Site icon Film Dizi Haber

Koronavirüs Nedeniyle Dizi ile Filmlerin Çekimleri ve Vizyonları Ertelendi!

Çekimleri -Vizyonları-Ertelenen-Türk-ve-Yabancı-Filmler-

Koronavirüs’den Çekimleri ve Vizyonları Ertelenen Türk – Yabancı Filmler ile Diziler

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını tabiri caizse hayatı durdurma noktasına getirdi. Söz konusu salgın sadece insan hayatını olumsuz etkilemekle kalmıyor aynı zamanda Türk ve Yabancı filmlerin çekimlerini ve vizyon tarihlerini de yakından etkiliyor. Çeşitli alanlarda organizasyon ve etkinliklerde revizyona neden olan Coronavirüs Salgını nedeniyle dizi ve film dünyası da zor günler yaşıyor. Koronavirüs’den Çekimleri ve Vizyonları Ertelenen Türk – Yabancı Filmler ile Diziler hangi tarihte gişeye çıkacak? Gösterim tarihleri ne zaman? Tüm detayları film dizi haber olarak sizler için listeledik.

Çekimleri Ertelenen Türk Filmleri

Mart ayında gösterime girmesi beklenen Türk Filmlerinin vizyon tarihleri Coronavirüs’ün ülkemizde de baş göstermesiyle birbir ilerideki tarihlere ertelenmeye başladı. İşte vizyona girmesi beklenen ancak gişe tarihleri ertelenen Türk Filmleri.

ASLAN HÜRKUŞ: KAYIP ELMAS

Uçak Mühendisi olma hayali kuran Aslan adında bir çocuğun hikayesini konu alan Aslan Hürkuş: Kayıp Elmas filmi 13 Mart 2020’de vizyona girmesi planlamasına karşın Koronavirüs salgını nedeniyle henüz belli olmayan bir tarihe ertelendi.

MALAZGİRT 1O71

Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasını sağlayan Malazgirt Savaşını konu alan Malazgirt 1071 ilk defa beyaz perdeye taşınmıştı. Başrollerinde: Cengiz Coşkun, Vildan Atasever, Haluk Piyes ve Caner Kurtaran’ın rol aldığı filmin vizyon tarihi ilerideki bir tarihe ertelendi. Malazgirt 1071 ne zaman gösterime girecek? Tarihi türde büyük bir merakla beklenen Malazgirt 1071 yapılan açıklamaya göre, 18 Eylül 2020‘de vizyona girecek.

ADANIŞ: KUTSAL KAVGA

Tarihi türde en büyük bütçeli filmlerden birisi olarak gösterilen 500 yıllık destanın film olan Adanış Kutsal Kavga filmi, 20 Mart’ta gösterime girecekti. Koronavirüs salgınının ülkemizde de ortaya çıkması nedeniyle Adanış Kutsal Kavga sinema filmin gişe tarihi ilerideki bir tarihe ertelendi. Adanış Kutsal Kavga Filmi hangi tarihte gösterilecek? Geniş oyuncu kadrosu ve muhteşem görselleriyle Adanış: Kutsal Kavga filmi 18 Aralık 2020 tarihiden seyirciyle buluşacak.

9 KERE LEYLA

20 Mart 2020 tarihinde vizyona girmesi beklenen 9 Kere Leyla Filminin vizyon tarihi ilerideki bir tarihe ertelendi. 9 Kere Leyla filmi ne zaman gösterime girecek? Filmin vizyon tarihi henüz açıklanmazken, farklı hikayesiyle izleyiciye keyfili anlar yaşatmaya hazırlanan 9 Kere Leyla filmi en çok beklenen yapımlar arasında yer alıyordu.

Çekimleri Ertelenen Yabancı Filmler

Tüm dünyanın etkisi altına alan Coronovirüs salgını vizyona girmesi heyecanla beklenen pek çok yabancı filmin çekimlerinin durmasına ya da ilerideki bir tarihe ertelenmesine neden oldu. İşte çekimleri duran ve ertelenen yabancı filmler.

HIZLI VE ÖFKELİ – 9

Hızlı ve Öfkeli serisinin 9. Filmi 2020 Mayıs ayında izleyici karşısına çıkmak için gün sayarken, son aylarda tüm dünyayı saran Coronavirüs salgınının artması üzerine alınan tedbirler doğrultusunda vizyon tarihinde değişiklik yapıldı. Hızlı ve Öfkeli ne zaman gösterime girecek? Hızlı ve Öfkeli 9 filmi vizyon tarihi 2 Nisan 2021 olarak ertelendi.

BLOSSOMS

Coronavirüs’ün ilk salgın yeri olan Çin’de gösterime girmesi beklenen yönetmenliğini Wong Kar-wai’nin yaptığı Blossoms adlı romandan uyarlanacak olan film ve dizinin çekimleri salgın nedeniyle ertelendi.

THE BATMAN

Robert Pattinson’ın başrollerini üstlendiği The Batman filminin prodüksiyonunun Corona virüs salgını nedeniyle durdurulduğu açıklandı. Çekimlerine geçtiğimiz Ocak ayında başlayan filmin çekimlerinin geçtiğimiz hafta Livirpol’a taşınması bekleniyordu. The Batman çekimleri ne zaman başlayacak? Filmin yapımcı şirketi Warner Bross’dan yapılan açıklamaya göre, The Batman filminin çekimlerine iki hafta ara verildiği belirtildi.

BLACK WİDOW

Marvel’ın bu yıl piyasaya çıkarmayı planladığı 2 filminden birisi olan Black Widow filminin 1 Mayıs’ta yapılacak vizyon tarihinin ertelendiği açıklandı. Black Window ne zaman gösterime girecek? Disney film tarafından geçtiğimiz Salı günü yapılan açıklamaya göre, Black Widow filminin gösterime gireceği tarih ile ilgili bir bilgi verilmedi.

NO TİME TO DİE

10 Nisan 2020 tarihinde sinema salonlarında olması planlanan Yeni James Bond filmi olan No Time To Die’nin gösterim tarihi de ertelendi. No Time To Die filmi ne zaman vizyona girecek? Gösterim tarihinin ertelenmesi sonucu yaklaşık 30 – 50 milyon dolat maddi kayıp yaşanmasına neden olan No Time To Die filmi gösterim tarihi 25 Kasım 2020‘ye ertelendiği açıklandı.

MATRİX 4

Geçtiğimiz yıl çekimleri başlayan Matrix 4‘ün gösterim tarihi Coronovirüs salgını nedeniyle ertelendi. Matrix 4 ne zaman gösterilecek? Çekimleri durdurulan Matrix 4’ün vizyon tarihi 21 Mayıs 2021 olarak ayarlansa da süreçte herhangi bir değişiklik olması durumunda filmin yapım şirketi Warner Bross tarafından yeni bir değişiklik kararı gelebilir.

THE WOMAN İN THE WİNDOW

Disney yapım şirketi, yapımcılığını yaptığı Mart, Nisan ve Mayıs aylarında vizyona gireceği belli olan filmlerinin gişe tarihlerini ertelemeye devam ediyor. Daha önce birçok filminin çıkış tarihini erteleyen şirket, bu sefer de Amy Adams’ın baş rolüne oynadığı gerilim filmi The Woman İn The Window (Penceredeki Kadın) adlı filminin vizyon tarihini erteledi. The Woman İn The Windows ne zaman gösterime girecek? Filmin yeni gösterim tarihi ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Çekimleri Ertelenen Yabancı Diziler

Filmlerde olduğu gibi yeni sezonları beklenen bazı dizilerin de çekimlerine ara verildi. İşte sezonları heyecanla beklenen çekimleri ertelenen diziler.

THE FALCON AND THE WİNTER SOLDİER

Disney Plus’ın Marvel dizilerinden birisi olan The Falcon and the Winter Soldier’ın Prag’da yapılan çekimleri salgın nedeniyle durdurulmuş olup, dizinin baş rollerinde oynayan Sebastian Stan, Anthony Mackie ve dizi ekibi evlerine gönderildi. The Falcon and the Winter Soldier dizisi ne zaman gösterime girecek? Dizinin çekimlerinin durdurulmasından sonra ne zaman gösterileceği ile ilgili bir bilgi henüz paylaşılmadı.

WİTCHER

Koronavirüs nedeniyle çekimleri durdurulan ilk yüksek bütçeli yabancı dizilerden birisi olan The Witcher 2. Sezon iki haftalık bir ertelemeye girdi. The Witcher 2. Sezon ne zaman başlayacak? Netflix için Londra’nın batısında bulunan Arborfield Studios’ta çekilen dizinin çekimleri herhangi bir değişiklik olmazsa iki hafta sonra devam edecek.

FRİENDS

Koronavirüs salgını nedeniyle çekimleri durdurulan bir diğer yabancı dizi de “Friends” dizisi oldu. Friends ne zaman yayınlanacak? Variety tarafında yapılan habere göre, özel bölüm çekimlerinin ertelenmesi nedeniyle yayın planında da değişikliğe gidilecek.

PEAKY BLİNDERS

Baş rollerinde Helen McCrory, Cillian Murphy’in rol aldığı Peaky Blinders dizisinin yapımcılarının şimdilik dizinin altıncı sezonunun çekimlerine başlamama kararı aldıkları belirtiliyor. Peaky Blinders dizisi altıncı sezon ne zaman? Dizinin sezon çekimlerinin durdurulması nedeniyle yayınlanma tarihiyle ilgili bilgi bilgi yayınlanmamış durumda.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çekimlerine Ara Verilen Diziler Ne Zaman Yayınlanacak?

2019’un En iyi Türk Filmleri

Pantane Altın Kelebek Ödülleri Ertelendi!

2019’da Gişe Rekoru Kıran Türk Filmleri

2022’nin En İddialı Türk Filmleri

Türk Dizi Setlerinde Çekimler Ertelendi!

Covid 19 Olan Türk ve Yabancı Ünlüler

Exit mobile version