2022 - 2023'de Yeni Çıkacak Tarihi Çin Dizileri Güncel Listesini Hazırladık Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Yeni Tarihi Çin Dizileri Geliyor!

Yeni-Çıkacak-Tarihi-Çin-Dizileri-listesi

Yeni Çıkacak Tarihi Çin Dizileri Büyük Bir Heyecanla Bekleniyor

Yazımızdan Başlıklar gizle
1 Yeni Çıkacak Tarihi Çin Dizileri Büyük Bir Heyecanla Bekleniyor

Uzakdoğu dizileri arasında en çok izlenen dizi türlerinden birisi de şüphesiz Çin Dizileridir. Hikayeleri, oyuncuları ve görselleriyle izleyicinin gönlüne taht kuran Çin Dizilerinin yenileri çekilmeye devam ediyor. Pek çok Asya dizisinde olduğu gibi tarihi türde Çin dizileri de en çok tercih edilen türler arasında yer alıyor. 2022 – 2023 yılında ekranlara gelmesi planlan Yeni Çıkacak Tarihi Çin Dizileri listesini Çin Dizisi tutkunları için hazırladık. Yeni dizi bilgileri geldikçe yazımızda olacak.

2023’te Çıkacak Tarihi Diziler

2023 yılında çıkması planlanan yeni Tarihi Çin dizileri haberlerini başlığımızda bulabilirsiniz.

The Emperor’s Love | 倾城亦清欢

the-emperor's-love-tarihi-çin-dizileri

Dizi Türü : Tarihi, Romantik, Medikal, Savaş
Yapımcı : iQiyi
Bölüm Sayısı : 36
Gösterim Tarihi: 2023 – ?
Oyuncuları: Yuan Bin Yan (Feng Qing Huan), Wallace Chung (Zhan Qing Cheng [9. Prens]), Jason Gu (Mu Mu), Zhang Yue Feng (Qing Yin).

2023 yılında seyirciyle buluşması planlanan The Emperor’s dizisi, Kuzey Mu Krallığı’nın gizemli ve öngörülemeyen Savaş Tanrısı Zhan Qing Cheng ve Feng ailesinin kızı Feng Qing Huan’ın aşk hikayesini anlatıyor. Zhan Qing Cheng aynı zamanda strateji oluşturmada iyi olan ve savaş alanında binlerce düşmanı öldüren 9. prens olan Kuzey Mu Krallığı’nın Savaş Tanrısıdır. O gizemli ve tahmin edilemez, soğuk bir kişiliğe kişiliğe sahip olsa da yakışıklı bir görünüme sahiptir.

The Emperor’s Love Konusu

Kuzey Mu Krallığı’nın gizemli ve öngörülemez Savaş Tanrısı Zhan Qing Cheng ve Feng ailesinin kızı Feng Qing Huan etrafında dönen bir aşk hikayesi. Zhan Qing Cheng, strateji oluşturmada iyi olan ve savaş alanında binlerce düşmanı öldüren 9. prens olan Kuzey Mu Krallığı’nın Savaş Tanrısıdır. O gizemli ve tahmin edilemez. Ayrıca soğuk bir kişiliğe sahiptir veyakışıklı görünüm Kötü görünüyor ama aslında altın gibi bir kalbi var. Eli kan ve derin nefretle dolu ama Feng Qing Huan’ın görünüşü, soğuk hayatını ısıtan sıcak bir güneş gibi. Feng Qing Huan, on yıldır tıp okuyan bir stajyer doktordur. Feng ailesinin en az tercih edilen kızıdır.

Destined (2023)

Dizi Türü: Tarihsel, Komedi , Romantik , Wuxia
Yönetmen: Li Yu Lei
Yapımcı: iQiyi
Bölüm Sayısı: 32
Gösterim Tarihi: 2023 –
Oyuncuları: Xing Fei, Xu Kai Cheng

Mysterious Lotus Casebook (2023)

Dizi Türü: Tarihsel, Komedi , Romantik , Wuxia
Yönetmen: Li Yu Lei
Yapımcı: iQiyi
Bölüm Sayısı: 32
Gösterim Tarihi: 2023
Oyuncuları: Xing Fei, Xu Kai Cheng

Tiger Crane (2023)

Dizi Türü: Tarihsel, Komedi , Romantik , Wuxia
Yönetmen: Li Yu Lei
Yapımcı: iQiyi
Bölüm Sayısı: 32
Gösterim Tarihi: 2023
Oyuncuları: Xing Fei, Xu Kai Cheng

I Only Care About The One I Love (2023)

Dizi Türü: Tarihsel, Komedi , Romantik , Wuxia
Yönetmen: Li Yu Lei
Yapımcı: iQiyi
Bölüm Sayısı: 32
Gösterim Tarihi: 2023
Oyuncuları: Xing Fei, Xu Kai Cheng

Love Is An Accident (2023)

Dizi Türü: Tarihsel, Komedi , Romantik , Wuxia
Yönetmen: Li Yu Lei
Yapımcı: iQiyi
Bölüm Sayısı: 32
Gösterim Tarihi: 2023
Oyuncuları: Xing Fei, Xu Kai Cheng

Love İs An Acccident Konusu

Dizi, yanlışlıkla Jianghu’nun en yüksek dağ köşküne düşen ve genç efendinin müstakbel karısı olan bir kız arasındaki aşk hikayesini konu alır. Dizinin yayın tarihi henüz netleşmedi.

Macera / Dram / Aksiyon

Her tür Çin dizisi sevenler macera dram türündeki dizileri de büyük bir ilgiyle takip ediyor ve seyrediyor. Başlığımızda Macera / Dram türündeki Çin Dizilerini bulabilirsiniz.

Pledge of Allegiance (2023) IMDb 7,7

pledge-of-allegiance-çin-dizisi-konusu

Dizi Türü : Tarihi, Aksiyon
Yapımcı : iQiyi
Yönetmen: Hua Cao
Bölüm Sayısı : 24
Gösterim Tarihi: 29 Mart 2023
Oyuncuları: Leon Zhang (Li Wu), Chen Ruoxuan (Lu Zheng), Sun Yi (Shu Tang)

Pledge of Allegiance Çin Dizisi Konusu

Li Wu, düşük bir geçmişe sahiptir, ancak bir yanlış anlaşılma nedeniyle, işlemeli Üniforma Muhafızları olarak bilinen İmparatorluk Gizli Polisinin bir üyesi olur. Dışarıdan, bencil ve iyi konuşuluyor gibi görünüyor, ama derinlerde dürüst ve kardeşliğe değer veriyor. Lu Zheng orijinal bir muhafızdır; mesafeli ve iyi konuşmaktan yoksundur. Ancak buluşmaları sayesinde, her ikisinin de aradığı dostluğu bulurlar ve birlikte gelişirler. Birlikte, mahkemede derinleşen birçok davaya ve nefrete çekilirler. Tüm bulmacaları kendileri hedef olmadan çözebilecekler mi?

The Ingenious One (2023) – IMDb 8,1

Dizi Türü: Tarihsel, Komedi , Romantik , Wuxia
Yönetmen: Patrick Yau Tat-Chi
Yapımcı: iQiyi, Tencent Video
Bölüm Sayısı: 36
Gösterim Tarihi: 1 Mayıs 2023 – 21 Mayıs 2023
Oyuncuları: Chen Xiao (Yun Xiang), Mao Xiaotong (Shu Yanan), Tang Xiaotian (Su Mingyu), Amelie Xu (Ke Menglan)

The İngenious One Dizisi Konusu

Yuntai’nin bir öğrencisi olan Yun Xiang, on beş yıllık uygulamadan sonra katledilen ailesinin intikamını almak için dünyaya gelir. Yun Xiang, herhangi bir dövüş sanatları becerisinden yoksun olmasına rağmen, onun hakkında inanılmaz bir zekaya sahip olduğu için seyahat ederken onun entrika ve gizem havasını paylaşan birkaç arkadaş edindi.

Yun Xiang’ın ustası tarafından alınan bir yetim olan Shu Ya Nan, inanılmaz dövüş sanatı becerilerine sahipti ama aynı zamanda onun olduğu birçok sırrı da vardı. Saklanan Jin Biao, kendi adalet duygusuna sahip usta bir kılıç ustasıydı ve becerilerini gizleyen ve seyahatleri nedeniyle Su Ming Yu, zayıflığının yanı sıra neredeyse her dövüş sanatı becerisini ve adını anlama konusunda esrarengiz bir yeteneğe sahipti.

Back from the Brink 2023 – IMDb 9,3

Back-From-the-Brink-tarihi-çin-dizisi-konusu

Dizi Türü: Macera – Dram
Yönetmen: Sam Ho Shu-Pui
Yayınlandığı TV Kanalı: Youku
Bölüm Sayısı: 40
Gösterim Tarihi: 9 Mayıs 2023 – 9 Haziran 2023
Oyuncuları: Neo Hou (Tian Yao), Zhou Ye (Yan Hui)

Back From The Brink Çin Dizisi Konusu

Bir sevgilinin ihanetinden sonra kadim ejderha Tian Yao kendini ağır yaralı ve kalbi kırık halde buldu. Sevdiği kadın, onu parçalara ayırıp ejderha pullarını soyarak ve ardından vücudunun beş yerini mühürleyerek ona ihanet etti. Sadece şans eseri ruhu kaçtı. Şimdi yeniden doğmuş, kayıp kemiklerini geri alırken onu korumaya yemin eden Yan Hui ile karşılaşır. Bir gölde fok balığı keşfeden Tian Yaofırsatını görüyor.

Yan Hui ile tanıştıktan sonra Tian Yao, o mührü kırabilecek kalp koruma ölçeğine sahip olduğunu bilerek umutlu oldu. Tian Yao, çalınan vücut parçalarını geri almak için Yan Hui’yi kullanır. Yan Hui daha sonra kaçışını ancak başarısız olmak için planlar. Şaşırtıcı bir şekilde, ilişkilerinin zamanla derinleştiğini fark eder. Tian Yao, Yan Hui’nin onu kurtarmak için tekrar tekrar gösterdiği çabalara hayran kalırken, Yan Hui, yarattıkları güçlü bağı takdir ediyor. Yan Hui onun gerçek kökenini öğrenmeye geldiğinde gizemler artacaktır.

The Starry Love (2023) İMBd 8.3

tarihi-çin-dizileri-the-starry-love-konusu

Dizi Türü: Macera – Dram
Yönetmen: Zhu Ruibin
Yayınlandığı TV Kanalı: JSTV , Youku , ZJTV
Bölüm Sayısı: 40
Gösterim Tarihi: 16 Şubat 2023
Oyuncuları: Chen Xingxu (Empyrean Xuan Shang / Shaodian Youqin), Li Landy (Liguang Yetan), Luke Chen (Chao Feng)

The Starry Love Konusu

2023 yapımı Çin dizileri arasında yer alan The Starry Love dizisi, şu an 1 Sezon 40 bölümden oluşuyor. Başrollerini; Chen Xingxu (Empyrean Xuan Shang / Shaodian Youqin), Li Landy (Liguang Yetan), Luke Chen (Chao Feng) in paylaştığı dizinin konusu yanlışlık sonucu yanlış kocayla evlenen ikiz kız kardeşin hikayesini konu alır.

Ölümlü insanların dünyasında kraliçe ikiz kız doğurur. Bu ikizlerden tüm tebaanın saygı duyduğu ve sevdiği nazik Qing Kui göksel prensle nişanlanır. Zeki ve kurnaz olan, kendi halkı hatta babası tarafından dahi dışlanan kız kardeş Ye Tan ise, iblis prensle nişanlanır. Bir karışıklık yüzünden iki kız kardeş yanlış kocalarla evlendirilir. Bu “yanlışlık” İki güzel aşkın yolunu açar ve aynı zamanda dört diyarı sarsan bir komployu açığa çıkarır.

Warm on a Cold Night (2023) IMDb 8,2

war-of-the-cold-tarihi-çin-dizisi-konusu

Dizi Türü: Aksiyon – Dram
Yönetmen: Wai Chu Lee
Yapımcı: iQiyi
Bölüm Sayısı: 36
Gösterim Tarihi: 25 Şubat 2023 – 12 Mart 2023
Oyuncuları: Li Yi Tong (Su Jiu Er), Bi Wen Jun (Han Zheng)

Warm on a Cold Night Konusu

Su Jiu Er, keskin bir araştırmacı zihne sahip, genç, yetenekli ve cana yakın bir kadın polis memurudur. Qian Krallığı’ndan geliyor, yani tavşan benzeri bir ruha sahip ve sürekli üşüyor. Bulabildiği her yerde sıcaklığa ilgi duyuyor. Soruşturmaları sırasında, Qi Krallığı yönetiminin bir üyesi olan Han Zheng ile tanıştığı yerde gizli göreve gitmek zorunda kalır.

Romantik Diziler

Hangi ülkenin dizisi olursa olsun dizilerde yaşanan aşklar ve romantik anlar herkesin büyük ilgisini çekiyor. Hikayenin etkileyiciliği yanında kahramanlarının yaşadıkları tutkulu aşklar izleyicileri derinden etkiliyor. Başlığımızda romantik türde tarihi Çin dizilerini listeledik.

Under The Microscope (2023) – IMDb 8,0

Unchained_Love-konusu

Dizi Türü: Tarihsel, Komedi , Romantik , Wuxia
Yönetmen: Wu Çiang
Yapımcı: iQiyi
Bölüm Sayısı: 36
Gösterim Tarihi: 27 Aralık 2022 – 20 Ocak 2023
Oyuncuları: Xing Fei, Xu Kai Cheng

Under The Microscope Dizisi Konusu

Under The Microscope dizisinin konusu, Eski Daye hanedanlığında, Xiao Duo bir hadım numarası yaparak kardeşinin katilini bulmak için yıllarca kraliyet sarayında pusuda beklemeye başlar. İmparator öldüğünde, Bu Yinlou eski hükümdar için kendini feda etmek zorunda kalır. Ancak Xiao Duo tarafından kurtarılır. İmparatoriçe Rong’an’ı yendikten sonra, Murong Gaogong tahtı devralır. Farklı taraflar hala gizlice taht için rekabet etmektedir. Böylesine tehlikeli bir imparatorluk mahkemesinde Xiao Duo ve Bu Yinlou birbirlerine aşık olurlar.

Beauty of Resilience (2023) IMDb 8,7

beauty-of-resilience-konusu

Dizi Türü: Tarihi, Romantik, Dram
Yönetmen: Huang Chun
Yapımcı: iQiyi
Bölüm Sayısı: 36
Gösterim Tarihi: 1 Haziran 2023 – 16 Haziran 2023
Oyuncuları: Ju Jing Yi (Wei Zhi / Si Ma Wang Yue / Mo Hou),Guo Jun Chen (Yan Yue / Chen Yan / Mo Zun)

Beauty of Resilience Konusu

Ölümlü Dünya’nın Wei Krallığı’nda, ölümsüzlerin yetiştirilmesi popüler olsa da, ölümsüzlük hâlâ çoğu sıradan insan için ulaşılamaz bir yerde. Genç bir bayan olan Wei Zhi, gençliğinden beri şanssızlığın habercisi olarak görülüyor. Eylemlerinde sessiz ve alçakgönüllü olmasına rağmen korkak değildir. Ölümsüzlük kök kemiklerinin varlığını tespit etmek için reşit olma törenine cesurca katıldı.

Tören sırasında,Wei Zhi’nin içinde bulunduğu otuz altı kişilik grup aynada Phoenix figürünü gösterdi. Bu nedenle, tüm grup daha ileri çalışmalar için Egret Akademisine gönderildi. Bunların arasında, Wei Ailesinin seçkin üçüncü hanımı, Phoenix soyuna sahip olan kişinin popüler bir yarışmacısı oldu.

My Eternal Star 2023 – IMDb 7,5

My_Eternal_Star-konusu

Dizi Türü: Tarihi, Romantik, Dram
Yönetmen: Huang Chun
Yapımcı: iQiyi, Youku
Bölüm Sayısı: 22
Gösterim Tarihi: 3 Şubat 2023 – 23 Şubat 2023
Oyuncuları: Jiang Yi Yi (Lin Xiao Di), Tong Meng Shi (Lu Yu Heng), Zhang Jiong Min (Zhao Mu Ran), Zheng Miao (Luo Tian Yin)

My Eternal Star Dizisi Konusu

Dizi, Lu Si Heng, bir e-spor takımının CEO’sudur ve endüstrinin “erkek tanrısı” olarak bilinir. Çocukluğundaki oyun arkadaşından ayrılmış ve o zamandan beri kendi halinde kalmıştır. Mülküyle ilgili sorunlar nedeniyle evine taşınmak zorunda kalan canlı yayın yapan Lin Xiao Di ile tanışır. Onunla biraz zaman geçirdikten sonra, onun on beş yıldır aradığı, uzun süredir kayıp olan çocukluk arkadaşı olduğunu anlar .

Royal Rumours 2023 – IMDb 7,9

Royal-Rumours-çin-dizisi-konusu

Dizi Türü: Tarihi, Komedi, Romantik, Dram
Yönetmen: Nelson Chau
Yapımcı: Tencent Video
Bölüm Sayısı: 24
Gösterim Tarihi: 15 Mart 2023 – 1 Nis 2023
Oyuncuları: Jeremy Tsui (Veliaht Prens Ji Yuan Chao), Meng Zi Yi (Hua Li Li)

Royal Rumours Çin Dizisi Konusu

Dizi, Veliaht Prens ile askeri generalin kızı Hua Liu Li arasındaki romantik hikayeye odaklanmaktadır. İki inatçı karakterin arasında aşk yeşerirken klanları barışa ulaşabilecek midir?

Romance of a Twin Flower (2023) IMDb 7,6

tarihi-çin-dizisi-Romance-of-a-Twin-Flower-konusu

Dizi Türü: Tarihsel, Romantik, Dram
Yönetmen: Xie Ze
Yapımcı: Tencent Video
Bölüm Sayısı: 38
Gösterim Tarihi: 21 Mart 2023 – 20 Nisan 2023
Oyuncuları: Ding Yu Xi (Ning Yu Xuan), Peng Xiao Ran (Ji Man | Nie Sang Yu)

Romance of a Twin Flower Konusu

Romance of a Twin Flower dizisinin konusu; dahi bir genç kız olan Ji Man’ın hafızasını kaybettikten sonra açıklanamaz bir şekilde ikiz kardeşinin yerini alarak Hou Malikanesi’ne girmesi sonrasında yaşanan olayları konu alıyor. Olağanüstü zekası sayesinde sayısız krizi çözmeyi başarır ve kısa sürede Hou malikanesinin soğuk ve kibirli genç efendisi Ning Yu Xuan’ın ilgisini ve beğenisini kazanır.

Unchained Love (2022) – IMDb 8,0

Unchained_Love-konusu

Dizi Türü: Tarihsel , Komedi , Romantik
Yönetmen: Wu Qiang
Yapımcı: iQiyi
Bölüm Sayısı: 36
Gösterim Tarihi: 27 Aralık 2022 – 20 Ocak 2023
Oyuncuları: Yuan Bing Yan, Zheng Ye Cheng, Merxat, Zhang Yue

Unchained Love Konusu

You Si Jie’nin (尤四姐) “Fu Tu Ta” (浮图塔) adlı romanından uyarlanan dizi, Long Hua’nın hükümdarlığı sırasında, imparatorluk sarayından sorumlu güçlü bir hadım olan Xiao Duo, tahta çıkmasına yardımcı olmak için Prens Fu ile bir saray isyanı planlar. Merhum imparatora bir haraç olarak asılması gereken bir haraç hanımı olan Bu Yinlou, Prens Fu’nun ondan hoşlanmasıyla Xiao Duo tarafından kurtarılır. İkisi birbirleriyle çok zaman geçirirler ve birbirlerine karşı hisler geliştirirler ancak statüleri gereği duygularını saklamak zorunda kalırlar.

Xiao Duo, yabancı bir ülkeyle ipek ticaretini denetlemek için Jiangnan’a gider ve Yinlou, güneydeki akrabalarını ziyaret etmesi için ona eşlik eder, bu sırada birbirlerine aşık olurlar ve sonunda kalplerini açığa vururlar. Ancak ikilinin önlerindeki yol engellerle doludur. Xiao Duo’nun gerçek kimliği, Güney Mahkemesi Kralı’nın tehdidi ve imparatorun sarayda bastırılması. İkisi, büyük iyilik için kendilerini feda etmeli ve saraya girmeye karar vermelidir, ancak Xiao Duo, onu yanlış anlar. İkisi arasındaki kader nasıl gerçekleşecektir?

Not: iQiyi Çin Dizilerini Youtube kanalından Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz.

My Sassy Princess (2022) / Benim Şımarık Prensesim

Dizi Türü: Tarihsel , Komedi , Romantik
Yönetmen: Zhu Shao Jie
Yapımcı: iQiyi
Bölüm Sayısı: 22
Gösterim Tarihi: 16 Nis 2022 – 23 Nis 2022
Oyuncuları: Yuan Bing Yan, Zheng Ye Cheng, Merxat, Zhang Yue

My Sassy Princess Konusu

Yazar Yi Ren Kui Kui’nin (伊人睽睽) “Wo De Jin Yi Wei Da Ren” (我的锦衣卫大人) adlı web romanından uyarlanana dizinin konusu Oldukça baskın bir karaktere sahip olan Prenses Chang Le Liu Ling, soğuk ve yetenekli dövüş sanatçısı Shen Yan ile tanışır ve birlikte bir yolculuğa çıkmalarını anlatır.

Decreed by Fate (2022 )

Dizi Türü: Komedi Tarih Romantik
Yönetmen: Liu Chun
Yapımcı: iQiyi
İMDb Puanı:
Bölüm Sayısı: 12
Gösterim Tarihi: 31 Mart 2022
Oyuncuları: Li Jiu Lin, Chen Fang Tong, Wu Chong Xuan

Decreed By Fate / Kaderin Kararı Konusu

Romantik komedi türündeki tarihi Çin dizisi 2022 yılında iQiyi yayın şirketi tarafından yayınlanmıştır. Kendi düğününden kaçan “Zhang Fei” olarak bilinen Ye Rong’er, aniden yüksek talep görür. Onu kovalamak için dört bir yana seyahat eden iki general varken, “gerçek koca” kimdir? Ye Rong’er’i (Chen Fangtong) kimse rahatsız etmezdi ama bir imparatorluk kararnamesi onu daha önce hiç tanışmadığı bir generalle evlenmeye zorlar.

Kendi evliliğini bitirmeye kararlı, Bo Qing Guan’da evlilikleri ayırma ve davaları çözme konusunda uzmanlaşmış bir yer kurar. Aynı zamanda, Ye Rong’er, Bo Qing Guan’ın iki yeni askerinin ona yaklaşmak için kendi amaçları olduğunu keşfeder. Onu daha da şaşırtan şey, kaçtığı “koca”nın ikisinden biri gibi görünmesidir.

New Life Begins (2022)

Dizi Türü: Tarihi, Dram, Romantik Komedi
Yönetmen: Zhao Qi Chen
Yapımcı: iQiyi
Bölüm Sayısı: 40
İMDb Puanı: 8,7
Gösterim Tarihi: 10 Kasım 2022 – 9 Aralık 2022
Oyuncuları: Bai Jing Ting, Tian Xi Wei

New Life Begins Konusu

Evlilik seçimi nedeniyle dünyanın her yerinden kızlar Xin Chuan’da toplanır. Xin Chuan’ın düşük profilli altı genç ustasından biri olan Yin Zheng ve seçilmemek için çok çalışmak isteyen Li Wei, bu memlekette rahat bir şekilde yaşıyorlar. Beklenmedik bir şekilde bir ilişki kurarlar ve birlikte sayısız durumla karşılaştıkları ve bunların üstesinden gelmede birbirlerini tamamladıkları yeni bir hayata başlarlar.

Yin Zheng bir devlet dairesi kurup mahkemeye çıkarken, kalpleri uyumlu hale geldikçe ikisi de yavaş yavaş benzer zevkler geliştirir. Dizi yazar Duo Mu Mu Duo’nun (多木木多) “Qing Chuan Ri Chang” (清穿日常) adlı web romanından uyarlanmıştır.

The Killer Is Also Romantic (2022)

Dizi Türü: Tarihi Mini Dizi, Aksiyon, Romantik Komedi
Yönetmen: Zeng Qing Jie
Yapımcı: Mango TV
Bölüm Sayısı: 18
IMDb Puanı: 8.2
Gösterim Tarihi: 2 Nisan 2022 – 11 Nisan 2022
Oyuncuları: Smile Hu, Yang Ze, Xiao Ran Xin, Wang Jun Hao

The Killer Is Also Romantik Konusu

Bir giyim mağazasının zarif sahibi Si Xiao Nian ve Qing Hanedanlığının bir beyefendisi olan Yan Wu Ming, düğümü bağladılar. Ancak ikisi düğünlerinin olduğu gün birbiri ardına ayrıldılar. Zira her ikisinin de gerçek kimliklerini gizlediği ortaya çıkmıştır. Derin aşkları ve kalplerindeki sırlarla yüzleşen ikili, derin bir karmaşanın içine düşer.

Love Like the Galaxy: Part 1 / Seng Hon Chan Laan

2022-tarihi-çin-dizisi-love-like-the-galaxy-ne-zaman

Dizi Türü : Tarihsel, Gizem, Romantik, Politik
Yapımcı :
Bölüm Sayısı : 28
Gösterileceği Kanal: Dragon TV , Tencent Videosu
Gösterim Tarihi: 5 Temmuz – 30 Ağustos 2022
Oyuncuları: Zhao Lusi (Cheng Shaoshang), Leo Wu (Ling Buyi), Guo Tao (Cheng Shi), Zeng Li (Xiao Yuanyi), Xu Jiao (Cheng Yang), Zhao Ziqi, Li Yunrui (Yuan Shen), Yu Chengen (Lou Yao), Estelle Chen (He Zhaojun)

Yazar Guan Xin Ze Luan’nın Xing Han Can Lan, Xing Shen Zhi Zai adlı romanında ekranlara uyarlanan 2022’nin sonlarında ekranlarda olması beklenen tarihi Çin dizisi Love Like the Galaxy serisinin ilk bölümü 5 Temmuz 2022’de başlayacak şekilde iki bölüme ayrılmıştır. İkinci bölüm ise, 27 Temmuz 2022’de gösterime girmiştir.

Love Like the Galaxy Çin Dizisi Konusu

Ailesini savaşta kaybettiği için hayatı boyunca sevgiden yoksun olarak yaşayan Cheng Shao Shang (Cheng Shaoshang), entrikacı teyzelerinden korunmak için kendisine bir eş seçmek zorundadır. Söz konusu evlilik için karşısına üç aday çıkar. Bunlardan birisi İmparatorun evlatlık oğlu Ling Bu Yi, İkincisi Bailu Dağı’nın yetenekli Yuan Shen’i ve üçüncüsü aristokrat Lou Yao’ dur. Her bir adayın artıları ve eksileri vardır. Cheng Shao Shang’un aşkına giden yolda Ling Bu Yi ile olan etkileşimleri sayesinde istemeden onun ailesini ve kimliğini çevreleyen gizeme dahil olur. İkisi deneyimlerinden büyür ve birlikte çalışarak ulusal bir krizi çözmek için kalplerindeki doğruluğu destekler.

Fantastik Diziler

Fantastik Çin Dizileri izleyicinin en çok tercih ettiği türlerden birisi. Başlığımızda fantastik ve romantik ağırlıklı olmak üzere son dönemin en popüler Çin dizilerini derledik.

The Journey of Chongzi 2023 – IMDb

the-journey-of-chongzi-tarihi-çin-dizileri-konusu

Dizi Türü: Romantik , Wuxia , Dram , Fantazi
Yönetmen: Roger Lau
Senaryo: Bai Yi Cong , Tang Qi Cen
Yayınlandığı TV Kanalı: Tencent Video
Bölüm Sayısı: 40
Gösterim Tarihi: 15 Şubat 2023 – 8 Mart 2023
Oyuncuları: Yang Chao Yue (Chong Zi), Jeremy Tsui (Luo Yin Fan)

The Journey of Chongzi Konusu

The Journey of Chongzi Çin dizisinin konusu; Kralları Ni Lun’un yok edilmesiyle birlikte iblis klanının hayatta kalan üyelerinin ölümsüz diyardan kaçmaktan başka çareleri kalmaz. Ölümlü diyara kaçanlar arasında iblis kralın kızı Chong Zi de vardır. Önünde belirsiz bir gelecek olan Chong Zi’nin hayatı, ölümsüz Chu Bu Fu’nun yardım etmesiyle sonsuza dek değişir.

Till the End of the Moon (2023) IMDb 8,5

till-the-end-of-the-moon-konusu

Dizi Türü: Dram – Fantastik – Xianxia (Çin Dövüş Sanatları)
Yönetmen: Kuk Kok-Leung
Yapımcı: Xie Ying, Ye Fangcang
Bölüm Sayısı: 40
Kanalı : Youku
Gösterim Tarihi: 6 Nisan 2023 – 9 Mayıs 2023
Oyuncuları: Luo Yunxi (Tantai Jin / Cang Jiumin / Ming Ye), Bai Lu (Li Susu / Ye Xiwu / Sang Jiu), Chen Duling (Ye Bingchang / Mo Nu / Tian Huan), Deng Wei (Xiao Lin / Gongye Jiwu / Sang You

Till the End of the Moon Çin Dizisi Konusu

Black Moonlight Holds the BE Script adlı romanına dayanan dizinin konusu, Hengyang Tarikatının liderinin kızı Li Susu, dünyayı Şeytan Tanrı Tantai Jin’den kurtarmak için 500 yıl geriye gider ve Ye Xiwu’nun bedenini ele geçirir. Ölümlü Tantai Jin’in şeytani kemiğini çıkararak Şeytan Tanrı olmasını engellemekle görevlidir. Ye Xiwu, onun haberi olmadan, şu anda Jing Krallığı’ndan (景 国) rehine bir prens olan Tantai Jin ile evlidir. İkisi birbirlerine karşı romantik duygular besler ve Li Susu, Tantai Jin’in ve dünyanın kaderini değiştirmek için kendini feda eder.

A Familiar Stranger (2022) Mini Dizi Fantastik Romantik

Dizi Türü: Tarih, Romantik, Dram
Yönetmen: Zeng QinG Jie
Yapımcı: Mango TV
Bölüm Sayısı: 18
Gösterim Tarihi: 23 Eylül 2022 – 3 Ekim 2022
Oyuncuları: Ke Ying (Shi Qi), Ryan Cheng (Xiao Han Sheng), Wang Ze Xuan (King Ning), Kay Song (Shen Qin)

Dizi, yetenekli ve iyi huylu bir sanatçı olan Shin Qi’nin hikayesini anlatmaktadır. Bir gün soylu bir kadın olan Shen Qin, Shi Qi’nin kayıp kardeşinin yerini söylemek karşılığında gördüklerini resmetmesini ister. Ancak bu sırada şansölyenin zalim ve sömürücü kızı Shen Qin ile krallığın hükümdarı Kral Ning arasındaki yasak ilişkiyi öğrenir. Başını derde soktuğunu fark ettiğinde ise her şey için çok geçtir. Çünkü uyandığında kendi yüzü ile Shen Qin’in yüzü değişmiştir. Böylece artık Shi Qi, Xiao Han Sheng ile “nişanlı”dır. Tüm bu hain oyunlara karşı ayakta kalmaya ve kardeşini bulmaya çalışır. Ancak iki kadın birbirlerinin hayatlarını yaşamaya başlayınca, hem Kral Ning hem de Xiao Han Sheng birlikte oldukları kadınların yaşadıkları bu kişilik değişimlerinden şüphelenmeye başlar.

Who Rules The World / Dünyayı Kim Yönetiyor

who-rules-the-world-2022-tarihi-çin-dizisi

Dizi Türü : Tarihsel, Dövüş Sanatçıları (Wuxia), Fantastik, Romantik
Yapımcı : Han Zhijie
Bölüm Sayısı : 40
Gösterileceği Kanal: Tencent Videosu
Gösterim Tarihi: 18 Nisan – 17 Mayıs 2022
Oyuncuları: Yang Yang, Zhao Lusi

Ünlü Çinli oyuncular Yang Yang ve Zhao Lusi’nin başrollerini paylaştığı 2022 Çin yapımı televizyon dizisi olan Who Rules The World dizinin hikayesi yazar Qing Lengyue’nin dövüş sanatları (wuxia) aşk romanı ‘Let’s Try The World’a dayanmaktadır. Hei Fengxi ve Bai Fengxi’nin maceralı aşk hikayesini anlatan dizinin yakın zamanda Netflix kitaplığına eklenmesi bekleniyor.

Who Rules The World Konusu

Hei Feng Xi (Yang Yang) şövalye ve zarif, Bai Feng Xi (Zhao Lusi) ise, görkemli ve sınırsızdır. Zıtlıklar birbirini çeker çünkü ikisi de yetenek ve zeka bakımından rakipsizdir. Dövüş sanatlarının ve siyaset dünyasının savaş ve kaosuna yakalanan aşk çiçekleri, son on yılda kurban edilen kanın ortasında açmaya başlar. Kimliklerini gizli tutmaya çalışarak, pek çok siyasi huzursuzluk, ihanet, iç çekişme ve imparatorluk tahtı için nihai savaşla uğraşırken sürekli olarak üç adım önde olmak zorundalar.

Love Between Fairy and Devil / Peri ve Şeytan Arasında Aşk

Dizi Türü: Tarihi, Komedi, Romantik, Wuxia, Fantezi
Wuxia : Antik Çin’de dövüş sanatçılarının maceralarını konu alan bir Çin kurgusu türüdür.
Yönetmen: Yi Zheng
Yapımcı: Zhang Yucheng
Bölüm Sayısı: 36
Gösterim Tarihi: İlk bölüm yayın tarihi: 7 Ağustos 2022 / Son Bölüm yayın tarihi: 22 Eylül 2022
Oyuncuları: Başrollerde; Yu Shuxin ve Dylan Wang’ın ve önemli destekleyici rollerde Xu Haiqiao, Guo Xiaoting ve Zhang Linghe yer alıyor.

Love Between Fairy and Devil Konusu

Yazar Jiu Lu Fei Xiang tarafından yazılan aynı adlı romandan uyarlanan 2022 Çin televizyon dizisi olan Love Between Fairy and Devil dizisi, Xilan kabilesinin tanrıçası Po Xin iblis Lordu Dongfang Qingcang ( Dylan Wang ) tarafından yok edilmiştir. On bin yıl sonra, düşük rütbeli peri Xiao Lanhua ( Yu Shuxin ) olarak yeniden doğan Po Xin, acı çektiği bir lanetten kurtulmak için Xiao Lanhua’nın ruhunu feda etmelidir. Ancak bu süreçte aşkını ve çaresizliğini kıran büyük şeytan, nazik ve sevimli periye aşık olur.

Dizi TV yayının sona ermesinden sonra Netflix kütüphanesine Türkçe Altyazılı olarak eklenmiştir.

Love When the Stars Fall | 星落凝成糖

Love-When-the-Stars-Fall-yeni-tarihi-çin-dizisi

Dizi Türü: Tarihi, Romantik, Wuxia, Fantezi
Yönetmen: Chu Yui Bun
Senaryo: Ma Jia
Yapımcı: Youku
Bölüm Sayısı: 40
Gösterim Tarihi: 2023 – ?
Oyuncuları: Chen Xing Xu (Xuan Shang Jun / Shao Dian You Qin), Landy Li(Prenses Ye Tan), Luke Chen (Üçüncü Prens Chao Feng), He Xuan Lin (Prenses Qing Kui).


Love When the Stars Fall Konusu:

Yeni yılda ekranlara gelecek olan Love When the Stars Fall dizisi, birbirinden çok farklı kişiliklere sahip ikiz kız kardeşlerin düğün günlerinde yaşanan bir karışıklık nedeniyle yanlış kişilerle evlendirilmesini konu alıyor. Ölümlü alemdeki iki prenses etrafında dönen dizide nazik ve kibar olan abla ölümsüz kabile ile Cennetsel Eş olarak nişanlıdır. Küçük kız kardeş zeki ve kurnazdır ve Demon kabilesiyle Demon Consort olarak nişanlanmıştır. Beklenmedik bir karışıklık nedeniyle iki kız kardeş yanlış klana gönderilir. Bu yanlışlık sadece bir kargaşaya neden olmakla kalmaz, aynı zamanda dört alemi şok eden bir planın çözülmesine de yol açar.

Legend of Anle | 安乐传

yeni-çıkacak-çin-dizileri-legend-of-anle

Dizi Türü: Tarihi, Gizem, Romantik, Wuxia
Yönetmen: Gary Sing, Jones Ma, Li Hong Yu, Jason So
Yapımcı: Youku
Bölüm Sayısı: 40
Gösterim Tarihi: 31 Aralık 2022
Oyuncuları: Dilraba Dilmurat (Ren An Le / Di Zi Yuan), Gong Jun (Veliaht Prens Han Ye)

Legend of Anle Konusu:

Çıkış tarihi olarak 31 Aralık 2022 belirtilen Yeni Çıkacak Tarihi Çin Dizileri listesinde bulunan Legend of Anle Çin dizisinin konusu, Di Zi Yuan (Dilraba Dilmurat) ve Veliaht Prens Han Ye (Gong Jun) arasındaki hüzünlü ve dokunaklı bir aşk hikayesini anlatır. On yıl önce Di Zi Yuan’ın ailesi ihanetle suçlanır ve haksız yere katledilir. Hayatta kalan tek aile üyesi olarak Di Zi Yuan adını Ren An Le olarak değiştirir ve intikam almak için mahkemeye çıkmayı planlar. Ancak Di Zi Yuan, iki aile arasında süren düşmanlığa rağmen Veliaht Prens Han Ye ile aralarında gelişen romantik duygulara engel olamaz.

Çin Tarihi Televizyon dizisi olan An Le Zhuan olarak da bilinen Legend of Anle, Çinli aktris ve şarkıcı Fei. Xing Ling’in “İmparatorun Kitabı” (帝皇书) adlı romanından uyarlanmıştır.

Shining Just For You (2022)

Dizi Türü: Tarih, Dram, Fantastik Romantik
Yönetmen: Chung Shu Kai ve Zhang Jun Hao
Yapımcı:
Bölüm Sayısı: 25
İMDb Puanı: 8.9
Gösterim Tarihi: 30 Kasım 2022 – 23 Aralık 2022
Oyuncuları: Feng Shao Feng, Peng Xiao Ran, Liu Meng Rui, Zhu Zheng Ting

Shining Just For You Konusu

Ye Ling Shuang ( Peng Xiao Ran ), büyük trajedileri ve felaketleri önceden görebilen genç bir kadındır. Kalbi temiz olmasına rağmen, yeteneği bir lanet haline geldi ve kötü şans getirdiğini düşünenler tarafından dışlandı. Sadece genç ve güzel bir prenses nezaketini gösterir. Ama aynı prensese, Chao Krallığı’nın korkak İmparatoru Gao ( Feng Shao Feng ) tarafından ölümcül bir seçim verilir. Ya onunla evlenmeli ya da ölmeli. Ona boyun eğmeyi rededer. Ling Shuang’ın esir alındığı bir çatışma çıkar. Ama şimdi İmparator’dan intikam almaya yemin etti. Ve yeteneklerini kullanarak özgürlüğü ve ardından terfii kazanır. Yakında, İmparator’un dikkatini çektiğini fark eder. Ama kalbini kazanmak isteyen tek kişi o değil: İmparator tarafından neredeyse tamamen yok edilmiş bir klanın hayatta kalan prensi Wu Yu da Ye Ling Shuang’ı seviyor.

Immortal Samsara (2022)

Dizi Türü: Tarihi, Dram, Fantastik, Romantik
Yönetmen: Guo Hu, Ren Haitao
Yapımcı: Youku
Bölüm Sayısı: 2 Sezon – 59 bölüm
Gösterim Tarihi: 20 Temmuz – 7 Eylül 2022
Oyuncuları: Yang Zi, Cheng Yi, Zhang Rui, Meng Ziyi, Li Xinze

Immortal Samsara Konusu

Dizi, yazar Su Mo’nun (苏寞) “Chen Xiang Ru Xie” (沉香如屑) adlı romanından uyarlanmıştır. Yan Dan, antik Dört Yapraklı Lotus kabilesinin tek torunudur. Yan Dan’in tüm varlığı bir ilaç hazinesidir. O ve ikiz kız kardeşi Zhi Xi, bir asır önce Ana Kraliçe Ziyafetine katılırken insan formuna dönüşmüşlerdir. Ancak Yan Dan hayatının en büyük sınavıyla, aşk davasıyla karşı karşıya kalır.Onun Lord Ying Yuan’a aşık olması, sonraki 900 yılını çabalayarak boşa harcamasına neden olur. Büyük aşkını unutmak için Ödenmesi gereken çok yüksek bir bedel vardır. Yu Mo, onu her gün iyi işler yapması için cesaretlendirerek hayatına girer. Kötülüğü cezalandırırken, Lord Ying Yuan’ın şu anki reenkarnasyonu, iblis avcısı Tang Zhou ile karşılaşırlar.

Sassy Beauty (2022)

Dizi Türü: Tarihi, Komedi, Fantastik
Yönetmen:
Yapımcı: iQiyi
Bölüm Sayısı: 24
IMDb Puanı: 7,6
Gösterim Tarihi: 14 Ocak 2022
Oyuncuları: Snow Kong, Yan Zi Dong

Sassy Beauty Çin Dizisi Konusu

Güzellik blog yazarı Si Yan, yanlışlıkla eski bir Çin tarzı güzellik oyununun VR sistemine girdi. Şaşırtıcı bir şekilde, kendisine düşük seviyeli bir giyinme hizmetçisi rolü verildi. Onun kim olduğunu bilmiyorlar mı?! Mükemmel makyaj becerileri, sağlam ürün bilgisi ve başarılı tekniği ile Si Yan kısa sürede başarılı bir çevrimiçi etkileyici oldu. İlgi çekici tavrı, kadın izleyicilerinin beğenisini kolayca kazanmıştı. Şimdi tamamen yerleşikgeçmişte, bu güzel yüzlerin arkasında modern dünyada geride bıraktığı aynı neşeli ya da acı verici hikayelerin gizlendiğini fark eder. Dizi yazar Li Xiao’nun (荔箫) “Sheng Shi Zhuang Niang” (盛世妆娘) adlı web romanından uyarlanmıştır.

The Blood of Youth (2022 )

Dizi Türü: Tarihi, Wuxia , Gençlik , Fantezi
Yönetmen: Yin Tao, Zhu Hai Jun
Yapımcı: Youku
Bölüm Sayısı: 40
IMDb Puanı: 8,8
Gösterim Tarihi: 26 Aralık 2022 – 19 Ocak 2023
Oyuncuları: Li Hong Yi, Liu Xue Yi, Ao Rui Peng, Lin Bo Yang, Flora Dai, Li Xin Ze

The Blood Of Youth Konusu

Yazar Zhou Mu Nan’ın (周木楠) “Shao Nian Ge Xing” (少年歌行) adlı romanından ekrana uyarlanan dizi, bir grup gencin maceralarının etrafında dönmektedir. Hevesli genç bir kahraman olan Lei Wu Jie, büyük Xue Yue şehrine giderken yanlışlıkla Düşmüş Kar Villasına girer. Böylece ilk kahramanca işi planladığı gibi gitmez. Üstelik villanın sahibi Xiao Se’ye evinin gördüğü zararlar için borçlu çıkar. Başka seçeneği kalmayan Lei Wu Jie, Xiao Se’yi de yanına alır ve yolculuklarında Tang mezhebinin bir öğrencisi olan Tang Lian ile tanışırlar. Böylece üç genç bir araya gelir.

Not: Yeni Çıkacak Tarihi Çin Dizileri listesi bilgiler geldikçe güncellenecek.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2024’de Yeni Çıkacak Tarihi Çin Dizileri

Uzun Dizilerinden Sıkılanlar İçin Bir Solukta İzlenebilecek Diziler

Uzakdoğu Dizilerini Seyredebileceğiniz En İyi Siteler

Dünyaca Ünlü Kore Dizisi TRT’de Başlıyor!

Blu TV’den İzleyebileceğimiz Dizi ve Film Önerileri

Yeni Sezon Dizileri Başlıyor!

Asya Dizisi Sevenler Bu Diziler Tam da Sizin İçin

Çinli Oyuncu Luo Zheng’in En Beğenilen Dizileri

Yeni Sezonları Heyecanla Beklenen Efsane Olmuş Yabancı Diziler

Bir Cevap Yazın