IMDb Eski ve Popüler Diziler İçin Ücretsiz İzleme Servisi Kurdu Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

IMDb Eski ve Popüler Diziler İçin Ücretsiz İzleme Olanağı Sunacak!

IMDb-Eski-ve-Popüler-Diziler-İçin-Ücretsiz-İzleme

IMDb Eski ve Popüler Diziler İçin Ücretsiz İzleme Servisi Kurdu!

İMDb eski ve popüler diziler için ücretsiz izleme servisi kurdu haberi en çok İnternet’ten dizi izleyenleri heyecanlandırdı. Kısa bir süre önce çıkan haberlerde İnternet’teki en popüler servislerden birisi olan İMDb’nin, pek çoğu Disney Movis’e ait olan 20 eski ve popüler dizinin telif haklarını kendinde topladığı belirtildi. Ünlü servisin bunu yapmasındaki en büyük amacının söz konusu diziler için İnternet’ten ücretsiz dizi ve film izleme olanağı sunarak siteye gelen ziyaretçi sayısını artırmak ve bu şekilde yüksek reklam gelirleri elde etmek olduğu ifade ediliyor.

İMDb Nedir?

imdb-nedir

IMDb, açılımı Internet Movie Database olan, yeryüzünde bulunan bütün ülkelerin ve tüm dönemlerin televizyon dizileri, filmleriyle sinema filmleri oyuncuları hakkında en geniş bilgi arşivine sahip olan çevrimiçi bir veri tabanıdır. İnternetin en popüler ve güvenilir servislerinden birisi olarak gösterilen IMDb, diziler ve filmleri 1’den 10 kadar puanlayarak ne kadar popüler olduğu konusunda seyirciyi bilgilendiriyor.

İMDb Amazon’un Servis Sağlayıcısıdır

Aynı zamanda Film ve TV dizileri hakkında geniş bir bilgi yelpazeye sahip olan İMDb, Amazon’un sahip olduğu bir web sitesidir.

İMDb’nin Dizi İzleme Servisinin Adı İMDB TV Oldu

İMDb’nin dijital platformlarda büyük yankı yapan yeni servisinin adı IMDBTV oldu. İlk olarak Ocak 2019’da Freedrive olarak piyasaya sürülen yapı, Haziran 2019’dan sonra IMDb TV olarak yeniden adlandırıldı. Ünlü servisin kullanıcılara sunacağı bu yüksek kaliteli hizmetin ileride Netflix ya da Disney+ gibi kendi orijinal içeriklerini üreten rakip bir servis haline dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda pek çok soruyu da beraberinde getirmiş durumda.

imdbtv-ücretsiz-dizi-izleme-

İMDb İleride Kendi İçeriklerini Üretebilir

İMDb’nin yeni projesinin dijital platformlara rakip bir servis haline gelebileceği yapılan tahminler arasında. Zira İMDb’nin sinema ve TV sektöründe birçok yetenekli yapımcı ve oyuncuyla yakın ilişkide olması, söz konusu bağlantılarını kullanarak düşük maliyetli büyük etkiler doğuran dizi ve filmleri üretebileceği düşünülüyor.

İMDb’nin Bu Hizmeti Paralı Dizi İzletme Platformlarını Olumsuz Etkileyebilir

İMDb’nin ücretsiz dizi izleme platformunun devreye girmesiyle özellikle belli bir ücret karşılığı üyelikle dizi ve film izlettiren platformları olumsuz etkileyeceği yönünde. Konuyla ilgili uzmanlar tarafında yapılan yorumlara göre,

“Eğer IMDb elindeki bu sınırlı sayıda diziyle ama ücretsiz servisiyle yüksek sayıda izleyici toplamayı başarabilirse, ücretli abonelikten başka izleme seçeneği sunmayan servisler için de yeni bir dönem başlayabilir.” Düşüncesi hakim olmakla birlikte, bu durumunda ortalama iki seneye kadar online yayıncılık servislerinin fena karışacağı ifade ediliyor.

İMDBTV’den Bedava Dizi Seyretme Ne Zaman Başlayacak?

İMDBTV platformu şu an açılmış olsa da sadece ABD’deki kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Çıkan haberlerde Nisan ayından itibaren Ally McBeal dizisi izlenebilecek. Şu an Türkiye’den izlemek için bu tarihin geçerli olup olmadığıyla ilgili bir bilgi yer almıyor.

imdbtv-de-hangi-diziler-var

İMDBTV’den Dizi Nasıl İzlenecek?

İMDBTV’den dizi izlemek için yapmanız gerek tek şey aşağıdaki linki tıklayarak platforma gitmek olacak. Dilerseniz platforma üye olarak kendi izleme listeniz gibi çeşitli konularda özelleştirebiliyorsunuz. Platform şu an Türkiye’de kullanılmadığı için dizi izlemek için üyelik şartının olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

İMDB TB Nereden İzlenebilecek?

Diziler ve filmler IMDb TV aracılığıyla IMDbTV.com bilgisayar, dizüstü bilgisayar ya da akıllı televizyonlarda bulunan İMDb uygulaması üzerinden izlenebilecek. (platform açılınca detaylı bilgiler yazımızda olacak)

İMDBTV Ücretsiz Dizi İzlemek İçin Tıklayın

İMDB TV’de Hangi Diziler Ücretsiz Olarak İzlenebilecek

İMDBTV’den ücretsiz dizi izlenebileceği haberi sonrasında bedava seyredilebilecek dizilerin isimleri büyük merak konusu olurken söz konusu diziler artık sadece İMDB TV’den izlenebilecek. İşte İMDB TV’de izleye bileceğiniz dizilerin listesi ve zamanları.

  • Lost, (1 Mayıs 2020’den itibaren izlenebilecek)
  • Desperate Housewives,
  • Malcolm in the Middle (1 Haziran’dan itibaren izlenebilecek)
  • My So-Called Life,
  • Ally McBeal, (Nisan Ayında)
  • Fringe,
  • The Trace,
  • Heroes,
  • Bachelor

İMDBTV’de İzlenebilecek Filmler

Kullanıcıların filmleri ve TV programlarını sadece mobil uygulama üzerinden seyrebileceği filmlerin listesi ise şöyle;

  • Foxcatcher,
  • Memento,
  • Run Lola Run,
  • The Illusionist,
  • The Last Samurai

gibi Hollywood yapımı filmler yer alacak.

Bir Cevap Yazın