IMDb'ye Göre 2022'nin En Çok Merak Edilen 20 Yabancı Dizisi Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

İşte 2022’nin En Çok Beklenen 20 Dizisi

2022'nin-En-Çok-Merak-Edilen-20-Yabancı-Dizisi

2022’nin En Çok Merak Edilen 20 Yabancı Dizisi Listesini Hazırladık

Geçtiğimiz yıl online dizi platformlarında yayınlanan diziler izlenme rekoru kırarken 2022 sezonunda çıkacak yeni yabancı diziler de büyük bir heyecanla beklenmeye başladı. Bu yılda hepsi birbirinden nefes kesen, soluk soluğa izleyeceğiniz konularıyla ve meraktan gözümüze uyku girdirmeyen diziler izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor. IMDb verilerine göre, Türkiye’de ve dünyada en çok hangi diziler merak ediliyor? Film Dizi Haber olarak en fazla merak edilenden başlayarak 2022’nin En Çok Merak Edilen 20 Yabancı Dizisi listesi ile yayın tarihlerini hazırladık.

1- MOON KNİGHT

Marvel çizgi karakterlerinden ekrana uyarlanan Disney Plus’ın yeni dizisi Moon Knight (Ay Şövalyesi) özellikle macera dram türünde dizi sevenlerin kaçırmaması gereken yapımlar arasında yer alıyor. Dizi, birden fazla kişiliğe sahip (Dissosiyatif kimlik bozukluğu) eski bir paralı asker olan Marc Spector’un Mısır tanrısı Khonshu tarafından kötü geçmişinim kefaretini ödemek için diriltilmesiyle gelişen olayları konu alıyor. 2022’nin en çok merak edilen dizileri listesinde ilk sırayı alan Moon Knight’ın ilk gösterimi 30 Mart 2022’de Disney Plus’ta yayınlanacak.

2- THE LORD OF THE RİNGS: RİNGS OF POWER

Bu yılın en fazla beklenen yabancı diziler arasında ikinci sırada yer alan The Lord Of The Ring: Rings Of Power dizisi, J. R. R. Tolkien’in The Lord of the Rings kitaplarının film olarak gösterilmesinden sonra şimdi de dizi olarak karşımıza çıkıyor. Dizi, The Hobbit ve The Lord of the Rings kitaplarındaki olaylardan binlerce yıl öncesini anlatıyor. Orta Dünya’nın İkinci Çağında geçen 2022’nin en iyi dizilerinden birisi olarak gösterilen Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nin (The Lord of the Rings: The Rings of Power) ilk gösterimi 2 Eylül 2022 Cuma günü Amazon Prime Video’da seyirciyle buluşacak.

3- REACHER

Prime Video’nun 2022’nin ses getirecek yeni dizilerinden birisi olan Reacher IMDb’nin verilerine göre, en çok merak edilen yabancı diziler arasında 3. Sırada yer alıyor. Dizi, ünlü İngiliz yazar Lee Child’ın uluslararası en çok satan Jack Reacher kitap serisinden ekrana uyarlanacak. Amerikan yapımı suç ve gerilim dizisi olan Reacher 1. Sezon 8 bölümden oluşacak. 4 Şubat 2022 Cuma Amazon Prime Video‘da izleyiciyle buluşan dizi, cinayetle suçlanan emekli Askeri Polis Memuru olan Jack Reacher’ın maceralarını konu alacak.

4- PAM & TOMMY

IMDB’de gelmesi en çok beklenen yabancı dizilerden 4. Sırada yer alan Pam & Tommy dizisinin hikayesi, Mötley Crüe adlı Amerikan heavy metal grubunun davulcusu Tommy Lee ve aktris Pamela Anderson’ın ses getiren evliliklerine dayanıyor. Aynı zamanda biyografik drama türünde olan Pam &Tammy dizisinin ilk gösterimi 2 Şubat 2022 Çarşamba Hulu’da yayınlandı.

5 – VİKİNGS VALHALLA

Ünlü dijital platform Netflix’te Şubat ayında gösterime girecek yabancı dizilerden büyük bir merakla beklenenlerden biri de Vikings Valhalla dizisi oldu. Tarihi dizi Vikings’ten uyarlama olacak olan Vikings: Valhalla’nın ilk gösterimi (1. Sezonu) 25 Şubat Cuma günü Netflix’te yayınlanacak. Dizinin hikayesi, orijinal diziden yaklaşık 200 yıl sonra geçecek. Dizi, efsanevi Viking savaşçılarının bir sonraki çağının maceralarını anlatıyor. 

6 – SUSPİCİON

Başrollerini Uma Thurman’ın oynadığı Apple TV+‘ın 2022 yeni dizisi Suspicion yılın en çok merak edilen dizileri arasında. Bir ABD medya patronunun oğlu olan 21 yaşındaki Leo’nun, New York’un merkezindeki büyük bir otelden kaçırılmasıyla başlayan olayları konu alan Suspicion, masumiyetlerini kanıtlamak için zamana karşı umutsuz bir yarışa giren insanların, kendilerini zorlu bir mücadelenin içinde bulmalarını konu alıyor. Suspicion 4 Şubat 2022 Cuma seyirciyle buluşuyor.

7 – PACHİHİNKO

Apple TV’nin 2022 yılında ekranlara getirmeyi planladığı Güney Kore yapımı dizisi Pachinko büyük bir heyecanla bekleniyor. IMDb’de en çok merak edilenler arasında 7. Sırada yer alan Pachinko dizisinin başrolünde ünlü Koreli aktör Lee Min Ho oynuyor. Çekimleri 2021 yılında tamamlanan Pachinko Kore Dizisi Koreli yazar Min Jin Lee’nin 2017 de yayınlanan aynı adlı romanından ekranlarına uyarlanıyor. Dizi, Japon sömürgesi döneminde Japonya ve Amerika’ya göç eden Koreli göçmenlerin zorlu yaşamlarını ve kimlik mücadelelerini konu alıyor.

Apple TV Türkiye’den Nasıl İzlenir?

8- THE ENDGAME

IMDb’de popülerlik listesinde ilk sıralarda yer alan The Engame dizisi, bir dizi koordineli soygun düzenleyen parlak bir suç dehası Elena Federova hakkında tansiyonu yüksek bir gerilim dizisi olarak karşımıza çıkıyor. Elena’nın bu hırslı planını bozmak için her şeyi yapacak olan bir kişi var. O da ilkeli, amansız ve toplumdan dışlanmış FBI ajanı Val Turner. NBC kanalında yayınlanacak olan The Endgame 21 Şubat 2022’de seyirci karşısına çıkacak.

9 – MURDERVİLLE

Bu yılın büyük bir heyecanla beklenen dizileri arasında hikayesi BBC 3 televizyon dizisi Murder in Successville’e dayanan Murderville bulunuyor. Netflix’te yayınlanan dizinin Türkiye gösterimi 4 Şubat 2022’de gerçekleşti. Murdervile, oyuncuların doğaçlama gerçekleştirdikleri bu suç komedisinde eksantrik dedektif Terry Seattle bir dizi cinayeti soruşturmak için her şeyden bihaber ünlü konuklarla el ele veriyor.

Netflix’ten Diziler Nasıl İzlenir?

10 – STAR TREK : Strange New Worlds

Uzay ile ilgili diziler hemen hepimizin heyecan duyduğu dizilerdir. Paramount Plus’ta yayınlanması planlanan Star Trek: Strange New Worlds dizisi de bunlardan birisi. Türkçeye çevrilmiş adı Uzay Yolu: Garip Yeni Dünyalar adıyla yayınlanacak olan dizi, Star Trek: The Original Series’in öncesi olarak tanımlanıyor. Kirk’den on yıl öncesini konu alacak olan Star Trek: Strange New Worlds dizisi 5 Mayıs 2022 tarihinde izleyiciyle buluşacak. 1. Sezonu 10 bölümden oluşan Star Trek: Strange New Worlds final bölümü 7 Temmuz 2022’de yayınlanacak.

11 – SUÇA İTİLEN ÇOCUKLAR

suça-itilen-çocuklar-kore-dizisi-konusu-ve-yayın-tarihi

Son dönemden yayınladığı Kore dizileriyle adından sıkça söz ettiren Netflix’in 2022’de yayınlamayı planladığı ses getirecek Kore dizilerinden birisi de Suça İtilen Çocuklar olacak. Yayınlanması sabırsızlıkla beklenen yabancı dizilerden olan Suça İtilen Çocuklar; çocuklardan hoşlanmamasıyla ün salmış bir çocuk mahkemesindeki karmaşık davalara bakan sert bir yargıcın hikayesini konu alıyor. Yeonhwa Bölgesi’ndeki bir çocuk mahkemesinin yeni atanan yargıç, çocuk suçluları ve diğer gençleri içeren çeşitli davalarla karşı karşıya kalıyor. Küçük yaştaki suçlulara karşı hissettiği nefreti adalet ve cezaya olan sıkı inancıyla dengelemeye çalışan yargıç olaylar karşısında nasıl bir tutum sergileyecek? Kore yapımı suç temalı diziler arasında yer alan Suça İtilen Çocuklar 1. Sezon 25 Şubat‘ta gösterime girecek.

12 -İNVENTİNG ANNA

Netflix’te Şubat 2022’de gösterime girecek olan İnventing Anna, merakla beklenen Netflix dizilerinden birisi, en fazla merak edilen yabancı diziler arasında 12. Sırada yer alan İnventing Anna, mesleğinde başarılı olan bir gazetecinin, kendisini New York’un sosyetesinin hem kalbini hem de parasını çalan bir Instagram ünlüsünün peşine düşmesini konu alıyor. Sahte mirasyedi Anna Delvey olayını araştıran gazeteci, Anna yargılanmayı beklerken onun gerçekte kim olduğunu öğrenmeye çalışıyor. İnventing Anna 11 Şubat 2022’de Netflix Kitaplığına ekleniyor.

13 – SEVERANCE

Apple TV’de yayınlanacak yabancı dizilerden olan Severance, Dan Erickson tarafından hayata geçirilen bir gerilim televizyon dizisi olarak karşımıza çıkıyor. İlk gösterimi 18 Şubat 2022’de olacak olan Severange, Lumen Industries isimli hayalî şirket ve çalışanları etrafında dönüyor. Dizide aynı zamanda iş ve hayat arasındaki dengeyi yeni bir seviyeye taşıyan “ikiye ayırma prosedürü” isimli bir işlem konu ediliyor.

14 – THE DROPOUT

Hulu’nun 2022 yeni dizileri arasında bulunan The Dropout, kendi adını taşıyan ABC Audio podcast’ine dayanıyor. The Dropout, Elizabeth Holmes ve şirketi Theranos’un yükselişi ve düşüşüyle ilgili detayları konu alıyor. Yayınlanması sabırsızlıkla beklenen dizi, bir dönem yeni Steve Jobs olarak anılan ve kendi malvarlığıyla milyarder olan kadınlar listesinde ilk sıraya yerleşen Holmes’un büyük yükselişini ve düşüşü hikayesini işleyecek. The Dropout dizisinin yayın tarihi olarak 18 Mart 2022 olarak gösteriliyor.

15 – FEDELTA

Netflix’te Şubat 2022’de yayınlanacak İtalyan yapımı Fedelta (Sadakat) adlı yapım merakla beklenen diziler arasında 15. Sırada yer alıyor. Gösterim tarihi 14 Şubat 2022 olacak olan dizi, İtalyan yazar Marco Missiroli’nin 2019’da yayınlanan aynı adlı romanından ekrana uyarlanacak. 1. Sezonu 6 bölüm sürecek olan Fedeltà’nın konusu, otuzlu yaşlarda olan orta sınıfa mensup bir çiftin ilişkisini anlatıyor. Dizide birbirlerinden başka insanları arzulamaya başlayan çift, bu durumun ilişkileri üzerindeki etkisiyle başa çıkmaya çalışıyor.

16 – SUPER PUMPED

En çok merak edilen diziler listesinde 16. Sırada yer alan Super Pumped dizisi, San Francisco, Kaliforniya menşeli Amerikan uluslararası ulaşım ağı şirketi Uber’in hikayesini anlatıyor. Showtime’ın son antoloji dizisi olarak karşımıza çıkan “Super Pumped”, 27 Şubat 2022’de “The Battle for Uber” adıyla yayınlanacak ilk bölümüyle başlıyor. Super Pumped konusuyla ilgili yayıncı kanal Showtime’ın özeti şöyle;

En Çok Merak Edilen 20 Yabancı Dizisi uber-in-hikayesi-super-pumped-konusu-ve-yayın-tarihi

“‘Super Pumped’, Silikon Vadisi’nin en başarılı ve en yıkıcı tek boynuzlu atlarından biri olan Uber’in hikayesini anlatıyor. Kalanick’e odaklanan Showtime serisi, Silikon Vadisi’nin iniş ve çıkışlarını somutlaştıran, yeni başlayan nakliye şirketinin roller-coaster yolculuğunu betimleyecek. “

17 – WECRASHED

Mart 2022de Apple TV’de yayınlanması planlanan yeni yabancı dizilerden Wecrashed, WeWork adlı tartışmalı bir şirketin gerçek hikâyesini anlatacak. Yayınlanması heyecanla beklenen dizi, kısa süre içerisinde önce çok fazla değer kazanan sonra hızlı bir düşüş yaşayan WeWork adlı tartışmalı şirketin gerçek hikâyesini, The Rise and Fall of WeWork adlı podcast’e dayanarak ele alacak. 18 Mart 2022 de Apple TV Plus kitaplığında yer alacak olan Wecrashed dizisi, 8 bölümden oluşacak.

18- THE OFFER

Dünyada ve Türkiye’de 2022’nin En Çok Merak Edilen 20 Yabancı Dizisi listesinde 18. Sırayı The Offer dizisi alıyor. Sinema dünyasının kült yapımların başında gelen The Godfather’ın yapım aşamasını gözler önüne seren The Offer dizisi Paramount Plus’ta yayınlanacak. Amerikalı yapımcı ve film yönetmeni Francis Ford Coppola’nın çığır açan 1972 yapımı gangster filmi The Godfather’ın geliştirilmesi ve prodüksiyonu hakkındaki biyografik mini drama dizisi The Offer, 28 Nisan 2022’de Paramount+ ‘da başlayacak .

19 – THE CUPHEAD SHOW

Netflix’in çocuk dizileri kategorisinde yer alan heyecanla ve beklenen yeni çocuk dizisi The Chumped Show, Popüler video oyunundan uyarlanıyor. En Çok Merak Edilen 20 Yabancı Dizisi listesinde 19. Sırada yer alan Animasyon temalı çizgi dizi, fevri Cuphead ve onun kolayca kandırılabilen kardeşi Mugman’in başlarına gelen talihsizlikleri anlatıyor. The Cuphead 1. Sezonun ilk bölümü 18 Şubat 2022‘de kitaplığa ekleniyor.

20 – THİS GOİNG TO HURT

Hastane ve doktor dizileri sevenlerin izlemekten keyif alacağı komedi dizisi This Gooing To Hurt, en çok merak edilen dizilerden birisi. 8 Şubat 2022’de BBC kanalında yayınlanacak olan dizi, hastanede çalışmaya başlayan genç bir doktorun hayatına odaklanıyor. Dizi, tüm neşesi ve yürek burkan zirveleri ile ama aynı zamanda yürek burkan inişleri ile doğum koğuşunda geçiyor.

2022’de Gelecek En İyi Yabancı Diziler

Bir Cevap Yazın