Site icon Film Dizi Haber

RTürk Açıkladı! Türkiye – Güney Kore Yapımı Ortak Diziler Geliyor

Türkiye---Güney-Kore-Yapımı-Ortak-Diziler

Türkiye – Güney Kore Yapımı Ortak Diziler Geliyor!

Türkiye – Güney Kore Yapımı Ortak Diziler Geliyor! AA’nin haberine göre, Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen bir takım etkinliklere katılan RTürk Genel Müdürü Ebubekir Şahin ve ekibi Kore İletişim Komisyonu Başkanı Lee Hyo-seong ile görüştüler. Görüşme sonrasında iki ülkenin ortak televizyon yapımları yapma konusunda anlaşma imzaladıkları belirtildi.

Televizyon Yapımlarında Ortak Çalışacaklar

Güney Kore İletişim Komisyonu Başkanı Lee Hyo-Seong ile temaslarda bulunan RTürk başkanı ve beraberinde bulunan heyet iki ülkenin televizyon yapımlarının ortak kullanabilmek için işbirliği yapacaklarını belirttiler.


“Türkiye’de Üretilen Dizi ve Filmleri Güney Kore İle Paylaşacağız

Konuyla ilgili olarak düzenlenen ortak basın açıklamasında konuşan Şahin, Güney Kore tarafından üretilen teknolojik ürünlerin gözardı edilemez bir gerçek olduğunu ifade ederken, bu ürünlerin sadece ekonomik ilişkilerin değil aynı zamanda kültürel iletişimi de artırdığını ifade etti. Türkiye’de üretilen dizi ve filmleri Güney Kore ile paylaşmak istediklerini belirten Şahin; film ve dizilerin gücüne inandığını ve yapacakları bu paylaşımın her iki millet arasındaki kültürel yakınlığı artıracağını sözlerine ekledi.

Türkiye İle İş Birliğine Her Zaman Hazırız!”

Kore Savaşından bu yana Türkiye’nin kendilerine olan desteğini hiç unutmadığını söyleyen Kore İletişim Komisyonu Başkanı Lee Hyo-seong, konuyla ilgili olarak; İki ülke arasındaki ilişkilerin daima artarak devam ettiğini, oluşturulması planlanan yapımların hem kültürel hem de teknoloji alanında çok önemli olduklarını ifade etti. Lee Hyo-seong, sözlerine Türkiye ile her zaman işbirliğine hazır olduklarını ekledi.

Türkiye dizi ihracatında Dünyada Çok Önde

Pek çok ülkeye satılan diziler ile ilgili düşüncelerini ifade eden Lee, Türkiye’nin dizi ihracatında ve endüstrisinde dünyada çok önde olduğunu söyledi. Geçmişteki gücünü günümüzde de dizi ihracatıyla gösterdiğini belirten Lee Hyo-seong, gelecek yıl düzenlenecek Uluslararası Yayıncılık Ortak Üretim Konferansı’na Türkiye’yi onur konuğu olarak davet etti.

Türkler Kore Dizilerini Çok Seviyor

Televizyonda izlenme rekorları kıran birçok dizi de Kore Dizilerinin bir uyarlaması. Türk halkı tarafından çok sevilen Kore dizileri ve oyuncuları gelecekte ortak proje ile çekilecek dizilerin başarısını kanıtlar nitelikte.

Lee Min ho Youtube’dan Video yayınladı

Amazon Prime Yeni Dizileri Bir Harika

Mutlaka İzlemeniz Gereken Kore Yapımı Doktor Dizileri

Koronavirüsten Hayatını Kaybeden Ünlüler

The Split İngiliz Dizisi Uyarlaması Geliyor!

Exit mobile version