Kore Dizlerinden Uyarlanan ve İzlenme Rekoru Kıran 28 Türk Dizisi Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Görünce Hayrete Düşeceğiniz Kore Dizilerinden Uyarlanan Türk Dizileri

Kore-Dizlerinden-Uyarlanan-ve-İzlenme-Rekoru-Kıran-23-Türk-Dizisi (1)

KORE DİZİLERİNDEN UYARLANAN 28 TÜRK DİZİSİ

Televizyon kanallarında yayınlanan tutkunu olduğunuz birçok Türk Dizisinin Kore Dizilerinden uyarlama olduğunu biliyor muydunuz. Eminim pek çoğunuz bundan haberdar değildiniz. Görünce hayrete düşeceğiniz Kore dizilerinden 28 Türk Dizisi ve Orijinal isimlerini sizler için araştırdık. İşte Kore Dizlerinden Uyarlanan ve İzlenme Rekoru Kıran 28 Türk Dizisi.

DR. ROMANTİC KORE DİZİSİ UYARLAMASI – KASABA DOKTORU

dr-romantic-kore-dizisi-uyarlaması-kasaba-doktoru

Kore dizilerinden uyarlama Türk dizileri devam ediyor. 2022 Kış sezonun sonlarına yaklaştığımız bu aylarda TRT 1’den yeni bir dizi haberi geldi. Uyarlama dizi yayınlayan kanallar arasına katılan TRT 1 2016 Güney Kore yapımı Dr. Romantic dizisini Kasaba Doktoru adıyla uyarlayacak. İlk tanıtım fragmanı kısa bir süre önce yayınlanan Kasaba Doktoru’nun oyuncu kadrosu büyük ilgi çekti.

Dr. Romantic Konusu ne?

İki sezon olarak yayınlanan Dr. Romantik dizisi, bir zamanlara alanın zirvesinde ve Seul’ün en iyi tıp merkezi olan Geosan Üniversite Hastanesi’nde çalışan üç kurul sertifikalı bir cerrah olan Boo Yong-joo ( Han Suk-kyu ) hikayesini konu alıyor. Travmatik bir olay yaşayan Boo Yong-joo bir anda ortadan kaybolur. Ortaya çıktığında ise, adını Kim Sa olarak değiştirmiştir. Gangwoo Eyaletinde Doldam adında bir kasabada küçük bir hastanede çalışamaya başlayana Kim Sa, Kang Dong-joo ( Yoo Yeon-seok ) ve Yoon Seo-jeong’a ( Seo Hyun-jin ) adlı doktorları paraya ve güce karşı savaşmayı öğreterek onların harika bir doktor olmaları için rehberlik eder.

Doktor Romantik Konusu ve Oyuncular

Dr. Romantic Tanıtım Filmi

Kasaba Doktoru Dizisinin Konusu

Dizinin ana karakteri Kemal karakterine hayat verecek oyuncu EHDO’nun İlyas Çakırbeyli’si Ozan Akbaba oldu. Başarı bir cerrah olup büyük bir hastanede çalışan Kemal, yaşadığı travmatik bir olaydan sonra ortadan kaybolur. Ancak bir süre sonra bir kasabada küçük bir hastanede yeniden ortaya çıkar.

Kasaba Doktoru Tanıtım Filmi

İNNOCENT DEFENDANT KORE DİZİSİNDEN UYARLANAN – MAHKUM DİZİSİ

kore-dizilerinden-uyarlanan-türk-dizileri-mahkum

FOX TV’de 2022 yeni sezonunda yayınlayacağı Mahkum dizisi 2017 Güney Kore yapımı İnnocent Defendant adlı Gerilim Dram dizisinden uyarlama olacak.

Defendant Konusu

Bir sabah uyandığında kendisini bir hapishanede idamla yargılanan bir mahkum olarak bulan Seul Merkez Bölge Savcılık Ofisi’nde görev yapan Park Jung-Woo (Ji Sung)’nun hikayesini anlatılıyor. Jung Woo kendisine kurulan tuzak sonrasında kızını ve karısını öldürmekle suçlanıyordur. Bir süre hafızasını kaybeden Park Jubg-Woo konuyla ilgili hiçbir şey hatırlamamaktadır. Türk televizyonuna Mahkum adıyla uyarlanacak olan dizinin başrollerini; Onur Tuna, Seray Kaya ve İsmail Hacıoğlu paylaşıyor.

İnnocent Defendant Konusu ve detaylar için linki tıklayınız.

OASİS KORE DİZİSİNDEN UYARLANAN – MİSAFİR DİZİSİ

kore-dizisi-oasis-uyarlaması-misafir

Yapımcılığını Medyapım’ın üstlendiği FOX TV’nin yeni dizisi Misafir dizisi Tarih, Dram ve Gençlik türündeki Güney Kore dizisi Oasis dizisinden uyarlanmıştır.

Oasis Kore Dizisi Konusu

80’ler ve 90’lar arasındaki çalkantılı Güney Kore zamanlarında gençlerin intikam ve cesaret ile hareket etmelerini, her ne pahasına olursa olsun güç ve zenginlik peşinde koşmalarını konu alan dizi, Lee Doo Hak’ın bir emlak dolandırıcılığına bulaştıktan sonra siyasi bir gangster başlayan hayatını babasının haksız ölümünün intikamını almaya adamasıyla devam eder.

AŞK MANTIK İNTİKAM – CUNNİNG SİNGLE LADY KORE DİZİSİ UYARLAMASI

cunning-single-lady-kore-dizisi-uyarlaması-aşk-mantık-intikam--dizisi

Romantizmini yeniden canlandırmaya çalışan boşanmış çift Ae Ra (Lee Min-jung) ve JUng Woo (Joo Sang-wook) hikayesinin anlatıldığı Cunning Single Lady, 2014 Güney Kore yapımı romantik komedi türünde televizyon dizisidir. Dizinin konusu ise şöyle; Ae Ra’nın hayali bir memurla evlenip evinin kadını olmaktır. Onun bu hayali kısa süre içerisinde gerçekleşir. Bir memur olan Jung Woo’la evlenir ve evinin kadını olur. Ancak Jung Woo bir gün memurluktan istifa eder. Çünkü onun tek hayali İnternet yazılımları yapmaktır. Ancak bu uğurda epeyce para kaybeder. Hal böyle olunca tüm yük omuzlarına binen Ae Ran buna dayanamaz ve boşanır.

Dizi tam da çiftin boşanmasından 3 yıl sonra başlar.

Zira Jung Woo boşandıktan 3 yıl sonra büyük bir şirkette başarılı bir CEO olmuştur. Bunu öğrenen Ae Ra eski kocasını geri almak için çareler aramaya başlar. Cunning Single Lady Kore dizisi Türk televizyonlarına Aşk Mantık İntikam adıyla uyarlanacak. Ve FOX TV ekranlarında yaz dizisi olarak izleyici karşısına çıkacak.

Cunning Single Lady Konusu ve tüm detaylar burada!

28 – İKİMİZİN SIRRI – MARRİAGE CONTRACT – EVLİLİK SÖZLEŞMESİ

yeni-başlayacak-uyarlama-diziler-ikimizin-sırrı

Kore Dizilerinden Uyarlama Türk Dizilerine bir yenisi daha ekleniyor. ATV’nin 2021 -2022 sezonunda ekranlara getirmeyi planladığı yeni dizisi İkimizin Sırrı, Güney Kore Yapımı Marriage Contract isimli Kore dizisinden uyarlama olacak. Başrollerini; Leyla Feray, Aras Aydın’ın paylaşacağı İkimizin Sırrı, amansız bir hastalığın pençesinde bir kız çocuğa sahip olan bir kadın ile annesi için her şeyi yapacak olan bir erkeğin kesişen yollarını anlatacak.

Marriage Contract Kore Dizisinin Konusu

Ölen kocasından kalan borçları öderken kızını da büyütmek zorunda olan Kang-Hye-soo, ameliyat edilemez bir beyin tümörü olduğu öğrenir. Ne yapacağını bilmeden çaresizlik içerisindeyken acil olarak annesi karaciğer nakline ihtiyacı olan Han Ji-hoon ile yolları kesişir. Kang-Hye ölmeden önce 7 yaşındaki kızını emanet edecek birine ihtiyacı vardır. Han ji’nin ise, annesinin karaciğere. Kang-Hye, Han ji’nin kızının yetişkinliğe ulaşana kadar para vermesi şartıyla annesine karaciğerini bağışlamayı kabul eder. İki taraf şartları kabul ederek evlilik sözleşmesiyle evlenirler.

Marriage Contract Konusu İle ilgili Detaylar için Tıklayın

27 – BEYAZ YALAN – BRİDE OF THE CENTURY

Bride Of The Century,

Türkçe çevirisi Yüzyılın Gelini olan Romantik Komedi türünde 2014 yapımı Bride Of The Century, lanetle başlayan bir peri masalını aratmayan bir aşkı konu alır. Güney Kore’nin en büyük Holdinglerinden birisi olan Taeyang’ı yöneten aile 100’dan bu yana süre gelen bir lanetin altındadır. Ailenin ilk oğlunun ilk gelini öpmesiyle başlayan lanet nasıl sona erecektir. Ülkemizde Beyaz Yalan adıyla Show TV’de yayınlanan uyarlama dizi orijinaline nazaran izleyiciden çok fazla ilgi görememiş. Bu nedenle yayınlanan 6. Bölümüyle erken final yapmak zorunda kalmıştır.

26 – KALP ATIŞI – DOCTORS

doctors - kalp atışı

2017 yılında yaz dizisi olarak ekranlara gelen Kalp Atışı dizisi orijinal ismi Doktors olan bir Kore dizisinden uyarlama. Doctors 2016 yılında yayınlanan ve çok sevilerek izlenen Kore dizilerinden bir tanesi. 20 Bölüm yayınlanan dizinin başrollerinde Kim Rae-Won, Park Shin-Hye, Yoon Gyun-Sang ve Lee Sung-Kyung gibi oyuncular rol alıyor.

25- KİRALİK AŞK – CAN LOVE BECOME MONEY?

can love become money - kiraık aşk

Star TV ekranlarında iki sezon boyunca devam eden ve izlenme rekorları kıran Kiralık Aşk dizisi de tahmin edeceğiniz üzere Kore dizisinden uyarlama.

Can Love Become Money (para için sevebilir misin)

Diziye ilham kaynağı olan Can Love Become Money konusu ise bizim hikayeden biraz faklı. Avukatlık sınavına girebilmek için tefecilerden para alan esas kızımız, ortada sınav olmadığını öğrendiğinde büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Borcunu ödemek ve hayatını kurtarabilmek için evini satmaya karar veren kızımız bunda da bir hayal kırıklığı yaşar. Çünkü işe yaramazın teki olan babası, eve çoktan haciz getirmiştir. Tefecilerden aldığı parayı ödemek için türlü yollara başvuran Yoon Da Ran, paranın her şey olduğunu düşünen Midas Tak’ın (dizinin esas adamı) sekreteri ve hizmetçisi olur. Gelişen olaylar ikili arasında yaşanacak büyük bir aşkı da beraberinde getiriyor hali ile…

24- AŞK, EKMEK, HAYALLER – BREAD LOVE AND DREAMS

Bread, Love and Dreams -aşk ekmek hayaller

Yönetmenliğini Kemal Uzun’un üstlendiği, oyuncu kadrosunda; Burak Hakkı, Müjde Ar, İrem Altuğ, Berna Laçin ve Kaan Ürkmez’in yer aldığı Aşk,i Ekmek ve Hayaller dizisi Bread, Love and Dreams isimli Kore dizisinden uyarlama. Aşk, Ekmek, Hayaller dizisi Kore versiyonu kadar başarılı olmamış. Yayınlanan 10. Bölümünden sonra final yapmıştır.

23 – GÜNEŞİ BEKLERKEN – BOYS OVER FLOWERS

bots over flowers - güneşi beklerken

Yayınlandığı dönemde büyük bir ilgiyle izlenen Güneşi Beklerken dizisi Kore yapımı Boys Over Flowers (Yaban Çiçeği) dizisinin Türk uyarlaması, Boys Over Flowers’ın ise, Asya’daki televizyonların kalbini fetheden ünlü aktör Lee Min Ho‘nun baş rolünde oynadığı Kore Dizisi. Kore drama dizilerinin en sürükleyicisi olarak gösterilen Boys Over Flowers’ın konusu, elit insanların olduğu Shin Hwa Üniversitesi’ne giden fakir bir kızın okul günlerinde yaşadığı zorlukları anlatılmaktadır.

İzlenmesi Tavsiye Edilen Lee Min Ho Dizileri

22 – NO: 309 – FATED TO LOVE YOU

no 309 - FATED TO LOVE YOU

FOX TV’de iki sezon boyunca yayınlanan yaz dizisi No:309, Fated to Love You isimli Romantik komedi tarzında bir Kore dizisinden uyarlama. Dizinin konusu ise, Jang Hyuk bir kimya şirketinin başkanıdır. Çok sevdiği dansçı bir kız arkadaşı vardır. Jang Na Ra ise, bir hukuk firmasında sekreter olarak çalışmaktadır. İyi niyeti ve kimseye hayır diyememesinden dolayı arkadaşları tarafından Post-it lakabıyla çağrılmaktadır. Her ikisinin de sarhoş olduğu bir geceyi birlikte geçirirler. Aradan bir süre geçince Jang Na Ra’nın hamile olduğu anlaşılır.

21 – PARAMPARÇA – AUTUMN TALE

AUTUMN TALE - paramparça

Star TV’de geçtiğimiz yıllarda yayınlanan Paramparça dizisinin konusu da bize çok tanıdık geliyor. Autumn Tale isimli dizinin birebir aynısı olan dizinin konusu, hastanede zengin ve fakir ailelerin bebeklerinin karışmasıyla başlar. Bu olay zengin ailenin oğlu olan 1-2 yaşlarındaki Joon-Suh’un babası fark etmeden kuvözlerin olduğu odaya girip bebeklerin etiketlerini yerlere fırlatması sonucunda yaşanır. Hemşire yere düşen etiketleri yanlış yerlere takar ve böylece bebekler karışır. Aradan 14 yıl geçer ve zengin ailenin kızı olarak büyümüş olan sevgi dolu pıtırcık kız Eun-suh’nun kaza geçirir ve onun O grubu kan taşıdığı anlaşılır. Oysa ki annesi ve babası B grubu kana sahiptirler. Yapılan araştırma sonunda bebeklerin karıştığı doğrulansa da aile gerçek kızlarıyla karşılaşmak istemez. Eun-suh gibi kıza can kurban tabii. Ama asıl kızları olan Shin-ae, Eun-suh’nun sınıfındadır ve istemeden de olsa onunla karşılaşırlar.

20- ANNE – MOTHER

mother - anne dizisi

Bir Japon draması olan Mother dizisi, diğer Kore uyarlaması dizilere nazaran önce Türkiye’de uyarlaması yapılmış daha sonra Kore uyarlaması çekilmiştir. Başrolünü Cansu Dere ve Vahide Gördüm’ün paylaştığı Anne dizisinin orijinal konusu şöyle; Heo Yool annesi Ko Sung-Hee tarafından istismara uğramaktadır. Ama insanlara iyiymiş, sorun yokmuş gibi rol yapmaktadır. Lee Bo-Young ise Heo Yool’un okulunda geçici öğretmenlik görevi yapmaktadır. Lee Bo-Young her şeyin farkına varır ve onu evlat edinmeye karar verir.

19- KOCAMIN AİLESİ – MY HUSBAND GOT A FAMILY

my husband got a family - kocamın ailesi

Fox TV’de yayınlanan Kocamın Ailesi dizisi de orijinali My Husband Got A Famıly kadar sevildi. Yıllar önce annesinin kardeşinin doğumu nedeniyle kaybolan Bang Gwi Nam, küçükken bir aile tarafından evlat edinilir. Amerika’da büyüyüp okuyan Nam, çok iyi bir doktor olup ülkesine döner. Gerçek Ailesi hakkında hiç bir şey hatırlamayan Bang Gwi Nam, karısıyla birlikte güzel bir ev bulup yerleşirler. Tabi ki karşı komşularının aslında biyolojik ailesi olduğunu bilmeden

18 – OSMANLİ TOKADI – ROOFTOP PRINCE 

osmanlı tokadı ROOFTOP PRINCE 

Geçtiğimiz yıllarda TRT1 ekranlarında yayınlanan Osmanlı Tokadı dizisi de yine bir Kore uyarlaması. Güney Kore yapımı Rooftop Prince isimli dizinin konusu ise şöyle; 300 yıl önce veliaht prenses ölü olarak bulunur. Prensesin ölümünün ardındaki sırrı üç yetenekli adamıyla araştırmaya başlayan Prens, bir anda kendilerini 300 yıl sonra yani günümüzde bulurlar. Prens ve ekibi günümüze uyum sağlamada başlarda zorlansalar da sonradan bu durumun prensesin ölümünün arkasındaki sırla bağlantılı olduğunu anlarlar.

17 – ÇİLEK KOKUSU – THE HEIRS

ÇİLEK KOKUSU - THE HEIRS

The Heirs, 2013 yılı yapımı Güney Kore dizisidir. SBS kanalında yayınlanan dizinin özgün adı “Tacı takmak isteyen ağırlığına katlanır.” anlamına gelmektedir. Ancak herkesin anlayabilmesi için The Heirs yani “Mirasçılar” olarak geçmektedir. The Heirs zengin liseli öğrencilerin aşkları, dostlukları ve birbirleriyle olan ilişkilerini konu almaktadır. Gossip Girl ve Boys Over Flowers dizilerinin karışımı olan dizide öğrencilerin ilişkileri yanı sıra ailelerinin varisi olmaları nedeniyle birbirleri arasında girdikleri rekabeti de konu olacak. Dizinin Türkiye uyarlaması sevilen gençlik dizisi Çilek Kokusu adıyla yayımlanmıştı.

16 – BENİ AFFET – TEMPTATION OF AN ANGEL

BENİ AFFET - TEMPTATION OF AN ANGEL

Konusu bir hayli ilgi çekici olan dizi isminden de anlaşıldığı gibi bir intikam hikayesini konu alıyor. Ama öyle böyle bir intikam değil. Show TV ekranlarında Beni Affet adıyla uyarlaması gösterilen dizinin konusu kısaca şöyle; Bir kadın, iki erkek ve bir aile etrafında geçen dizide baş kahraman Joo Ah Ran; Rosemary ismiyle ün yapmış, ailesini kazada kaybetmiş, küçük yaşta kardeşiyle sokaklara düşmüş bir kadındır. Babası ve annesi gözlerinin önünde ölmüşlerdir. Daha sonra bu olayın aslında bir kaza olmadığını öğrenir ve bunu yapan aileden intikam almak için kolları sıvar.

15 – MARAL: EN GÜZEL HİKAYEM – PANDA AND HEDGEHOG

MARAL: EN GÜZEL HiKAYEM - PANDA AND HEDGEHOG

TV8 kanalında Maral: En Güzel Hikayem ismiyle yayınlanan dizi Güney Köre dizisi Panda ve Hedgehog’dan uyarlama. Dizinin hikayesi ise şöyle;  küçük yaşta kaybolan, 11 yaşından öncesini hatırlamayan, çocuk denebilecek bir yaşı ıslah evimde geçiren bir gencin hikayesini konu alır. Bu genç ıslah evinde iken televizyon izleyerek pasta yapmayı öğrenmiştir. Isla evinden çıktıktan sonra ona büyük babalık yapan Park Byung Mo ile beraber yaşamaktadır.

14 – TATLI İNTİKAM – GET KARL! OH SOO JUNG

TATLI İNTİKAM - GET KARL! OH SOO JUNG

Kanal D ekranlarında yayınlanan Tatlı İntikam dizisi Get Karl! Oh Soo Jung isimli Kore dizisinden uyarlanmıştır. Dizinin orijinal konusu ise şöyledir. Go Man Soo ve Oh Soo Jung liseden beri birlikte olan iki sevgilidir. Oh Soo Jun okulda son derece popüler güzel bir genç kızdır. Go Man Soo ise, onun tam aksine şişman ve hiç dikkat çekmeyen bir tiptir. Oh Soo Jun ile evlenebilmek için Hukuk Fakültesine gitmiş ama baro sınavının ikinci aşamasını geçememiştir. Bu durum Oh Soo Jun’la arasının açılmasına neden olmuştur. Oh Soo Jun düğün günü bütün konukların gözü önünde Go Man Soo’yu bırakıp kaçar. Yıllar sonra Oh So Jun hep istediği gibi bir mücevher tasarımcısı olmuş ama hala bekardır. Bir takım görücü usulü randevulara gitse de 34 yaşında olmasından dolayı pek talep görmez. Yaşadığı olay sonucunda büyük bir kalp kırıklığıyla geri de kalan Go Man Soo Amerika’ya gider ve kilo verir. Çok ünlü ve çok yakışıklı bir golf oyuncusu olarak Kore’ye geri döner. Artık ismi Karl’dır ve bütün kadınlar peşinde deli divanedir. Elbette esas kız da onu ilk bakışta tanımaz hatta ondan imza bile ister.

https://www.youtube.com/watch?v=vYjpRJOUDDg

13- BİR AŞK HİKAYESİ – I’M SORRY, I LOVE YOU

ı m sory ı love you - bir aşk hikayesi

Türk televizyonlarına Bir Aşk Hikayesi olarak uyarlanan I’m Sorry, I Love You Kore dizisi Cha Moo Hyuk’un gerçekte olmayan bir yalana inanmasıyla başlar. Annesiz ve babasız kalan Cha Moo Hyuk, yabancı bir ülkeye evlatlık olarak verilmiştir. Burada kötü bir hayat yaşayan Moo Hyuk, özünde çok iyi niyetli birisidir. Yaşadığı aslında gerçekte olmayan olaylar nedeniyle kalbini intikam ateşi bürümüştür. Zaman geçip taşlar yerine oturmaya başladıkça kalbindeki intikam duygusu yerini aşka bırakır.

I’m Sorry, I Love You Kore Dizisi Tanıtım

12 – GÜLÜMSE YETER – SMILE, YOU

simile you - gülümse yeter

Zengin bir ailenin küçük kızı olan Seo Jung In, bira ailenin zoru biraz da talihsiz tesadüfler sonucu Global Motor isimli bir şirketin varisi Lee Han Se ile evlenmenin eşiğine kadar gelir. Seo Jung’un babasının bu evliliği istemesindeki asıl amacı, Lee Han Se’nin servetiyle batmakta olan şirketini kurtarmaktır. Ancak yeni evli çiftler balayına gidecekleri sırada kızın şirketinin iflas ettiğini öğrenirler. Bunun üzerine Lee Han Se’nin ailesi Seo Jung’u bırakması için baskı yaparlar. Lee Han Se de kızı gelinliğiyle birlikte yolun ortasında bırakıp gider.

Smile You Kore Dizisi Tanıtım Fragmanı

11 – YÜKSEK SOSYETE – HIGH SOCIETY

HIGH SOCIETY - yüksek sosyete

Star TV ekranlarında yaz dizisi olarak ekranlara gelen Yüksek Sosyete dizisi, Kore yapımı Hıgh Society dizisinin Türkiye uyarlaması. Hikayesi ilgi çekici olsa da reyting sistemine yenik düşen dizi, 16 Haziran 2016 tarihinde başladığı yayın hayatına son bölümü 24 Aralık 2016 tarihinde yayınlanarak final yapmıştır. Dizinin orijinalinin konusu ise şöyle; UEE – Jang Yoon Ha, Chaebol olarak adlandırılan zengin bir ailenin varisidir. Gerçek kimliğini gizleyerek Part-time bir işte çalışmaktadır. Amacı ise, gösterişli hayatın sahte yüzlerinden sıyrılıp gerçek aşkı bulmaktır.

High Society Kore Dizisi Tanıtım

https://www.youtube.com/watch?v=IHPmCZN4dAk

10 – BABA CANDIR – WHAT HAPPENS TO MY FAMILY?

BABA CANDIR - WHAT HAPPENS TO MY FAMILY?

Bir ailenin günlük yaşamını anlatmaktadır. Moon Tae-Joo (Kim Sang-Kyung) Daeoh Şirketi’nde ikinci yüksek rütbeli bir çalışandır. Diğerler insanlardan daha iyi olduğunu düşünmektedir ve aynı zamanda aşk hayatı bir travmadır. Yeni sekreteri Cha Gang-Sim (Kim Hyun-Joo) ile tanıştığında hayatında bir şeyler değişir.

What Happens To My Family Tanıtım Fragmanı

9 – SEVİYOR SEVMİYOR – SHE WAS PRETTY

 SEVİYOR SEVMİYOR - SHE WAS PRETTY

Hwang Jung Eum gençken çok güzel ve varlıklı bir ailenin kızıdır. Park Seo Joon ise çocukken çok içine kapanık, şişman ve diğer çocuklar tarafından dışlanmıştır. Bu ikili çocukluk arkadaşıdır. Park Seo Joon şişman ve içine kapanık olduğu halde Hwang Jung Eum onu koruyup kollamış çok yakın arkadaş olmuşlardır. Ve birbirlerinin ilk aşkıdırlar. Ama Park Seo Joon’un ailesinin yurtdışına taşınması sebebi ile ayrı düşerler.
Yıllar sonra Hwang Jung Eum ailesinin iflası sebebi ile fakir düştüğü gibi babasından kalma genleri yüzünden güzelliğini de kaybetmiştir.
Park Seo Joon ise yıllar sonra zayıflamış, son derece yakışıklı bir halde geldiği gibi aynı zamanda bir derginin de Baş Editör Yardımcısı olarak Kore’ye dönmüştür ve ilk aşkını aramaktadır.

She Was Pretty Kore Dizisi Tanıtım

8- KİRAZ MEVSİMİ – A GENTLEMAN’S DIGNITY

kiraz-mevsimi---A-GENTLEMAN’S-DIGNITY

Hoşlandığı kadın Song Yi Soo, lisede ahlak dersi veren bir öğretmen…Öğretmenliğinin yanı sıra beyzbol hakemliği de yapmakta ve uzun zamandır Kim Do Jin’in arkadaşı Tae San’dan hoşlanmaktadır.Tam ona olan aşkını itiraf edecekken Tae San’ın, ev arkadaşı Se Ra’dan hoşlandığını öğrenir ve aşkını kalbine gömmeye karar verir. Kim Do Jin, sokakta dikkatini çeken şeylerin resimlerini çektiği sırada, Song Yi Soo da aynı sokakta çiçeklere bakmadır ve yanlışlıkla çarpışırlar. Fakat ikisi de birbirinin yüzüne bakmaz… Aradan çok geçmeden Kim Do Jin, çantasının fermuarına kırmızı bir ipin takıldığını fark eder ve ipin kaynağına doğru ipi çekiştire çekiştire gider.

A Gentleman’s Dignity Tanıtım Fragmanı

7- HAYAT ŞARKISI – FLAMES OF DESIRE

HAYAT ŞARKISI - FLAMES OF DESIRE

Türkçe ismi ile İntikamın Alevleri olan Flames of Desire dizisi, Kanal D ekranlarında Hayat Şarkısı adıyla yayınlanan dizinin orijinal versiyonudur.

Flames Of Desire Kore Dizisi Tanıtım Fragmanı

6 – İLİŞKİ DURUMU: KARIŞIK – FULL HOUSE

ilişki-durumu-karışık---full-house-uyarlama

Kore Dizlerinden Uyarlanan İlişki Durumu Karışık dizisinde, ablası yerine koyduğu kişi tarafından kandırılan Aoam Kore’ye tatile gider. Ülkesine döndüğü zaman evine vardığında gördüğü şeye şok olsa da elinden bir şey gelmez. Ta ki evi satın alan kişiyi görene kadar. Kore de bile karşısına çıkan ev sahibine borcu vardır, bu borcu da imkansız ama işe yarayacak bir anlaşma ile öder.

Full House Kore Dizisi Tanıtım

5 – MAYIS KRALİÇESİ – MAY QUEEN

may queen - mayıs kraliçesi

Hae-joo kızımızın babası petrol mühendisi ve ülkedeki petrol rezervinin nerede olduğunu keşfediyor ama bu bilgiyi çalmak için kötü adamımız Do-Hyun kızın babasını öldürüyor. Bu olaya Chang Hee’nin babası tanık oluyor ama oğlunu öldürürüm diye tehdit ettiği için onun altında çalışmaya başlıyor. Do Hyun’un karısı ölünce çocuklarına anne olması için Hae Joo’nun annesini getirmek istiyor bu yüzden Chang Hee’nin babasına kızı öldürme görevi veriyor. Ama öldüremiyor onun yerine fakir bir adama veriyor çocuğu. Adam kendi kızıymış gibi büyütüyor karısına da başka kadından yaptım diyor. Kadın da nefret ediyor Hae Joo’dan. Aradan zaman geçiyor çocuklar tesadüfen karşılaşıyor. Yani Chang Hee, Kang San ve Hae Joo. Kang San’ımız kıza aşık oluyor.

May Queen Kore Dizisi Tanıtım

4 – GÜNAHKAR – NİCE GUY

nice guy - günahkar

Kang Maru bir gün çocukluk arkadaşı, hayatı boyunca sahip çıktığı ve sevdiği insandan acil bir telefon alır. Kardeşi hasta olmasına rağmen sevdiği insanın Jee Hee’nin yanına koşar. Gittiğinde onu ölü bir adamla aynı odada bulur. Senaryo bellidir. Jee Hee birini öldürmüştür. Maru bu sahneye dayanamaz ve suçu üstlenir. İyi halden 6 sene hapiste kalır. Ancak Jee Hee onunla tüm bağlantısını koparmıştır. Bir gün uçakta aniden doktora ihtiyaçları olur. Maru ise hapse düşmeden önce hayalleri olan bir asistan doktordur. İstemese de yardım etmek mecburiyetinde kalır. Hastanın yanına çöker ve tam onu tedavi edecekken onca yıl aradan sonra Jee Hee ile karşılaşır. Ve tedavi edeceği insanın da onun üvey kızı olduğunu öğrenir. Esas karakterimiz hasta kız Eun Gi ve sinsi, kötülük timsali Jee Hee arasında kalan Maru, Jee Hee’den intikam almak için Eun Gi’yi kullanınca işler karışır.

Nice Guy Kore Dizisi Tanıtım

3 – MERYEM – SECRET LOVE

secret love - meryem

Kısa süre sonra Kanal 7’de başlayacağı belirtilen Secret Love – Feda dizisinin konu hüzünlü bir hikayeyi anlatıyor. Daha yeni savcı olmuş olan An Do-Hoon (Bae Soo-Bin) yağmurlu bir akşamda arabasının kontrolünü kaybederek bir kadına çarpar. Kaza sırasında yanında olan sevgilisi şoktadır. Savcı olduğu için kazanın sonuçlarından daha fazla etkileneceğine sevgilisini ikna eden An Do Hoon , Yoo Jung’dan (Hwang Jung-Eum) kazayı üstlenmesini ister. Genç kadın sevgilisi için büyük bir fedakarlık gösterip kazayı üstlenir.

Secret Love Kore Dizisi Tanıtım

2- ACI AŞK –  BAD LOVE

acı-aşk---bad-love-uyarlaması

Yönetmenliğini M. Çağatay Tosun’un üstlendiği Show ekranlarında yayınlanan Acı Aşk dizisi, Kore dizisi Bad Love’un Türk Televizyonlarına uyarlanmış versiyonu. Başrollerini Seçkin Özdemir, Selin Şekerci, Sezgi Sena Akay, Alperen Duymaz’ın paylaştığı Acı Aşk’ın konusu Melek ve Bulut’un imkansızlıklar içinde yaşadığı aşkı anlatırken, Aşkın ancak fedakarlık ve cesaretle yaşanabileceğini gösteren Ali ve Sude’nin kesişen yollarını anlatıyor.

Bad Love’da Olaylar Biraz Daha Farklı Gelişir

Bad Love da ise, konu biraz daha farklı boyutta işlenir. Birbirlerine tamamen zıt bir karakter olan Yong ki ile Soo Hwan arasında kalır. Yong Ki, ilk aşkı Jo Ahn’dan ayrılmanın acısını henüz atlamamıştır. Soo Hwan ise, üvey kardeşi Joo Ran ile evlidir. Bu karşın Na In Jung, Soo Hwan ile ilişkiye başlar ancak, tek amacı Yong Ki’nin babasının şirketinde makam sahibi olmaktır. Bu hırs zamanla aşka dönüşür. Ancak bu kez In Jung Yong Ki’ye aşık olmuştur.

Bad Love Kore Dizisi Tanıtım

1 – GOOD DOCTOR – MUCİZE DOKTOR

the-good-doctor----muzice-doktor-uyarlama

Türk televizyonlarının 2019 – 20’de Yeni Başlayacak Diziler Fox TV ekranlarında Mucize Doktor adıyla yayınlanacak olan Kore Uyarlaması Good Doctor 2013 yılında yayınlanan dizilerden birisi. Yayınlandığı dönemde büyük ilgi gören dizi öyle çok sevildi ki 2017 yılında aynı isimle Amerikan uyarlaması çekildi.

Kore Dizlerinden Uyarlanan Good Doctor şimdi de Türk izleyiciyle bulaşacak. Good Doctor’un konusu, Park Si-on dahi olacak seviyede bir zeka ve mekanik becerilere sahip otistik bir çocuktur. Onun bu yeteneklerinin olağan hayata uyarlamak için özel bir tedavi görmesi gerekir. Bu nedenle de özel bir merkeze gönderilir. Doktor olup çocuk cerrahisi dalında uzman olan Park Si-on’a özel durumundan dolayı ne hastanede çalıştığı doktorlar ne de hastaları güvenmektedir.

The Good Doctor Kore Dizisi Tanıtım

Bu Sezon Yeni Uyarlama Diziler Geliyor

Blu TV En İyi Dizi ve Film Önerileri

Doktor Dizisi Sevenler İçin En Popüler Tavsiyeler

Secret Love Kanal 7’de Başlıyor!

Yeni Başlayanlar İçin En Popüler Kore Dizisi Önerileri

Yabancı Dizilerden Uyarlanmış Türk Dizileri

Aşk Temalı Kore Dizileri

  1. Saniye diyor ki:

    Pekçok kişi çilek kokusunun the heirs’den esinlenildigi yanılgısına düşüyor oysaki ondan çok daha eski bir dizinin “the prince’s first love” dizisinin hemen hemen aynısıdır. Tek fark orjinal dizideki 2 başrol kuzen değil baba bir anne ayrı kardeşlerdir

  2. burcu diyor ki:

    Bunların yarısının orjinaliyle alakası bile yok.Eğer bunların uyarlama olması sizin iddianızsa sallamışsınız,yok kendi iddialarıysa onlar sallamış.

    • Zeyno diyor ki:

      Merhabalar.
      Ne yazık ki bunlar bizim iddiamız değil. Yazımız basında çıkan haberler ve dizi yapım şirketlerinin yaptığı açıklamalar doğrultusunda ve dizilerin konuları dikkate alınarak hazırlanmıştır. Malum Kore dizileri sizinde bildiğiniz gibi kısa bölümlerden oluşuyor ve bir süre sonra bitiyor. Biz de bu süre 2 ila 3 yıl sürebiliyor. Bu nedenle de mecburen hikayelerde orijinalinden uzaklaşılabiliyor.

Bir Cevap Yazın