Matrix 4 Çekimleri Ne Zaman Başlıyor? Hangi Tarihte Yayınlanacak? Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Matrix Serisinin 4. Filmi Geliyor!

Matrix-4-Çekimleri-Ne-Zaman-Başlıyor

Matrix 4 Çekimleri Başlıyor! Ne Zaman Yayınlanacak?

Matrix efsanesi 4. Filmiyle beyaz perdeye geri dönüyor. Matrix’in çekimleri ne zaman başlıyor? 1999 yılında başlayan serinin dördüncü filminin çekimlerine 2020 yılının Şubat ayında başlanacak. İlk gösterime çıktıktan sonra 2003 yılına kadar arka arkaya çekilen Matrix filminin hayranları bu tarihten itibaren yaklaşık 17 yıldır Matrix’in devam filminin gelmesini bekliyorlardı. Matrix 4 serisinin yayınlanmasına daha uzun bir süre olsa da efsane yabancı film ile ilgili çıkan haberler herkesi heyecanlandırıyor. Peki, Matrix ne zaman yayınlanacak?

Matrix 4 Önümüzdeki Yıl Yayınlanacak!

matrix-4-ne-zaman-başlayacak

Matrix serisinin 4. Filminin çekimlerinin başlayacağı haberlerinin çıkmasından sonra ne zaman gösterime gireceği merak konusu oldu. Çekimlerinin 2020 Şubat ayında başlayacağı Matrix 4’ün herhangi bir erteleme olmaza önümüzdeki yıl yayınlanacağı tahmin ediliyor. Matrix 4 yayın tarihi olarak şimdilik bir açıklama yapılmazken, filmin hazırlıkları doğrultusunda gişe tarihinin 2020 yılının sonları ya da 2021’in başları olabileceği tahmin ediliyor.

Matrix 4 Başrol Oyuncuları Keanu Reeves ve Carrie Anne Moss Olacak!

Serinin yeni filminin oyuncu kadrosu şekillenmeye devam ederken, Matri 4’ün başrolerinde hangi oyuncuların oynayacağı da belli oldu. Filmle ilgili çıkan haberlerde kesinleşen bilgiyle Matrix serisinin kahramanları Neo ve Trinity rollerini canlandıran Keanu Reeves, Carrie Anne Moss’un yine başrolde karşımıza çıkacak olmaları. Matrix 4’ün yönetmen koltuğunda orijinal üçlemenin yönetmenlerinden birisi olan Lana Wachowski oturacak.

Matrix 4’ün Konusu: Neo ve Trinity’nin Ölümden Dönmesiyle Devam Edecek

matrix-4-teo-ve-trinity-geri-dönüyor

Matrix serisinin yayınlanmasından sonra 2014 yılında çıkan bir habere göre, yeni bir Matrix üçlemesi yayınlanacaktı. Ancak zaman içerisinde bu plan yerini Morpheus’un etrafında şekillenecek yeni bir hikayeye bırakmıştı. Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde kesinleşen bilgi olarak Matrix 4’ün konusunun Neo ve Trinity’nin ölümden dönmesiyle devam edeceği yönünde. Filmin diğer kesinleşen bilgisi Neo ve Carrie-Anne Moss’un dönüşleri olsa da film diğer önemli bir karakteri olan Morpheus’u canlandıran Laurence Fishburne’ün dönüşünün henüz onaylanmamış olması.

Matrix 4’ün Çekimlerine 2020’de Başlanacak!

matrix-hangi-tarihte-gösterilecek

Senaryosunu Aleksandar Hemon ve David Mitchell’ın yazacağı yeni serinin haberi gelmesinden sonra çekimlerine 2020 yılının ikinci ayı yani Şubat ayında başlaması beklenen Matrix 4’ün çalışma başlığı olarak “Project İce Cream” ismi kullanılacak.

Matrix 4’ün Ana Çekim Noktası Chicago Olacak

Matrix 4 prodüksiyon tarihi olarak Şubat ayı açıklanan filmin ana çekim noktasının Chicago olabileceği belirtiliyor. Matrix 4 Filmi ilgili yapılan açıklamalarda ise, “Prodüksiyonun büyüklüğüne göre oyuncuların kamera karşısına geçmesi ise, farklılık gösterebilir ancak bu durumda en geç 2020 Mart’ının ortası gibi çekimlerin başlamış olmasını umut ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Matrix 4’ün Senaryosunun Nasıl Olacağı İle İlgili Henüz Bir Bilgi Yok!

Yeni serinin çalışmaları hızla devam ederken, Matrix 4’ün senaryosunun nasıl olacağı konusunda açıklanmış bir bilgi henüz yayınlanmadı. Matrix 4 ile seyirciyi nasıl bir hikayenin beklediği gizemini hala koruyor. En son 2003 yılında karşımıza çıkan Neo ve Trinity’nin maceraları 17 yıl sonra nasıl bir değişimle karşımıza çıkacak merak konusu olmaya devam ediyor.

THE MATRIX 4: REVIVAL – Trailer HD (2020) Ön Tanıtım

Matrix Konusu

Yayınlandığı dönemden itibaren tüm dünyayı kasıp kavuran The Matrix serisini hiç izlemeyenler ya da aradan geçen uzun zaman sonra hafızalarını tazelemek isteyenler için Matrix’in genel konusunu sizler için derledik.

The Matrix’in Hikayesi Bir Hacker’ın İsyancılara Katılmasıyla Başlar

The Matrix serisinde hikaye; bir hackerın insanların gerçeklik diye algıladığı şeylerin aslında makineler tarafından yaratılmış bir simülasyon olduğunu öğrendiğinde bundan kurtulmak için isyancılara katılmasıyla başlıyor. Yaşanan bir gerçeklik vardır, bir de yaşananın ötesinde bir gerçeklik bunlardan birisi rüya, diğeri ise, Matrix’dir. Filmin kahramını Neo, son derece tehlikeli birisi olan Morpheus’un tüm gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo kendisini başak bir dünyada görür ve orada güzel yabancı Trinity ile tanışır. Neo, bu yabancının götüreceği dünyada Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkındaki tüm gerçekleri öğrenecektir.

Matrix Üçlemesi Yıllarına Göre Sıralaması

YılıMatrix Serisi Adları
1999Matrix
2003 Matrix Reloaded
2003Matrix Revolutions

Matrix Ana Karakterler

  • Keanu Reeves (Thomas A. Anderson / Neo)
  • Laurence Fishburne (Morpheus)
  • Carrie-Anne Moss (Trinity)
  • Hugo Weaving (Agent Smith)

Matrix üçlemesinin orijinal versiyonunu Türkçe altyazılı olarak ya da Netflix’den ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.

Matrix Tanıtım Fragmanı

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Behzat Ç. Sevenler Buraya

Çekimleri Ertelenen Dizilerin Yeni Bölümleri Başlıyor

Bazı Diziler Koronavirüs Nedeniyle Ertelendi

Dizilerin Çoğu Erken Sezon Finali Yapıyor

Yeni Sezon Dizileri Başlıyor

Bir Cevap Yazın