Kaleci pozisyonunda görev yapmış Türk Futbolcusu Selçuk Çakmaklı, 16 yıllık profesyonel kariyerinin tamamını Gençlerbirliği’nde geçirmiştir. Köylü Selçuk” lakabıyla bilinen kaleci, Gençlerbirliği’nin Süper Lig tarihi boyunca en uzun süre gol yemeyen kalecisi unvanına da sahiptir. 10 Şubat 2022’de ölen Selçuk Çakmaklı’nın cenazesi bir gün sonra Ankara’daki Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilmiştir.

GÜNGÖR TEKÇE

şair-güngör-tekçe-neden-öldü-2022-yılında-ölen-ünlüler

Şair yazar Güngör Tekçe, 17 Eylül 1937 doğumludur. Daha çok şiirleriyle tanınan Güngör Tekçe, 10 Şubat 2022’de hayatını kaybetmesiyle TRT camiasında ve yayın dünyasında ölümüyle büyük üzüntüye neden oldu. Güngör Tekçe cenazesi Bodrum’da defnedildi.

CELAL ÖZBAYER

cemil-ozbayer-neden-öldü

Tiyatro oyuncusu ve yönetmen Celal Özbayer (1955 yılında Ankara’da doğmuştur. Ankara Devlet Tiyatrosu başta olmak üzere, Sivas Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosu gibi tiyatrolarda yönetmenlik yapan Özbayer, 2002’li yıllardan sonra dizi ve filmlerde yer almaya başlamıştır. Celal Özbayer 12 Şubat 2022’de 67 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetmiştir.

ARİF ŞENTÜRK

arif-şentürk-kimdir-neden-öldü---2022-de-ölen-türk-ünlüler

Özellikle Rumeli Türküleri yorumlarıyla ünlü olan Arnavut ve Boşnak kökenli Türk halk müziği sanatçısı Arif Şentürk, 15 Şubat 2022 tarihinde, 81 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti. Cenazesi Yedikule Mezarlığı’nda toprağa verildi. Arif Şentürk, geçtiğimiz aylarda Kanal D’nin Şarkılar Bizi Söyler Programına konuk olmuş ve birbirinden özel Rumeli Türkilerini seslendirmişti. Arif Şentürk Neden öldü? Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Şentürk, durumunun ağırlaşması sonucu hayatını kaybetmiştir.

GÜLŞEN GİRGİNKOÇ

gülşen-girginkoç-kimdir-ne-zaman-ne-öldü

Sinema ve tiyatro oyuncusu Gülşen Girginkoç 1930, İstanbul doğumludur. Aynı zamanda Oyuncu Nurşen Girginkoç’un ablası olan Girginkoç, oyunculuğa ilk defa 1958 yılında Devlet Tiyatroları’nda adım atmıştır. 17 Şubat 2022, Ankara), Türk tiyatro ve sinema oyuncusu. Girginkoç, 1930 yılında İstanbul’da doğdu. 17 Şubat 2022’de Ankara’da 92 yaşında vefat eden Gülşen Girginkoç’un cenazesi Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilmiştir.

ŞENOL BİROL

rize-nin-futbol-efsanesi-senol-birol--neden-öldü

Gösterdiği performansla ismi Beşiktaş ve kurucusu olduğu Rizespor ile özdeşleşen Şenol Birol, 3 Mart 2022 Perşembe günü 86 yaşında hayatını kaybetti. Eski milli futbolcu Şenol Birol’un cenazesi, ikindi namazını müteakip Sahil Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Atmeydanı Mahallesi’nde (Dosma) defnedildi.

AKREP NALAN

akrep-nalan-neden-öldü-hastalığı-neydi

Asıl adı Füsun Nalan Açın, halk arasında bilinen adıyla Akrep Nalân, 26 Nisan 1954, Ankara doğumludur. Türk pop müziği sanatçısı ve oyuncu olan Akrep Nalan, ilk oyunculuk deneyimini 1994 yılında Zirvedekiler dizisiyle yaşamıştır. Daha sonra; Baskül Ailesi, Hayat Bilgisi, Peki Olur Şekeri ve Aşk Mahkumu dizilerinde yer almıştır. Akrep Nalan Neden Öldü? Füsun Nalan Açın, Bodrum’da uzun süredir yaşadığı evinde 4 Mart 2022 sabahı solunum yetmezliği nedeniyle 67 yaşında hayatını kaybetmiştir. Cenazesi 5 Mart’ta Torba Mezarlığına defnedilen ünlü şarkıcının vasiyetinde tüm mirasını Nesin Vakfı’na bağışladığı ortaya çıkmıştır.

BOZKURT KURUÇ

bozkurt-kuruç-yakın-zamanda-ünlüler

Tiyatro dünyasında oynadığı ve yönettiği sayısız oyunla bilinen Tiyatro oyuncusu, yönetmeni ve öğretim üyesi Bozkurt Kuruş hayatını kaybetti. Son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde canlandırdığı Salih karakteri ile biliniyordu. Bozkurt Kuruç 86 yaşında 16 Ocak 2022’de İzmir’de öldü. Cenazesi bir gün sonra İzmir’de Doğançay Mezarlığı’na defnedildi.

Kalp Krizinden Vefat Eden Ünlüler

MAKBULE TOKMAK / KİBARİYE’NİN ANNESİ

kibariyenin-annesi-makbule-tokmak-hayatını-kaybetti

Arabesk müziğin güçlü seslerinden ünlü sanatçı Kibariye’nin annesi Makbule Tokmak hayatını kaybetti. Kibariye’nin annesi Makbule Tokmak’ın ölüm nedenin geçirdiği kalp krizi sonucu olduğu öğrenildi. Makbule Tokmak bir dönem damadına söylediği ‘Şufer Tunay’ sözleriyle tanınmıştı.

SÜREYYA GÜRSEL EVREN

oyuncu-süreyya-gürsel-hayatını-kaybetti

TRT 1’de yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisinde canlandırdığı Vedat karakteriyle tanınan oyuncu Süreyya Gürsel Evren, Sancaktepe’deki bir evin balkonundan düşerek hayata veda etti. Yapılan otopsi sonucu Süreyya Gürsel Evren’in ölüm nedeni belli oldu. Rapora göre, Evren’in yakınlarından alınan bilgiye göre, oyuncunun balkonda kalp krizi geçirerek yere düştüğü öğrenildi. Sayısız projede yer alan başarılı oyuncu Süreyya Gürsel Evren’in ablası da ünlü oyuncu çıktı. Evren’in ablasının yıllarca Arka Sokaklar dizisinde Suat karakterine hayat veren Figen Evren olduğu öğrenildi.

OSMAN WÖBER

OSMAN-WÖBER-HAYATINI-kaybetti

Oyuncu yönetmen Osman Wöber, 62 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Başarılı oyuncunun ölüm haberini meslektaşı ve yakın dostu Zafer Algöz duyurdu. 988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995-1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yapan usta sanatçı pek çok dizi ve filmde rol almıştır. Osman Wöber, Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı ‘Tuncay Kantarcı’ karakteriyle hafızalarda yer edinmişti.

İLKER KURT

ilker-kurt-hayatını-kaybetti

Oyuncu İlker Kurt geçirdiği kalp krizi sonucu 48 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi oyuncunun üye olduğu Filim-San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Terzioğlu sosyal medya hesabından “Filim -San vakfı üyelerimizden oyuncu dostunuz İlker Kurt’u kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz” paylaşımında bulundu. İlker Kurt ilk olarak Su Sinekleri adlı televizyon dizisinde Behçet karakterini canlandırmıştı. Kariyerine uzun bir süre televizyon dizileriyle devam eden Kurt, Kanıt dizisiyle birlikte geniş bir izleyici kitlesinin dikkatini çekmişti. Kurt; Veda, Anadolu Kartalları ve Fetih 1453 gibi pek çok projede yer almıştı.

İBRAHİM GÜNDOĞAN

ibrahim-gündoğan-hayatını-kaybetti

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mete Aymar karakteriyle tanınan 63 yaşındaki usta oyuncu İbrahim Gündoğan, geçirdiği kalp krizi sonucunda 2 Nisan 2022’de hayatını kaybetti.

İRFAN ATASOY

irfan-atasoy-kimdir-neden-öldü-2022-de-kalp-krizinden-ölen-ünlüler

Oyuncu, senarist ve yapımcı İrfan Atasoy 3 Şubat 1937 Adana doğumludur. Dünyaca ünlü Gordon Mitchell, Richard Harrison, Alicia Leone, Don Backy gibi birçok isimle ortak filmlere imza atan Atasoy, 3 Şubat 2022 tarihinde İstanbul’da 85. yaş gününde geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etmiştir. Cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilmiştir.

HÜSEYİN ELMALIPINAR

huseyin-elmalipinar-kimdir-neden-öldü-hastalığı-ne

Sinema ve dizi oyuncusu Hüseyin Elmalıpınar kalp krizi sonucu ölen ünlülerden birisidir. 23 Mart 1971, Ankara doğumlu olan oyuncu, daha çok mafya ve ağır abi rollerinde izleyici karşısına çıkmıştır. 2005-2007 yılları arasında Show TV’de yayınlanan Acı Hayat dizisinde Numan karakterine hayat veren Hüseyin Elmalıpınar, Kutlar Vadisi, Yabancı Damat, Arka Sokaklar ve Ezel gibi çok sayıda dizi ve filmde yer almıştır. Ünlü oyuncu son olarak TRT 1’de yayınlanan Dünya Hali dizisinde karşımıza çıkmıştı. Hüseyin Elmalıpınar ne zaman neden öldü? 3 Mart 2022 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir.

Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybeden Ünlüler

2022 Yılında Ölen Ünlüler için ölüm nedenleri farklılık gösterse de bizleri en derinden etkileyen nedenlerden birisi silahla saldırı sonucu olanlardır. Ani gelişen olay sonrasında hayatını kaybeden sanatçıları ve ünlü isimleri başlığımızda listeledik.

ŞAFAK MAHMUTYAZICIOĞLU

şafak-mahmut-yazıcıoğlu-neden-öldü-silahlı-saldırı-sonucu-ölen-ünlüler

Gündemi derinden etkileyen ölümlerden birisi şüphesiz sunucu Ece Erken ile evli olan Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi oldu. Ece Erken’in kocası Şafak Mahmut Yazıcıoğlu neden, kaç yaşında öldü? Kendi avukatlık bürosu olan ve birçok firmanın hukuk danışmanlığını yürüten 1980 doğumlu Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 31 Ocak 2022’de alacak verecek davası nedeniyle uğradığı silahlı saldırı sonucu 43 yaşında hayatını kaybetmiştir.

HALİL FAYTALI

halil-faltali-neden-öldü---2022-de-ölen-ünlüler

Kıbrıslı iş insanı Halil Falyalı 8 Şubat’ta uğradığı silahlı saldırı sonucunda ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kuzey Kıbrıs’ta beş yıldızlı otel, kumarhane ve çeşitli sektörlerde şirketlerin sahibi olan Falyalı Mağusa Türk Gücü başkanlığı da yapmıştır.

Film Dizi Haber olarak; hayatını kaybeden ünlü isimlere Allah’tan rahmet, sevenlerine ve kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

* Not: Listemiz güncel bilgiler doğrultusunda düzenlenecektir.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Yılında Doğum Yapan Sanatçılar

2021 Yılında Doğan Ünlü Bebekler

Diriliş Ertuğrul Dizisi Oyuncusu Hayatını Kaybetti

İkimizin Yerine Dizisinin Kaymakamı Hayatını Kaybetti

2023’te Vefat Eden Ünlülerin Haberleri Gelmeye Başladı! Kadir Ezildi’nin Annanesi Vefat Etti!

2019’un En iyi Türk Filmleri

2023 Depreminde Bu Ünlüler Yakınlarını Kaybetti

Bir Cevap Yazın