Japon Dizisi Uyarlaması Öğretmen / Mr. Hiiragi's Homeroom Konusu Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Mr. Hiiragi’s Homeroom Japon Dizisi Uyarlaması Öğretmen Dizisinde Neler Olacak?

Mr.-Hiiragi's-Homeroom-Konusu

Japon Dizisi Uyarlaması Öğretmen Dizisi / Mr. Hiiragi’s Homeroom Konusu

Geçtiğimiz ay FOX TV ekranlarında yayınlanan Öğretmen Dizisi aslında gerçekte 6 Ocak ile 10 Mart 2019 tarihinde yayınlanan Mr. Hiiragi’s Homeroom adlı Japon Dizisinden uyarlama olarak karşımıza çıkıyor. Daha ilk tanıtımlarından ilgi odağı olan Öğretmen dizisi yayınlandıktan sonra da farklı ve gizemli hikayesiyle büyük merak uyandırmaya devam ediyor. Peki, orijinal adı Mr. Hiiragi’s Homeroom olan Japon Dizisi Uyarlaması Öğretmen / Mr. Hiiragi’s Homeroom Konusu ne? Mr. Hiiragi’s Homeroom Japon Dizisinin konusu ne? Kaç bölümden oluşuyor? Finalde neler olacak? İşte detaylar.

Mr. Hiiragi’s Homeroom Japon Dizisi Genel Konusu

mr-hiirags-homeroom-fragman

Mr. Hiiragi’s Homeroom; mezuniyelerine az bir süre kala öğretmenleri tarafından rehine alınan 3 A sınıfının öğrencilerinin hikayesini konu alıyor. Dizi, iki yıl önce Mevcut Lisesine sanat öğretmeni olarak atanan mülayim bir kişiliğe sahip Ibuki Hiiragi (Masaki Suda) adındaki bir öğretmenin, mezuniyetlerine 29 gün kalan 3 A Sınıfı öğrencilerini rehin almasıyla başlıyor. Ve konu onlara söylediği “Artık Benim Rehinemsiniz” sözleriyle farklı bir boyuta taşınıyor.

Mr. Hiragi’s Homeroom Konusu

Mütevazi bir kişiliğe sahip olan Ibuki Hiiragi, öğrencilerinin yaklaşmakta olan mezuniyet törenlerine hazırlanmaktadır. Kısa bir süre sonra mezun olacak olan öğrenciler, okuldan olaysız bir şekilde bir an önce ayrılmanın telaşına düşmüşlerdir. Ancak beklenmedik bir olay onların tüm bu çabalarını boşa çıkarır.

mr-hiigars-homeroom-hikayesi

Ibuki Hiiragi Öğrencilerin Planlarını Bozar

Öğrencilerin mezuniyetlerine tam on gün kala, Ibuki Hiiragi 29 öğrencisini sınıfta toplar ve onlara artık öğrenci olmadıklarını kendisinin rehinesi olduklarını söyler. Sakin bir kişilikle tanıtan Hiiragi’nin bu sözlerini ilk önce ciddiye almayan öğrenciler onun sert tutumu karşısında büyük paniğe kapılırlar.

Hiiragi Bir İntiharı Aydınlatmaya Çalışmaktadır

Öğretmen Hiiragi’nin bu davranışı aslında okulda birkaç ay önce intihar notu bırakmadan ölen Kogeyama adlı bir öğrencinin ölümüyle ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak için kurgulanmış bir plandır.

Mr. Hiiragi’s Homeroom Oyuncuları

mr-hiirags-homeroom-oyuncuları

Mr. Hiirag’s Homeroom oyuncu kadrosunda; Ibuki Hiiragi (Masaki Suda), Sara Hanaoka (Mayuu Yokota), Runa Horibe (Nana Mori), Hiroto Tateno (Aki Moriyama), Yudai Seo (Ayumu Mochizuki), Sakura Kayano (Mei Nagano), Hiroki Aizawa (Riku Hagiwara), Kodai Fuwa (Hikari Tobita), Saya Asami (Saya Asami), Soma Nishizaki (Yuki Imai) gibi oyuncular yer alıyor.

Mr. Hiiragi’s Homeroom Dizisi Kaç Bölümden Oluşuyor?

FOX Tv’de yayınlandıktan sonra gündemden düşmeyen Öğretmen Dizisinin orijinali Mr. Hiiragi’s Homeroom dizisi aslında kısa süren mini bir dizi. Bu nedenle dizi 55 dakikalık toplam 10 bölümden oluşuyor.

Mr. Hiiragi’s Finalde Ne Olacak?

İlk bölümünden itibaren her bölümünde gizemin çözülmeye başladığı Japon Dizisi Uyarlaması Öğretmen / Mr. Hiiragi’s Homeroom dizisinin finalinde seyirciyi şaşırtacak detaylar ortaya çıkıyor. Bu detaylardan birisi Hiiragi’nin bir yıldan az bir ömrünün kalması. Dizinin son bölümünde başından yaralı olan Hiiragi, yanında bir okul öğrencisiyle çatıya çıkıyor.

Keskin Nişancı Hiigari Öğretmeni Vuruyor!

Polis amiri halka seslenirken bu esnada keskin nişancılardan birisi onu göğsünden vuruyor ve yere düşüyor. Özel Harekat Polisleri tam okula girecekken okul girişinde bir bomba patlıyor. Öldü diye düşünülen Hiiragi ayağa kalkıyor ve yarın akşam sekize dek bir sosyal medya uygulaması olan Mind Voice’ın canlı yayınına bağlanamazsa tüm okulun havaya uçuracağını söylüyor.

Sakura Tüm Gerçekleri İtiraf Ediyor

Hiragi öğretmen, öğrencilerden Sakura’ya, Reina’yı öldürdüğünü tüm sınıfın önünde itiraf ediyor ve tüm bunları onun için yaptığını söylüyor. Gerçekte Hiiragi öğretmen pankreas kanseri ve bir yıldan az bir süre ömrü var.

Hikaye Düzenlenmiş Bir Video İle Başlıyor

Hikayenin başlangıç noktasını Hiigari öğretmenin Kogeyama adlı öğrencinin doping aldığına dair kurgulanmış videosunu öğrencilerin elinde görmesiyle başlıyor. Daha sonra bu videonun düzenlendiğini öğreniyor. Kogeyama’ya aslında bu yapılanların daha önce başkasına da yapıldığını söylüyor ve ona yardım etmek istiyor. Ancak Kogeyama karşılaştığı şeylere dayanamayıp intihar ediyor. Hiiragi bunu yapan kişinin Tagechi olduğunu biliyor. Öğretmen olarak fazla zamanının olmadığını bilen Hiigari, ölmeden önce öğretmen olarak son görevini yerine getirmek için hızla harekete geçiyor.

Japon Dizisi Uyarlaması Öğretmen mr-hiirags-homeroom-final

Hiigari Öğretmen Polis Müfettişiyle İşbirliği Yapar

Dizideki en önemli ayrıntılardan birisi Hiiragi öğretmenin, Fumika’nın babası Müfettiş İgarashi ile işbirliği içerisinde olması. Bu işbirliğinde amaç intikam almaktan çok Fumika ve Kogeyama’nın başına gelenlerin başka birinin daha başına gelmemesi.

Hiigari Ölmeden Önce Bunu Neden Yaptığını Açıklar

Hiiragi Öğretmene bunu neden yaptığı sorulduğunda cevabı öğretmen olduğum için oluyor. Gerçekleri anlatmak için çatıya çıkan Hiigari öğretmeni canlı yayında herkes dinliyor. Sınıftaki öğrenciler Hiigari öğretmeni kurtarmak için çatıya koşsalar da başarılı olamıyorlar. Hiigari öğretmen öğrencilerine ve televizyon başındakilere insanlık dersi verdikten sonra aşağı atlıyor.

Hiigari Tüm Bunları Neden Yaptığını Açıklıyor!

Mr. Hiiragi’s Homeroom Dizisi Künye

Orijinal Adı (İngilizce Adı): Mr. Hiiragi’s Homeroom
Japonca Adı: 3 年 A 組 – 今 か ら 皆 さ ん は 、 人質 で す
Türü: Okul – Gizem
Yönetmen: Yuma Suzuki, Naoko Komuro, Itaru Mizuno
Senarist: Shogo Muto
Yayınlandığı Kanal: NTV
Toplam Bölüm Sayısı: 10
Yayınlandığı Tarih: 6 Ocak – 10 Mart 2019
Bölüm Süresi: 55 Dakika
Orijinal Dili: Japonca
Ülkesi: Japonya

Mr. Hiigari’s Homeroom Fragman

Öğretmen Dizisi Konusu

Japon yapımı Mr. Hiigari’s Homeroom dizisinden uyarlanan Öğretmen dizisinde baş kahraman olan ve Küçükkapı Lisesinde Fizik Öğretmenliği yapan Akif Erdem öğrencilerine bir “İnsanlık Dersi” vermek ister. Bilinen ve alışılagelen bir ders anlatma yönteminden farklı bir ders anlatma yöntemine de sahip olan Akif Öğretmen, son dersi için öncelikle Küçükkapı Lisesi 12A sınıfındaki öğrencileri rehin alır ve bir bomba yardımıyla sınıfı okulun geri kalanından ayırır.

öğretmen-dizisinin-konusu

Artık Öğrenciler ile Akif Öğretmen Arasına Kimse Giremez

Böylece çocuklar ve Akif Öğretmen’in dışarıyla olan bağlantıları kesilmiştir. Akif Öğretmen çocuklara bir soru sorar. “12A sınıfı öğrencisi Rüya Örnek’in ölümüne aranızdan kim sebep olmuştur?”

Çocuklar Akif Öğretmeni Zamanla Anlayacaklar

Akif Öğretmen tarafından rehin alınan öğrencilerin bu durumdan kurtulmalarının tek yolu doğruyu söylemektir. Öğrenciler kendilerine ve tüm ülkeye iyi insan olmanın önemi, kendilerini başkalarının yerine koymayı ve onları düşünmeyi öğreten Akif Öğretmeni zamanla anlayıp onu çok sevecekler ve yapmış oldukları yanlışlıkların farkına varıp son derslerini tamamlayacaklar.

Öğretmen Dizisi Nerede Çekiliyor?

Dizideki olaylar Küçükkapı Lisesinde geçse de gerçekte öyle bir Lise bulunmuyor. Öğretmen dizisinin çekimleri İstanbul’un Fatih – Balat ilçesinde bulunan Tarık Us Ortaokulunda gerçekleştiriliyor.

ogretmen-dizisi-konusu--ve-oyuncuları

Öğretmen Dizisinde Kimler Oynuyor?

Başrollerinde İlker Kaleli’nin (Akif Erdem) rol aldığı Öğretmen dizisinde Kaleli’ye daha önce Avlu dizisinden Azra olarak tanıdığımız Ceren Moray (Zeynep) eşlik ediyor. Öğretmen dizisi diğer oyuncu kadrosunda; Afra Saraçoğlu, Serhat Kılıç, Serkan Keskin, Şerif Erol, Ramazan Demir (Ateş), Doğa Özüm (Rüya), Efekan Can (Tuğrul), Elif Ceren Balıkçı (Mevsim), Bensu Uğur (Selin), Özgür Civelek (Fiko), Ezgi Gör (Nil), Göksu Melek Ulucan (Mine), Seyit Nizam Yılmaz (Halil).

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Game Of Thrones Sevenler Buraya

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Yeni Oyuncular

Bir Garip Aşk Uyarlaması Geliyor!

Ay ve Güneş’in Oyuncuları Kimler Olacak?

Yalnız Kurt Dizisi Oyuncuları

Bir Cevap Yazın