2021'de Vefat Eden Ünlüler ile Ölen Türk Oyuncular - Güncel Tam Liste Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

2021’de Vefat Eden Ünlüler

2021'de-Vefat-Eden-Ünlüler-kimler-oldu

2021’de Vefat Eden Ünlüler Herkes Tarafından Merak Ediliyor

Hayatımızda doğumlar kadar ölümlerde büyük yer tutuyor. Yaşamın gerekliliği normal insanların kaybı kadar sevdiğimiz ünlü sanatçıların da kaybı bizi derinden etkiliyor. Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine pek çok ünlü oyuncu ve sanatçı aramızdan ayrıldı. 2021 Google aramalarında da ilk sıralarda yer alan kaybettiklerimiz listesi ile 2021’de vefat eden ünlüler, 2021 yılında ölen Türk oyuncular ve ölüm nedenleri, tarihlerini yazımızda bulabilirsiniz.

2021’de Ölen Türk Ünlüler

Kayıplarıyla hepimizi derinden üzen ünlü oyuncu ve sanatçılar, bedenen yanımızda olamasalar da bıraktıkları sayısız dizi, film ve eserle her zaman kalbimizde yaşamaya devam edecekler. Ve geride bıraktıkları sayısız eserle nesilden nesile taşınacaklar. 2021’de Ölen Türk Ünlüler listemizi büyük bir üzüntü içerisinde hazırladık. Film Dizi Haber sitesi olarak 2021 yılında ünlü ünsüz tüm vefat edenlerin ve sanatçıların ailelerine, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Aylin Özmenek

2021-de-ölen-trt-spikeri-aylin-özmenek

TRT radyosu eski TV sunucusu olan Ayşe Aylin Özmenek, 1942 İstanbul doğumludur. 1969’dan itibaren hizmet verdiği TRT’de 44 yıl boyunca sunuculuk ve seslendirme alanında TRT Radyosu’nda Gençlere, Beyaz Peride’den, Ses Ustaları, Yeni Plaklar Yeni Yorumlar gibi müzik programlarının yanı sıra TRT Ankara Televizyonu bünyesinde bazı programlara imza attan Ayşe Aylin Özmenek, 2 Ocak 2021’de Ankara’da COVID-19 tedavisi gördüğü bir hastanede 78 yaşında vefat etti. Cenazesi 4 Ocak 2021’de Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

Yavuz Bahadıroğlu

vefat-eden-ünlüler-yavuz-bahadıroğlu

1945 Rize doğumlu olan Tarih Araştırmacısı, gazeteci ve radyo programcısı, roman ve hikaye yazarı olan Yavuz Bahadıroğlu’nun gerçek adı Niyazi Birinci’dir. Yavuz Bahadıroğlu, 21 Ocak 2021 tarihinde İstanbul’da hayatını kaybetti. Oğlu Mücahit Birinci, babasının aort genişlemesi nedeniyle rahatsız olduğunu açıklamıştı. Cenazesi, Eyüp Sultan Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Külliyesi haziresinde toprağa verildi.

Doğan Cüceloğlu

doğan-cüceloğlu-ne-zaman-öldü-ölüm-nedeni

9 Şubat 1938 doğumlu psikolog ve akademisyen olan Doğan Cüceloğlu, kişisel gelişim kitapları ve televizyon programlarıyla tanınıyordu. Cüceloğlu, 16 Şubat 2021’de İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki evinde aort damarı yırtılması nedeniyle 83 yaşında hayatını kaybetti. 18 Şubat 2021’de Levent Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Aşiyan Mezarlığı’nda defnedildi.

Erhan Önal

2021-de-ölen-futbolcu-erhan-önal-neden-öldü

3 Eylül 1957 İzmir doğumlu Galatasaray’ın eski futbolcularından “Papaz Erhan” lakaplı, eski futbolcu, futbol menajeri ve futbol yorumcusu Erhan Önal, Bundesliga’da sahaya çıkan “İlk Türk asıllı göçmen çocuğu” olarak kayıtlara geçmiştir. Erhan Önal neden öldü? 15 Kasım 2011’de arkadaşları ile oynayacağı maç için ısınırken beyin kanaması geçiren Önal, uzun süre yoğun bakımda tedavi görmüş hayatî tehlikeyi atlattıktan sonra İzmir’deki ailesinin yanına taşmıştır. Geçirdiği beyin kanamasına bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklar sonucu 16 Mart 2021 tarihinde İzmir’de hayatını kaybetmiştir.

Erol Uras

hayatını-kaybeden-opera-sanatçısı-erol-uras-neden-öldü

1936 yılında Mersin’in Silifke ilçesinde dünyaya gelen opera sanatçısı tenor Erol Uras, 47 yılı aşkın süren sanat yaşamında oratoryo, opera, operet ve müzikli oyun 30’dan fazla eserin başrolünde yer almıştır. kendisi için bestelenen veya düzenlenen eserlerin de dahil olduğu birçok eseri ise dünyada ve Türkiye’de ilk kez seslendirmiştir. Erol Uras,3 Nisan 2021 tarihinde Covid 19 nedeniyle 85 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Selahattin Duman

2021-de-ölenler-selahattin-duman

1950 Haymana Ankara doğumlu gazeteci ve köşe yazarı Selahattin Duman, 1970 yılında Ankara’da Şemsi Belli’nin idare ettiği Memleket gazetesinde mesleğe adım atmıştır. Adalet, Yeni Ulus ve Günaydın gazetelerinde yazı işlerinde görev almıştır. 18 Temmuz 2020 tarihinde İzmir’in Torbalı ilçesinde ağır bir trafik kazası geçirdi ve yaralandı. Kazanın ardından Torbalı Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Burada yapılan tetkiklerde Duman’ın kolunda bir kırık ve daha da önemlisi aort damarında genişleme tespit edildi. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Selahattin Duman, burada kardiyoloji bölümünde birkaç kalp ameliyatı geçirdi. 22 Ocak 2021 tarihli “Ben ölmüşüm de haberim olmamış” başlıklı köşe yazısında başından geçenleri anlattı: Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde 22 Nisan 2021 tarihinde solunum yetmezliği nedeniyle vefat etti.

Selçuk Tektaş

alişanın-kardeşi-selçuk-tektaş-neden-öldü

Ünlü türkücü Alişan’ın erkek kardeşi ve menajeri Selçuk Tektaş da 2021’de kaybettiğimiz ünlüler arasında. Bir süre önce Covid 19 ‘a yakalanan ve entübe edilerek yoğun bakıma alınan ve durumu ağırlaşan Selçuk Tektaş, 21 Temmuz 2021 tarihinde vefat etti. 12 Mayıs 1980 doğumlu olan Selçuk Tektaş, evli ve iki kız babasıydı. Aynı zamanda kardeşi Alişan’ın da menajerliğini yapıyordu.

Ahmet Sezai Karakoç

vefat-eden-ünlüler-ahmet-sezi-karkoç-neden-öldü

22 Ocak 1933 Diyarbakır Ergani doğumlu olan Ahmet Sezai Karakoç şair, yazar, düşünür ve siyasetçidir. Türk Edebiyatına damga vuran çok sayıda esere imza atan Ahmet Sezai Karakoç, 6 Kasım 2021’de yaşlılığa bağlı geçirdiği rahatsızlık sebebiyle İstanbul’daki evinde öldü. Cenazesi, 17 Kasım günü Şehzadebaşı Camii’nde kılınan ikindi namazına müteakip aynı caminin haziresine defnedildi.

Bahar Korçan

bahar-korçan-kimdir-neden-öldü

1964 İstanbul doğumlu olan ünlü modacı Bahar Korçan, giyim sektöründeki kariyerine 1984 yılında Vakko Mağazasında başlamıştır. 1992 yılında İstanbul Tekstil İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği yarışmayı Naturel isimli koleksiyonuyla kazanarak moda sektöründe adını duyuran Bahar Korçan neden öldü? Bahar Korçan, 2016 yılında rahim kanseri teşhisi konmuş, tedavi sonrası 2018 yılında atlattığı kanser hastalığına tekrar yakalanınca kaldırıldığı İstanbul’daki bir hastanede 11 Kasım 2021 tarihinde 57 yaşında öldü. Cenazesi Teşvikiye Camii’nden kaldırılarak Beykoz’daki Gazi Yunus Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Vefat Eden (Ölen) Oyuncular

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda birbirinden değerli ve usta oyuncuları kaybettik. İşte 2021’de vefat eden oyuncular ve ölüm nedenleri.

Yurdagül Vergon

2021-de-ölen-oyuncular-yurdagül-vergon-kimdir

18 Nisan 1933 Eskişehir doğumlu olan aktris ve seslendirme sanatçısı Yurdagül Vergon, 1965’te başladığı oyunculuk kariyerini 2021 yılında ölümüne kadar devam ettirmiştir. Yeşilçam, tiyatro ve televizyonda önemli yapımlarda yer alana Veron, ayrıca Sevil Üstekin, Garibe Gündem, Şeref Çokşeker, Leman Akçatepe, Güngör Bayrak ve Oya Başar gibi usta oyuncuları seslendirmiştir. Yurdagül Vergon, 1 Ocak 2021 tarihinde İstanbul, Türkiye’de 87 yaşında vefat etmiştir. Cenazesi Ayazağa Mezarlığı’na defnedildi.

Ekrem Gökkaya

vefat-eden-oyuncular-ekrem-gökkaya-kimdir-neden-öldü

5 Şubat 1934 Konya doğumlu aktör, senarist ve film yapımcısı olan Ekrem Gökkaya, oyunculuk kariyerine 1959’da başlayıp 2021’de ölümüne kadar devam etmiştir. Usta oyuncu, senarist, yapımcı olarak devam ettirdiği sinema kariyerinde aralarında Kemal Sunal, Kenan Pars, Öztürk Serengil, Sadri Alışık, Reha Yurdakul, Feri Cansel, Rüştü Asyalı ve Göksel Arsoy’unda olduğu usta oyuncularla 200’ün üzerinde yapımda kamera karşısına geçmiştir. Son dönemlerde Bartın’da yaşayan Ekrem Gökkaya, 17 Ocak 2021’de uzun zamandır mücadele ettiği dil kanserine yenik düşerek 86 yaşında vefat etti. Cenazesi Bartın’daki Yenişehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bülent Yıldıran

ölen-oyuncular-bülent-yıldıran-kimdir-ölüm-nedeni-be

8 Temmuz 1957, Ankara doğumlu olan Türk oyuncu ve dublaj sanatçısı Bülent Yıldıran bu kariyerine vefat edene kadar devam etmiştir. Bülent Yıldırım neden öldü? Bülent Yıldıran son olarak Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası (Sinema Filmi 2018) filminde oynamıştır. Yıldıran 19 Ocak 2021’de doğum yeri Ankara’da uzun zamandır mücadele ettiği kanser hastalığı sonucu 63 yaşında hayatını kaybetmiştir. Cenazesi Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Oktay Yavuz

hayatını-kaybeden-yesilcam-oyuncuları-oktay-yavuz-kimdir

1 Ocak 1943 yılında Kayseri doğumlu olan Oktay Yavuz, oyunculuk hayatına 1963 yılında başlamıştır. Yeşilçam’ın kötü karakterli oyuncusu olarak ün yapsa da, yardımcı jön olarak birçok yapımda da önemli rollerde yer almıştır. Oktay Yavuz neden öldü? 500’ün üzerinde filmde rol alan Oktay Yavuz, 21 Ocak 2021’de bir süredir kanser tedavisi gördüğü Küçükyalı, İstanbul’daki bir hastanede 78 yaşında ölmüştür. Cenazesi Kurtköy Mezarlığı’nda toprağa verilmiştir.

Atilla Pakdemir

2021-de-hayatını-kaybeden-oyuncular-atilla-pakdemir-kimdir-neden-öldü

10 Şubat 1943 tarihinde Giresun doğumlu olan Türk sinema, dizi oyuncusu ve tiyatro sanatçısı olan Atilla Pakdemir, pek çok dizi ve filmde rol almıştır. Atilla Pakdemir neden öldü? Son iki senedir akciğer kanseriyle mücadele ederken korona virüse yakalanan Atilla Pakdemir, 31 Ocak 2021’de 77 yaşında İzmir’de hayatını kaybetti. Cenazesi 2 Şubat 2021’de Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bitez Mezarlığı’na defnedildi. Atilla Pakdemir’in son oynadığı diziler; Emanet (Osman Efendi) 2020 Kanal 7, Hercai (Yusuf Ağa) 2019 ATV, Adını Sen Koy (Ökkeş Efendi) 2016 TRT1, Yeşil Deniz (Ağacın Altındaki Dayı) 2015 TRT1.

Toygun Ateş

oyuncu-toygun-ateş-neden-öldü

2 Haziran 1954 İstanbul doğumlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, senaryo yazarı ve seslendirme sanatçısı olan Toygun Ateş, İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Gizemli Köy sinema filmi çekimleri için Malatya’ya gelen Toygun Ateş, rahatsızlanınca Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüs testi yapıldı. 6 Şubat’ta test sonucu pozitif çıkan Ateş, durumunda iyileşme olmayınca tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde entübe edildi. Ünlü oyuncunun tedavisi sürerken, bugün öğle saatlerinde fenalaştı. Organ yetmezliği olduğu da oraya çıkan Toygun Ateş, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı 19 Şubat 2021’de vefat etti.

Levent Niş

levent-niş-kimdir-ne-zaman-neden-öldü

25 Mayıs 1957 Elazığ doğumlu olan Tiyatro oyuncusu ve yönetmeni olan Levent Niş, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü’nü 1976 yılında bitirdi. 1976’da başlayıp 2021’deki ölümüne kadar 40 yılı aşkın süre sürdürdüğü oyunculuk ve yönetmenlik kariyerine devam etmiştir. Cennet Mahallesi, Beybaba, Yahşi Batı filmi gibi çok sayıda sinema filminde oynayan Levent Niş, 13 Mart 2021’de İstanbul’da 63 yaşında yaşamını yitirdi. Cenazesi Üsküdar’daki Şakirin Camii’nden alınarak Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Karahan Çantay

oyuncu-karahan-çantay-kimdir-ne-zaman-neden-öldü

21 Aralık 1973, Ankara doğumlu model, oyuncu ve matematik öğretmeni olan Karahan Çantay, aslen Balıkersir’lidir. Kerem Çantay neden öldü? Bir süredir Tayland’ta matematik öğretmenliği yapan Çatay, 6 Mart 2021 akşamı Tayland’da geçirdiği motosiklet kazası sonrasında 47 yaşında hayatını kaybetmiştir .(7 Mart 2021, Songkhla) Karahan Çatay’ın yakın arkadaşı aynı zamanda da şarkıcı Işın Karaca’nın eşi olan Tuğrul Odabaş arkadaşının yakın dönemde ülkeye geri dönmeyi planladığını iddia etmiştir. Karahan Çantay’ın cenazesi, 14 Mart 2021 tarihinde Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Rasim Öztekin

vefat-eden-oyuncular-rasim-öztekin-neden-öldülü

14 Ocak 1959 İstanbul doğumlu Tiyatro, Sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin, İsmail Dümbüllü Ödülleri gibi pek çok değerli ödüle sahiptir. Pek çok tiyatro oyunu, dizi ve film oynayan Rasim Öztekin, son olarak Seksenler dizisinde Fehmi Özdemir karakterine hayat veriyordu. Rasim Öztekin neden öldü? 8 Mart 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonrasında Yoğun bakıma alınan Öztekin, akşam saatlerinde tedavi gördüğü Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 62 yaşında hayatını kaybetti.

Altan Karındaş

ölen-ünlü-oyuncular-altan-karındaş-kimdir-neden-öldü

30 Ağustos 1928 Balıkesir doğumlu sinema, tiyatro, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Altan Karındaş ya da Altan Hanoğlu, 1950’li yıllardan 2019 yılına kadar yüzlerce oyun, film ve televizyon dizisinde rol almıştır. Sinemada 1950’li yıllarda çok ilgi gören filmlerde başrol oyuncusu olarak rol alan usta oyuncu 1960 ve 1970’li yıllarda da genelde yan karakterlerde rol almıştır. Türkiye’de seslendirme sanatının öncülerinden olan Altan Karındaş sesini çok iyi kullanması nedeniyle özellikle çizgi film karakterlerini seslendirmede büyük başarı sağlamıştır.

Altan Karındaş Neden Öldü?

Son yıllarını Marmaris’te bir huzurevinde geçiren usta sanatçı, 8 Şubat 2021’de çoklu organ yetmezliği nedeniyle özel bir hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştır. Hastanede iken COVID-19 teşhisi konulan sanatçının durumu ağırlaşınca 14 Şubat’ta Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış, 6 Mart 2021’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı eğitim ve araştırma hastanesinde 92 yaşında hayatını kaybetmiştir. Cenazesi Marmaris Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Mehtap Ar

müjde-ar-ın-ölen-kardeşi-mehtap-ar-kimdir-neden-öldü

6 Nisan 1957 İstanbul doğumlu oyuncu ve Tiyatro sanatçısı, Aysel Gürel’in kızı, oyuncu Müjde Ar’ın kardeşi Mehtap Ar, oyunculuk kariyerine Lale Oraloğlu Tiyatrosunda başlamıştır. Dana sonra da Nejat Uygur ve Tevfik Gelenbe tiyatrolarında oyunculuğa devam etmiştir. 50’den fazla dizi ve filmde rol alan Mehtap Ar neden öldü? Bir süredir Akciğer Kanseri tedavisi gören Ar, 10 Nisan 2021’de akciğer kanseri tedavisi gördüğü Topkapı’daki Koç Üniversitesi Hastanesi’nde çoklu organ yetmezliği nedeniyle 64 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi, 12 Nisan 2021’de Zincirlikuyu Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na annesi Aysel Gürel’in yanına defnedildi.

Erol Demiröz

erol-demiröz-neden-öldü

1940 Diyarbakır doğumlu aktör ve yönetmen olan Erol Demiröz, oyunculuk kariyerine 1961 yılında Halkevleri Genel Merkezinde tiyatro yaparak başlamıştır. Pek çok filmde rol alan Demiröz, oyunculuğu ölümüne kadar devam ettirmiştir. En çok öne çıktığı film, senaryosunu ve yönetmenliğini, Mahsun Kırmızıgül’ün üstlendiği; Beyaz Melek ile Güneşi Gördüm filmleriyle olmuştur. Yer aldığı yapımlar arasında; Mucize 2: Aşk, Hayat Devam Ediyor, Çinliler Geliyor ve Kurtuluş sayılabilir. Erol Demiröz neden öldü? Demiröz, 18 Nisan 2021’de Ankara’da kanser nedeniyle 81 yaşında hayatını kaybetmiştir. Cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

Ertuğ Koruyan

ölen-yeşilçam-sanatçıları-ertuğ-koruyan

20 Mayıs 1946, İstanbul doğumlu olan Yeşilçam’ın usta oyuncusu Ertuğ Koruyan sanat hayatına tiyatro oyunculuğuyla başlamıştır. Cümbüşiye, Köyden İndim Şehire, Yarı Şaka Yarı Ciddi, Vay Başımıza gelenler, Gülermisin Ağlarmısın, Köşe Kapmaca, Perihan Abla gibi çok sayıda dizi ve sinema filminde oynamıştır. Ertuğ Koruyan neden öldü? 15 yıldır Bodrum’da yaşayan Ertuğ Koruyan, 25 Nisan 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu 75 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Ayla Karaca

hayatını-kaybeden-oyuncular-ayla-karaca-neden-öldü

20 Mayıs 1933 Kurtuluş İstanbul doğumlu oyuncu Ayla Karaca gerçek adı ile Atina Miloharakti; Oyunculuk hayatına İlk olarak 1944’te 12 yaşında Ses Tiyatrosu’nda “Kapan” adlı piyesle oyunculuğa başlayan sanatçı, 2004 yılında oynadığı Yabancı Damat dizisiyle tanınmıştır. Sayısız oyun ve dizide yer alan Ayla Kaarca, 17 Mart 2021’de İzmir’in Balçova ilçesinde COVID-19 nedeniyle 87 yaşında hayatını kaybetti. Karaca 22 Mart 2021’de Kadıköy Rum Ortodoks Mezarlığı’nda bulunan kilisede yapılan cenaze töreninin ardından aile kabristanına defnedildi.

Luran Ahmeti

ölen-ünlüler-luran-ahmet-neden-öldü

31 Temmuz 1974 Üsküp doğumlu Arnavut kökenli Makedon tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Luran Ahmeti, oyunculuk kariyerine ilk olarak Üsküp’te birkaç yapımda yer alarak başladı. Çocukluğu Makedonya’daki Türk kasabalarında geçtiği için iyi derecede Türkçe konuşabilen Ahmeti, Türkiye’de oyunculuğa ilk olarak Elveda Rumeli adlı dizideki Dimitri karakterini canlandırarak başladı. 2013 yapımı Muhteşem Yüzyıl dizisinde Osmanlı devlet adamı Divane Hüsrev Paşa’yı canlandıran ünlü oyuncu, 25 Mart 2021’de Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te COVID-19 nedeniyle 46 yaşında hayatını kaybetti.

Mustafa Dik

ölen-ünlüler-mustafa-dik-kimdir-neden-öldü

1943 yılında Tekirdağ’da dünyaya gelen Mustafa Dik, Yeşilçam’ın ünlü oyuncularından birisi, Aralarında Bize Türk Derler, Ringo Gestapo’ya Karşı, İntikam Fırtınası, Mekansız Kurtlar, Yılmayan Şeytan, Sakar Şakir, Atla Gel Şaban, Sahte Kabadayı, Umudumuz Şaban, Gerzek Şaban, Uç Güzel Güvercinim, Babanın Evlatları, Buyrun Cümbüşe gibi filmlerde rol almıştır. Uzun zamandır Tarsus’ta bir huzurevinde yaşamına devan eden Mustafa Dik, 18 Mart’ta birdenbire solunumunun kesildiği ve solunum arresti nedeniyle 78 yaşında yaşamını yitirdiği belirtildi. Oyuncunun ölüm haberi kamu oyununa 24 gün sonra duyuruldu.

Fazıl Ender Uzun

hababam-sınıfının-oyucusu-fazıl-ender-uzun-neden-öldü

Hababam Sınıfı’ sinema filminde canlandırdığı karakterle hafızalara kazınan usta oyuncu Fazıl Ender Uzun hayatını kaybetti. Kemik tümörü teşhisi nedeniyle tedavisi devam eden Fazıl Ender Uzun’dan acı haber geldi.1 hafta önce kemik tümörü teşhisi konulan oyuncu 69 yaşında 29 Mart 2021 tarihinde hayatını kaybetti.

Kaya Akarsu

kurtlar-vadisi-dizisi-oyuncusu-kaya-akarsu-neden-öldü

1 Temmuz 1942 Manisa doğumlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı Kaya Akarsu 2021 yılında vefat eden ünlüler arasında yer aldı. Çeşitli dizi ve filmlerde oynayan Kaya Akarsu, 1995 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosuna atandı. Bazı televizyon kanallarında sunuculuk ve seslendirme yapmıştır. Ünlü fantastik seri Harry Potter’da seslendirme Albus Dumbleodere seslendirmiştir. Kurtlar VAdisi Pusu, Yeniden Çalıkuşu ve Akasya Durağı gibi dizilerden tanıdığımız usta oyuncu, 30 Mart 2021 tarihinde 78 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Handan Ertuğrul

opera-sanatçısı-handan-ertuğrul-vefat-etti

1927 İstanbul doğumlu oyuncu ve opera sanatçısı Handan Ertuğrul, Sahne yaşamına Ankara’da opera sanatçısı olarak başlamıştır. 1949-1992 yılları arasında hem opera, hem tiyatro sanatçısı olarak birçok eserde rol almıştır.1 Nisan 2021’de İstanbul’da 94 yaşında hayatını kaybetti. 2 Nisan 2021’de Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen anma etkinliğinin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Muharrem Erdemir

usta-oyuncu-muharrem-erdemir-2021-de-ölen-oyunculardan

19 Ekim 1964 Sivas doğumlu aktör Muharrem Erdemir, 1987’de başladığı oyunculuk kariyerini 2021’deki ölümüne kadar devam ettirmiştir. Arka Sokaklar, Kertenkele, Akasya Durağı ve Ihlamurlar Altında gibi diziler ve filmlerde yer almıştır. Muharrem Erdemir, 6 Nisan 2021’de İstanbul’da COVID-19 tedavisi gördüğü bir hastanede 56 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi memleketi Sivas’ta toprağa verildi.

Erol Keskin

oyuncu-erol-keskin-hayatını-kaybetti

3 Kasım 1931 İstanbul doğumlu oyuncu, yönetmen ve senarist Erol Keskin, aynı zamanda oyuncu Suna Keskin’in eşidir. Çeşitli sinema filmleri ve dizilerde rol almış, birçok oyun ve filmde yönetmenlik yapmış ve belgesel çekimleri gerçekleştirmiştir. Keskin, 18 Mayıs 2021 tarihinde İstanbul’da 89 yaşında öldü. Cenazesi ertesi gün Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Ali Demirel

ali-demirel-2021-de-vefat-eden-oyunculardan-oldu

13 Mart 1944 İstanbul doğumlu ürk sinema ve tiyatro oyuncusu, senarist ve seslendirme sanatçısı Ali Demirel, 1970’te başladığı oyunculuk kariyerini 2018 yılına kadar sürdürmüştür. 1980’li yıllardan itibaren oyuncu çift Levent Kırca ve Oya Başar’ın hazırladığı TV komedi programı Olacak O Kadar adlı yapımda yer alan isimlerden birisi olmuştur. Yer aldığı yapımlarda polis, icra memuru, garson, hakim, doktor gibi yan karakterlerde oynayan Ali Demirel, 8 Haziran 2021’de Muğla’nın Marmaris ilçesinde zatürre teşhisiyle kaldırıldığı hastanede 77 yaşında hayatını kaybetti. 29 Haziran 2021’de Marmaris’in Armutalan Mahallesi Siteler Camisinde düzenlenen cenaze töreninin ardından Armutalan Mezarlığına defnedildi.

Uğurtan Sayıner

ugurtan-sayiner-neden-vefat-etti

16 Eylül 1944 Samsun doğumlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olan Uğurtan Saygıner’in tanınması TRT’de yayınlanan Bizimkiler dizisindeki “Sarhoş Cemil” karakteriyle olmuştur. Bir dönem bir kafe-bar işleten sanatçı, İzmit Depremi mağduru ünlü kişi olarak da tanınmıştır. Hayatının son yıllarını oyuncu Osman Cavcı’nın yanında geçiren Sayıner, 27 Haziran 2021’de Karşıyaka, İzmir’deki evinde yaşa bağlı nedenlerden 77 yaşında vefat etti. Cenazesi 29 Haziran 2021 tarihinde İzmir’de bulunan Beşikçioğlu Camisi’nden kaldırılarak Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi

Kartal Tibet

Türk sinemasının önce gelen jönlerinden usta sanatçı, oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcı Kartal Tibet, 27 Mart 1939 Ankara doğumludur. Sinemadan önce çizgi-roman uyarlamaları olan Karaoğlan ve Tarkan macera filmlerinde başrol oynamıştır. 1970’li yıllarda aralarında Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Fatma Girik, Hale Soygazi ve Filiz Akın’ın da yer aldığı birçok sinema filminde başrolü paylaşmıştır. 1977’de Tosun Paşa filmiyle ilk defa yönetmenliğe başlayan Tibet, yirmiden fazlasında Kemal Sunal’ın başrolde yer aldığı 56 film çekmiştir. Ayrıca Davaro, Şendul Şaban ve Şabaniye gibi filmlerin de senaryosunu yazmıştır.

yeşilçam-oyuncusu-kartal-tibet-neden-vefat-etti

Kartal Tibet neden öldü?

Ölümüne kadar son 3-4 yıl boyunca kronik obstrüktif akciğer hastalığı ile mücadele etmiştir. 1 Temmuz 2021 tarihinde saat 23:10’da İstanbul’daki Acıbadem Hastanesinde 82 yaşında hayatını kaybeden Kartal Tibet’in cenazesi, Gerek COVID-19 pandemisi şartlarından ötürü, gerekse kendi arzusu nedeniyle özel bir tören yapılmadan 3 Temmuz 2021’de Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilmiştir.

Turgay Yıldız

oyuncu-turgay-yıldız-neden-öldü

2021’de Vefat Eden Ünlüler listemizde ani kaybıyla derin üzüntü yaşatan Turgay Yıldız da var. Mart 1965 Ankara doğumlu olan tiyatro oyuncusu, metin yazarı, program sunucusu olan Turgay Yıldız, Çeşitli tiyatrolarda oyuncu olarak görev yapan Yıldız, TRT’de metin yazarı, oyunculuk ve program sunuculuğu görevlerinde bulunmuştur. Flash TV’de 1994-1997 yılları arasında yayınlanan ‘Nargile Kahvesi’, ‘Sabah Kahvesi’, ‘Bizim Bakkal’, ‘Akşam Tıraşı’, ‘Düm Teke Tek’ programlarını Bahadır Tokmak ile beraber hazırlayıp sunmuştur. Turgay Yıldız, 22 Temmuz 2021’de geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu Ankara’da bulunan Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde hayatını kaybetmiştir. Cenazesi yine Ankara’da bulunan Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilmiştir.

Nedret Güvenç

sinema-ve-dizi-oyuncu-nedret-güvenç-neden-öldü

5 Eylül 1930 İzmir doğumlu oyuncu, yönetmen, seslendirme sanatçısı ve yazar Nedret Güvenç, oyunculuk kariyerine 1948’de İzmir’de tiyatroya başlayan Güvenç, İzmir Şehir Tiyatroları 1950 yılında kapatılınca İstanbul’a taşındı ve İstanbul Şehir Tiyatroları’na katıldı. Nedret Güvenç neden öldü? Yeşilçam’ın usta oyuncuları arasında yer alan aynı zamanda yönetmen ve seslendirme sanatçısı olan Nedret Güvenç, 31 Temmuz 2021’de İstanbul’da uykusunda 90 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi 2 Ağustos 2021 tarihinde Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi. Nedret Güvenç, aynı zamanda oyuncu Ece Uslu’nun büyük teyzesidir.

Sabina Toziya

17 Nisan 1946 Üsküp doğumlu olan Türk asıllı Makedon sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı olan Sabina Toziya, 1950’li yıllarda Makedonya’dan Türkiye’ye göç eden Türklerin aksine, ailesi göç etmemeye karar vermiştir. Türk asıllı bir ailenin kızı olan Toziya, anadili Türkçe olmasına rağmen Makedonca eğitim almıştır. Makedonya ve Yugoslavya’da oyunculuk yapan Toziya, Türkiye’de ilk kez Star TV’de yayımlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Afife Hatun karakterini canlandırmıştır. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hayriye Çakırbeyli rolünü oynamıştır.

sabina-toziya---hayriye-anne-neden-öldü

Sabina Toziya (Hayriye Anne) Neden Öldü?

2021 yılında beynindeki tümör nedeniyle kısmi felç geçirmesinden dolayı diziden ayrıldı. 10 Ağustos 2021 tarihinde beynindeki tümör nedeniyle kısmi felç geçiren Toziya Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 75 yaşında hayatını kaybetti.13 Ağustos 2021’de Üsküp Butel Cenaze Evinde düzenlenen törenle Makedonya’da defnedildi.

Metin Çekmez

oyuncu-metin-cekmez-neden-öldü

26 Temmuz 1945 İstanbul doğumlu olan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Metin Çekmez, 1970’li yıllardan bu yana çeşitli sinema filmleri ve dizi filmlerde rol alan Metin Çekmez, Süper Baba dizisinde canlandırdığı Cevdet karakteri ile hatırlanır. Birçok dizi ve sinema filminde oynayan Metin Çekmez, Binbir Gece dizisinde Burhan Evliyaoğlu, Adını Feriha Koydum dizisindeki Rıza, Kaderimin Yazıldığı Gün dizisindeki Ziya Yörükhan karakterleriyle izleyicinin hafızasında yer etmiştir. Metin Çekmek neden öldü? Usta sanatçı 25 Ağustos 2021 tarihinde dil kökü kanseri hastalığı nedeniyle Aydın’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cenazesi, 26 Ağustos 2021’de düzenlenen cenaze töreninin ardından Kuşadası Davutlar Mezarlığına defnedildi.

Ferhan Şensoy

oyuncu-ferhan-şensoy-neden-ne-zaman-öldü

26 Şubat 1951 doğumlu tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı, şair ve Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun kurucusu Osman Ferhan Şensoy, 1987 yılından beri aralıksız devam eden en tanınmış tek kişilik oyunu Ferhangi Şeyler’i oynamıştır. el Hasan Efendi’den günümüze gelen Ortaoyuncuları Kavuğu’nu Münir Özkul’dan devralmış ve Rasim Öztekin’e devretmiştir. Ferhan Şensoy Neden Öldü? 31 Ağustos 2021 gece saat 02:30 sıralarında, sağlık sorunları nedeniyle aynı yılın Haziran ayında anjiyo işlemi yapılmış ve Temmuz ayında bir iç kanama geçirmiş sanatçı, bir süredir tedavi görmekte olduğu İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle 70 yaşında yaşamını yitirmiştir.

Nusret Çetiner

oyuncu-nusret-çetiner-hayatını-kaybetti

26 Ocak 1952 Ankara doğumlu olan Oyuncu ve Seslendirme sanatçısı Nusret Çetiner, oyunculuk ve dublaj kariyerine 1976 yılında başlamış ve mesleğini 2021 yılına / ölümüne kadar sürdürmüştür. Çek sayıda dizi ve filmde rol alan Nusret Çetiner, TRT’nin arkası yarın dizisi Bizim Evin Halleri dizisindeki Şadan karakteriyle tanınmaktadır. Bununla birlikte bir dönem ekranlara gelen Polis Akademisi, Yıldız Savaşları, Taş Devri ve Jetgiller gibi yapımlardaki dublaj çalışmalarıyla bilinir. Son olarak Rafadan Tayfa adlı çizgi filmde Basri Amca karakterini seslendiren Nusret Çetiner Neden Öldü? 1 yıldır kanser tedavisi gören Nusret Çetiner, 1 Eylül 2021’de evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle 69 yaşında hayatını kaybetmiştir. Cenazesi Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kemal Kuruçay

kemal-kuruçay-neden-öldü

10 Haziran 1962 Ankara doğumlu olan Kemal Kuruçay, oyunculuk kariyerine doksanlı yıllarda tiyatrocu Mehmet Karagül ile iyi bir ikili oluşturarak başlamıştır. Mehmet Karagül trafik kazasında hayatını kaybetmesinden sonra oyunculuk kariyerine yalnız devam eden Kemal Kuruçay, 1996’da atv televizyonunda yayınlanan Gurbetçiler isimli dizide oynadığı ‘Fırıldak Cemil’ karakteriyle tanındı ve sevilmiştir. Kemal Kuruçay neden öldü? Sonraki yıllarda İnce İnce Yasemince ve Reyting Hamdi isimli komedi dizilerinde oynayan Kemal Kuruçay, 22 Ekim 2021 tarihinde Seksenler dizisinin çekimleri sırasında geçirdiği kalp krizi sonrasında vefat etti. Naaşı Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilmiştir.

Semra Dinçer

oyuncu-semra-dinçer-2021-de-ölen-ünlüler

25 Temmuz 1965 Ankara doğumlu oyuncu ve senarist Semra Dinçer, oyunculuk kariyerine 1980’de Ankara Sanat Evi’nde başlamıştır. Alaylı tabir edilen oyuncular arasında yer alan Semra Dinçer, İlk defa 1984 yılında Ferhan Şensoy’un yönettiği Köşe Dönücü dizisi ile bir televizyon yapımında rol almıştır. Levent Kırca’nın Olacak O Kadar programı için skeçler yazan, kimi film ve dizilerin senaryosuna katkıda bulunan, pek çok dizi ve filmde oynayan Semra Dinçer’in tanınması Kuzey Güney dizisinde canlandırdığı Handan Tekinoğlu karakteriyle olmuştur. Semra Dinçer, İstanbullu Gelin, Vuslat, Emanet, Dinle Sevgili, Maskeli Balo ve Kavak Yelleri ve son olarak Kırmızı Oda rol aldığı televizyon dizilerindendir. Semra Dinçer neden öldü? Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Semra Dinçer, 1 Kasım 2021 tarihinde akciğer kanseri sebebiyle 56 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Osmanağa Köyü mezarlığına defnedildi.

Yunus Güner

oyuncu-yunus-güner-neden-kaç-yaşında-öldü

2 Nisan 1972 İstanbul doğumlu aktör Yunus Güner, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur. 1986’da başladığı oyunculuk kariyerini 2021 yılındaki ölümüne kadar sürdürmüştür. Asıl tanınması Dudaktan Kalbe adlı TV dizisinde canlandırdığı Namık rolüyle olmuştur. Yunus Güner’in oynadığı diziler arasında; Bizim Ev, Sonradan Görmeler, Bütün Çocuklarım, Kaynanalar, Mavi Pansiyon, Tramvay, Mavi Pansiyon ve Ateş Dansı sayılabilir. Yunus Güner neden öldü? Yunus Güner, İstanbul Cihangir’deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 11 Kasım 2021 günü 49 yaşındayken hayatını kaybetmiştir.

Ali Murat Altınmeşe

ali-murat-altınmeşe-neden-öldü

1979 doğumlu tiyatro oyuncusu olan Ali Murat Altınmeşe, aynı zamanda ünlü Türkücü İzzet Altınmeşe’nin en büyük oğlu ve oyuncu Fırat Altınmeşe’nin abisidir. Ali Baba ve 7 Cüceler, Bir Don Juan Öldürmek ve son olarak TRT 1 ekranında yayımlanan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizilerinde rol alan Ali Murat Altınmeşe ani ölümüyle sanat dünyasını yasa boğdu. Ali Murat Altunmeşe’nin ölümü gündemdeki yerini korurken, bir program için Mersin’de bulunan ünlü sanatçı İzzet Altınmeşe’nin oğlu Ali Murat Altunmeşe, merkez Yenişehir ilçesi Limonluk Mahallesi’nde kaldığı apartmanın 11’inci katından düşerek hayatını kaybetti. Ali Murat Altınmeşe’nin ölümüyle ilgili soruşturmanın devam ettiği edinilen bilgiler arasında.

Sezai Aydın

sezai-aydın-neden-kaç-yaşında-öldü

15 Şubat 1952 Ankara doğumlu tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın, John Rambo, Rocky Balboa ve Fred Çakmaktaş karakterleri seslendirmeleriyle tanınmıştır. Bir dönem Keçiören Belediyesi’nde “Cumartesi Cumartesi” adlı bir çocuk eğlence programını yürütmüş olan ve kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde de rol alan Aydın, yıllarca birçok yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini yapmıştır. Sezi Aydın, 20 Aralık 2021’de diyabete bağlı kalp yetmezliği nedeniyle İstanbul’un Ümraniye ilçesinde hayatını kaybetti. 22 Aralık 2021’de Şakirin Camii’de kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığına defnedildi.

Hayatını Kaybeden Ünlü Şarkıcılar

Sanat camiasında kayıplarından derin üzüntü duyduğumuz ünlü şarkıcılar da oldu. “Her ölüm erken ölümdür” sözünü yineleyerek bu yıl kaybettiğimiz değerli Türk Müziği Şarkıcılarını listelerdik.

Hüner Çoşkuner

şarkıcı-hüner-çoşkuner-2021-de-vefat-edenler

2021’de Vefat Eden Ünlüler ünlü Türk Müziği sanatçısı Hüner Çoşkuner de var. 1 Nisan 1963 İstanbul doğumlu Klasik Türk Müziği şarkıcısı Hüner Çoşkuner, çok küçük yaşlarda sanat hayatına atılmıştır. Sahne repertuvarını daha da genişletmen için değerli hocalardan feyz almıştır. Bu hocalardan bazıları; Melahat Pars, Kamuran Yakın ve Feriha Tunceli’dir. 1989 yılında çıkardığı “Sakın Dönme” albümüyle ün kazanmıştır. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Hüner Coşkuner, Lösemili Çocuklar Vakfı başta olmak üzere Bedensel Engelliler, Dünya Şizofrenililer Derneği’nde gönüllü olarak çalışmıştır. Albüm ve şiir kitabı gelirlerinin bir kısmını da bu vakıflara ve derneklere bağışlamıştır. Hüner Çoşkuner neden öldü? Uzun süredir kanser tedavisi gören Hüner Coşkuner, 4 Şubat 2021’de kemik iliği kanseri nedeniyle İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 57 yaşında hayatını kaybetmiştir. Cenazesi 8 Şubat 2021’de Şakirin Camii’de kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Serpil Barlas

şarkıcı-serpil-barlas-vefat-etti

1957 İstanbul doğumlu olan Türkçe Pop Müziği sanatçısı Serpil Barlas, Serpil Barlas, Flash TV’de 3 yıl boyunca (1998-2001) “Serpil Barlas’la Kurdele” adlı televizyon programını hazırlayıp sunmuştur. Sanat hayatına 1960 yılında Şehir Tiyatrolarında başlamıştır. Serpil Barlas Neden Öldü? Ünlü sanatçı 20 Şubat 2021 tarihinde İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan evinde akşam yemeğinin ardından ritim bozukluğuna bağlı kalp yetmezliği nedeniyle 64 yaşında hayatını kaybetmiştir. Cenazesi, 22 Şubat 2021 tarihinde Feriköy Mezarlığı’na defnedildi. Sanatçının annesi Aysel İpar da 8 Ağustos 2021 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Oğuz Yılmaz

oğuz-yılmaz-neden-kaç-yaşında-öldü

25 Ekim 1968 Etimesgut Ankara doğumlu olan şarkı yazarı ve şarkıcı Oğuz Yılmaz, küçük yaşlardan beri müziğe ilgi duyan Oğuz Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği müzik yarışmalarına girerek müzik kariyerine başlamıştır. İlk albümünü 1980’li yıllarda çıkaran Oğuz Yılmaz’ın tanınması 1989 yılında çıkardığı ve satış rekorları kıran “Duydun mu? – Bi Denem” albümüyle olmuştur. Oğuz Yılmaz neden öldü? 52 yıllık yaşamına çok sayıda şarkı ve albüm sığdıran Oğuz Yılmaz, 9 Mayıs 2021’de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını 52 yaşında hayatını kaybetmiştir. Cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hasan Saltık

hasan-saltık-ne-zaman-kaç-yaşında-öldü

1964 Tunceli doğumlu müzik yapımcısı ve Kalan Müzik’in kurucusu Hasan Saltık, Klasik müziğinin Anadolu Kafkas ve Balkan Halk Müziklerinin nadide örneklerini derlemiş ve yayınlamıştır. 1992 yılında Kalan Müzik’i kuran Hasan Saltuk, Unutulmaya yüz tutmuş arşivlik kayıtlarını elinde bulunduran koleksiyonerlerden ve eski müzisyen ailelerinden derlediği etnomüzikolojik çalışmalar için de önem taşıyan eserleri “Kalan Müzik” etiketi altında yayınlamıştır. Hasan Saltuk neden öldü? Türkiye’nin zengin kültür potansiyelini ortaya çıkarmaya dönük dokuz yüzü aşkın proje gerçekleştiren Hasan Saltuk’un ölüm nedeni, 2 Haziran 2021’de Bodrum’da geçirdiği kalp krizi olduğu açıklandı. Hasan Saltuk vefat ettiğine 57 yaşında idi.

Selçuk Tekay

keman-virtüözü-selçuk-tekay-hayatını-kaybetti

1 Ocak 1953 Kars Kağızman doğumlu ürk besteci, müzisyen albüm yönetmeni, orkestra şefi ve keman sanatçısı olan Selçuk Tekay, Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Emel Sayın, Bülent Ersoy, Muazzez Ersoy, Ebru Gündeş ile Muazzez Abacı’nın aralarında olduğu Türk Sanat Müziği yorumcularına sahne ve albüm çalışmalarında eşlik etmiştir. Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda, Vurgun, Unuturum Diye Yorma Kendini, Yorgunum, ve Aradığın Aşkı Buldun mu ? gibi eserleri besteleyen Selçuk Tekay, 4 Haziran 2021’de İstanbul’da geçirdiği kalp krizi sonrasında 68 yaşında öldü. Cenazesi Silivrikapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ayhan Alptekin

ayhan-alptekin-neden-kaç-yaşında-öldü

1965 Rize doğumlu olan Ayhan Alptekin, çıkardığı Lazca albümlerden tanınır. 1993 yılında anonim destanlardan oluşan ilk albümünü çıkarmıştır. Ayhan Alptekin Neden Öldü? Öldüğü güne kadar müzik yaşamına devam eden Ayhan Alptekin 6 Temmuz 2021 tarihinde beyin tümörü nedeniyle hayatını kaybetti. Ayhan Alptekin evli ve iki kız ve bir erkek çocuğu babasıydı. Ayhan Alptekin’in başlıca şarkılar; Sırmalı Dadalo, Dağlar Ağlayın, Anzer Balı, Şimdi geldi ağlamanın zamanı, Dardır Yüreğim, Nakore, Kader, Atmaca, Oy Dağlarım, Sevdalık.

İbrahim Özer / Cimilli İbo

cimilli-ibo-neden-kaç-yaşında-öldü

12 Mayıs 1972 Trabzon doğumlu Karadeniz Müziği icra eden şarkıcı ve müzisyen İbrahim Özer, Cimilli İbo, 988 yılında başladığı müzik kariyerini 2021’deki ölümüne kadar devam ettirmiştir. Çocukluk yıllarından itibaren şarkı söylemeyi, kemençe çalmayı öğrenen Özer, müziğe olan tutkusu nedeniyle lisede eğitimini yarıda bırakmıştır. En çok 2001 yılında piyasaya sürdüğü Sibelim parçasıyla akıllarda kalmıştır. Cimilli İbo neden öldü? 16 Ağustos 2021’de İstanbul’da böbrek yetmezliği tedavisi gördüğü bir hastanede 49 yaşında vefat etti. Cenazesi memleketi Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Cimil köyünde toprağa verildi

İnci Çayırlı

2021-de-ölen-şarkıcılar-inci-çayırlı-neden-öldü

1935 İstanbul doğumlu Türk Sanat Müziği yorumcusu ve koro şefi olan İnci Çayırlı, Bestekâr dayısı Fahri Kopuz’un teşvikiyle müziğe başlamıştır. Usta sanatçı 1953 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı’na girmiş, İstanbul Radyosu’nda da çalışmış, bir dönem Münir Nurettin Selçuk’un korosunda yer almış, Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konser vermiştir. Popüler müzik plakları da yapan sanatçı bu alanda bir de altın plak sahibidir. İnci Çayırlı, 1 Ağustos 2021 tarihinde İstanbul’daki evinde ileri derecede Alzheimer sebebiyle yaşında hayatını kaybetti. 3 Eylül 2021’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen anma etkinliğinin ardından Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Çayırlı’nın naaşı daha sonra Üsküdar’daki Nakkaştepe Mezarlığına defnedildi.

Faruk Tınaz

şarkıcı-faruk-tınaz-neden-öldü

6 Haziran 1956 doğumlu Türk Sanat Müziği sanatçısı Faruk Tınaz 2021’de Vefat Eden Ünlüler arasında yer aldı. Tınaz, sekiz çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak Adana’da dünyaya gelmiştir. Mustafa Erses, Ümit Tokcan ve Nevzat Sümer’den müzik dersi alarak 1980 yılında TRT’nin Radyo Özel Eğlence sınavını kazanan Faruk Tınaz, TRT’de çalışmaya başlamıştır. 2008 yılından bu yana müzik sektöründen uzak olan Faruk Tınaz, Türkiye Jokey Kulübünün de asli üyesiydi. Faruk Tınaz’ın ölüm nedenin 2 yıl önce teşhis edilen pankreas kanseri olduğu belirtilmişti. 23 Aralık 2021’de İstanbul’da 65 yaşında kansere yenik düştü. Bir başka Türk müzisyeni Alâeddin Yavaşca ile aynı tarihte vefat etmiştir.

Mehmet Alaettin Yavaşça

alaattin-yavaşça-vefat-etti

1 Mart 1926 Kilis doğumlu Tıp doktoru ve Klasik Türk müziği sanatçısı Alaettin Yavaşça, müzik hayatına henüz 8 yaşında aldığı batı müziği keman dersleriyle başlamıştır. Musiki icracılığı yanında 140 civarında beste, semai, şarkı, çocuk şarkıları, çeşitli saz eserleri (peşrev, saz semai, medhal, etüd), dini sahada da mevlevi ayini ve ilahi formunda besteleri vardır. Türk Musikisinde, Devlete bağlı ilk Konservatuvarının kurucuları arasında yer almıştır. 95 yaşında hayatını kaybeden aynı zamanda da doktor olan Alaettin Yavaşça 95 yıllık ömrüne 652 beste ile 256 ödül sığdırmıştır.

Kaybettiğimiz Ünlü Politikacılar

Bu yıl hayatımızdan ünlü politikacılar da çıktı. Kayıplarını duyduğumuzda üzüntü ve şaşkınlık içerisinde kaldığımız Vefat Eden Ünlü Politikacıları bu başlığımızda listeledik.

Kadir Topbaş

kadir-tobbaş-ne-zaman-neden-öldü

8 Ocak 1945 Yusufeli Artvin doğumlu Mimar, İş İnsanı, Siyasetçi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Belediye Başkanı olan Kadir Topbaş, 2021’de vefat eden ünlüler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın danışmanlığını yağan Kadir Topbaş 2004 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP), İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı seçilmiştir. 13 yıl boyunca Belediye Başkanlığı görevini üstelenen Kadir Topbaş neden öldü? COVID-19 hastalığına yakalanan Kadir Topbaş, 16 Kasım 2020’de tedavi gördüğü hastanede entübe edildi. Yaklaşık 3 ay yoğun bakımda bulunan Kadir Topbaş hastalığı atlattı ancak sonrasında bağışıklığın düşmesiyle çoklu organ yetmezliği gelişti ve tekrar yoğun bakıma alındı. Tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında 13 Şubat 2021’de öldü. 14 Şubat 2021’de İstanbul Belediye Sarayı önünde ve Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninden sonra Fatih Camii Haziresi’ne defnedildi.

Yıldırım Akbulut

eski-başbakan-yıldırım-akbulut-neden-kaç-yaşında-öldü

2 Eylül 1935, Erzincan doğumlu Türkiye Cumhuriyeti’nin 20’inci başbakanı, avukat ve siyasetçi Yıldırım Akbulut, Başbakanlık ve 1989-1991 yılları arasında Anavatan Partisi genel başkanlığı görevini sürdürmüştür. Yıldırım Akbulut, 14 Nisan 2021’de aterosklerotik kalp hastalığı, kalp yetmezliği ve kalp pili tanısıyla tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 85 yaşında hayatını kaybetti. 15 Nisan 2021’de ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen resmî cenaze merasiminin ardından Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze namazı kılındı. Daha sonra naaşı Devlet Mezarlığı’na defnedildi.

Gürdal Akşit

eski-milletvekili-gürdal-akşit-neden-kaç-yaşında-öldü

2021’de Vefat Eden Ünlüler arasında eski milletvekillerinden Güldal Akşit’te yer alıyor. 23 Ocak 1960 Malatya doğumlu avukat, siyasetçi ve Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) kurucu üyesi olan Gürdal Akşit, aynı zamanda İçişleri Bakanlığı eski müsteşarı ve milletvekili Galip Demirel’in kızıdır. Gürdal Akşit, 58. Hükûmette Turizm Bakanı, 59. hükûmette önce Turizm Bakanı, sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer almıştır. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığını da yürüten Akşit, 3 Aralık 2021’de COVID-19 tedavisi gördüğü Ankara Üniversitesi İbni Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 61 yaşında hayatını kaybetti. 4 Aralık’ta Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığına defnedildi.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Koronavirüsten Hayatını Kaybeden Ünlüler

2022’de ölen Türk Ünlüler

Bugün Hayatını Kaybeden Ünlüler Kimler?

EHDO Yeni Sezon Oyuncuları

2019’un En İyi Filmleri

Ünlüler 2023 Depreminde Yakınlarını Kaybetti

Münir Özkul 92 Yaşında Hayatını Kaybetti



Bir Cevap Yazın