Netflix Ücretsiz Deneme Sürümünü Neden Kaldırdı? Geri Gelecek mi? Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Netflix Ücretsiz Deneme Sürümünü Kaldırdı! Ne Zamana Kadar Sürecek?

Netflix-Ücretsiz-Deneme-Sürümünü-Neden-Kaldırdı

Netflix Ücretsiz Deneme Sürümünü Neden Kaldırdı?

Online dizi izleme kullanıcılarının son dönemlerde en çok konuştuğu konuların başında geçtiğimiz günlerde Netflix’in ücretsiz deneme sürümünü Türkiye’ye kapatması geldi. Peki, Netflix Ücretsiz Deneme Sürümünü Neden Kaldırdı? Ünlü dizi ve içerik platformunun aldığı 30 günlük ücretsiz deneme sürümünü kaldırma kararı sosyal medya ve çeşitli mecralarda farklı yorumlansa da konuyla ilgili açıklama Netflix Türkiye tarafından geldi.

Netflix Nedir?

netflix-bedava-üyelik

İlk olarak Amerika Birleşik Devletlerinde bir DVD kiralama şirketi olarak karşımıza çıkan Netflix, 1999 yılında abonelik sistemine geçerek ücretsiz (bedava) ve belli bir aylık ücret karşılığında online dizi ve film izletme platformu olarak karşımıza çıkmıştır. Şu an dünyanın önde gelen medya sağlayıcılarından birisi olan Netflix 2019 yılı verine göre, 158 milyon aboneye ulaşmıştır.

Türkiye’de 2016 yılında Kullanıma Sunuldu!

2016 yılında yapmış olduğu duyuruyla içlerinde Türkiye’nin de olduğu 130 ülkede kullanıma sunulan platformun 2019 yılında ücretsiz deneme sürümünü Türkiye’ye kapatması şok etkisi yaratmıştı.

Netflix 30 Günlük Ücretsiz Sürümünü Neden Kaldırdı?

Netflix Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde bir aylık (30 günlük) ücretsiz deneme sürümünü kaldırmasında, 7 Aralık 2019’da Resmi Gazetede yayınlanan 1 Mart 2020’de uygulamaya konacak olan Dijital Hizmet Vergisinin etkili olduğu belirtiliyor. İngiltere ve Meksika’da da benzer bir adım atan Netflix, internet sitesini ziyaret edenler “Şu anda ülkenizde ücretsiz deneme sunulmamaktadır. Yeni üyeliğinizi başlatmak için Netflix.com adresine gidin, size en uygun planı ve ödeme seçeneğini seçin, e-posta adresinizi girin, bir parola belirleyin ve izlemeye başlayın.

netfliz-ücretsiz-deneme-kaldırdı

Dijital Hizmet Vergisi Nedir? Kimleri ve Neleri Kapsıyor?

1 Mart 2020 tarihinden itibaren yüzde 7.5 olarak yürürlüğe girecek olan Dijital Hizmet Vergisinin kapsamı; oyun, uygulama, müzik, film, reklam, e ticaret gibi İnternet’te sunulan tüm hizmetleri kapsıyor. Söz konusu vergi, dijital hizmetlerin Türkiye’de elde ettiği yıllık toplam geliri 20 milyon lira ya da bu alanda dünyada elde ettiği toplam 750 milyon Euro’yu aşan tüm şirketlerden alınacak.

Dijital Hizmet Vergisinin Kapsamına Giren ilk Alan Reklamlar

  • Arama Motoru Reklamları,
  • Bant Reklamları (Banner),
  • Video ya da kullanıcı paylaşımının izlenmesinden önce, sırasında ya da izlenme sonundaki her türlü görsel, işitsel veya yazılı reklamlar,
  • Elektronik cihazlarda yazılımlar vasıtasıyla otomatik olarak çevrimiçi iletilen reklamlar,
  • Pop-Up adı verilen açılır pencere reklamları.

Netflix Dijital Hizmet Vergisine Tabi

Dijital Hizmet Vergisine tabi olan Netflix’in uygulama yürürlüğe girdikten sonra ücretsiz deneme sürümünü iptal etmesi dikkatleri üzerine çekmişti. Netflix’in Türkiye’de 1.5 milyon üyesinin olmasından dolayı, cirosu 750 milyon Euro’dan fazla olan dijital devlerin Türkiye gelirinden 7.5 oranında vergiye tabi olacağı iddia ediliyor.

Diğer Bir Kaldırma Nedeni Sanal Kartlar Olabilir

Netflix’in ücretsiz bir ay kullanım uygulamasının sona ermesinden sonra, şirketi bu karara iten sürecin kullanıcıların sürekli yeni hesap açarak bu hesaplara ödeme yöntemi olarak sanal kartları tanımlamaları ihtimalinin olduğu iddia ediliyor.

Netflix Üyelik Fiyatları Ne Kadar?

Netflix Abonelik ücretlerine geçtiğimiz yılın Haziran ayında zam gelmişti. Bu zamanla Türkiye dahil olmak üzere 20 Avrupa ülkesinde fiyatlar değişmişti. Bu değişim sonrasında Türkiye’de 15.99 TL olan temel aylık üyelik paketinin fiyatı 17.99 TL, 27.99 TL olan standart aylık üyelik paketinin fiyatı 29.99 TL ve 39.99 TL olan özel aylık üyelik paketinin fiyatı da 41.99 TL olmuştu.

Netflix Ne Zaman Ücretsiz Olacak?

Netflix 30 Günlük Ücretsiz deneme sürümünü kaldırılmasından kısa bir süre sonra konuyla ilgili Netflix tarafından yapılan açıklamada “Netflix olarak Türkiye’de yeni üyeler kazanmak ve onlara harika bir Netflix deneyimi sunmak için farklı kampanyalar planlıyoruz.” İfadeleri kullanıldı. Bu açıklamadan anladığımız kadarıyla ücretsiz üyelik uzun bir sür gündeme gelmese de abone olmak isteyen kişilere farklı seçenekler sunarak ucuza dizi seyretme olanağı sunulacak.

Netflix Üyelik Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın