Game Of Thrones'ın Tüm Bölümleri Türkçe Dublajlı Blu TV'den İzlenecek! Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Game Of Thrones’in Tüm Bölümleri Blu TV’den İzlenecek!

Game-Of-Thrones'ın-Tüm-Bölümleri-blu-tv-de-yayınlandı

Efsane Dönem Dizisi Game Of Thrones’ın Tüm Bölümleri Blu TV’den İzlenebilecek!

Amerikan HBO Televizyon kanalında yayınlanan fantastik tarihi dizi Game Of Thrones’ın Tüm Bölümleri Türkçe dublajlı olarak Blu TV’de yayınlanmaya başladı. Türkçe’ye çevrilmiş adı Taht Oyunları olan dizi yayınlandığı ilk günden itibaren milyonlar tarafından izlendi. 2018’de 8. Sezonda final sahnesi çekilen dizinin ünü günümüzde de azalmadan devam ediyor. Daha önce Türkiye’den VNN üzerinde izlenebilen GOT, BLU TV tarafından Türk izleyicisiyle buluşturuldu. Ücretli abonelikle Tüm Bölümleri HD kalitede izleme imkanı sunan BLU ile ilgili bilgiler ile Game Of Thrones nasıl ve nereden izlenir? Sorularının cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

game-of-thrones-genel-bilgiler

GENEL BAKIŞ

David Benioff ile D. B. Weiss tarafından yaratılan fantastik televizyon dizisi olan Game OF Thrones, aynı zamanda George R. R. Martin’in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı’ndan uyarlanmıştır. Dizi adını serinin ilk kitabından almaktadır. Dizinin muhteşem görüntülerine sahne olan çekim yerleri; ABD, Kuzey İrlanda, Malta, Hırvatistan, İskoçya, Kanada, İzlanda ve Fas’taki mekanlarda gerçekleştirilmiştir. İlk bölümü, 17 Nisan 2011 tarihinde HBO’da yayınlanan dizinin sekizinci sezonu tamamlanarak 19 Mayıs 2019 yılında tamamlanmıştır. Dizi, 50 – 80 dakikalık toplam 8 sezon 73 bölümden oluşmamaktadır. Yayınlandığı günden bu yana pek çok olay örgüsünü içerisinde barındırmıştır.

Çıplaklık ve Cinsel Şiddet Nedeniyle Olumsuz Eleştiri Aldı

Uluslararası izleyici kitlesi tarafından izlenen dizi, oyunculuğu, karmaşık karakterleri ve hikayesi bakımından eleştirmenlerden övgüler alsa da sık sık çıplaklığa ve cinsel şiddete yer vermesi nedeniyle de olumsuz eleştiriler almıştır.

Aldığı Ödüller

Efsaneler arasında yer alan Game Of Thrones; 2015, 2016, 2018 ve 2019 yıllarında En İyi Drama Dizisi Emmy Ödülü de dâhil olmak üzere toplamda elli dokuz Primetime Emmy Ödülü kazanmıştır. Bu yönüyle Saturday Night Live’ın ardından en çok Emmy Ödülü kazanan ikinci televizyon şovu olarak TV tarihin geçmiştir. GOT’un aldığı diğer ödülleri ve adaylıkları arasında üç En İyi Dramatik Sunum Hugo Ödülü, bir Peabody Ödülü ve beş En İyi Televizyon Dizisi Altın Küre Ödülü – Dram adaylığı yer aldı. Bununla birlikte birçok eleştirmen ve yayın, diziyi tüm zamanların en iyi televizyon dizilerinden biri olarak adlandırmıştır.

game-of-thrones'ın-tum-bolumleri-konusu

Game Of Thrones Ana Örgüsü

Game Of Thrones’un ana örgüsü, Westeros’un Yedi Krallığı’nın Demir Tahtı için hak iddia eden veya ondan bağımsız olmaya çalışan soylu aileler arasında geçen siyasi çatışmalar üzerinedir. Bununla birlikte dizinin odaklandığı ikinci ana örgü ise, tahttan indirilmiş ailenin son soyundan gelen Daenerys Targaryen’dir. Essos’a sürgüne gönderilmiş ve taht için geri dönüşünü planlamaktadır. Üçüncü ana örgü de kuzeyden gelen tehditlere karşı diyarı savunan askerî bir düzen olan Gece Nöbetçileri’dir.

GOT Konusu

Üç ana örgü üzerine kurulan Taht Oyunları dizisinin asıl hikayesi şöyle; Yazların onlarca yıl, kışların ise bir ömür sürebildiği bir diyar, içten içe nifakla kaynamaktadır. Köklerini saldıkları topraklar kadar soğuk ve sert olan Starklar’ın kalesi Kıştepesi’nin kuzeyinde, Yedi Krallık’ı koruyan Sur’un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır. Kuşkulu bir ölümün ardından kralı ve dostu tarafından saltanat makamı olan güneye çağrılan Eddard Stark kendisini Demir Taht’ı arzulayanların baş döndürücü entrikalarının arasında bulur. Dostuyla düşmanını, gerçekle yalanı ayırt edemez olan Eddard’ın ne kıyısında yürüdüğü uçurumdan, ne de Ejderkrallar’ın soyundan gelen sürgün Targaryen kardeşlerin taştan ejder yumurtaları ve soylu atların sırtında serpilen iktidar düşlerinden haberi vardır. Kış, Starklar ve yandaşları için olduğu kadar Yedi Krallık için de uğursuz alametlerle gelmektedir. Taht mücadeleleri her zamankinden daha sert geçecektir.

GAME-OF-THRONES-TÜM-OYUNCULAR-Ve-Canlandırdıkları-karakterler

Game Of Thrones Başrol Oyuncuları ve Karakterleri / Kim Kimdir?

Milyonların izlemekten keyif aldığı fantastik dizi Game Of Thrones’ın oyuncuları kadar canlandırdıkları etkileyici karakterler de en fazla merak edilen konulardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Başlığımızda Game Of Thrones karakterlerini kimlerin canlandırdığı yanında ana karakterle ilgili çok özel detaylar da yer alıyor.

Oyuncu AdıCanlandırdığı KarakterKarakter Hakkında Detaylar
Sean Bean Eddard Stark (Ned)Stark Hanesi’nin başı, Kışyarı Lordu ve Kuzey Muhafızı’dır. Demir Taht’ı kazanması için yardım ettiği ve birlikte baş kaldırdığı, en sonunda Ned’i El’i olarak isimlendirdiği Kral Robert Baratheon ile arkadaştır.
Peter DinklageTyrion LannisterTywin ve Joanna Lannister’ın üçüncü ve en genç çocuklarıdır. Cüce olduğu için “Küçük Şeytan” ya da “Yarım Adam” olarak da çağrılır.
Mark AddyRobert BaratheonWesteros’un kralı, Baratheon Hanedanı’nın başı. Taht Savaşı’nı kazandıktan sonra Yedi Krallığın Kralı olarak taç giymiştir. Robert, Lyanna Stark’la birlikte olabilmek için, Lyanna’nın kardeşi ve kendisinin de arkadaşı olan Eddard Stark’ın yardımıyla savaşa girmiştir. Lyanna’nın ölümü üzerine, Robert, Cersei Lannister’la politik dengeyi korumak adına evlenmiştir.
Lena HeadeyCersei LannisterTywin Lannister ve Joanna Lannister’ın en büyük çocuğu, Jaime Lannister’ın ikiz kardeşi, Robert Baratheon’un eşi, Yedi Krallık’ın kraliçesi, Joffrey Baratheon, Myrcella Baratheon ve Tommen Baratheon’un annesidir.
Emilia ClarkeDaenerys TargaryenDaenerys Fırtınada doğan, Khaleesi, Ateş geçirmez, Ejderhaların Annesi olarak da bilinir. Aynı zamanda Targaryen Hanesi’nin yaşayan son üyesidi.r
Kit HaringtonJon SnowLord Eddard Stark’ın gayri meşru oğludur. Annesinin kimliği ise, tam bir spekülasyon kaynağıdır. Babasının ve yarı-kardeşlerinin yanında yetiştirilen Jon yetişkin bir adam olmaya yaklaştığı zaman Gece Nöbetçileri’ne katılır. Çoğunlukla yanında kendi albino ulukurdu Hayalet yer alır. Taht Oyunları serisi başladığında, Jon on dört yaşındadır.
Michelle FairleyCatelyn TullyLord Eddard Stark’ın karısı, Kışyarı leydisi. Robb, Sansa, Arya, Bran ve Rickon Stark’ın annesi. Tully Hanedanı’nın bir üyesi olarak Nehirova’da doğmuştur Edmure Tully ve Lysa Tully’nin kız kardeşidir.
Nikolaj Coster-WaldauJaime Lannister
(Kral Katili)
Lannister Hanedanı’ndan Lord Tywin Lannister ve Lady Joanna Lannister’nın ilk oğulları ve ikinci çocuklarıdır. On beş yaşında, Deli Kral Aerys II Targaryen’in Kral Muhafızı olarak seçilmiştir. Robert İsyanı’nın sonlarına yakın ihanet edip Kral Aerys’i öldürürken aşağılayıcı ‘Kral Katili’ lakabını kazanır.
Charles DanceTywin LannisterWesteros’taki en güçlü lordlardan biridir. Jaime Lannister, Cersei Lannister, Tyrion Lannister’ın babasıdır. Eşi Joanna Lannister’ı Tyrion’un doğumunda kaybetmiştir. İkiz çocukları Cersei ve Jaime’yi son derece sevmesine rağmen küçük oğlu Tyrion’u hor görür ve küçümser. Zira eşinin ölümünden Tyrion’u sorumlu tutmaktadır.
Richard MaddenRobb StarkEddard Stark ve Catelyn Stark’nin en büyük oğulları, Kıştepesi’nin varisidir.
Sophie TurnerSansa StarkLord Eddard Stark ve Leydi Catelyn Tully’nin büyük kızı. Üç erkek kardeşi (Robb, Bran ve Rickon) ve bir kız kardeşi (Arya) vardır.
Maisie WilliamsArya StarkLord Eddard ve Leydi Catelyn Stark’ın üçüncü çocuğu ve ikinci kızıdır. Taht Oyunları’nın başında dokuz yaşındaydı. Robb, Bran ve Rickon adında üç erkek kardeşi, Jon Snow adında üvey ağabeyi ve Sansa adında bir ablaya sahiptir.
Isaac Hempstead-WrightBrandon Stark
(Bran)
Eddard ve Catelyn’in ikinci oğludur. Hayatı, kendisini felce uğratan yaralanma olduğunda geri dönüşsüz olarak değişmiştir. Bu nedemle hareket etmesine yardımcı olması için hizmetçi Hodor’a bağımlı kalmıştır. Genellikle ‘Yaz’ adındaki ulu kurdu ve kâhince rüyalarıyla birlikte kalır.
Art ParkinsonRickon StarkEddard Stark ve Catelyn Stark çiftinin üçüncü oğulları ve çocukları arasından en küçüğüdür. Kışyarı’nda doğup büyümüştür.
Alfie AllenTheon GreyjoyBalon Greyjoy’un oğlu ve varisi, Greyjoy İsyanı’nın sonunda Eddard Stark tarafından rehin alınmıştır.
Jack GleesonJoffrey BaratheonKral Robert Baratheon ve Kraliçe Cersei Lannister’ın en büyük çocuğudur ve tahtın varisidir. Baratheon Hanesinden demir tahta oturan 2. kişidir.
Callum Wharry /
Dean-Charles Chapman
Tommen Baratheon

Kral Robert Baratheon ve Kraliçe Cersei Lannister’ın en genç çocuğudur. Margaery ile evlenir. Genç yaşı, yumuşak başlı ve uysal olması nedeniyle aslında krallığın yönetimi annesindedir.
Stephen DillaneStannis BaratheonRobert Baratheon’ın ortanca kardeşidir. Donanma Başı ve Ejderha Kayası Lordu olarak ağabeyinin Küçük Konsey’inde görev yapmaktadır. Ağabeyi Robert’ın ölümünden sonra taht iddiasında destek almasının zor olduğunu bilmesine rağmen Westeros’un Gerçek Kral’ı olduğunu ilan etmiştir.
Gethin AnthonyRenly Baratheon,Robert Baratheon’ın küçük kardeşidir.Robert’in konseyinde Kanun Başı olarak düzenleyicidir. Kardeşi Robert Baratheon’un ölümü ile başlayan süreçte Demir Taht üzerinde hak iddia etmiştir.
Carice van HoutenMelisandre, R’hllor rahibesiAsshai’den geldi ve onun Azor Ahai’nin yeniden doğmuş hali olduğuna inanarak Stannis Baratheon’un arkadaş çevresine girip güvendiği danışmanlarından biri olmuştur.
Liam CunninghamDavos SeaworthYağmur Ormanı Lordu, Dar Deniz Amirali, genellikle Soğan Şövalyesi diye çağrılır, önceden bir kaçakçıydı fakat Robert İsyanı’ndan sonra arazi sahibi bir şövalye olup Stannis Baratheon’un en sevdiği adamlarından biri haline gelir.
Aidan GillenLord Petyr Baelish, (Serçeparmak)Kral’ın Küçük Konsey’in de Hazine Başıdır. Petyr ailesinin hane arması yerine kendi arması olarak alaycı bir kuş takar.
Conleth HillLord VarysKüçük Konsey’in gizemli bir üyesidir. Yedi Krallığın Demir Tahtı için görev yapan, “Muhbir Başı” ya da “Örümcek” adıyla bilinir.

Kaynak: GOT Wikipedia

SezonBölüm SayısıBaşlangıç TarihiBitiş TarihiABD İzlenme Rakamları
(Milyon)
11017 Nisan 201119 Haziran 20112.52
2101 Nisan 20123 Haziran 20123.80
31031 Mart 2013 9 Haziran 20134.97
4106 Nisan 201415 Haziran 20146.84
51012 Nisan 201514 Haziran 20156.88
61024 Nisan 201626 Haziran 20167.69
7716 Temmuz 201727 Ağustos 201710,26
8614 Nisan 201919 Mayıs 201911.99
Game Of Thrones Tüm Bölümler

game-of-thrones'ın-tüm-bölümleri

TÜM BÖLÜMLER

Game Of Thrones’in bölümleri farklı isimlerle adlandırılmaktadır.

2011 Game Of Thrones 1. Sezon Bölümleri

10 bölümden oluşan ilk sezon Amerika’da 17 Nisan 2011’de yayınlanmaya başlamıştır. Westeros ve Essos adlı kurgusal kıtaların olduğu dünyada geçen taht mücadelelerinde Baratheon Hanedanı’nın başında olduğu Yedi Krallık’ta Kralın Sağ Eli Jon Arryn öldükten sonra Kral Robert Baratheon’ın kral maiyeti ile Winterfell’a gelip eski dostu Eddard Stark’a sağ kolu olma teklif etmesiyle başlar.

  1. Winter Is Coming
  2. The Kingsroad
  3. Cripples, Bastards, and Broken Things
  4. A Golden Crown
  5. You Win or You Die
  6. The Pointy End
  7. Baelor
  8. Fire and Blood

2012 Game Of Thrones 2. Sezon Bölümleri

10 bölümden oluşan ikinci sezon Amerika’da 1 Nisan 2012’de yayınlanmaya başlamıştır. 2. Sezonda; Ned Stark’ın ölümünden sonra başlayan Beş Kralın Savaşı, mücadelelerle devam eder. Ve Lannister ve Stark Haneleri arasında gerilim artar.

  1. The North Remembers
  2. What Is Dead May Never Die
  3. Garden of Bones
  4. The Ghost of Harrenhal
  5. The Old Gods and the New
  6. A Man Without Honor
  7. The Prince of Winterfell
  8. Blackwater
  9. Valar Morghulis

2013 GOT 3. Sezon Bölümleri

İlk iki sezon gibi 10 bölümden oluşan GOT üçüncü sezon Amerika’da 31 Mart 2013’te yayınlanmaya başlamıştır. 3. Sezonda; Catelyn tarafından serbest bırakılan Jaime, Brienne ile beraber Kralın Şehri’ne doğru yola çıkar.

  1. Valar Dohaeris
  2. Dark Wings, Dark Words
  3. Walk of Punishment
  4. And Now His Watch Is Ended
  5. Kissed by Fire
  6. The Climb
  7. The Bear and the Maiden Fair
  8. Second Sons
  9. The Rains of Castamere

2014 GOT 4. Sezon Bölümleri

İlk üç sezon gibi 10 bölümden oluşan GAme Of Thrones dördüncü sezon Amerika’da 6 Nisan 2014’te yayınlanmaya başlamıştır. Bu sezonda; Joffrey, kendi düğününde zehirlenip öldürülür, Cersei ise bunun sorumlusunun Tyrion olduğunu söyler ve tutuklattırılır. Sansa, şehirden Serçeparmak’ın yardımıyla kaçar.

  1. Two Swords
  2. The Lion and the Rose
  3. Breaker of Chains
  4. Oathkeeper
  5. First of His Name
  6. The Laws of Gods and Men
  7. Mockingbird
  8. The Mountain and the Viper
  9. The Watchers on the Wall
  10. The Children

2015 Game Of Thrones 5. Sezon Bölümleri

Önceki sezonlar gibi 10 bölümden oluşan beşinci sezon Amerika’da 12 Nisan 2015’te yayınlanmaya başlamıştır. Got 5. Sezonda; Meereen’de Daenerys Targaryen, isyancılarla uğraşırken ciddi kayıplar verir. Bir suikast girişimi esnasında ejderhası Drogon’un sırtına biner ve uzaklaşır. Stannis, Duvar’da hakimiyetini korur. Danışmanı Melisandre’nin tavsiyesi üzerine kızını yakarak Işık Tanrısı’na kurban eder.

  1. The Wars to Come
  2. The House of Black and White
  3. High Sparrow
  4. Sons of the Harpy
  5. Kill the Boy
  6. Unbowed, Unbent, Unbroken
  7. The Gift
  8. Hardhome
  9. The Dance of Dragons
  10. Mother’s Mer

2016 GOT 6. Sezon Bölümleri

Önceki sezonlar gibi 10 bölümden oluşan altıncı sezon Amerika’da 24 Nisan 2016’da yayınlanmaya başladı. Daenerys, Dothrakiler tarafından kaçırılıp tapınağı yaktıktan sonra Meereen’e döner. Theon Greyjoy, Demir Adalar’a gider ve babası öldükten sonra ablasıyla Meereen’e kaçarlar. Arya Stark’ın körlüğü geçtikten sonra iyi bir eğitim alıp Westeros’a döner. Cersei, Baelor Septi’ni çılgınateşle havaya uçurur;

  1. The Red Woman
  2. Home
  3. Oathbreaker
  4. Book of the Stranger
  5. The Door
  6. Blood of My Blood
  7. The Broken Man
  8. No One
  9. The Battle of Bastards
  10. The Winds of Winter

2017 GOT 7. Sezon Bölümleri

Yedinci sezon, diğer sezonlardan farklı olarak 7 bölümden oluşmuştur. Çekimlerine 2016 yılının yarısında başlandı ve 16 Temmuz 2017’de yayımlanmaya başlandı. Senaryo, George R. R. Martin’in yayımlanacak olan Kış Rüzgarları ve Bahar Rüyası adlı romanlarından ve ek olarak yeni sahnelerden oluşmuştur. Daenerys Targaryen, Stannis Baratheon’un boş bıraktığı Ejderha Kayalıkları’na geçer.

  1. Dragonstone
  2. Stormborn
  3. The Queen’s Justice
  4. The Spoils of War
  5. Eastwatch
  6. Beyond the Wall
  7. The Dragon and the Wolf

2018 Game Of Thrones 8. Sezon Bölümleri (Final)

Game Of Thrones’in final sezonu olan sekizinci sezon, diğer sezonlardan farklı olarak 6 bölümden oluşmuştur. Sezonun çekimlerine 23 Ekim 2017’de başlanıp Temmuz 2018’de bitirilmiştir. 7. Sezon, Nisan 2019’da yayınlanmaya başlamıştır. Ölülerle yaşayanların savaşına olan hazırlıklar ile başlayan sezon seride hayatta kalan ana karakterlerin neredeyse çoğunun Kışyarı’nda toplanmasıyla devam etmiştir. Sezonun ilerleyen bölümlerinde, Gece Kralı ve ölüler ordusuna karşı yapılan savaş zaferle sonuçlanmış; Gece Kralı, Arya Stark tarafından yok edilmiştir.

  1. Winterfell
  2. A Knight of the Seven Kingdoms
  3. The Long Night
  4. The Last of the Starks
  5. The Bells
  6. The Iron Throne
game-of-thrones-blu-tv-de-izlenmesi-gereken-yabanci-diziler

Game Of Thrones Blu TV’den Nasıl İzlenecek?

Game Of Thrones’ın tüm bölümleri Türkçe dublajlı olarak ilk defa legal bir Türk Dijital platformunda seyirci karşısına çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Game Of Thrones’ın tüm bölümleri BLU TV’den yayınlanacak haberini duyuran BLU TV, efsane diziyi platformundan yayınlamaya başladı. Diziyi izlemek için öncelikle üye olmak gerekiyor. Bununla birlikte platforma 7 gün ücretsiz üye olarak da yerli ve yabancı dizileri izleyebiliyorsunuz. Blu TV’nin yıllık abonelerine ayda 29.90 TL’den izleme imkanı sunuyor.

BLU TV Game Of Thrones Tüm Bölümler Türkçe İzlemek için tıklayın.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Game Of Thrones Bitti! Akıllarda Heyecan Dolu Sahneleri Kaldı!

Ocak Ayında Bazı Diziler Yayınlanmayacak!

Çekimleri Durdurulan Dizilerin Yeni Bölümleri Başlıyor

Behzat Ç.’nin Yeni Sezonu BLU TV’de

GOT Hayranlarına Müjde Yeni Versiyonu Geliyor!

Bir Cevap Yazın