Uyanış Büyük Selçuklu Bitti mi? 2. Yeni Sezonda Devam Edecek mi? Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Uyanış Büyük Selçuklu Bitti mi? Yeni Sezon Ne Zaman?

Uyanış-Büyük-Selçuklu-Bitti-mi

Uyanış Büyük Selçuklu sezon finali mi yaptı? Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin seyircileri tarafından final yapıp yapmadığı merak konusu olmaya devam ediyor. TRT1 ekranlarında yayınlanan tarihi dizilerden Uyanış Büyük Selçuklu 34. Son bölümüyle geçtiğimiz ay sezon finali yaptı. Peki, Uyanış Büyük Selçuklu Bitti mi? Tarihi dizi Eylül ayında yeni bölümleri ve 2. Sezonu ile ekranlara dönecek. Ancak dizinin ana karakterlerinden Nizamülmülk dışında tüm oyuncu kadrosu, adı ve konusu değişecek. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi 2. Sezon 2022 yeni sezonunda Uyanış Büyük Selçuklu Alparslan olarak hikayeye devam edecek.

Uyanış Büyük Selçuklu Neden Bitti? Yeni Sezonda Hangi Dizi Olacak

Uyanış dizisinin neden bittiği merak konusu olmaya devam ediyor. Dizi son bölümünde Kuvel Kalesinin fethinden sonra son bir görev için Nizamülmülk ile yola koyulan Melikşah’ın geçmişe yani atalarına dair duydukları ile hikayenin sona erdiğini seyirciye bildirmişti. Kuvel kalesinin alınmasından sonra Melikşah devrinin sona erecek olması aslında hikayenin de bittiğinin işareti idi. Bu nedenle bu kadar sevilen bir dizinin devam etmesi için hikaye başa saracak ve biz şimdiye kadar yaşanan olayları taa en başından Uyanış Alparslan adıyla izleyeceğiz. Yani dizi bir tür flashback (geriye dönüş) olarak ekrana gelecek.

Uyanış Büyük Selçuklu 2. Sezonda Devam Edecek mi?

Uyanış Büyük Selçuklu bitti mi? Sorusu nihayet yanıt buldu. Dizisi konu ve oyuncu kadrosu olarak aslında bitti gibi görünse de hikaye en başından başlayacak. Diğer bir değişle hikaye Türklerin Anadolu’ya girişi olarak adlandırılan Malazgirt Savaşına ve bu savaşın mimarı Melikşah’ın babası Sultan Alparslan’a uzanacak. İzlediğimiz diziden geriye gidecek tarihte Meliksah dönemine gelene kadar yaşananları en başından izleyeceğiz. Bu nedenle dizide sadece Sultan Alpaslan’ında veziri olan Hace Nizamülmük dışında hiçbir karakter yer almayacak. Yeni sezon çekimleri hızla devam ederken dizinin ne zaman başlayacağı henüz netlik kazanmadı.

uyanış-dizisi-bitti-dizi-oyuncuları-diziden-ayrıldı

Uyanış Büyük Selçuklu Oyuncularının Hepsi Diziden Ayrıldı

Uyanış dizisinin yeni sezonda farklı bir hikaye ve farklı karakterle yola devam etmesi nedeniyle dizide oynayan tüm oyuncular diziden ayrıldılar. Bir çoğu yeni dizi projeleri için anlaşma imzaladılar. Bu oyunculardan; Melikşah’ı oynayan Buğra Gülsoy İmkansız dizisiyle, Sencer’i oynayan Ekin Koç, Üçkuruş diziyle, Turna Harun’u oynayan Sevda Ergenci, El Kızı dizisiyle, Hasan Sabbah’ı canlandıran Gürkan Uygun ise, TRT’nin Teşkilat dizisiyle izleyici karşısına çıkmak için hazırlanıyorlar. Peki, Uyanış Alparslan Dizisi Oyuncuları kimler oldu?

2022’de Başlayacak Yeni Diziler İçin Tıklayınız.

Uyanış Büyük Selçuklu Son Bölümde (34. Bölüm) Ne Olmuştu?

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu hükümdarı Sultan Alparslan’ın vefatının ardından tahta geçen Melikşah ve oğlu Sencer’in hikayesini anlatan dizinin sezon finalinde Kuvel Kalesi fethedilecek. İşte son bölümde yaşananlar. Hasan Sabbah ve Mitras, Baturalp ve Başulu ile birlikte Sencer ve Melik Tapar’ı tuzağa düşürür. Böylece Selçuklulara altın darbeyi vuracaklarını düşünen Sabbah ve Mitras birden karşılarında Melikşah’ı bulur. İki taraf arasında yaşanan mücadele sonrasında taraflar önemli bir yara alsa da mücadeleden Melikşah gelip çıkar.

Kuvel Kalesinin Fethinden Sonra Hikaye Bambaşka Bir Yere Gider

Nihayet Kuvel Kalesi Feth Edilmiştir. Takipleri sonucunda Terken’in Karahanlı askerlerini çağırttığını öğrenen Zübeyde Hatun, Terken ile Tacülmülk’ü hiç beklemedikleri bir anda yakalar. Ve durumu Melikşah’a iletir. Melikşah, Terken ve Tacülmülk’ü en ağır cezayla cezalandırır. Kuvel Kalesi fethinin ardından son bir görev için Nizamülmülk’le yola koyulmayı planlayan Melikşah’ın geçmişe, atalarına dair duydukları dizinin ilerleyen bölümlerine yepyeni bir sayfa açacaktır.

Bir Cevap Yazın