Site icon Film Dizi Haber

Ünlü Piyanist Ferdi Özbeğen’in Hayatı Film Olacak!

Ferdi-Özbeğen'nin-hayatı-film-oluyor

Taverna Müziğinin Aranan İsmi Ferdi Özbeğen’in Hayatı Film Olacak!

Şarkılarıyla bir döneme damgasını vuran, Taverna müziğinin usta isimlerinden Ferdi Özbeğen’in hayatı film olacak. 28 Ocak 2013 yılında vefat eden Özbeğen’nin hayatı ölümünden 8 yıl sonra film oluyor. Özbeğen’i kimin oynayacağı henüz bilinmezken, yurtiçi ve yurt dışından oyuncularla görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor. Yapımcılığını Fikret Bakıcın’ın üstelendiği, senaryosunu Ebru Yaşar Seçen’in yazacağı filmin çekimlerinin Haziran 2021’de başlaması bekleniyor. Netflix‘in dizisi Bir Başkadır dizisiyle gündeme gelen Ferdi Özbeğen kimdir? İşte Ferdi Özbeğen’in biyografisi, özel hayatı, albümleri, şarkıları ve detaylar.

Belgesel Türünde Bir Film Olacak!

Türkiye’de Taverna müziğini başlatan isim olarak anılan Ferdi Özbeğen’in yaşamı ve sanat hayatının belgesel tadında bir film olacağı belirtiliyor. Proje için geniş cast çalışması yapılacağını belirten Bakıcın, filmin detaylarını söyle anlattı; ‘Film için hazırlıklara başlayalı 15 gün oldu. Oyuncu kadrosu, çok önemli. Şu ana kadar Ferdi’ye yakın bir tip bulamadık. Yurtiçi ve yurtdışından oyuncularla görüşüyoruz.’ dedi.

Ferdi Özbeğen’in Filmi İçin Manevi Oğlundan İzin Alındı

Filmin yapımı için sanatçının yakın çevresinden gerekli izinlerin alındığını ifade eden Fikret Bakıcın, “Manevi oğlu Hilmi Özbeğen ve yeğeni Hasan Tunay ile görüştük. Filme destek verdiler. Gerekli tüm izinler alınmış durumda. Belgesel tadında bir film olacak.” dedi.

Filmde Özbeğen’in Sanat Hayatında Önemli Yer Alan Sanatçılarda Yer Alacak

28 Ocak 2013 yılında yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Ferdi Özbeğen’in filminde sanat hayatında önemli yeri bulunan; Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Tanju Okan ve Nükhet Duru gibi isimler de yer alacak. Söz konusu sanatçıları yeni nesil oyuncular canlandıracak.

Filmin Çekimleri Başladı mı?

Filmin çekimleri için hazırlıklarına geçtiğimiz ay başlandığını belirten yapımcı Fikret Bakıcın, gerekli izinlerin alındığını belirtti. Filmin çekimlerine Haziran 2021’de başlanması bekleniyor.

Ferdi Özbeğen’in Filminde Kimler Oynayacak?

Filmin oyuncu kadrosunda kimlerin olacağı henüz netleşmedi. Ferdi Özbeğen’i kim oynayacak? Ferdi Özbeğen’nin hayatını konu alacak filminde oyuncu kadrosunun çok önemli olduğunu belirten Bakıcın, şu ana kadar Ferdi’ye yakın bir tip bulamadıklarını bunun için yurtiçi ve yurtdışından oyuncularla görüştüklerini belirtti.

Ne Zaman Gösterime Girecek?

Çekim hazırlıkları halen devam eden filmin ne zaman, hangi tarihte gösterime gireceği bilinmezken gelişmeler oldukça yazımızda olacak.

Ferdi Özbeğen Kimdir? Biyografisi ve Özel Hayatı

Ferdi Özbeğen’in annesi Ankaralı Katolik Ermeni bir aileden gelen Afet (Anita) Özbeğen, babası Girit göçmeni Hasan Özbeğen’dir. 1941 yılında İzmir’de doğan Ferdi Özbeğen, Özel İzmir Kolejini bitirdikten sonra İktisat Fakültesine girmiştir. O zamanlar tek hayali Büyükelçi olmaktır. Ancak babasının vefat etmesi sonrasında eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalmıştır. Bu andan itibaren ilgi alanı olan müziğe yönelmiştir. 1965 yılında kendi adıyla kurduğu Ferdi Özbeğen Orkestrasıyla Hürriyet Gazetesinin Altın Mikrofon Yarışmasına katılmıştır.

Pek Çok Sanatçının Bünyesinde Bulundu

Yarışmada Kes Kes, Sandığımı Açamadım şarkılarını seslendiren Özbeğen, Okay Temiz, Esin Engin’in bünyesinde bulunmuştur. 1974 yılına kadar çeşitli lokal ve eğlence merkezlerinde konserler veren Özbeğen, Çınar Oteli’nin grev yapması sonrasında Şefik Uyguner’in orkestrasında çalışmaya başlamıştır. 1983 yılında Şan Tiyatrosu’nda verdiği konserin kayıtları klasikler arasında yer almaktadır.

1977 Yılında İlk Uzunçalarını Çıkardı

1977 yılında ilk uzun çaları ‘Ferdi Özbeğen’le 45 Dakika’yı’ çıkaran ünlü sanatçının bu albümü ilk günlerde raflarda kalsa da sonrasında büyük bir satış rakamına ulaşmıştır. 1978 yılında Orhan Gencebay’ın plak şirketi Kervan Plak’a geçen Özbeğen, burada çıkardığı Sohbet albümüyle Altın Plak kazanmıştır. Özbeğen, Mutluluklar albümüyle de Platin Plak ve Altın Piyano ödülünü kazanmıştır. Bu yıllarda geniş hayran kitlesine ulaşan Özbeğen, kendi tabiriyle orkestralar dönemi, halk tabiriyle tavernalar dönemini açmıştır.

Plakları Yok Satan Özbeğen, Vergi Rekortmeni Oldu

1980 yılının sonlarında Kervam Plak’a transfer olan Özbeğen, 1980’de Nice Yıllara, 1981’de Yaşadıkça, 1982’de Bir Sır Gibi, 1983 yılında Seviyorum Delicesine albümlerini çıkarmıştır. Çıkardığı plakları çok satan Ferdi Özbeğen 1982 yılının vergi rekortmeni olmuştur.

2001’de Yakalandığı Prostat Kanserine Yenik Düşmüştür

72 Yıllık hayatına sayısız şarkı ve ödül sığdıran Ferdi Özbeğen, 2001 yılında yakalandığı prostat kanserine yenik düşmüştür. Ünlü sanatçı 12 yıl süren mücadelesini 2013 yılında kaybetmiştir. 28 Ocak 2013 tarihinde tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında yaşamını yitirmiştir. 30 Ocak tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenen törenden sonra Özbeğen’in cenazesi Ulus Mezarlığı’nda toprağa verilmiştir.

Ferdi Özbeğen’in Detaylı Hayat Hikayesi için linki tıklayabilirsiniz.

Hayatı Daha Önce de Kitap Olmuştu

Ünlü tavernacı Ferdi Özbeğen’in hayatı daha önce de kitap olmuştu. Gazeteci müzik ve sahne sanatları organizatörü Ali Rıza Türker, sanatçının ölümünden sonra 2013 yılında Şöhret Dediğin kitabını piyasaya çıkarmıştı. 2020 yılında Netfilix’te yayınlan Bir Başkadır dizisinde Ferdi Özbeğen’in şarkılarının yer alması sonrasında Ali Rıza Türker, Ferdi Özbeğen’in anılarını içeren kitabını yeniden piyasaya sürdü. Ali Rıza Türker’in 2013 yılında piyasaya çıkan ve Ferdi Özbeğen’in hayatını anlatan Şöhret dediğin adlı kitap 8 yıl aradan sonra sanatçının 8. Ölüm yıldönümü için yeniden basıldı.

Ali Rıza Türker Duygularını Sözcü Hafta Sonu’na Anlattı

Aynı zamanda Ferdi Özbeğen’in otobiyografisi niteliğinde olan ‘Şöhret Dediğin’ kitabının yeniden piyasaya çıkmasıylai kitabın yazarı Ali Rıza Türker duygularını SÖZCÜ Haftasonu’a şöyle aktardı; “30 yıllık dostum Ferdi Özbeğen son dönemde çok sık gündeme geliyor, şarkıları dizilerde çalıyor. En son Netflix’te yayınlanan Bir Başkadır adlı dizide onun şarkılarını dinledik. Uzun yıllar geçse de eserleri tekrar dillere düştü ve bir sanatçının ölümsüzlüğünü kanıtladı. Bu arada Ferdi Özbeğen’i de genç hayranları yeniden keşfetmiş oldu. Ona olan ilgi büyüyünce, ben de hayatını yazdığım kitabı sekizinci ölüm yıl dönümünde yeniden H2O Kitap’tan ikinci baskı olarak piyasaya çıkarmaktan mutluluk duydum.”

Şöhret Dediğin adlı kitapta hayatı anlatılan Ferdi Özbeğen’in ses getiren anılarından bazıları…

PAVYONLARA GİDİP İŞ İSTİYORDUM

“İzmir’de bir yıl süren pavyon günlerim bana unutamayacağım hayat dersleri verdi. Sonunda her müzisyen gibi ben de İstanbul’un yolunu tuttum ve asıl hayat kavgam da böylece başlamış oldu. Bomonti’de dayımdan kalan bir evimiz vardı ama cebimde bir liram yoktu. Çukurcuma’daki pavyonlara gidip iş istiyordum ve artık pavyonlardan kovulmaya alışmıştım. Ancak her zaman güvendiğim şansımın yardımıyla kurduğum orkestramla Hilton’da çalışmayı başardım sonunda. Kısa süre içinde ortama ısındım. Artık Türkçe şarkılar ve oynak havalar çalıyorduk, kelli felli iş adamları da eşleri ve sevgilileriyle göbek atıyorlardı. Otelin Amerikalı müdürü küçük dilini yutacaktı. Gecede orkestra olarak 400 lira alırken, sadece bahşişle adam başı 500 lira kazanmaya başladık. Hilton’un çimenlerinde sevinçten takla attığımı hatırlıyorum. Sonra Çınar Hotel, ardından The Marmara Roof katındaki çalışmalarımla Ferdi Özbeğen adı duyulmuştu…”

Sözcü

Bu Yazılarımız da İlginizi Çekebilir

Kadir İnanır Hastaneye mi Kaldırıldı!

2019 Türk Filmleri Vizyonda!

Netflix Mart 2021 Takvimi

Netflix İddialı 2021 Filmleri

Exit mobile version