TRT 1'in Yeni Tarihi Dizisi Barbaroslar'ın İlk Tanıtımı Yayınlandı! Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

TRT 1’in Yeni Tarihi Dizisi Barbaroslar Başlıyor!

TRT-1'in-Yeni-Tarihi-Dizisi

TRT 1’in Yeni Tarihi Dizisi Barbaroslar İlk Fragmanla Seyirci Karşısına Çıktı!

Son yıllarda Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamit, Uyanış Büyük Selçuklu gibi iddialı Türk Tarihi Dizileri ile adından söz ettiren TRT 1 (Türkiye Radyo Televizyon Kurumu) 2022 sezonunda da seyirciyi yine ekran başına kilitleyecek tarihi konulu dizilerle gelmeyi planlıyor. Barbaroslar dizisi de bu dizilerden birisi. 2021 Sezonunda çekimleri başlaması beklenen dizinin hazırlıkları Covid 19 önlemleri nedeniyle gecikmişti. Tedbirler kapsamında çekilen bölümlerin ilk tanıtımı da Haziran 2021’de geldi. Yayınlanan fragman sosyal medyada büyük ses getirdi. Osmanlı Devleti’nin adı tarihe kazınan Kaptan-ı Deryası Barbaros Hayrettin Paşa’nın hayatını ve seferlerini konu alacak olan TRT 1’in Yeni Tarihi Dizisi Barbaroslar Dizisinin konusu, oyuncuları ve ilk tanıtım fragmanı.

barbaroslar-dizisinin-konusu

Barbaroslar Dizisinin Konusu

Tarihi olaylardan televizyona kurgulanacak olan Barbaroslar Dizisinin konusu; Osmanlı Devleti’nin unutulmaz imparatorluğuna imza atmayı başarmış Barbaros Hayrettin Paşa’nın (Ulaş Tuna Aslantepe) hayatını konu alacak. Tarihimizde Kaptan-ı Derya lakabıyla bilinen Hayrettin Paşa (Barbaros), denizlerde kazandığı büyük zaferlerle Akdeniz’de Osmanlı üstünlüğünü sağlamıştır. Tüm kıyıları egemenlik altına almayı başaran Barbaros Hayretin Paşa’nın en büyük destekçisi ise, kardeşi Oruç Reis (Engin Altan Düzyatan) olmuştur.

barbaroslar-dizisi-oyuncuları-

Barbaroslar Dizisi Oyuncuları

Tarihi Kurgu türündeki Barbaroslar dizisinin senaryosunu; Cüneyt Aysan, Ozan Aksungur, Oğuz Ayaz kaleme alırken, dizinin yönetmen koltuğunda Taylan Biraderler oturuyor. TRT’nin büyük bütçeli yapımlarından birisi olarak karşımıza çıkan Barbaroslar dizisinin yapımcılığını ES Film üstleniyor. Barbaroslar dizisinin başrol oyuncuları; Engin Altan Düzyatan, Ulaş Tuna Astepe, Yetkin Dikinciler ve Caner Topçu olurken, Barbaroslar diğer oyuncu kadrosu ve canlandıracakları karakterler şu şekilde listeleniyor.

Oyuncunun AdıCanlandıracağı Karakter
Engin Altan DüzyatanOruç Reis
Ulaş Tuna AstepeBarbaros Hayreddin Paşa
Yetkin Dikincilerİshak
Caner Topçu İlyas
Bahadır Yenişehirlioğlu
İsmail Filiz
Belçim Bilgin
Batuhan BayarNiko
Pelin Akilİsabel

Barbaroslar Dizisi Ne Zaman Başlayacak?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Barbaroslar yayın tarihinde herhangi bir değişiklik olmaması durumunda Eylül 2021’de izleyiciyle buluşması bekleniyor.

Barbaroslar Dizisi İlk Tanıtım

https://www.youtube.com/watch?v=2ZeF2WugC08

Barbaros Hayrettin Paşa Kimdir?

Akdeniz’de kazandığı büyük zaferler nedeniyle Barbaros adıyla anılan Barbaros Hayrettin Paşa’nın gerçek adı Hızır Reis’tir. 1478 yılında Midilli’de doğmuştur. Osmanlı İmparatorluğu tarihinin ünlü denizcilerinden olan Hızır Reis, kazandığı zaferler sonrasında Kaptan-ı Derya (Donanma Komutanı) olmuştur. Hızır Reis aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğunun ilk kaptan paşası ve Kaptan-ı Deryası’dır.

barbaros-hayrettin-paşa-kimdir

Akdeniz’de Osmanlı Egemenliğini Sağladı

Hızır Reis’in Akdeniz’de Osmanlı Egemenliğini pekiştirmesi, bu denizin tarihçiler tarafından “Türk Gölü” olarak anılmasına neden olmuştur. Hızır Reis (Barbaros Hayrettin Paşa), bununla birlikte Osmanlı’nın deniz politikasına ve Tersane-i Amire’ye de nizam (düzenleme) vermiştir.

Hayrettin Adını Yavuz Sultan Selim Vermiş

Osmanlı Devletine yaptığı üstün hizmetlerden sonra Hızır Reis’e dönemin padişahı Yavuz Sultan Selim tarafından dinin hayırlısı anlamına gelen “Hayrettin” adı verilmiştir. Tarihi kaynaklar Barbaros adının aslında ağabeyi Oruç Reis’e ait olduğunu, ancak onun ölümünden sonra Hayrettin Paşa tarafından kullanıldığını belirtmektedir. Bazı tarihçiler ise, ona bu ismin kızıla çalan sakalı yüzünden verildiğidir. Zira Barbaros kelimesi barba: sakal rossa: kızıl anlamına gelmektedir. Barbarossa: Kızıl Sakal olarak tanımlanır. Halil İnancık ise, bu ismin Baba Oruç kelimesinin bozulmasından gelebileceğini söylemektedir.

Kaynak: Barbaros Hayrettin Paşa ile ilgili bilgiler Wikipedia’dan alıntılanmıştır.

Bir Cevap Yazın