Pera Palas'ta Gece Yarısı Konusu Neyi Anlatıyor? Oyuncuları Kimler? Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Pera Palas’ta Gece Yarısı Başlıyor!

Pera-Palas'ta-Gece-Yarısı-Konusu-ve-oyuncuları

Pera Palas’ta Gece Yarısı Konusu Şimdiden Büyük Merak Uyandırdı

Ünlü dijital platform Netflix’in Mart 2022 takviminde yer alan Türk yapımı dizisi Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisi yayınlanan tanıtım fragmanıyla şimdiden çok konuşulmaya başlandı. Netflix’in Türk orijinal internet dizisi Pera Palas’ta Gece Yarısı Konusu; Ünlü İngiliz yazar Charles King’in “Midnight At The Pera Palace“ kitabına dayanıyor. Kitaplardan uyarlanan diziler arasında yer alan Pera Peras’ta Gece Yarısı, gazeteci Esra’nın zamanda yolculuk yaparak 1919 yılına gitmesini ve Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik suikast girişimini önlemeye çalışmasını anlatıyor. Peki, Pera Palas’ta Gece Yarısı ne zaman başlayacak? Kaç Bölüm Sürecek? Oyuncuları kimler? Nerede çekildi? Yaşanan suikast girişimi gerçek mi? Sorularının cevabı ve detaylar yazımızda.

Pera Palasta Gece Yarısı Dizisinin Detaylı Hikayesi

Pera Peras’ta Gece Yarısı dizisinin konusuyla ilgili Netflix tarafından yapılan paylaşımda “Tarihî Pera Palas Oteli ile ilgili bir yazı hazırlarken kendini bir anda geçmişte bulan gazeteci Esra, Türkiye’nin kaderini değiştirebilecek bir komployu durdurmalıdır.” şeklinde açıklandı. Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın hikayesi İstanbul, Beyoğlu’nda bulunan Pera Palas Oteli hakkında yazı yazmakla görevlendirilen bir basın mensubu olan Esra’nın oteli incelerken odalardan birinin 1919 yılına açılan bir kapı olduğunu fark etmesiyle başlıyor. Esra İstanbul’un çılgın kulüplerinden birinin esrarengiz sahibi Halit ile tanıştığındaysa 1919 İstanbul’unun bilinenden hayli farklı olduğunu görmesiyle devam ediyor.

pera-palasta-gece-yarısı-konusu-neyi-anlatıyor

Pera Palas’ta Gece Yarısı Künye

  • Formatı: İnternet Dizisi
  • Türü: Dram – Tarihi – Zamanda Yolculuk
  • Hangi Kitaptan Uyarlama: Charles King’in “Midnight At The Pera Palace kitabı.
  • Senaristi: Elif Usman
  • Yönetmeni: Clint Lealos
  • Başrol Oyuncuları: Hazal Kaya, Tansu Biçer, Selahattin Paşalı
  • Sezon Sayısı: 1
  • Bölüm Sayısı: 8
  • Gösterin Süresi: 50 dakika
  • Çıkış Tarihi: 3 Mart 2022 Perşembe
  • Çekim Yerleri: İstanbul – Pera
  • Ülkesi: Türkiye
  • Orijinal Dili: Türkçe

Dizinin Konusu Mustafa Kemal Atatürk’e Yönelik Gerçek Suikast Girişimini Ele Alıyor

Konusu itibarıyla da dikkatleri üzerine toplayan Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisi, Cumhuriyet’in kurulduğu ilk yıllarda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik suikast girişimini ele alıyor. Peki, Pera Palas’ta Gece Yarısında adı geçen suikast gerçek mi? Dizide konu edilen suikast gerçekte yaşanmış bir olaydır. Geçmiş tarihimizde yaşanan bu olay tarihte “İzmir Suikastı” olarak geçiyor.

Mustafa Kemal Atatürk’e Yönelik Suikast (İzmir Suikastı) Kimler Yaptı? Sonucu

İzmir Suikastı, Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Paşa’ya 14 Haziran 1926 tarihinde, İzmir’de yapılması planlanan suikast girişimi olarak adlandırılır. 1926 Atatürk’e suikastı kim yaptı? İzmir Suikastı ile ilgili kaynaklar Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik suikastı planlayanların aralarında eski bakanlar, milletvekilleri ve valiler de bulunan bir grup kesim olduğu belirtmektedir.

pera-palas'ta-gece-yarısı-dizisinde-atatürk-e-yapılan-suikast-gerçek-mi
Suikast Planı Hayata Geçemeden Engellendi

1926 İzmir Suikastının daha sonra ortaya çıkan detayları ise şöyle; “İzmir’in Kemeraltı semtinde yapılması planlanmıştı. Buradaki kavşakta dönmek için yavaşlayacak olan Mustafa Kemal Paşa’nın otomobiline; Ziya Hurşit Bey’in kaldığı Gaffarzâde Oteli ve Gürcü Yusuf ile Laz İsmail’in bulunduğu otelin altındaki berber dükkânından ateş edilecek ve bomba atılacaktı. Bu sırada yan sokaktaki otomobilde bekleyecek olan Çopur Hilmi ve Giritli Şevki ile birlikte olay yerinden kaçılması ve daha sonra bir motorla Sakız Adası’na geçilmesi planlanmıştı. Ancak 14 Haziran günü İzmir Valisi Kâzım Bey tarafından Mustafa Kemal Paşa’ya çekilen telgraf sonrasında kendisinin İzmir’e seyahatini ertelemesi üzerine plan gün yüzüne çıkarıldı.”

Alıntı: 1926 İzmir Suikastı Vikipedi

Pera Palas’ta Gece Yarısı Dizisi Nerede Çekiliyor?

Tarihi mekan görselleri ve kostümleriyle merak uyandıran Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinin çekim yerlerinin nereler olduğu seyircinin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Hikayesi İstanbul’da geçen dizinin çekim mekanı da dizinin hikayesinde de belirtildiği gibi İstanbul’un Beyoğlu İlçesinde bulunan Pera bölgesinde bulunan tarihi Pera Palas Oteli gösteriliyor. Ancak tüm çekimlerin otelde mi yoksa bir platoda mı yapıldı kesin olarak bilinmemektedir.

pera-palasta-gece-yarısı-nerede-çekiliyor-pera-palas-oteli

Dizinin Yayınlanan Tanıtım Fragmanı Büyük Ses Getirdi

Ücretli Dijital içerik platformu Netflix’in başrolünde; Hazal Kaya’nın yer aldığı orijinal yeni dizisi ‘Pera Palas’ta Gece Yarısı 3 Mart’ta yayınlanmaya hazırlanırken tanıtım fragmanı da geçtiğimiz günlerde yayınlandı. 1919 yılına giderek Atatürk’e düzenlenen bir komployu engellemeye çalışan bir gazetecinin maceralarının anlatıldığı dizinin Netflix resmi hesapta yayınlanan fragmanı paylaşımda kullandığı ifadelerden dolayı büyük tepki topladı.

pera-palasta-gece-yarısı-kullanıcı-yorumları
“Keşke Benim de Başıma Gelse!”

Platformun yeni dizisinin fragmanı için sosyal medya paylaşımında “Kendini 1919’da bulmak… Keşke benim de başıma gelse” İfadeleri kullanıcıların öfkelenmesine neden oldu. Yayınlanan fragmanda geçen bazı ifadeler de kullanıcılar tarafından “İşgal İstanbul’una özlem” şeklindeki yorumlandı. Kullanıcılar daha dizi yayına girmeden sosyal medyada Netflix’i topa tuttular.

Pera Palas’ta Gece Yarısı Ne Zaman Çıkacak?

Kitaplardan Uyarlama dizilerin çok izlendiği günümüzde bir kitap uyarlaması dizi daha dizi dünyasına girmeye hazırlanıyor. Dünyaca ünlü İntenet dizi izleme sitelerinin başında gelen Netflix, Türk yapımı tarihi fantastik Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisini seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Çekimleri 2021 yılında tamamlan dizi 2022 Mart ayında kütüphaneye eklenecek. Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisi Netflix’te ne zaman, hangi tarihte yayınlanacak? Kaç Bölüm? 1. Sezon 8 bölümden oluşan Pera Palas’ta Gece Yarısı İlk bölümüyle 3 Mart 2022 Perşembe Netflix‘te gösterilmeye başlayacak.

Pera Palas’ta Gece Yarısı İzlemek için tıklayın

Netflix’ten Pera Palas’ta Gece Yarısı Nasıl İzlenebilir? Üyelik Şartları

pera-palas-ta-gece-yarısı-ne-zaman-yayınlanacak

Pera Palas’ta Gece Yarısı Netflix Oyuncuları Kimler?

Netflix’te 3 Mart 2022’de yayına girecek olan Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinin başrollerinde; Hazal Kaya, Tansu Biçer, Selahattin Paşalı, James Chalmers, Yasemin Szawlowski ve Engin Hepileri gibi isimler yer alıyor.

Pera Palas’ta Gece Yarısı Oyuncu Kadrosu ve Canlandırdıkları Karakterler

  • Hazal Kaya – Esra
  • Tansu Biçer –
  • Selahattin Paşalı – Halit
  • Engin Hepileri
  • Hakan Dinçkol
  • Yasemin Szawlowski – Sonia
  • James Chalmers – George
  • Ahmet Varlı
  • Nergis Öztürk
  • Murat Kılıç
  • Ergun Metin
  • Clare Louise Frost – Agatha Christie
  • Jordan J Gallagher – Lover

Pera Palas’ta Gece Yarısı Gazeteci Esra’yı Oynayan Hazal Kaya Kimdir?

pera-palasta-gece-yarısı-dizisinde-gazeteci-esra-yı-oynayan-hazal-kaya-kimdir

Asıl adı Leyla Hazl Kaya olan başarılı oyuncu 1 Ekim 1990 Konya doğumludur. Aslen Gaziantepli bir ailenin kızı olan Hazal Kaya lise eğitimini İtalyan Lisesinde tamamladıktan sonra, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans Bölümünde eğitim almıştır. Henüz lisedeyken Cola Turka’nın reklam yüzü olan Hazal Kaya ilk televizyon deneyimini Acemi Cadı dizisiyle yaşamıştır. Lise 2. Sınıfta Gence dizisinde ilk defa başrol oynayan Kaya’nın asıl tanınması 2008 Kanal D’de yayınlanan Aşkı Memnu dizisinde canlandırdığı Nihal karakteriyle olmuştur. Pek çok dizi ve filmde oynadığı son olarak Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinde oynayan Hazal Kayan’ın en bilinen dizi ve filmleri; Çalgı Çengi, Adını Feriha Koydum, Behzat Ç., A.Ş.K. vb dir.

Pera Palas’ta Gece Yarısı .. Oynayan Tansu Biçer Kimdir?

Netflix’in yeni dizisi Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinde oynayan Tansu Biçer, 4 Temmuz 1978 Ankara doğumludur. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Tansu Biçer, 2004 yılında Her Şey Yolunda filmiyle dizi ve film oyunculuğuna adım atmıştır. En Son Pera Pasta Gece Yarısı dizisinde oynayan Tansu Biçer çok sayıda tiyatro oyunu, dizi ve filmde rol almıştır. Bunlardan bazıları; Hırsız Polis, Kapalıçarşı, Muhteşem Yüzyıl, Şubat, Çukur, Saygı, Rise of Empires: Ottoman’dır.

Pera Palas’ta Gece Yarısı Halit’i Oynayan Selahattin Paşalı Kimdir?

pera-palasta-gece-yarası-dizisinde-oynayan-mithat--selahattin-paşalı-kimdir

Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinde Mithat karakterini oynayan Selahattin Paşalı, 2 Şubat 1990 Muğla Bodrum doğumludur. Eğitimini Budapeşte’de Sanat Yönetimi okuyarak tamamlayan oyuncu, Craft Atölye’de oyunculuk eğitimi almıştır. Oyunculuk kariyerine ilk 2017 yılında Show TV’de yayınlanan Kalp Atışı dizisiyle başlamıştır. Bir Umut Yeter, Leke, Babil ve Aşk 101 dizilerinde rol alan Selahattin Paşalı, son olarak Netflix’in yeni dizisi Pera Palas’ta Gece Yarısında yer almıştır.

Not : Oyuncu biyografileri Vikipedi’de yer alan bilgiler doğrultusunda hazırlanmıştır.

Netflix’e Gelecek Türk Yapımı Yeni Diziler

Bir Cevap Yazın