Site icon Film Dizi Haber

Büyük Bir Heyecanla Beklenen “Joker” Yakında Vizyona Giriyor!

joker-filmi-ne-zaman-vizyona-giriyor-

Joker Filmi Ne Zaman Vizyona Giriyor?

Joker, yönetmenliğini Todd Phillips’in yaptığı aynı isimdeki DC Comics karakterine dayanan Amerikan yapımı psikolojik gerilim filmidir. 2019 da vizyona girecek olan yeni seri Joker daha vizyona girmeden 76. Venedik Uluslararası Film Festivalinde Altın Aslan Ödülünü kazanmıştır. Başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck’ın hayatına odaklanan Joker Filmi ilk olarak 31 Ağustos 2019’da İtalya’da gösterildi. Peki, Joker filmi ne zaman vizyona girecek? Yeni Joker filmi Türkiye’de ne zaman çıkacak? Joker filminin konusu ne, oyuncuları kimler? İşte tüm detaylar.

Joker Daha Vizyona Girmeden En İyi Film Ödülünü Aldı

Dünyada ve Türkiye’de büyük bir heyecanla beklenen 2019 yapımı Joker filmi daha vizyona girmeden 76. Venedik Film Festivalinde Altın Aslan Ödülüne layık görüldü. Ödül töreni için düzenlenen gala gecesinde gösterimden sonra sekiz dakika ayakta alkışlanan Joker, büyük ilgi odağı oldu.

Festivalin büyük ödülünü olan Altın Aslan’a layık görülen film, aynı zamanda büyük ödülü alabilen ilk çizgi roman uyarlaması oldu. Filmin başrol oyuncusu Joaquin Phoenix’e Oscar yolunu açan Altın Aslan ödülü, ıMDB’de 9.5 puanla Empire, The Guardian ve IGN gazetelerinin eleştirmenleri tarafından da tam not almayı başardı.

Joker Daha Gösterime Girmeden Milyonlarca Kez İzlendi

Joker filmi o kadar çok merak edildi ki, tanıtım fragmanı çıktığında kısa bir süre içerisinde yaklaşık 25 milyon kez izlendi.

Joker Daha Vizyona Çıkmadan Sinema Eleştirmenlerini İkiye Böldü

Hemen herkesin büyük bir merakla beklediği Joker Filmi, daha gün yüzüne çıkmadan sinema eleştirmenlerini de ikiye böldü. Kimi eleştirmen filmi adeta yerden yere vururken, kimisi övgüsüyle yere göğe sığdıramadı. DC Comics karakteri Joker’in ortaya çıkış hikayesini anlatan filmle ilgili yapılan ilk yorumlar şöyle:

Diğer bir grup eleştirmene göre film, adeta agresif bir tavırla eleştirildi. Yapılan bu olumsuz eleştirilerde;

Amerikalı komedyen, oyuncu ve yazar olan Marc Maron;

Yeni Joker Filminin Yaş Sınırının R Rated – 18+ (18 Yaş Üstü) Olacağı Resmileşti

Joker filminin izleyici yaş sınırın kaç olacağını yeni joker filminin yönetmeni Todd Philips, filmin yaş sınırının 18+ olabileceğini daha önceden belirtmiş olsa da resmi açıklama Joker filminin resmi web sitesinden geldi. Film için R Rated yani 18+ ibaresini ekleyen site bu şekilde Tood Philips’i doğrulamış oldu. Filmin 18+ olarak tanımlanmasının nedeni olarak da yapımda yer alan; rahatsız edici davranışlar, kanlı şiddet, kaba bir dil ve cinsel görüntüler gösterildi.

R Rated ibaresi yani 18+ Ne Demek?

Bu ibare filmin hangi insan grubu tarafından izlenebileceğini belirtiyor. İzleme kitlesinin 18 yaş sonrası gençler ve yetişkin kişiler olabileceğini belirtiyor. Diğer bir ifadeyle bu ibareyle filmin psikolojik gerilim filmi olacağı ve 18 yaşından küçüklerin filmin görüntülerinden olumsuz etkilenebileceğinden bu yaş grubundakilerin izlemelerinin uygun olmadığı anlatılıyor.

Joker Söz Konusu Olduğunda Akla İlk Batman Gelse de Film Tamamen Bağımsız Olacak

Joker karakteri söz konusu olduğunda hemen hepimizin ünlü kahraman Batman’in ezeli düşmanı aklımıza gelse de Joker filmi DC evreninden tamamen bağımsız olacak. Joker karakteri yine Gotham’ın tekinsiz sokaklarında boy gösterecek olsa da filmin Joker kahramanı bu sefer karşımıza çok farklı bir şekilde çıkacak. Diğer bir ifadeyle film bir süper kahramanın maceraları yerine psikolojik sorunlar yaşayan ve sıradan bir adam olan Joker’in evrilmesini konu alacak.

Joker Filminin Türkiye Çıkış Tarihi / Vizyon Tarihi Belli Oldu!

Yönetmenliğini Todd Phillips’in yaptığı başrollerini; Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Frances Conroy, Brett Cullen ve Zazie Beetz’in paylaştığı DC Comics’in aynı adlı karakteri Joker’in Türkiye çıkış tarihi belli oldu. Basında çıkan haberlere göre; Joker filmi 4 Ekim 2019 tarihinde vizyona girecek.

Joker Filminin Konusu

Joker filmi, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck’in hayat hikayesini konu alır. Toplum tarafından dışlanmış bir adam olan Arthur, gündüzleri palyaço olarak çalışırken, geceleri bambaşka bir kimliğe bürünür. İyi bir komedyen olmayı amaçlayan Arthur bu konuda başarılı olamayınca, psikolojisinde bozulmalar yaşar. Yaşadığı sorunlar nedeniyle tekinsiz sulara açılan Arthur, kendisini Gotham Şehrinde suç ve kaosun içerisinde bulur. Artık o kendi kimliğinden uzaklaşmış ve Joker karakterine bürünmüştür.

Arthur Yüzünde İki Maskeyle Dolaşır

Babasız büyüyen Arthur’un en iyi arkadaşı annesidir. Kırılgan bir kadın olan annesi onu Mutlu / Happy takma adıyla çağırır. Bu ad Arthur’un yüzünde yüreğindeki acıyı gizlemeyi sağlayan bir sahte gülümsemeye neden olur. Yaşadığı toplumda insanlar tarafından çeşitli davranışlara maruz kalan Arthur zamanla uyumsuz hale gelir. Artık Gotham şehrinin isli sokaklarında yürürken, toplu taşıtlara binerken yüzünde iki maske ile dolaşacaktır. Birincisi gündüz işi için yüzüne taktığı palyaço maskesi diğeri ise, yüzünden asla söküp çıkaramayacağı maskedir. Bu da hayatı tekrar tekrar yerle bir edilmiş, yanlış anlaşılmış bir adamın gizleyen maskedir.

Joker’in Genel Hikayesi / Konusu Nedir?

Ünlü Amerikalı senarist ve yönetmen Todd Phillips’in yapımcısı, ortak yazarı ve yönetmeni olduğu Joker filmi, DC evreninin ünlü kötü adamı Joker karakterinin geleneksel mitolojisinin ortaya çıkış hikayesini ortaya koyacak. Gotham şehrinde yolunu bulmaya çalışan bir adam şeklindeki Arthur, stand up komedi de şansını dener ancak bunda başarılı olamaz. Zalimlik, duyarsızlık ve sonunda ihanet üçgeni içerisine sıkışan Arthur’un verdiği kötü kararlar onu farklı bir kimliğim içerisine sokar.

Joker Filmi Oyuncuları Kimler?- Hangi Oyuncular Rol Alıyor?

Oyuncunun Gerçek AdıOynadığı Karakter
Joaquin Phoenix Arthur Fleck / Joker
Robert De Niro Murray Franklin
Frances Conroy Penny Fleck
Brett Cullen Thomas Wayne
Zazie Beetz Sophie Dumond
Bryan Callen
Marc Maron
Bill Camp
Josh Pais
Shea Whigham

JOKER- Türkçe Altyazılı Teaser – Fragman

Joker Filmi Resmi Türkçe Altyazılı Son Fragman

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu Ünlüler Koronavirüs’ten Hayatını Kaybetti

2019’un Heyecanla Beklenen Türk Filmleri

Arabalar 3 Nascar Pilotlarından İlhan Aldı

2019 Yılının En İyi Türk Filmleri

En İddilalı Exxen Dizileri

Geçtiğimiz Yılın En İddialı Türk Filmleri

Exit mobile version