Final Yapacak Diziler 2023 - 2024 Sezonu Atv Show TRT Kanal D Star Fox Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

2024 Sezonunda Final Yapacak Diziler Belli Oldu!

Final-Yapacak-Diziler-2023---2024-Sezonu-Atv-Show-TRT-Kanal-D-Star-Fox

Final Yapacak Diziler 2023 – 2024 Sezonu

Her sezon televizyon kanallarında çok sayıda dizi ekranlarına gelirken birçoğu da ekranlara veda ediyor. Yaz başlarında ekranlara merhaba diyen ya da 2024 Kış sezonunda başlayan yeni diziler kısa bir süre içerisinde bitiyor. Film Dizi Haber olarak bu yıl erken final yapacak dizileri sizler için araştırdık. Peki, Hangi diziler bitiyor? İşte Final Yapacak Diziler 2023 – 2024 sezonu listesi ve TRT, Star, Show, Kanal D, Fox TV, TV 8, Kanal 7 ve diğer kanallarda final yapacak dizilerle final yapması beklenen diziler.

Erken Final Yapan Diziler

Televizyon kanallarının belki de en dikkat çeken yanı, kısa süre içerisinde yayın hayatına son verdikleri dizileri oluyor. Yayın hayatına başladıktan çok kısa sürede biten bu diziler izleyicinin gönlünde yaralar bırakıyor. Çok sevdikleri dizilerin erken bitebileceğinden korkan izleyiciler erken final yapan dizilerin hangileri olduğunu sıkça sorguluyor. Yazımızda bu diziler yanında Final Yapacak Diziler 2023 – 2024 sezonu listesi de yer alacak.

Final Yapması Beklenen Diziler

Dizilerin final yapmaları kadar final yapması muhtemel olarak iddia edilmesi herkesin ilgisini çeken konulardan birisi. Dizilerin final yapmasında en önde gelen sebeplerden birisi olan izlenme oranları (reytingler) dizilerin final yapma tahminleri konusunda en çok bilgi veren raporların başında geliyor. Başlığımızda final yapması beklenen dizileri listeleyeceğiz.

  • Üç Kız Kardeş; Kanal D’nin üç sezondan bu yana devan eden dizisi Üç Kız Kardeş ‘in bu sezon sonunda Haziran ayında final yapabileceği düşünülüyor.
  • Ateş Kuşları: ATV’de yayınlandığı günden bu yana yüksek izlenme oranları alan Ateş Kuşları dizisi, yayınlandığı 2. Sezonda bu başarısını sürdüremedi. Aynı gün yayınlanan Yalı Çapkını ve Kızılcık Şerbeti dizisinin gölgesinde kalan Ateş Kuşları dizisiyle ilgili şu an erken final kararı olmasa da sezon sonunda bitmesi beklenen diziler arasında yer alıyor.

ATV’ de Final Yapacak Diziler

Televizyon kanalları her sezon yeni dizilerini yayınlarken eski dizilerini ya da beklenen başarıyı gösteremeyen dizilerini bitirme kararı alıyor. Başlığımızda Final Yapacak Diziler 2023 – 2024 sezonu ile ATV’de final yapacak dizileri listeledik. Peki, ATV’ de hangi diziler final yapacak? İşte ATV’de bitecek dizilerin listesi.

Yıldızlar Bana Uzak
yıldızlar-bana-uzak-dizisi-erken-bitiyor

ATV ekranlarında yayınlanan Yıldızlar Bana Uzak dizisinden erken final haberi geldi. Başrollerinde Furkan Andıç ve Burcu Kıratlı’nın oynadığı Yıldızlar Bana Uzak dizisi 21 Ocak 2024′ te yayınlanacak 5. Bölümüyle izleyicisine veda edecek. Peki, Yıldızlar Bana Uzak dizisinin neden final yapıyor? Konuyla ilgili yapımcı kuruluştan herhangi bir açıklama gelmemesine rağmen dizinin erken bitmesinin nedeninin reytinglerde yaşanan düşüş gösteriliyor.

Altın Kafes Dizisi İçin Final Kararı
altın-kafes-dizisi-neden-final-yapıyor

ATV ekranlarında yayınlanmaya yeni başlayan Altın kafes dizisinden kötü haber geldi. Binlerce izleyici beklentisinin oluşmasının beklenmesine rağmen istenen başarıyı yakalayamayan dizi için final kararı çıktı. Buna göre, Altın Kafes dizisi yayınlanacak 5. bölümle ekranlara veda edecek. Başrollerinde; Aytaç Şaşmaz, Şifanur Gül, Ebru Cündübeyoğlu, Hayal Köseoğlu, Hilmi Cem İntepe ve Murat Kılıç’ın paylaştığı Altın Kafes dizisi, Kafes ülkenin sayılı zenginlerinden olan Beyoğlu ailesinin veliahttı ‘Onur’ ile ailenin okulunda öğretmenlik yapan idealist ‘Zeynep’in büyük bedeller ödeyecekleri aşk hikayesini anlatıyordu.

TRT 1’de Final Yapacak Diziler

Dizilerini final yaptırma konusunda en gerilerde olan TRT 1 kanalı zaman zaman yeni dizilerine yer açmak adına bazı dizilerine final kararı alıyor. TRT sevilen dizilerini bitirse de söz konusu dizilerini sevenlere dijital platformu TRT Tabii, TRT İzle ve Youtube kanallarında izlenme imkanı sunuyor. İşte TRT 1 de bitecek diziler.

Alparslan Büyük Selçuklu
alpaslan-dizisi-neden-bitti

TRT’nin iki sezondur reyting rekorları kıran dönem dizisi Alparslan Büyük Selçuklu, 2024 sezonun ilk final kararı alan dizilerinden birisi oldu. Geçtiğimiz sezon final yapmadan yaz tatiline giren dizi, bu sezon yayınlanan son iki bölümüyle final yaptı. 6 Kasım 2023′ te 64. Bölümde final yapan dizinin son bölümünde Alpaslan Ani’yi fethederek Anadolu’ya geçişteki tüm engelleri kaldırmıştır. Evdokya’ ya evlenen Diyojen, Türkleri Anadolu’ da barındırma gayesiyle Malazgirt’te Alparslan ile karşılaşır.

Hayatımın Neşesi
hayatımın-neşesi-neden-bitiyor

TRT 2023 yaz dizileri arasında ekranlara gelen komedi dizisi Hayatımın Neşesi yayınlanacak 18. bölümüyle final yapıyor. Başrollerinde; Şebnem Bozoklu ile Tolga Tekin’in rol aldığı Hayatımın Neşesi, tıp eğitimini yarıda bırakıp evlenen Neşe’nin hikayesini anlatıyordu.

Benim Güzel Ailem
Benim-Guzel-Ailem-ne-zaman-bitiyor

TRT ‘nin ilgiyle izlenen yaz dizisi Benim Güzel Ailem de final yapacak dizlerden birisi. Çocuklarını evlendirmiş bir çiftin yaşamını anlatan dizide, dört çocuklarının üçünü evlendirilen aile, son çocuklarının düğününe de hazırlık yaparken büyük bir sürprizle karşılaşırlar. Başrollerinde; Erdal Özyağcılar, Seray Gözler, Onur Buldu, Melis Babadağ, Toprak Can Adıgüzel, Serra Pirinç ve Nergis Kumbasar’ın rol aldığı Benim Güzel Ailem ne zaman final yapacak? Benim Güzel Ailem 8 Kasım 2023 tarihinde yayınlanacak 22. Bölümüyle final yaparak sevenlerine veda edecek.

Fox TV’de Final Yapacak Diziler

Türk Televizyon kanalları arasında en çok dizisini final yaptıran kanal olan FOX TV, bu yılda yine pek çok dizisini final yaptıracak mı bilinmez. Peki, FOX TV’ de hangi diziler bitecek?

Bambaşka Biri Dizisinin Final Tarihi Belli Oldu!
bambaşka-biri-ne-zaman-final-yapacak

Başrollerini Hande Erçel ve Burak Deniz’in paylaştığı Bambaşka Biri dizisi ile ilgili kötü haber geldi. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, özellikle yurtdışında büyük ilgi gören dizinin ekran veda edeceği tarih belli olmuş. Bir cinayet davasıyla tanışan bir savcıyla bir ana haber bülteni sunucusunun kısa sürede büyük bir aşkın içerisine düşmesini konu alan Bambaşka Biri dizisi yeni bir gelişme olmazsa 25 Aralık’ta yayınlanacak 16. bölümüyle ekranlara veda edecek.

Kader Bağları dizisi ekranlara veda ediyor!
kader-bağları-bitiyor

Başrollerini Ayça Ayşin Turan ile Serkan Çayoğlu‘nun paylaştığı “Kader Bağları” dizisi ekrana veda ediyor. Bazı sahneleri Karadağ‘da çekilen dizinin geçen hafta yönetmeni değişmişti. Son gelen habere göre bu hafta 4. bölümü ekrana gelecek dizi yayınlanacak 5. bölümüyle ekranlara veda edecek.

Adım Farah Aralık 2023′ te Bitiyor!
adım-farah-ne-zaman-bitiyor

FOX TV’ nin sevilen dizisi Adım Farah dizisinden final haberi geldi. 2017 yapımı Arjantin dizisi La Chica que Limpia adlı diziden ekranlara uyarlanan dizinin 2. Sezonu yayınlanıyordu. Peki, Adım Farah ne zaman bitecek? Dizinin Wikipedi sayfasında verilen bilgiye göre başrollerini; Demet Özdemir ve Engin Akyürek’in paylaştığı Adım Farah dizisi 23 Aralık 2023 tarihinde yayınlanan 26. bölümüyle final yapacak?

Star TV’de Bitecek Diziler

Star TV dizileri izleyicinin beğendiği dizileri yayınlaya kanallar arasında ilk sırada yer alıyor. Bununla birlikte dizinin hikayesi ve oyuncu kadrosu ne kadar iyi olsa da izleyicinin ilgisini çekmediğinde final yapıyor. Peki, Star TV’de hangi diziler bitecek?

Show TV’de Hangi Diziler Final Yapıyor

Çok sayıda fenomen dizinin kanalı olan Show TV’ de çoğu zaman dizileri için final kararı alıyor. Peki, Show TV’de hangi diziler final yapacak? İşte Show TV 2024 sezonunda bitmesine karar verilen diziler.

Ne Gemiler Yaptım Dizisinden Kötü Haber
ne-gemiler-yaktim-dizisi-neden-final-yaptı

Show TV ekranlarında yayınlanan Ne Gemiler Yaktım dizisinden kötü haber geldi. Başrollerini; Devrim Özkan, Deniz Baysal, Erkan Köstendil ve Berk Hakman’ın paylaştığı Ne Gemiler Yaktım dizisi yayınlanacak 28 Ocak 2024’de yayınlanacak 8. Bölümüyle ekranlara veda edecek. Ne Gemiler Yaktım Ne zaman final yapacak? Yönetmenliğini Altan Dönmez’ in yaptığı, senaryosunu Banu Kiremitçi Bozkurt’un yazdığı Ne Gemiler Yaktım dizisinin final kararıyla ilgili açıklama yapılmazken dizinin, beklenen reyting rakamlarına ulaşamaması sebebiyle bittiği düşünülüyor.

Aile Dizisinin Final Çekimleri Yapıldı!
aile-dizisi-neden-filan-yapıyor

Show TV’nin yayınlandığı günden bu yana ilgiyle izlenen dizisi Aile final yapıyor. Başrollerini; Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya’nın paylaştığı dizi, 30 Ocak’ta yayınlanacak 30. Bölümüyle sevenlerine veda edecek. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Hakan Bonomo’nun yazdığı Ahmet Katıksız ve Gökçen Usta’nın yönetmenin yönettiği diziyle ilgili kulislerden sızan dizinin bilgi mutlu sonla biteceği ve Devin ile Aslan’ın çocuklarına kavuşacağı yönünde. Peki, Aile dizisi neden bitiyor? Aile dizisinin final nedeni olarak reytinglerin uzağında kalması gösteriliyor.

Kara Dizisi Bitiyor!
kara-dizisi-neden-ne-zaman-bitiyor

Show TV ekranlarından 2023 yılının sonlarında seyirciyle buluşan Kara Dizisinden final haberi geldi. Kara Dizisi ne zaman bitecek? Henüz 4. Bölümü yayınlanan dizinin erken final kararı sevenlerini üzerken dizinin yayınlanacak 5. Bölümünde biteceği belirtildi. İlker Kaleli ve Öykü Karayel’in başrolde yer aldığı Kara dizisi, hayatını çalanlardan intikam almak için harekete geçen Kara ile yolu genç adamla sürpriz şekilde kesişen Zeynep’in sürükleyici hikayesini konu alıyor.

Maviye Sürgün Dizisi Final Yapıyor
maviye-surgun-ne-zaman-final-yapıyor

Show TV’de yaz dizisi olarak başlayan Maviye Sürgün dizisinden final haberi geldi. Başrollerini; Caner Cindoruk, Damla Sönmez ve Serkan Altınoruk’un paylaştığı Maviye Sürgün dizisinin ‘Gerekirse dünyayı yakarım ben senin için’ sloganıyla hazırlanan final fragmanı yayınlandı. Erken final kararı alınan dizi, yayınlanacak 25. Bölümüyle 29 Kasım 2023′ de ekranlara veda edecek.

Kanal D’ de Final Yapacak Diziler

Kanal D Arka Sokaklar gibi kemikleşmiş dizilerin kanalı olarak aklımıza gelen kanalların başında. Diğer rakip kanallar gibi Kanal D’de de düşük reyting puanları alan dizilerine final yaptırıyor. Peki, Kanal D’ de hangi diziler final yapacak? Kanal D yeni sezonda bitecek dizilerin listesini başlığımızda bulabilirsiniz.

Dilek Taşı Dizisi Bitiyor!
dilek-taşı-dizisi-neden-bitti

başrollerinde Salih Bademci ve Hazal Subaşı’nın rol adlığı Dilek Taşı dizisi de final yapabilecek diziler arasında gösteriliyordu. Dilek Taşı neden bitti? Yeni sezonun en iddialı dizilerinden birisi olarak gösterilen dizi, reyting başarısını devam ettiremeyince yayın gününde değişikliğe gidilmişti. Yapılan değişiklikle dizinin izlenme oranında bir değişme olmaması durumunda erken final yapabileceği iddialar arasında yer alıyordu. Kısa bir süre önce final kararı gelen dizi, 24 Ocak Çarşamba akşamı yayınlanacak 20. Bölümüyle final yapacak.

Bir Derdim Var Bitiyor!
bir-derdim-var-neden-final-yapıyor

Kanal D ekranlarında yayımlanan Bir Derdim Var dizisinin biteceği iddialar arasında yer alırken konuyla ilgili bilgi dizinin başrol oyuncusu Birce Akalay’ dan geldi. Akalay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;

”Dizimiz yola çıktığımız ilk günden, ülkemizdeki hatırı sayılır travmalı çocuğun ‘YALNIZLIĞINA’, ailelerinin ise mahsur kaldığı ‘KARANLIKLARA’ el uzatabilmek heyecanıyla sarmıştı beni…Ulusal televizyonları ve sektörümüzü yönlendiren reyting sisteminde ne yazık ki karşılık bulamadı işimiz. Ancak kamuoyu her zaman değerlidir. Aldığımız tüm tepkiler, yorumlar ve alkışlarınız en büyük ödül ve motivasyon kaynağı oldu ve olacak son güne kadar şüpheniz olmasın. Bu anlamda, heyecanımızı ilk günden itibaren paylaşan ve bizi elinden geldiğince desteklemiş tüm dostlarıma ve sevenlerimize yürekten teşekkür ederim. Hayatımdaki en büyük iyi ki’lerimden biri oldu ‘Bir Derdim Var’. Keşke daha uzun soluklu olabilseydi… Sevgiyle…” açıklamasında bulundu.

Bir Derdim Var dizisi 14 Aralık 2023′ de yayınlanacak 6. Bölümüyle final yapacak.

Kanal 7’de Final Yapacak Diziler

Uzakdoğu dizilerinin kanalı olarak tanınan Kanal 7’de Türk arkası yarın dizileri yanı sıra Kore, Hint, Pakistan ve Tayland dizileri yayınlanıyor. Söz konusu dizilerin kısa soluklu olmasından dolayı kanalın yayın akışında sıklıkla final yapan diziler yer alıyor. Peki, Kanal 7’de hangi diziler final yapacak? Kanal 7 ‘de bitecek dizileri başlığımızda bulabilirsiniz.

TV 8’de Bitecek Diziler

Televizyon dizileri konusunda çok iddialı olmayan TV 8 kanalında 2023 yılında bir kaç dizi yayınlansa da bazıları ne yazık ki uzun soluklu olamadı. Peki, TV 8′ in hangi dizileri bitti? TV 8′ de 2023 sezonunda final yapacak dizileri başlığımızda bulabilirsiniz.

2024 Yılında Yayın Hayatı Sona Eren Diziler

Yılın başlarında izlenme kaybı yaşayan ve yayın hayatı biten dizilerin aşağıdaki listede final tarihleri, yayınlandıkları kanallar ve kaç bölüm yayınlandığı ile ilgili bilgilerini bulabilirsiniz.

FİNAL TARİHLERİDİZİNİN ADIBÖLÜM SAYISIKANALI
4 Ocak 2024 Kendi Düşen Ağlamaz27TRT 1
13 Ocak 2024Bambaşka Biri16 FOX TV
21 Ocak 2024Yıldızlar Bize Uzak4ATV
24 Ocak 2024Dilek Taşı 20Kanal D
26 Ocak 2024Aşka Düşman 4TV 8
28 Ocak 2024Ne Gemiler Yaktım8Show TV
30 Ocak 2024Aile30Show TV
1 Şubat 2024Kara / Arak 5Show TV

2024’de Biten Diziler

2023 Yılında Biten Diziler

2023 yılın başından bu yana çok sayıda yeni ve eski dizi final yaptı. Kimi dizilerin ekran yolculukları kısa sürerken kimilerinin uzun süren yolculukları bu yıl sona erdi. Peki, Hangi diziler 2023 yılında final yaptı? İşte bu yıl biten dizilerin listesi ve bölüm sayıları ve kanalları.

FİNAL TARİHLERİDİZİNİN ADIBÖLÜM SAYISIKANALI
5 Ocak 2023Balkan Ninnisi25TRT 1
13 Ocak 2023Yazgı74TV 8
18 Ocak 2023Kasaba Doktoru 32TRT 1
20 Ocak 2023 İyilik27FOX TV
30 Ocak 2023Sipahi8SHOW TV
24 Şubat 2023Sıfırıncı Gün6TV 8
10 Mart 2023Hayatımın Şansı9FOX TV
15 Mart 2023O Kız24KANAL D
25 Mart 2023Dokuz Oğuz9FOX TV
2 Nisan 2023 Başım Belada 5ATV
21 Nisan 2023Toprak ile Fidan100STAR TV
25 Nisan 2023Gecenin Ucunda26STAR TV
28 Nisan 2023 Tuzak26TV 8
21 Mayıs 2023EGO13FOX TV
25 Mayıs 2023Gelsin Hayat Bildiği Gibi41SHOW TV
5 Haziran 2023 Bir Küçük Gün Işığı36ATV
5 Haziran 2023Yasak Elma177FOX TV
6 Haziran 2023Tetikçinin Oğlu7 FOX TV
7 Haziran 2023Kraliçe11KANAL D
9 Haziran 2023Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı 20TRT 1
9 Haziran 2023Yalnız Kalpler100FOXTV
13 Haziran 2023Yürek Çıkmazı28TRT 1
15 Haziran 2023 Al Sancak19 TRT 1
15 Haziran 2023Camdaki Kız 82 KANAL D
15 Haziran 2023Yüz Yıllık Mucize13STAR TV
18 Haziran 2023Güzel Günler26SHOW TV
24 Haziran 2023Taçsız Prenses 13FOX TV
30 Haziran 2023 Hicran160KANAL D
10 Temmuz 2023Fedakar50KANAL 7
13 Temmuz 2023Gülcemal13FOX TV
28 Temmuz 2023Canım Annem350TV 8
13 Ağustos 2023Vermem Seni Ellere9 ATV
14 Ağustos 2023Üvey Anne 8ATV
21 Ağustos 2023 Veda Mektubu24KANAL D
25 Ağustos 2023Kısmet10FOX TV
27 Ağustos 2023Yaz Şarkısı8FOX TV
23 Eylül 2023 Ruhun Duymaz9FOX TV
30 Eylül 2023Ya Çok Seversen13KANAL D
11 Ekim 2023Çöp Adam30STAR TV
11 Ekim 2023Dönence14KANAL D
28 Ekim 2023 Kader Bağları5 FOX TV
6 Kasım 2023Alparslan: Büyük Selçuklu61TRT 1
7 Kasım 2023Hayatımın Neşesi18 TRT 1
29 Kasım 2023 Maviye Sürgün25SHOW TV
6 Aralık 2023Benim Güzel Ailem22TRT 1
23 Aralık 2023 Adım Farah26FOX TV
14 Aralık 2023 Bir Derdim Var6KANAL D
29 Aralık 2023Bambaşka Biri16FOX TV

2023 2024 sezonunda final yapan ve yapacak diziler güncel listesini sitemizde ya da Biten Diziler 2023 linki tıklayarak bulabilirsiniz.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yolun Sonunu Göremeyen Diziler Final Yapıyor!

Diziler Ne Zaman Bitiyor?

İşte Bu Sezon Final Yapacak Türk Dizileri

2021 Sezonunda Final Yapan Televizyon Dizileri

2023 Kış Sezonunda Bitmesi Beklenen Diziler

2024 Yeni Sezonda Başlayacak Efsane Diziler



Bir Cevap Yazın