Dağ 2 Konusu ve Oyuncuları ile Büyük Başarı Sağladı! Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Dağ 2 Konusu ve Oyuncuları ile Büyük Başarı Sağladı!

Sınır ötesi operasyonlara gönderilen yedi kişilik bir tim olan “Fırtına Getiren”in öyküsü anlatıldığı Dağ 2 filmi vizyona girdiği 4 Kasım Cuma gününden bu yana gişe rekoru kırıyor.  Dağ 2 oyuncu kadrosunda; Çağlar Ertuğrul, Ahu Türkpençe, Ufuk Bayraktar yer alıyor.  Yönetmenliğini senaristliğini Alper Çağlar’ın, görüntü yönetmenliğini Mehmet Başaran’ın üstlendiği filmin konusu ile de izleyicinin büyük beğenisini kazanıyor. Dağ filminin devamı niteliğinde olan Dağ 2 konusu ve oyuncuları ise şöyle;

DAĞ 2 KONUSU

Oğuz ve Bekir’in askerde yaşadıklarının üzerinden 6 yıl geçmiştir. İlk film olan Dağ da teröristlerin elinden kurtulmayı başaran iki arkadaş, yıllar sonra özel bir görev için Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi’ne (MAK) katılırlar. Timin özel görevi ise Kuzey Irak’ta bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban’ı (Ahu Türkpençe) kurtarmaktır. Fakat bu sefer düşman geçmişteki gibi bir tane değildir. MAK’ın karşısında bu acımasız coğrafyada birbiriyle çatışan birden fazla kuvvet vardır ve işler bu sefer hiç olmadığı kadar zordur. Askerliğin doğasını ve savaşın merhametsizliğini anlatan filmde, Oğuz ve Bekir’in altı sene süresince Bordo Bereli olmak için eğitimlerini ve dahil oldukları tim  “Fırtına Getiren”in diğer mensuplarının yürek yakan öykülerine şahit olunacak.

EĞİRDİR’DE ASKERİ EĞİTİM ALDILAR

Dağ 2 ekibi filmin çekimleri sırasında dünyanın en yüksek kulelerinden birisi olarak bilinen 76 metrelik yükseklikte bulunan Eğirdir Dağ Komando Okulu iniş kulesinden, gerçek bir komando gibi geri iniş gerçekleştirmenin yanı sıra, Atlas Kulelerinden elleri bağlı olarak göle atladılar. Alper Çağlar’ın senaryosunu yazıp yönettiği “Dağ 2” filminin oyuncuları aynı zamanda 3 ay boyunca kondisyon ve operasyonel teknikler konusunda eğitimde aldılar.

KOMANDO GİBİ EĞİTİLDİLER

Dağ 2 Konusu ve Oyuncuları büyük ilgi çekti. Filmin gerçekçiliğe yakın olması için en zorlu şartlarda gerçekleştirilen çekimler ile ilgili yapılan açıklamada, filmde öyküsü anlatılan “Fırtına Getiren” timinin askerlerini canlandıran oyuncuların, Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda çekilen Özel Kuvvetler komando sahneleri için, gerçek eğitim parkurlarında 3 ay boyunca çalıştıkları belirtildi.

3 AY BOYUNCA ZORLU ÇALIŞMA

Filminde rol alan oyuncuların adeta gerçek bir komando gibi eğitim aldıkları açıklandı. Oyuncuların bu eğitim kapsamında dünyanın en yüksek eğitim kulelerinden biri olarak bilinen, 76 metrelik Eğirdir Dağ Komando Okulu iniş kulesinden, gerçek bir komando gibi geri iniş gerçekleştirdikleri ve Atlas Kulelerinden elleri bağlı olarak göle atladıkları öğrenildi.

GÜN BOYU EKİPMANLARI TAŞIDILAR

Çekimler sırasında Özel Kuvvetler personellerinin sınır ötesi operasyonda taşıdığı yükü, tüm sahnelerde taşıyan oyuncular, ” Ankara Erler Özel Hava Alayı” üssünde gerçekleştirilen harekat sahnesi için, Özel Kuvvetler tarafından tedarik edilen HALO paraşüt atlayış ekipmanları dahil 22 kilogramlık ekipman ve 15 kilogramlık savaş teçhizatlarını gün boyu üzerinde taşıdıkları belirtildi.  

dağ 2 filmi set fotoğrafı - resmi

ESPARK AVM’DE 500 KİŞİ İZLEDİ

Vizyona girdiği tarihten bu yana gişede büyük başarı yakalayan “Dağ 2” filmi oyuncuları Ece Türkiye yönetimindeki Espark Alışveriş Merkezi’ne gelerek seyircilerle birlikte film izlediler. Esprak AVM’de toplam 500 kişilik iki salonu dolduran vatandaşlar, fotoğraf çektirmek için adeta birbirleri ile  yarıştılar. Filmin sonunda İHA mikrofonlarına açıklamalarda bulunan film ekibi, olumlu tepkiler aldıklarını aktardı.

dağ 2 filmi konusu ve oyuncuları

OYUNCU KADROSU

Dağ serisinin ikincisi olan filmin diğer oyuncu kadrosunda; Çağlar Ertuğrul, Ahu Türkpençe, Murat Serezli, Atılgan Gümüş, Murat Arkın, Armağan Oğuz, Ahmet Pınar, Emir Benderlioğlu, Açelya Özcan ve Bedii Akın gibi çok sayıda başarılı isim yer alıyor.  

dağ 2 çekimleri

ÇEKİMLERİ İÇİN ÖN HAZIRLIKLAR 2 YIL SÜRDÜ

Dağ 2 oyuncularından Ahmet Pınar, filmin yapımı ve çekim süreci ile ilgili bilgiler verdi. İki sene boyunca ön hazırlıklarının sürdüğünü ve 3 ay boyunca sıkı bir eğitimden geçtiklerini belirten Pınar, “Dağ bildiğiniz üzere, Dağ 1 ile başlayan bir serüven. Tabi ki hikaye çok daha farklı ama ana karakterler aynı. Bekir ve Oğuz’un, iki zıt karakterli arkadaşın. Dağ 2 için yönetmenimiz Alper Çağlar binlerce mail aldı. Dağ 2’nin yapımı aslında biraz da böyle oldu. ,

“SENARYO 4 SENE ÖNCE HAZIRLANDI”

Filmin Alper Çağlar 4 sene önce zaten senaryosu hazırlandığı, “Çağlar’ın 4 sene önce zaten senaryosu hazırdı Alper Çağlar tarafından. Alper Çağlar 4 sene önce bu senaryoyu yazdığı zaman, günümüz konjektörünü hiçbir şekilde bilmiyordu. Bilmesi de zaten mümkün değildi. Ama öngörüleri vardı demek ki böyle bir hikaye oluşturabildi. Hazırlık süreci yaklaşık iki sene sürdü. İki sene boyunca bir ön hazırlığımız oldu. Ama ekipmanların ve ekibin hazırlanmasının ön hazırlığı yaklaşık 6 ay sürdü. Final sahnesinde görmüş olduğunuz tankın yapımı yaklaşık 3 ay sürdü. Oyuncular 3 ay boyunca sıkı bir eğitimden geçtiler. Bu sırada tabi milli savunma bakanlığının makine kimya endüstrisi kurumunun ve kara kuvvetlerinin ordumuzun desteği sonsuzdu. Zor bir süreç oldu ama keyifli bir süreçti. Sonuçlarını da hep beraber görüyoruz” dedi.

DAG 2 TANITIM FRAGMANI

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Yeni Sezon Oyuncuları

Afili Aşk Oyuncuları ve Konusu

2020’nin En Yeni Dizileri

En İyi Türk Filmleri Listesi Burada

Bir Cevap Yazın