Sadece TRT Tabii de İzleyebileceğiniz Diziler - 2023 Türk Dizileri Listesi Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Sadece TRT Tabii de İzleyebileceğiniz Muhteşem Türk Dizileri

Tabii-de-İzleyebileceğiniz-Diziler

Tabii de İzleyebileceğiniz Diziler

Geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan TRT Tabii dijital platformu birbirinden iddialı diziler ile gündeme damga vurdu. Peki, TRT Tabii içerikleri neler? TRT Tabii dijitalde hangi diziler var? TRT Tabii’ hangi programlar var? Türk tarihinden drama komediden aksiyona pek çok türde Türk yapımı diziyi bünyesinde barındıran ve sadece TRT Tabii de İzleyebileceğiniz Diziler ile 2023 Türk Dizileri detaylı listesini film dizi haber olarak hazırladık.

Tabii Orijinal Türk Dizileri Listesi

Tamamen TRT Tabii dijital tarafından hayata geçen Tür Dizileri listesinin yer aldığı başlığımızda, şu an yayında olan ya da yakın zamanda yayında olması beklenen tüm dizilerin listesi bulunuyor.

  • Hür
  • Altay
  • Kapı
  • Akif
  • Hay Sultan
  • Şebeke
  • Son Gün
  • Adalett
  • Bozkır Aslanı Celalettin
  • Kızıl Elma Bir Fetih Öyküsü
  • İbni Sina
  • Derin Mor
  • Üniversdeli
  • Koyu Beyaz
  • Aşkımız Yeter
  • Yangın Günleri
  • Eyvah Ramazan Bey
  • Mahsusa Trablusgarb
  • Modern Doğu Masalları
  • Şanzelize Düğün Salonu
  • Serhat
  • Yeşildeniz Milenyum
  • Mevlana Celaleddin Rumi
  • Organize Bizim İşimiz
  • 1973 Bilmore Oteli Cinayeti
  • Dayton
  • Yardımcı Oyuncu
  • Tozkoparan İskender
  • Metamorfoz

TRT TABİİ’ de Hemen Seyredebileceğiniz Yayında Olan Diziler

TRT Tabii dijital kanalının yayın hayatına başlamasıyla hemen izlenebilecek Türk Dizilerini bu başlığımızda bulabilirsiniz.

AKİF

trt-tabii-Akif-dizisi-konusu-ve-oyunculari

TRT Tabii’ de Milli Tarih türünde dönem dizisi olarak karşımıza çıkan Akif dizisi, ünlü şair Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızı yazma sürecini konu alıyor. Yapımcılığını Ki̇rli̇ Kedi̇ Organizasyon’dan Uğur Uzunok ve Mehmet Şafi̇’nin üstlendiği dizinin yönetmenliğini Selahatti̇n Sancakli yapıyor.

Akif Dizisinin Konusu:

Akif, Birinci Dünya Savaşı’nın yol açtığı tahribat ve ülke içindeki gerginlikler arasında bir yandan kendi ailesini bir arada tutmaya çalışırken bir yandan da gençleri düşmana karşı birleşmeye teşvik edecek ve kılıçtan daha güçlü kalemiyle yeni Türkiye’nin İstiklal Marşı’nı yazacaktır.

Akif Dizisi Oyuncuları

Tabii platformunda 10 bölüm olarak yayınlanmaya başlayan Akif dizisi oyuncu kadrosunda; Fikret Kuşkan, Adnan Biricik, Taha Baran Özbek, Gökçe Akyıldız gibi başarılı isimler rol alıyor.

Akif Dizisi Tabii’ de Ne Zaman Başlayacak?

Ekim 2021’de İzmit’te çekimlerine başlanan Akif dizisinin çekimleri Kasım 2021’de tamamlanmıştır. Dizi 1. Bölümüyle Tabii’nin yayın hayatına başladığı 7 Mayıs 2023 tarihinde izleyicinin beğenisine sunulmuştur.

Akif Dizisi 1. Bölüm İzlemek için tıklayın ( Diziyi izleyebilmek için öncelikle platforma üye olmanız gerekiyor)

HAY SULTAN

TABİİ-orijinal-dizisi-hay-sultan-oyuncuları-ve-konusu

TRT Tabii platformunda yayınlanmaya başlayan dizilerden Hay Sultan dizisi Tarihi Kişilik türünde dönem dizisi olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce TRT 1 ekranlarında yayınlanması planlanan dizi, daha sonra Tabii dijitalin kitaplığında yer aldı. Yapımcılığını Akli Filmin üstlendiği Emi̇r Khali̇lzadeh’in yönetmenliğini yaptığı Hay Sultan dizisi, Alim, Mutasavvıf ve İslam filozofu Abdülkadir Geylani Hazretleri’nin hayatını anlatıyor.

Hay Sultan Dizisinin Konusu:

Yolculukları sırasında karşılaşan Abdülkadir Geylani ve Eşref, birlikte Bağdat’a doğru yola çıkacaklardır. İnzivasından dönen Abdülkadir Geylani, şehrin, içinde bulunduğu karmaşayı görerek hak mücadelesine girer.

Hay Sultan Dizisi Oyuncuları

Şu an Tabii dijitalde yayında olan Hay Sultan dizisi oyuncu kadrosunda; Mehmet Özgür, Kerem Arslanoğlu, Melisa Aslı Pamuk, Aytek Şayan gibi başarılı isimler rol alıyor.

Hay Sultan Dizisi Nereden İzlenir?

Toplam 1 Sezon 10 bölümden oluşan Hay Sultan dizisini Tabii.com internet sitesine giriş yaparak ya da telefon ve tabletten uygulamayı indirerek tamamen ücretsiz olarak izleyebilirsiniz. Öncelikle siteye üye olmayı unutmayın.

Hay Sultan 1. Bölüm İzlemek İçin Tıklayın

ŞEBEKE

tabii-dijital-şebeke-dizisi-konusu-oyuncuları

Tabii Dijital’ in yayın hayatına başladığı dakikalardan itibaren seyircinin beğenisine sunulan Şebeke dizisi, Bir gazeteci ile bir komiserin bir cinayetin ardındaki örgütü araştırmaya başlamasını konu alıyor. Toplam 1 sezon 10 bölümden oluşan diziyi Tabii dijitale ücretsiz üye olarak izleyebilirsiniz.

Şebek Dizisi Konusu;

Bir gazeteci, devletin her biriminde mensupları olan çok gizli bir örgütü araştırırken infaz edilince, Baş komiser Ali bu cinayetin faillerini ve örgütü araştırmaya başlar. Ancak bu süreçte, etrafı hainlerle dolu olan Ali’yi zorlu bir mücadele beklemektedir.

Şebeke Dizisi Oyuncuları

Aksiyon gerilim türünde dizi sevenlerin mutlaka izlemesi gereken dizilerden birisi olan Şebeke dizisinin oyuncu kadrosunda; Furkan Palalı, Pelin Karahan, Eren Hacısalihoğlu, Ceyda Ateş, Savaş Satış, Mehmet Polat ve Ercan Demirel gibi başarılı isimler rol alıyor.

Şebeke Dizisini Nereden İzlenir?

TRT’nin online dizi platformunda yayında olan Şebek dizisini aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilisiniz.

Şebeke Dizisi 1. Bölüm İzle

SON GÜN

son_gun_tabii_de-nasıl-izlenir

TRT dijitalin dram türündeki dizilerinden birisi de Son Gün dizisi. İnsanların ölümle arasındaki ilişkisini merak eden bir psikoloğun etrafında dönen olayları konu alan dizinin yapımcılığını Gold Prodüksiyon ve 24 Kare Film Yapım üstleniyor.

Son Gün Dizisinin Konusu:

İnsanların ölüm ile olan ilişkilerini merak eden psikolog Vedat, aynı gün ölecekleri bilgisi verilen 6 katılımcının davranışlarını takip edeceği bir deney tasarlar. Hayatının sona ermek üzere olduğunu düşünerek, her insan farklı tepkiler verecek ve yaklaşan ölümle kendi yöntemleriyle başa çıkacaktır.

Son Gün Dizisi Oyuncuları

Farklı konusuyla dikkatleri üzerine çeken Son Gün dizisi oyuncu kadrosunda; Uğur Yücel, Erkan Petekkaya, Cemal Toktaş, Serhat Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan, Kürşat Demir, Nazan Kesal, Yasemin Allen gibi başarılı isimler rol alıyor.

Son Gün Dizisi Nereden İzlenir?

Bir sezon toplam 8 bölümden oluşan Son Gün dizisi şu an TRT Tabii dijitalde yayınlanıyor. Dizinin tüm bölümlerini izlemek için aşağıda linki tıklamanız yeterli.

Son Dizisi 1. Bölüm İzle

BOZKIR ASLANI CELALALEDDİN

bozkır-aslanı-celaleddin-tabii-de-izlenecek-diziler-arasında

Daha önce ATV televizyon kanalında 7 bölüm yayınlanan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin 2. Sezonu TRT Tabii dijitalde yayınlanacak. Yapımcılığını ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği, genel yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı tarihi kişilik türündeki dizi, Celaleddi̇n Harezmşah’ ın, Moğollarla verdiği mücadelnin ve İslam devletlerini birleştirme ülküsünün öyküsü anlatıyor.

Bozkır Aslanı Celaleddin Dizisinin Konusu:

Dizinin konusu; Bir İslam kahramanı Celaleddin Mengüberti Harezmşah’ ı merkezine alan Mendirman Celalledin; Harezmşah ya da daha çok bilinen adıyla Harzemşah Devleti ile Cengiz Han liderliğindeki Moğollar arasında geçenleri, Haşhaşîlerin kanlı emellerini, Harezm hanedanının içindeki taht oyunlarını aşk, kahramanlık ve entrika üçgeninde anlatmaktadır.

Bozkur Aslanı Celaleddin Oyuncuları

İlgiyle izleyeceğinizi tahmin ettiğimiz tarihi dönem dizisi Bozkır Aslanı Celaleddin dizisinin oyuncu kadrosunda; Emre Kıvılcım, Kaan Yalçın, Yulduz Radjabova, Gülenay Kalkan, Javovir Zokirov, Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz, Rano Shodiveya, Rayxon Ulasenova, Ali Khan, Jamshid Sagatov, Akmal Mirzo, Tohir Soidov, Mehmet Pala, Feruza Normatova, Johangir Abdulmalikov gibi başarılı isimler rol alıyor.

Bozkır Arslanı Celaleddin Dizisini Nereden İzlenir?

Birinci sezonu 7 bölüm yayınlanan tamamı 13 bölüm olan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin 1. sezon tüm bölümlerini aşağıdaki linki tıklayarak izleyebilirsiniz. Dizinin 2. Sezonun ne zaman geleceği ile ilgili henüz bir gelişme bulunmazken gelişmeler için film dizi haber sitemizi ve yazımızı takip edebilirsiniz.

Bozkır Arslanı Celaleddin 1. Sezon Tüm Bölümleri İzlemek için tıklayın

KIZILELMA BİR FETİH ÖYKÜSÜ

kızılelma-dizisi-nereden-izlenir-trt-tabii-indir

Yeni tarihi dizilerin oldukça fazla yer aldığı Tabii dijitalde bir diğer tarihi dizi de Kızılelma Bir Fetih Öyküsü olacak. İstanbul’ u Feth eden Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet’in akıl hocası Akşemseddin’in hikayesini konu alacak olan dizi, 1 sezon 51 dakikalık 8 bölümden oluşuyor.

Kızılelma Dizisinin Konusu:

Dizi, Fati̇h Sultan Mehmet’i̇n akıl hocası olan Akşemseddi̇n’i̇n hi̇kayesini konu alır. Osmanlı Sultanı II. Murad, divanda ismi sıkça zikredilen, meşhur tabip Akşemseddin’in saraya getirilmesini emreder. Akşemseddin, Şehzade Mehmed’in lalalığını kabul ettiğinde hem Mehmed’in hem de Akşemseddin’in destansı hikayesi başlayacaktır.

Kızılelma Dizisi Oyuncuları

Şu an Tabii Dijitalde yayında olan Kızılelma dizisinin oyuncu kadrosunda; Murat Garipağaoğlu, Miraç Sözer, Emre Başer, Hakan Vanlı, Zeynep Eronat, Wilma Elles, Zeynep Köse, Hakan Örge, Ahmet Can Nurman, Ali Nuri Türkoğlu, Emre Narcı, Coşkun Özmeriç, Onur Yenidünya, Sabri Arafatoğlu, Hakan Akgün, Efe Yeşilay, Larissa Lara Türközer, Müge Akyamaç, Sema Güler, Yağmur Akdağ, Zeynep Dreyfizuhri, Ali Daş, Muhammed Raşid Baran, Serkan Tatar gibi başarılı isimler rol alıyor.

Kızılelma Dizisi Nereden İzlenir?

7 Mayıs 2023 tarihiden bu yana yayında olan Kızılelma dizisini izlemek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Kızılelma Tüm Bölümleri İzlemek İçin Tıklayın

İBNİ SİNA

genc-ibni-sina-dizisi-tabii-izle

TRT Tabii de yer alan tarihi konulu dizilerden birisi de İbni Sina dizisi. Tıbbin babası olarak tanınan İslam’ın Altın Çağı döneminin en önemli doktorlarından, astronomlarından, düşünürlerinden, yazarlarından ve bilginlerinden biri olarak kabul edilen İbni Sina’nın hayatını anlatacak olan dizinin yapımcılığını Bozdağ Film’den Mehmet Bozdağ yapıyor. İbn-i Sina dizisini özellikle macera, Tari̇hi̇ Ki̇şi̇li̇k, Komedi̇ türünde dizi sevenlerin izlemelerini tavsiye ediyoruz.

İbn-i Sina Dizisinin Konusu:

İbn-i Sina, bilgiyi keşfetmenin peşinde koşan, kabına sığmayan, çağının ötesinde bir zekaya sahip meraklı bir çocuktur. Aristoteles’in Metafizik kitabını kavrayabilmek için defalarca okur, yaşıtları gibi oyun oynamak yerine araştırmalar yapar ve çoğunlukla en yakın arkadaşı keçi Sokrates ile dertleşir.

İbn-i Sina Dizisi Oyuncuları

Tabii de İzleyebileceğiniz Yeni Türk Dizileri arasında yer alan İbn-i Sina dizisinin oyuncu kadrosunda; Kaan Alp Dayı, Meriç Özkaya, Deniz Bolışık, Ekin Pasvanoğlu, Mehmet Ali Kaptanlar, Recep Efe Ekemen gibi başarılı isimler rol alıyor.

ÜNİVERSDELİ

üniversdeli-tabii-izle

Absürt komedi türünden hoşlananlar için tavsiyemiz olan Üniversdeli dizisi, 16X9 Fi̇lm Yapim’dan Çağri Bi̇ngüller tarafından hayata geçiriliyor. Senaryosunu; Alphan Di̇kmen, Başak Angi̇gün, Serenay Gurmen’in yazdığı, yönetmenliğini Alphan Di̇kmen’in yaptığı Üniversdeli dizisi Komedi̇, Gençli̇k, Absürt türünde karşımıza çıkıyor.

Üniversdeli Dizisi Konusu

Tabii TRT tabii de izleyebileceğiniz diziler listesinde dikkat çeken bir diğer dizide Üniversdeli dizisi. Farklı şehirlerden gelen ve aynı evde yaşamak zorunda kalan bir grup üniversitelinin başlarına gelen tuhaf olayların hikayesi sizi saracak.

Üniversdeli Dizisi Oyuncuları

Üniversideli dizisinin oyuncu kadrosunda; Öykü Çakar, Cemrehan Karakaş, Gül Onat, Ozan Yiğit, Taha Bora Elkoca, Simge Peker, Süleyman Al, Gökçen Gökçebağ, Sıla Korkmaz, Birsu Demir, Berat Yenilmez, Batuhan Sert gibi başarılı isimler rol alıyor.

TRT TABİİ DİZİLERİ: KOYU BEYAZ

tabii-dizileri-koyu-beyaz-konusu-ve-oyuncuları

Yapımcılığını Rgb Grup Medya & Prodüksi̇yon’dan Ümi̇t Sönmez’in yaptığı Koyu Beyaz dizisi Komedi türünde Gençlik dizisi sevenler için tavsiyemiz. Erasmus programıyla yurt dışına giden iki gencin hikayesinin anlatıldığı Koyu Beyaz dizisi, TRT Tabii kanalında yayında.

Koyu Beyaz Dizisinin Konusu:

Erasmusla yurt dışına gi̇den bi̇ri̇ paki̇ bi̇ri̇ türk olan i̇ki̇ genç, eğlence amacıyla çıktıkları bu macerada kendi̇ ki̇mli̇kleri̇ni̇ ve i̇nançlarını keşfeder.

Koyu Beyaz Oyuncuları

Tüm bölümlerini TRT Tabii dijital kanalında ücretsiz izleyebileceğiniz Koyu Beyaz dizisi oyuncu kadrosunda; Atakan Hoşgören, Atabik Mohsin, Cemil Şahin, Merjem Siljak, Sueun Yoo, Rami Narin, Charles Carrol, Steve Leyland, Pelin Gerish, Osman Barış Özkoçak, İsa Can Dinç, Jong Kim, Tatenaa Beauty Muvuti, Paul Facey, Doğukan Oltulu, Romina Buldanlıoğlu, Michael Sezgin, Zeynep Anacan, Atiqa Odho, Tauseeq Haider, Michael Mitchell, Aylin Kabasakal, Gökçe Özyol, İhsan Önal, Sen Monro, Emin Oğuz, Uğurcan Çankaya, Diana Chilingyargan, Asya Özveren, Nisa Bölükbaşı, Müge Duygun, Aylin Arasil, Denisa Gültekin gibi başarılı isimler rol alıyor.

AŞKIMIZ YETER

tabii-dijital-yeni-türk-dzileri-aşkımız-yeter-konusu-ve-oyuncuları

Dark Planet Prodüksi̇yon’dan Mustafa Odabaşı’nın yapımcılığında hayata geçen Aşkımız Yeter dizisi, Romantik Komedi türünden hoşlananların bir solukta izleyeceği dizilerden birisi. TRT Tabii dijtal kanalında yayında olan dizi, 1 Sezon toplam 10 bölümden oluşuyor.

Aşkımız Yeter Dizisinin Konusu:

Ecem ve Cenk 3 yıldır evli olan mutlu bir çifttir fakat evliliklerindeki cicim ayları geride kalmaya başlamış, fikir ayrılıkları ve tartışmalar artmaya başlamıştır. Hatta kimi zaman umutları kırılır ve evliliklerini sürdüremeyeceklerini düşünürler. Fakat her gecenin sabahında birbirlerine tutunur, sevgilerinden güç alarak her tatsızlığın üstesinden gelmeyi başarırlar.

Aşkımız Yeter Oyuncuları

TRT Tabii Türk Dizileri listesinde yer alan Aşkımız Yeter dizisinin oyuncu kadrosunda; Ümit İbrahim Kantarcılar, Berna Koraltürk, Selda Özbek, Aras Şenol, Nursena Yılmaz gibi başarılı isimler rol alıyor.

YANGIN GÜNLERİ

trt-tabiinin-yeni-dizisi-yangın-günleri-nasıl-izlenşr

Dönem dizileri sevenleri ekran başına çağırdığımız dizilerden birisi de Yangın Günleri dizisi. Yapımcılığını Mi̇li̇m Sanat’tan Hasan Kaçan’ın yaptığı Yangın Günleri dizisi, İstanbul Boğaz’ında patlayan İndependenta Gemisi’nin yaratığı kaosu anlatıyor. Tabii de izleyebileceğiz diziler yayında olanlar arasında yer alan Yangın Günleri dizisi şu an 1 sezon 8 bölümden oluşuyor.

Yangın Günleri Dizisinin Konusu:

İstanbul Boğaz’ında patlayan İndependenta Gemisi, Kuzguncuk’taki̇ mahalle sakinlerinin yaşamlarında da bir bomba etkisi yaratır.

Yangın Günleri Oyuncuları

Yangın Günleri dizisi oyuncu kadrosunda; Fikret Kuşkan, İlker Aksum, Bora Akkaş, Selin Genç, Deniz Özerman, Nevra Serezli, Burak Satıbol, Gökhan Yıkılkan, Cihan Talay, Ecem Karavus, Emrah Ablak, Aslı Omağ, Celal Öztürk, Derya Pınar Ak, Muaz Ete, Burak Haktanır, Batuhan Aydar gibi başarılı isimler rol alıyor.

EYVAH RAMAZAN BEY

eyvah-ramazan-bey-dizi-konusu-oyunculari-tabii-izleme

Komedi türü sevenler buraya. TRT Tabii’nin yeni dizileri arasında yer alan Eyvah Ramazan Bey dizisi tam da size göre. Yapımcılığını Sekans Yapim’dan Hasan Karul, Hüseyi̇n Başarici’nın üstlendiği senaryosunu Ayşe Banu Başarici, Yazi Grubu’nun kaleme aldığı, yönetmenliğini Hüseyi̇n Başarici, Volkan Kapkin yaptığı Eyvah Ramazan Bey dizisi, yıllardır yurt dışında yaşayan Ramazan Bey’in Ramazan ayını geçirmek için aile köşküne dönmesiyle gelişen komik olayları konu alıyor.

Eyvah Ramazan Bey Dizisinin Konusu:

TRT Tabii’de şu an yayında olan ve sadece üye olarak izleyebileceğiniz Eyvah Ramazan Bey dizisi, 1 Sezon 10 bölümden oluşuyor. Yıllardır yurt dışında yaşayan Ramazan Bey, ramazan ayını geçirmek üzere aile köşküne dönünce, köşk halkı için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Eyvah Ramazan Bey Oyuncuları

Eyvah Ramazan Bey dizisi oyuncu kadrosunda; Murat Akkoyunlu, Mehtap Bayri̇, Bengi̇ İdi̇l Uras, Di̇lan Aktürk, Berk Yaygin, Anil Çeli̇k, Esi̇n Gündoğdu, Altan Erkekli, Suat Sungur, Nükhet Duru, Burak Haktanir, Berat Efe Parlar, Damla Ali̇beşe, Tutku Erten, Talha Tosun gibi başarılı isimler rol alıyor.

MODERN DOĞU MASALLARI

mahsusa-trablus-dizisi-tabi-ne-zaman-başlayacak

Dram türünde Türk Dizisi sevenler için önerimiz olan Modern Doğu Masalları dizisi, Halil ve İbrahim’in babalarının vasiyetini yerine getirmek için çıktıkları yolculukta yaşadıkları olayları konu alıyor. Dizinin yapımcılığını Köprü Film’ den Ferhat Eşsiz yaparken senaryosunu Ali Kara, yönetmenliğini Yahya Samancı ve Ozan Uzunoğlu yapıyor.

Modern Doğu Masalları Dizisinin Konusu:

TRT Tabii’de hemen seyredebileceğiniz diziler arasında yer alan Doğu Masalları Dizisinin hikayesi, Halil ve İbrahim’ in babalarının vasiyetini gerçekleştirmek üzere bir yolculuğa çıkmasıyla başlıyor. Halil ve İbrahim yüzyıllardır anlatılan kadim Anadolu hikâyeleriyle bezeli bu yolculukları esnasında babalarının geçmişi ve kendileri hakkında pek çok şey öğreneceklerdir.

Modern Doğu Masalları Dizisi Oyuncuları

Toplan 1 Sezon 8 bölümden oluşan Modern Doğu Masalları dizisi oyuncu kadrosunda; Feyyaz Duman, Semih Ertürk, Mehmet Atay gibi başarılı isimler rol alıyor.

SERHAT

serhat-dizi-konusu-oyunculari-tabii-izleme

Aksiyon Polise dizisi sevenler için tavsiyemiz olan Serhat dizisi, Özel Harekat’ın ilk mensuplarından olan Serhat’ın uzun yıllar sonra İstanbul’a dönmesiyle başlayan hikayesini konu alıyor. Yapımcılığını ATK Medya Yapım’ dan oyuncu Tamer Karadağlı’ nın yaptığı dizin başrolünde de Tamer Karadağ rol alıyor. Şu an yayında olan Serhat dizisi toplam 10 Bölümden oluşuyor.

Serhat Dizisinin Konusu:

TRT Tabii de izleyebileceğiniz diziler listesinde yer alan Serhat dizisi, Özel Harekat’ ın ilk mensuplarından olan ve 30 senesini terörle mücadeleye adayan Serhat, uzun yıllar sınırda görev yapmıştır. Özel bir vazife nedeniyle seneler sonra İstanbul’a döndüğünde ise, bambaşka bir şehirle karşılaşır.

Serhat Dizisi Oyuncuları

Senaryosunu Haluk Özenç’ in yazdığı yönetmenliğini Bora Tekay’ ın yaptığı heyecanın doruk yaptığı Serhat dizisi oyuncu kadrosunda; Tamer Karadağlı, Nefise Karatay, Demir Karahan, Volkan Severcan, Alptekin Serdengeçti, M. Emre Kaya, Tutku Topaç, Mert Özbek, Burcu Karakaya, Haluk Özenç, Tamer Yiğit gibi başarılı isimler rol alıyor.

YEŞİLDENİZ MİLENYUM

yesil-deniz-milenyum-2-bölüm-yayın-tarihi

TRT 1’in izlenme rekorları kıran Yeşil Deniz dizisinin devamı niteliğinde olan Yeşil Deniz Milenyum dizisi, İsmail’in gidişinden sonra zaman atlamasıyla başlıyor. Tüm bölümleri henüz kitaplıkta bulunmayan dizinin şu an 1 saatlik pilot bölümü yayında bulunuyor. Dizinin tüm bölümleri 2 Haziran’dan itibaren Tabii’ de olacak.

Yeşil Deniz Milenyum Dizisinin Konusu:

İsmail’in gidişinin üzerinden geçen birkaç yılın ardından, Yeşilova’nın sıcak ve samimi kasabasında teknoloji çağının ayak sesleri duyulmaya başlamış, sağdıçların hayatlarında da büyük değişiklikler olmuştur.

Yeşildeniz Milenyum Oyuncuları

Sevilen dizi Yeşil Deniz Milenyum dizisi oyuncu kadrosunda; Burak Serdar Şanal, Berke Acar, Mert Turak, Ali Barkın, Burak Alkaş gibi başarılı isimler rol alıyor.

MEVLANA CELALETTİN RUMİ

trt-tabii-dizileri-rumi-konusu-ve-oyuncuları

Tasavvufun önde gelen düşünürlerinden, 13. Yüzyılda Anadolu’da yaşamış bir Fars tasavvufçu, ilahiyatçı ve Sufi bir mistik şair Mevlana Celaleddin Rumi’ nin yaşam öyküsünü anlatan Rumi dizisi şu an Tabii’ de yayında. Kale Film A.Ş. tarafından hayata geçirilen dizi Manevi Dönem türünde kitaplıkta yer alıyor.

Mevlana Dizisinin Konusu

Rumi dizisi, yüzyıllarca süregelen bir hoşgörünün öncüsü din bilgini Mevlana Celaleddin Rumi’nin yaşamının öyküsünü konu alıyor.

Mevlana Dizisi Oyuncuları

Mevlana dizisi oyuncu kadrosunda; Bülent İnal, Mehmet Ali Nuroğlu, Ahu Türkpençe, Nilay Deniz, Kaan Yıldırım, Devrim Özkan, İlker Aksum, Turgay Aydın, Baki Davrak, Burç Kümbetlioğlu, Haluk Piyes, Levent Can, Gizem Yılmaz, Mert Turak, Ushan Çakır, Burak Can, Yusuf Çim, Tolga Çiftçi, Erdal Yıldız, Sanurzhan Suleimen, Mert Karabulut, Musa Evren, Muhammet Emre Kaya, Tülin Oral, Sinem Reyhan Kiroğlu, Betigül Ceylan, Beyazıt Gülercan, Yavuz Selim Okur, Ali Nuri Türkoğlu, Sedat Mert, Can Nergis, Gökhan Yavuz, Furkan Karadere, Oğuz Kaan Satan gibi başarılı isimler rol alıyor.

TABİİ DE OLAN DİZİLER: ORGANİZASYON BİZİM İŞİMİZ

organizasyon-bizim-isimiz-tabii-yeni-dizileri

Aile Komedisi sevenlerin beğeneceği yeni dizi Organizasyon Bizim İşimiz, Mercan’ın kurnaz eniştesine karşı liderlik mücadelesini konu alıyor. Yapımcılığını Motto Prodüksi̇yon’ dan Hasan Karul ve Furkan Yeşi̇lnur’ un üstlendiği dizinin senaryo yazarlığı ve yönetmenliğini Selçuk Aydemir yapıyor. Halen Tabii’de yayında olan dizi, toplam 10 bölümden oluşuyor.

Organizasyon Bizim İşimiz Dizisinin Konusu:

Dedesinden yadigar aile şirketinde, son derece kurnaz olan eniştesi Fırat’a karşı liderlik savaşı veren Mercan, şirkete alınan yeni çalışanları Aytaç’ın da cin fikirleriyle şirketin başına geçmeye çalışır.

Organizasyon Bizim İşimiz Oyuncuları

Tüm ailenin ekran karşısına geçeği Organizasyon Bizim İşimiz dizisinin oyuncu kadrosunda; Onur Buldu, Sarp Apak, Şinasi Yurtsever, Su Kutlu, Yeliz Kuvancı gibi başarılı isimler rol alıyor.

1973 BİLMORE OTELİ CİNAYETİ

1973-baltimore-oteli-cinayeti-dizi-konusu-oyunculari-tabii-dizileri

TRT Tabii’ de şu an sadece pilot bölümü yayınlanan 1953 Bilmore Oteli Cinayeti, huysuz ve megaloman bir karaktere sahip olan Gürgen Yanıkyan’ ın hikayesini konu alıyor. Yapımcılığı Heybe Film’ den Fatih Mahmut Altay’ ın üstlendiği dizi Şevki Es tarafından yönetiliyor. Dizinin senaryosunu ise, aynı zamanda proje tasarımını da yapan İbrahim Altay kaleme alıyor.

Biltmore Oteli Cinayeti Dizisinin Konusu:

Huysuz ve megaloman bir karaktere sahip olan Gürgen Yanıkyan, dışlandığı ülkesinde kahraman olmak ve hak ettiğini düşündüğü itibarı görmek için, aylarca plan yaptıktan sonra Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar ve yardımcısı Bahadır Demir’i Biltmore Oteli’nde öldürmeye karar verir.

Biltmore Oteli Cinayeti Oyuncuları

İlgi çekici hikayesiyle merak uyandıran Biltmore Oteli Cinayeti dizisi oyuncu kadrosunda; Caner Kurtaran, Burak Sevi̇nç, Teoman Kumbaracibaşi, Oya Unustasi gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

DAYTON

dayton-dizisi-konusu-ve-oyuncuları-nasıl-izlenir

TRT Tabii’ nin yakın tarihi anlattığı dizilerinden birisi olan Dayton, Sancak Medya’ dan M. Hakan Sancaktutan tarafından hayata geçiriliyor. Ümit Cihan Canpolat, Rabia Bozkurt’un senaryosunu yazdığı dizi toplam 6 bölümden oluşuyor.

Dayton Dizisinin Konusu:

Dayton dizisinde, bir yandan Alija’ nın, savaşta dağıtılmış ülkesini bir arada tutma ve yeniden inşa etme çabasını izlerken bir yandan da soykırım nedeniyle paramparça olmuş bir ailenin, savaşın acımasız şartlarındaki mücadelesine şahit oluyoruz.

Dayton Dizisi Oyuncuları

TRT Tabii’ de şu an yayında olan Dayton dizisi oyuncu kadrosunda; Levend Öktem, Okday Korunan, Şehsuvar Aktaş, Şükrü Türen, Bülent Alkiş, Ümit Olcay, Ahmet Mark Somers, Başak Daşman, Mehmet Bilge Aslan gibi isimler yer alıyor.

YARDIMCI OYUNCU

tabii-yeni-diziler-yardımcı-oyuncu-nasıl-seyredilir

Komedi içerisinde az da dram olsun diyenler için önerimiz olan Yardımcı Oyuncu dizisi, Üniversite mezunu olmaya çalışırken evsiz kalan Murat’ ın hikayesini anlatıyor. Yapımcılığını Bee Yapim’dan İsmai̇l Demi̇r’in üstlendiği Yardımcı Oyuncu dizisini hemen Tabii’ den ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.

Yardımcı Oyuncu Dizisinin Konusu:

Üniversiteden mezun olmaya çalışırken, bir anda evsiz ve parasız kalan Murat, ne yapacağını düşünürken tesadüfen girdiği yardımcı oyuncu kahvehanesinde dizi setleriyle tanışır. Bambaşka bir hayata adım atan Murat, bu noktadan itibaren, hayatında hiç deneyimlemediği fantastik bir dünya ile karşılaşacaktır.

Yardımcı Oyuncu Dizisi Oyuncuları

Tabii dizilerinden birisi Yardımcı Oyuncu dizisi oyuncu kadrosunda; Sercan Badur, Selin Hasar, Burak Can Doğan, Birand Tunca, Öykü Naz Altay gibi isimler yer alıyor.

TOZKOPARAN İSKENDER GÖLGE

Tozkoparan-İskender--Gölge-tabii-de-başladı-nasıl-izlenir

Daha önce TRT 1 kanalında yayınlanan ve çok sevilen Tozkoparan İskender’in yeni bölümleri TRT Tabii dijital kanalında sevenleriyle buluşuyor. Toplam 10 bölümden oluşan 1 sezonu Tabii’ ye üye olarak ücretsiz bir şekilde izleyebilirsiniz.

Tozkoparan İskender Gölge Dizisinin Konusu:

Yüzlerce yıl önce dünyamıza düşen bir göktaşına dokunarak fantastik güçler elde eden kemankeş İskender, gelecekten gelen ve tüm dünyaya kötülük yaymak isteyen bir düşmanla karşı karşıyadır. Bu savaş boyunca İskender, arkadaşlarının da yardımını alacak ve kötülüğün, hakimiyeti ele geçirmesine engel olacaktır.

Tozkoparan İskender Gölge Oyuncuları

Gençlik Aksiyon ve macera türündeki Tozkoparan İskender Gölge dizisi oyuncu kadrosunda; Çağan Efe Ak, Berat Efe Parlar, Leya Kirşan, Tuana Naz Ti̇ryaki̇, Burak Alkaş rol alıyor.

METAMORFOZ

trt-tabi-yeni-dizisi-metamorfoz-konusu-ne-zaman-başlıyor

Yapımcılığını Pri̇mo Fi̇lm’ den Mustafa Burak Doğu’ nun yaptığı Metamoefoz dizisi suç temalı diziler arasında. Dizi, uluslararası bir devrimcinin babasının ölümünden sonra kapitaliste dönüşme hikayesini konu alıyor. Hemen ücretsiz izleyebileceğiniz dizinin şu an sadece pilot bölümü mevcut.

Metamorfoz Konusu

1980’li yıllar… Gençlik yıllarında uluslararası çevrelerce tanınan bir devrimci olan Teoman Bayramlı; babasının ölümünün akabinde şirketin başına geçer. Hayatında büyük bir kırılma gerçekleşen Teoman bu noktadan itibaren tam anlamıyla bir kapitaliste dönüşür.

Metamorfoz Dizisinin Oyuncuları

Yeni dizi Metamorfoz’ un oyuncu kadrosunda; Can Nergis, Tansu Taşanlar, Emel Dede, Ahmet Varlı, Musab Doğan, Mutlu Güney, Ayşe Tunaboylu, Egemen Yavuz, Burcu Altın Deprem gibi başarılı isimler rol alıyor.

TRT TABİİ’ de İzleyebileceğiniz Yakında Yayınlanacak Diziler

TRT Tabii orijinal diziler listesinde yer alan ancak henüz çekimleri devam eden ve yayında olmayan Türk Dizileri listesini bu başlığımız da listeledik.

HÜR

trt-tabii-yeni-başlayacak-diziler-hür

Tabii de İzleyebileceğiniz Diziler arasında yer alan Hür dizisi, Türk Hava Kuvvetlerinin filonun askerleri Gökhan ve Emre pilotların etrafında gelişen olayları konu alıyor. Yapımcılığını Es Film’in üstlendiği yönetmenliğini Eki̇n Pandir’ in yaptığı Hür’ün senaryosunu Barış Erdoğan ve İlker Arslan’ın yazıyor

Hür Dizisi Konusu

Yayınlanması hemen herkesin büyük bir heyecanla beklediği Hür dizisinin hikayesi işe şöyle; Türk Hava Kuvvetleri içindeki seçkin bir filonun askerleri olan Gökhan ve Emre, sürekli yaşadıkları anlaşmazlıklara rağmen uluslararası sularda kendilerine verilen tehlikeli görevlerin başarısına ulaşmak için birlikte çalışmak zorundalardır.

Hür Dizisi Oyuncuları

Ekranlarda olacağı günün Sabırsızlıkla beklendiği Hür Dizisi oyuncu kadrosunda; Ogün Kaptanoğlu, Hi̇lmi̇cem İntepe, Batuhan Demi̇r, Deni̇z Çatalbaş, Zeynep Tuğçe Bayat gibi başarılı isimler rol alıyor.

Hür Dizisi Ne Zaman Başlayacak?

Çekimleri Eskişehir 1. Ana Jet üstünde tamamlanan TRT Tabii’ de yayınlanacak dizilerden yeni yerli “Top Gun” olarak nitelendirilen Hür dizisi toplam 10 bölümden oluşuyor. Geçtiğimiz günlerde ilk tanıtım fragmanı yayınlanan Hür dizisinin yayın tarihi ise, henüz belli değil.

ALTAY

tabii_dizisi_altay_nereden-izlenecek

Türkiye’nin ilk süper kahraman sinematik evreni olarak karşımıza çıkacak olan Altay dizisi Fantastik tür seven izleyiciler için önemli tavsiyemiz. T-World evreninde geçen olayları konu alacak olan Altay dizisinden ilk fragman da yayınlandı. Yapımcılığını T-World Entertainmen’ in üstlendiği dizinin senaryosunu Hamit Coşkun, Murat Şenöy yazacak.

Altay Dizisinin Konusu:

Mete (Altay), kadim bilginin kaynağı olan El-Hazne’yi bulmak için çıktığı bu yolculukta, babasının katillerinin peşine düşecek ve kadim bilgiyi korumaya çalışan insanları, yollarını kaybetmiş idealistleri ve elbette kötüleri de harekete geçirdiği bir eylemler zinciri başlatacaktır.

Altay Dizisi Oyuncuları

2019 yılının sonlarından bu yana zaman zaman gündeme gelen Türkiye’nin ilk süper kahraman evreni T-World’de geçen olayları konu alacak ve ilk yapımı olacak olan Altay dizisi oyuncu kadrosunda; Batuhan Bayar, Muhammet Uzuner, Toprak Sergen, Beste Kökdemir gibi başarılı isimler rol alıyor.

Altay Dizisi Ne Zaman Yayınlanacak?

İlk bölümü büyük bir heyecanla beklenen Altay dizisi 4 Sezon 26 bölümden oluşacak. Daha önce Marvel’ın ‘Agents of S.H.I.E.L.D.’ dizisi, Prison Break ve Lost gibi yapımlarda yönetmenlik yapan Bobby Roth dizinin yönetmenliğini yaparken dizinin 1. bölüm yayın tarihi henüz belli değil.

KAPI

yeni-başlayacak-diziler-kapi-dizisi-oyunculari-ve-konusu

Tabii dijital’ in dram dizileri arasında yer alan Kapı dizisi, annesinin son arzusunu yerine getirmek için İstanbul’a gelen Alesia’ın umuda ve aşka doğru yolculuğunu anlatıyor. Yapımcılığını Cinegenna Pictures den Yunus Nihat Özcan’ın yapacağı dizisinin senaryosunu Zeynep Yıldız, Rıfat Süha Koçoğlu yazıyor.

Kapı Dizisinin Konusu:

Annesi Eleni’ nin son arzusunu yerine getirmek için İstanbul’a gelen Alesia, annesinin emanet bıraktığı Kapı’ da kendini bulacak ve hiç tanımadığı bu topraklarda köklerini keşfettiği, umut ve aşk dolu bir yolculuğa çıkacaktır.

Kapı Dizisi Oyuncuları

Tabii de İzleyebileceğiniz Diziler listesinde bulunan Kapı dizisi oyuncu kadrosunda; Müfit Kayacan, Jessica May, Hasan Denizyaran, Dilek Türker, Tuğba Daştan, Ece Miray Okur, Dost Elver, Serdar Deniz gibi başarılı isimler rol alıyor.

Kapı Dizisi Ne Zaman Yayınlanacak?

7 Mayıs 2023 tarihinde yayın hayatına başlayan Tabii Dijital yeni dizilerinin 1. Bölümünü teker teker yayınlamaya başladı. Her geçen gün yeni bir dizi bölümünün eklendiği platformda Kapı dizisi henüz yayınlanmadı. Dizinin kısa süre içerisinde seyirciyle buluşması bekleniyor.

ADALETT

Adalett-dizisi-ne-zaman-başlayacak-nereden-izlenir

Gizem, suç türünde dizilerden hoşlananların izlemekten keyif alacağı Adalett dizisi, kızı faili meçhul bir cinayete kurban giden bir babanın hikayesini konu alıyor. Yapımcılığını Vernant Dağitim Ve Prodüksi̇yon dan Cemil Cengiz’ in üstelendiği senaryosunu Ümi̇t Ci̇han Canpolat’ ın yazdığı Adalett dizisi henüz yayında değil.

Adalett Dizisinin Konusu:

Kızı öldürülen acılı baba Selim, failleri bulunamayan olayı aydınlatmak için kendi araştırmasını yapar ve sanıkları canlı yayında sorgulayıp kararı izleyicilere bırakır.

Adalett Dizisi Oyuncuları

Kısa süre içerisinde izleyiciyle buluşması beklenen Adalett dizisi oyuncu kadrosunda; Burak Sergen, Yurdaer Okur, Mahir Günşiray, Erdem Kaynarca, Ela Yörüklü gibi başarılı isimler rol alıyor.

DERİN MOR

derin-mor-dizisi-tabii-nereden-izlenir

TRT Tabii yerli diziler listesinde yer alan Derin Mor dizisi, Goya Film’den Güneş Çeli̇kcan ve Merve Zorlu tarafından hayata geçiriliyor. Yeşi̇m Aslan, Ayşil Akşehi̇rli̇ ve Fati̇h Üner senaryosunu yazıldığı dizi, Di̇stopya, Ai̇le Draması türünde karşımıza çıkıyor. Çekimleri halen devam eden dizinin yakında TRT Tabii de olması bekleniyor.

Derin Mor Dizisinin Konusu:

Arif ve kızı Ela, güneşte yaşanan bir patlama sonrası şehirdeki büyük kaos sebebiyle komşuları Melek ve bir grup insan ile ambulansla şehirden kaçmaya çalışırlar. Herkes için yüzleşmelere gebe olacak bu yolculuk, yıllardır modern hayatın altında ezilmiş Arif’i adeta yeniden hayata bağlar.

Derin Mor Oyuncuları

Farklı konusuyla dikkatinizi çekecek olan Derin Mor dizisi oyuncu kadrosunda; Deni̇z Celi̇loğlu, Ni̇lperi̇ Şahi̇nkaya, Tuğçe Talu, Zümre Ertürk, Arin Kuşaksizoğlu, Murat Kiliç, İnci̇nur Daşdemi̇r, Emrah Kolukisa, Ayşe Demi̇rel, Hati̇ce Altan, Tayfun Sav gibi başarılı isimler rol alıyor.

TRT TABİİ DİZİLERİ MAHSUSA TRABLUSGARB

mahsusa-trablus-dizisi-tabi-ne-zaman-başlayacak

Tarihi dizi tutkunlarının keyif alarak izleyebileceği dizilerden birisi de Mahsusa Trablusgarb dizisi. Dizi şu an için yayında olamasa da kısa süre içerisinde Tabii seyircilerinin beğenisine sunulacak. İtalya’nın Trablusgarp’ı işgali sonrasında Osmanlı Devleti’nin zor anlarını anlatan dizinin yapımcılığını A23 Medya’dan Şefik Bal yapıyor.

Mahsusa Dizisinin Konusu:

Trablus’taki İtalyan işgali sonrası, Osmanlı Devleti’nin zor durumda olduğunu gören Binbaşı Enver, kendi gibi vatanperver arkadaşlarını örgütleyerek Trablus’a gider. Bingazi’nin güneyinde, direnişin merkezi haline gelen büyük bir askeri karargâh kurar.

Mahsusa Trablusgarp Oyuncuları

Yakında seyirciyle buluşması beklenen; Mahsusa dizisi oyuncu kadrosunda; Baran Akbulut, Abdulbaki Çiftçi, Ali Ersan Duru, Uğur Pektaş, Kenan Çoban gibi başarılı isimler rol alıyor.

ŞANZELİZE DÜĞÜN SALONU

sanzelize_dugun_salonu-tabi-ne-zaman

Hem komedi hem dram nasıl olur diye düşünenler için bir örnek Şanzelize Düğün Salonu Dizisi. Aşkı uğruna babasının şeyhi olduğu dergahtan uzaklaştırılan Turgut’un tirajı komik hikayesini konu alan dizi şu an için Tabii’ de yayında değil. Yapımcılığını ve yönetmenliğini ATK Medya Yapım’ dan Osman Nail Doğan’ ın üstlendiği Şanzelize Düğün Salon’ un senaryosunu Tarık Tufan yazıyor.

Şanzelize Düğün Salonu Konusu:

Henüz yayında olmasa da TRT tabii’ nin dikkat çeken dizileri arasında yer alan ve tamamen ücretsiz olarak izleyebileceğiniz Şanzelize Düğün Salonu dizisinin konusu ise şöyle; İstanbul’un eski dergâhlarından birinin şeyhi, Ahmet Niyazi Efendi’nin oğlu olan Turgut, aşık olduğu Eda uğruna babasından ve dergahtan uzaklaşmıştır. Eda ise, Savaş’la evlenmeyi seçmiş; ancak mutluluğu bulamamıştır. Yıllar sonra yolları tekrar kesişen Eda ve Turgut’u ilginç sürprizler beklemektedir.

Şanzelize Düğün Salonu Oyuncuları

Şanzelize Düğün Salonu’ dizisi oyuncu kadrosunda; Halil İbrahim Babür, Ezgi Eyüboğlu, Sait Genay, Ahmet Erdem Şenocak, Erdem Akakçe, Musab Ekici, Sedat Kalkavan, Gözde Mutluer Karsan, Onur Gürçay, Arif Selçuk, Metin Coşkun, Vahdet Çakar gibi başarılı isimler rol alıyor.

Tabii’de Seyredebileceğiniz Türk Dizileri Tanıtım

TRT TABİİ’YE NASIL GİRİŞ YAPILIR?


Sadece TRT Tabii de İzleyebileceğiniz Diziler için ve TRT Tabii platformuna ulaşmak için aşağıdaki link üzerinden platforma erişim sağlayabilirsiniz:

TABİİ İNTERNET SİTESİ


TABİİ’DE HANGİ DİLLERDE YAYIN OLACAK?

Tabii’de Türkçe, Arapça, Urduca, İspanyolca ve İngilizce dillerinde yayın yapılacak.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

TRT Tabii Nasıl İzlenir?

2022’nin Yaz Dizileri

2020 Dizileri

2018 Dizileri

Bir Cevap Yazın