En Yeni Tarihi Kore Dizileri - 2021 Güncel Listeler ve Dizi Önerileri Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

En Yeni Tarihi Kore Dizileri Başlıyor!

2021-in-En-Yeni-Tarihi-Kore-Dizileri-güncel-listesi-ve-dizi-önerileri

2021’in En Yeni Tarihi Kore Dizileri Başlıyor!

Güney Kore dizileri sevenler için Tarihi Türdeki Kore Dizileri ayrı bir yer tutar. Daha çok Güney Kore’nin geçmiş tarihi Joseon döneminde geçen dizilerin ilginç hikayeleri ve konularıyla büyük ilgi çekmeye devam ediyor. 2020 ve daha eski yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da En Yeni Kore Dizileri seyirci karşısına çıkıyor. Gizem, Dram, Romantik Komedi türünde çekilen Tarihi Kore Dizilerini; başrol oyuncuları, konuları, bölüm sayıları, başlama ve bitiş tarihleri ile tamamlanma zamanlarına göre aşağıda listeledik. Joseon Hanedanlığı dizileri önerilerimizin de olduğu yazımız zaman içerisinde çekilecek yeni tarihi diziler için belli aralıklarla güncellenecektir.

Romantik Komedi Türündeki En Yeni Tarihi Diziler

Kore dizileri türleri içerisinde hepimizin severek izlediği türlerin en başında Romantik Komedi türündeki diziler geliyor. Yazımızın bu başlığında tarihi türde çekilen dizilerin Romantik Komedi türünde olanları sizler için listeledik.

RİVER WHERE THE MOON RİSES | 달이 뜨는 강

Hikayes, tarihi bir kayıt olan ‘Samguk Sagi’nin (‘Kore’nin Üç Krallığının Tarihi’) içinde bulunan “On Dal” adlı bir halk masalına dayanan River Where the Moon Rises dizisi, Goguryeo döneminde geçmektedir. Yeom Ga-Jin (Kim So-Hyun) adıyla da bilinen Prenses Pyeonggang, Goguryeo’yu yöneten ilk kadın olma hayali ile yanıp tutuşan birisidir. Bu uğurda kendisine karşı duyguları olan On Dal’ı (Na In Woo ) kullanır. Ancak ona karşı hissetmeye başladığı duygular ile derinden sarsılır.

MOONSHİNE / WHEN FLOWERS BLOOM

2021’in sonlarına doğru Güney Kore KBS2 televizyona kanalında yayınlanmaya başlayan Moonshine Tarihi Kore dizisi, özellikle Romantik Komedi sevenler için önerimiz. İMDb’de 8.5’lik puana sahip olan Moonshine Kore Dizisinin oyuncu kadrosunda; Yoo Seung Ho (Nam Young), Hyeri (Kang Ro Seo), Byeon Woo Seok (Lee Pyo) yer alıyor. Yayınlanması kısa bir süre önce tamamlanmış ilk bölümü 20 Aralık 2021’de başlayan dizinin final tarihi 22 Şubat 2022 oldu.

Moonshine Kore Dizisi Tanıtım

Moonshine Kore Dizisi Konusu

Moonshine dizisinin konusu Joseon tarihinin en güçlü yasaklarının olduğu dönemde geçmektedir. Alkol yasağı yasasının yürürlüğe girdiği dönemin sonlarında geçen dizi, Hanyang’da, ün ve ailesinin statüsünü geri kazanmak için memleketini terk eden zeki subay ile borcunu ödemek için alkol yapmaya başlayan fakir bir aristokrat kadın arasında geçen hikayeyi konu alıyor. İkili gizli bir alkol deposu önünde karşılaşarak hayatlarını mahvedebilecek sırlara sahip olurlar. Kaderin cilvesiyle bir araya gelirler ve ölümlerine dahi yol açabilecek bu sırlarla birbirlerine bağlanırlar.

THE KİNG’S AFFECTİON

the-kings-affection-kore-dizisi-konusu

Hikaye Joseon Hanedanlığı döneminde ikizlerin uğursuz bir işaret olarak kabul edildiği bir zamanda geçiyor. Veliaht Prenses Consort ikiz doğurduğunda, kızı öldürmek için bir emir gönderilir. Ancak prenses onu kurtarmak için gizlice saraydan gönderir. Rahipler tarafından büyütülen bu kız çocuğu birkaç yıl sonra Dami ismiyle hizmetçi olarak çalışmak için saraya geri döner. Erkek ikiz Lee Hwi, bir yanlış kimlik vakası nedeniyle hayatını kaybettiğinde, Dami, Lee Hwi’nin yerini alır. Herkesten uzak durmasına rağmen Yi Hwi (Dami), asil bir aileden gelen ilk aşkı ve daha sonra öğretmeni Jung Ji-woon’a karşı hisler beslemeye başlar. Netflix orijinal dizisi olan The King’s Affection 11 Ekim – 14 Aralık 2021 tarihleri arasında yayınlandı. Dizi 70 dakikalık 20 bölümden oluşuyor.

THE KİNG OF TEARS, LEE BANG-WON

The King of Tears, Lee Bang-won, Goryeo Hanedanlığı’nın sonu ve Joseon Hanedanlığı’nın başlarında, eski Goryeo düzeninin yıkıldığı ve yeni krallığın yıkıldığı Joseon İmparatorluğu’nu kurmak için inisiyatif alan lider Yi Bang-won’a yeni bir ışık tutuyor. 1367-1422 tarihlerinde yaşayan ve tarihsel bir figür olan Taejong Yi Bang-Won’un hayatına ışık tutan dizide Bang- Won ulusun kuruluşuna öncülük eden bir liderdir.

THE RED SLEEVE I THE RED SLEEVE CUFF

Aynı adlı bir romandan uyarlanan dizi, görevinin önce ülkesine karşı aşk olduğuna inanan Joseon Kralı ile seçtiği hayatı korumak isteyen bir saray leydisi arasındaki bir kraliyet sarayı romantizminin kaydını anlatıyor .

the-red-sleeve-kore-dizisi-konusu

2021 yılının sonlarına doğru seyirci karşısına çıkan Joseon Hanedanlığında geçen tarihi dizi The Ret Sleeve, saray hanımı olarak başlayan kariyerine “Bin” konumuna yükselen (en yüksek cariye rütbesi), Veliaht Prens Mun Hyo’nun biyolojik annesi olan kraliyet cariyesi Uibin Sung’un ( Lee Se Young ) hikayesini konu alıyor.

Aşkı ile Özgürlüğü Arasında Kalan Bir Kadının Hikayesi

Sung Deok-Im (Lee Se Young ), velihat prens Lee San (Junho) ile aşk yaşayan bir saray hanımıdır. Veliaht prens Lee San ( Junho) tahta geçince Sung Deok-Im den (Lee Se Young ) onun cariyesi olmasını ister ama Sung Deok-Im, cariye olunca özgürce yaşayamayacağını düşünmektedir. Buna rağmen cariyesi olmayı kabul eder ve Kral Jeongjo nun (Junho) cariyesi olur. Sung Deok-Im (Lee Se Young ) bu kararı sonrasında hayatının dramatik serüvenine karşı yaşam savaşı verir. Aşkın en derin anlarına tanık olacağınız halen yayında olan dizi 1 Ocak 2022 tarihiden final yapacak.

Dizinin başrol oyuncusu: Lee Junho Kore’nin en prestijli ödüllü Beaksang Arts Awards 2022‘de en iyi erkek oyuncu ödülü aldı. 58. Kore Beaksang Sanat Ödülleri Tüm ödül kazananlar için linki tıklayabilirsiniz.

The Red Sleeve Kore Dizisiyle İlgili Genel Bilgiler

Orijinal İsmi: The Red Sleeve | 옷소매 붉은 끝동 | The Red Sleeve Cuff
Türü: Tarihi, Romantik, Dram, Melodram
Senaristi: Jung Hae Ri, Kang Mi Kang
Yönetmeni: Jung Ji In
İMDb Puanı:
Yayınlandığı Televizyon Kanalı: MBC, Viki
Yapım Yılı: 2021
Başlama ve Bitiş Tarihi: 12 Kasım 2021 – 1 Ocak 2022
Devam Durumu: 1 Ocak 2022’de final yapacak.
Sezon Sayısı: 1
Toplam Bölüm Sayısı: 17
Bölüm Süresi: 70 Dakika
Orijinal Dili: Korece
Türkçe Dublaj – Altyazı: Var

ROYAL SECRET AGENT / GİZLİ KRALİYET MÜFETTİŞİ

2021’in en yeni Kore dizisi, çekimleri 2020’nin sonunda başlayan 2021 Şubat ayında tamamlanan Royal Secret Agent Kore Dizisi oluyor. Dram, Romantik Komedi, Tarih ve Gizem türleri sevenlerin izlemesini tavsiye ettiğimiz dizi İMDb’de 8.8’lik puana sahip. Royal Secret Agent dizisinin hikayesi, Joseon Hanedanlığı döneminde kral tarafından özel olarak görevlendirilen gizli bir müfettişin etrafında dönüyor.

royal-secret-agent-kore-dizisi-konusu-ve-oyuncuları
Royal Secret Agent Kore Dizisiyle İlgili Genel Bilgiler

Orijinal İsmi: 암행어사 – Royal Secret Agent – Secret Royal Inspector
Türü: Tarih, Romantik Komedi, Gizem, Dram
Senaristi: Park Sung-Hoon, Kang Min-Sun
Yönetmeni: Kim Jung-Min
İMDb Puanı: 8.8
Yayınlandığı Televizyon Kanalı: KBS2
Yapım Yılı: 2020 – 2021
Başlama ve Bitiş Tarihi: 21 Aralık 2020 – 9 Şubat 2021
Devam Durumu: Tamamlanmış
Sezon Sayısı: 1
Toplam Bölüm Sayısı: 16
Orijinal Dili: Korece
Türkçe Dublaj – Altyazı: Var

Royal Secret Agent Konusu

Joseon hanedanlığı döneminde geçen dizide, eyalet sınavında birinci olan Sung Yi-gyum (Kim Myung-soo), Hongmungwan’da idari ve araştırma bölümünde çalışmaktadır. Amaçsız ve hırssız süren hayatı bir gün kumar oynarken Kral’ın askerleri tarafından yakalanmasıyla tamamen değişir. Kral, Yi-gyum bu hatasından dolayı ceza olarak Kral tarafından gizli bir kraliyet müfettişi olarak görevlendirilir. Onun bu gizli görevi, kamu görevlilerinin yozlaşmış uygulamalarını araştırmaktır. Sung Yi-Gyum’a bu zorlu görevinde kadın bir müfettiş olan Hong Da-in’in (Kwon Nara) ile çok konuşan sevecen hizmetkarı Park Chun-sam’in (Lee Yi-kyung) yardım edecektir.

Royal Secret Agent Kore Dizisi Tanıtım Fragmanı
Royal Secret Agent Oyuncuları

L (Sung Yi-Kyum, Nara (Hong Da-In), Lee Yi-Kyung (Park Chun-Sam), Lee Tae-Hwan (Sung Yi-Bum)

RİVER WHERE THE MOON RİSES / AYIN YÜKSELDİĞİ NEHİR

Güney Kore Victory Contents yapım şirketi tarafından hayata geçirilen River Where the Moon Rises Kore Dizisi, Romantik türde 2020 – 2021 yapımlarından birisi. 15 Şubat 2021’de KBS2 televizyon kanalında yayınlanmaya başlayan dizi, 20 Nisan 2021’de bitecek. Hikayesi Goguryeo döneminde geçen dizinin başrolünde; Kim So-Hyun (Yeom Ga-Jin, Pyeonggang,Kraliçe Yeon), Ji Soo (On Dal), Lee Ji-Hoon (Go Gun), Kang Ha-Neul (On Hyeob) (konuk oyuncu) rol almaktadır.

River-Where-the-Moon-Rises-kore-dizisi-konusu-ve-oyuncuları
River Where the Moon Rises Kore Dizisiyle İlgili Genel Bilgiler

River Where The Moon Rises dizisinin senaryosu, Kore’nin Üç Krallığının Tarihinin (Samguk Sagi) içerisinde bulunan On Dal adındaki bir halk masalına dayanmaktadır.

Orijinal İsmi: 달이 뜨는 강 – River Where the Moon Rises – The Moon Rising River
Türü: Tarih, Dram, Romantik,
Senaristi: Han Ji-Hoon
Yönetmeni: Yun Sang-Ho
İMDb Puanı: 8.8
Yayınlandığı Televizyon Kanalı: KBS2
Yapım Yılı: 2020 – 2021
Başlama ve Bitiş Tarihi: 15 Şubat 2021 – 20 Nisan 2021
Devam Durumu: Devam Ediyor
Sezon Sayısı: 1
Toplam Bölüm Sayısı: 20
Orijinal Dili: Korece
Türkçe Dublaj – Altyazı: Var

River Where the Moon Rises Kore Dizisi Konusu

Dizi klasik bir Goguryeo masalının karakteri olan Prenses Pyeonggang ile On Dal arasında yaşanan tutkulu bir aşk hikayesini yeniden anlatır. Prenses Pyeonggang ( Kim So-hyun ) bir prenses olarak doğmuş olsa da Goguryeo’yu yöneten ilk kadın hükümdar olma hayaliyle yanıp tutuşmaktadır. Bu hedefine ulaşmak için de kendisine duyguları olan On Dal’ı (Ji Soo) kullanır. Ancak zamanla Oh Dal’a karşı hissetmeye başladığı duygular Prenses Pyeonggang’ı derinden sarsar.

River Where The Moon Rises Dizisi Fragmanı
River Where The Moon Rises Dizisi Oyuncuları

River Where The Moon Rises Kore dizisinin oyuncu kadrosunda; Kim So-Hyun (Yeom Ga-Jin, Pyeonggang,Kraliçe Yeon), Ji Soo (On Dal), Lee Ji-Hoon (Go Gun), Kang Ha-Neul (On Hyeob), Choi Yu-Hwa (Hae Mo-Yong),Kim Pub-Lae (Kral Pyeongwon), Lee Hae-Young ( Go Won-Pyo), Cha Kwang-Soo (Jin Pil), Kim Jung-Young (Gong Son), Son Woo-Hyuk (Tae Gam), Ahn Shin-Woo (Kim Pyung-Ji)

BOSSAM STEAL THE FATE

2021’in yakında yayınlanacak yeni Tarihi Kore dizilerinden birisi olan Bossam Steal Fate, para için yasa dışı işler yapan Ba-Woo’nun yanlışlıkla bir prensesi kaçırmasıyla başlayan hikayesini konu alır. Başrollerinde; Jung Il-Woo (Ba-Woo), Yuri (Prenses Hwain) rol aldığı dizinin, 2021 yılının ilk yarısında yayınlanması bekleniyor.

Bossam-Steal-The-Fate-kore-dizisi-konusu
Bossan Steal Kore Dizisi İle İlgili Genel Bilgiler

Orijinal İsmi: 보쌈 – 운명을 훔치다 – Bossam Steal the Fate
Türü: Dram, Tarih, Romantik, Aksiyon
Senaristi: Kim Ji-Soo, Park Cheol
Yönetmeni: Yun Sang-Ho Kwon Seok-Jang
İMDb Puanı:
Yayınlandığı Televizyon Kanalı: MBN
Yapım Yılı: 2021
Başlama ve Bitiş Tarihi: 1 Mayıs 2021 – 4 Temmuz 2021
Devam Durumu: Tamamlandı
Sezon Sayısı: 1
Toplam Bölüm Sayısı: 20
Bölüm Süresi: 60 Dakika
Orijinal Dili: Korece
Türkçe Dublaj – Altyazı: Var

Bossam Stealing Fate Kore Dizisi Konusu

Yanlışlıkla bir prensesi kaçırma hikayesini konu alacak olan Bossam – Stealing Fate Kore dizisi, yeninden evlenme umudu olmayan dul kadınları yeni kocalarla buluşturma pratiği yapan Ba woo’nun başından geçen olayları anlatacak. Kral Gwang Hae döneminde geçen dizide kadınların ve yoksulların yaşadığı zulme dokunan bir hayat ve aşk hikayesini konu alacak.

Para için kumar oynayan, kavga eden ve dulların evlenmesi yasak olmasına karşın onları kaçırarak evlenmelerini sağlayan Ba -Woo bu sefer sert bir kayaya çarpmıştır. Bir gün yine bir dul kaçırmak için bir eve girer ve yanlışlıkla düşmanının gelini olan Prenses Hwain’i (Yuri) kaçırır. Prens Gwanghae’nin kızı olan Prenses Hwain, gizli bir siyasi anlaşma için sevdiği bir adamın abisiyle evlenmiştir. Ancak düğün gecesi kocası ölür ve dul kalmıştır.

Bossam Stealing Fate Kore Dizisi Oyuncuları

Bossam Stealing Fate oyuncu kadrosunda; Jung Il-Woo (Ba-Woo), Yuri (Prenses Hwain), Kim Tae-Woo (Prens Gwanghae), Shin Dong-Mi (Saray Leydisi Jo), hin Hyun-Soo ( Lee Dae-Yeop), Yoon Joo-Man ( savaşçı), So Hee-Jung (Kraliyet eşi) gibi Koreli oyuncular rol almaktadır.

Fantastik Türde Tarihi Kore Dizileri

Kore dizilerinin vazgeçilmezleri arasında şüphesiz Fantastik türde diziler yer alır. Başlığımızda söz konusu dizileri listeledik.

MR. QUEEN

mr-queen-2021-tarihi-dizileri

Mr. Queen Dizisi İle İlgili Genel Bilgiler

Orijinal İsmi: Mr. Queen /철인왕후 / Cheorinwanghu
Türü: Tarih, Romantik komedi, Fantezi, Vucut değişmi, Drama
Senaristi: Park Kye Tamam , Choi Ah Il
Yönetmeni: Yoon Sung Shik
İMDb Puanı: 8.9
Yayınlandığı Televizyon Kanalı: tvN
Yapım Yılı: 2020 – 2021
Başlama ve Bitiş Tarihi: 12 Ara 2020 -14 Şub 2021
Devam Durumu: Tamamlandı
Sezon Sayısı: 1
Toplam Bölüm Sayısı: 20
Bölüm Süresi: 70 – 90 Dakika
Orijinal Dili: Korece
Türkçe Dublaj – Altyazı: Var

Mr. Queen Oyuncuları

Shin Hye Sun (Kim So Yong / Jang Bong Hwan), Kim Jung Hyun (Kral Cheol Jong), Bae Jong Ok (Grand ueen Dowager Sunwon), Kim Tae Woo (King Gwanghae)

Mr. Queen Kore Dizisi Konusu

Çin Dizisinden uyarlanan Mr. Queen’in hikayesi Joseon döneminde geçer. Modern çağda Jang Bong-hwan ( Choi Jin-hyuk ), Blue House’da ülkenin en iyi politikacıları için çalışan bir şef bir gün kendisini Joseon döneminde Kraliçe Cheorin’in ( Shin Hye-sun ) bedeninde bulur. HükümdarKral Cheoljong ( Kim Jung-hyun ) nazik ve uyumlu bir kişiliğe sahiptir. Zira, kendisi sadece isim olarak kraldır. Rahmetli Kral Sunjo’nun eşi Kraliçe Sunwon ( Bae Jong-ok ), ülkede gerçek gücü elinde tutmaktadır. Ancak Kraliçe Cheorin kısa süre sonra Kral Cheoljong’un göründüğü gibi olmadığını ve onun karanlık ve şüpheli bir yanı olduğunu keşfeder.

LOVERS OF THE SKY 2021 Kore dizileri

lovers-of-the-red-sky-kore-dizisi-konusu

Lovers of the Red Sky Dizisinde başrolleri; Kim Yoo-jung , Ahn Hyo-seop , Gong Myung ve Kwak Si oynuyor. 2021 yapımı Güney Kore televizyon dizisidir. Jung Eun-gwol’un aynı adlı romanından uyarlanan fantastik bir romantik tarihi drama dizi, Dan hanedanlığı döneminde hayaletlerin, iblislerin ve tanrıların insan yaşamına dahil olduğu bir dönemde geçen hikaye, bir kadın ressam ( Kim Yoo-jung ) ile kör bir astrolog ( Ahn Hyo-seop ) arasındaki kader ilişkisini konu alıyor.

Red Sky Kore Dizisiyle İlgili Genel Bilgiler

Orijinal İsmi : Red Sky | Lovers of the Red Sky | Hong Chun-Gi | 홍천기
Türü: Dram, Romantik, Tarih, Fantastik/Bilim Kurgu
Yönetmeni: Jang Tae-Yoo
Senaristi: Jung Eun-Gwol (roman), Ha Eun
Yayınlanacağı Televizyon Kanalı: Studio S (SBS)
İMDb Puanı: 7.6
Toplam Bölüm Sayısı: 16
Sezon Sayısı: 2
Yapım Yılı: 2020 – 2021)
Gösterim Tarihi: 30 Ağustos 2021 – 26 Ekim 2021
Nerden Seyredilir? My DramList, Rakuten Viki

ARTHDAL CHRONİCLES 2 (Henüz Çekimlerine Başlanmadı)

2019 yılında yayınlanan ve çok beğenilen Arthdal Chronicles serisinin 2. sezonu olarak hayata geçirilecek olan Romantik, Fantastik Tarih türündeki Kore dizisi Arthdal Chronicles 2’nin çekimlerine Covid 19 tedbirleri nedeniyle henüz başlanamadı.

Arthdal-Chronicles-2-tarihi-türde-2021-de-başlayacak-kore-dizileri

Arthdal Chronicles 2 Kore Dizisi İle İlgili Genel Bilgiler

Orijinal İsmi : 아스달 연대기 2 – Arthdal Chronicles 2
Türü: Aksiyon, Romantik, Fantastik ve Tarih
Yönetmeni: Hong Jong-Chan. Kim Kyu-Tae,
Yayınlanacağı Televizyon Kanalı: tvN (Güney Kore)
İMDb Puanı:
Toplam Bölüm Sayısı: –
Sezon Sayısı: 2
Yapım Yılı: – (COVID-19 nedeni ile çekimleri belirsiz bir süre ertelendi)
Nerden Seyredilir? Dizinin 1. Sezonu Netflix’ten seyredilebilir.

Arthdal Chronicles 2 Oyuncuları

Song Joong-Ki (Eun-Sum, Sa-Ya), Jang Dong-Gun (Ta-Gon), Kim Ji-Won (Tan-Ya), Kim Ok-Vin (Taealha)

Arthdal Chronicles 2 Konusu

Arthdal Chronicles serisinin ilk bölümü Antik Çağ döneminde, Arthdal adında kurgusal bir diyarda geçmektedir. Bir gün, kaderinde Arthdal’ın sonunu getirmek olan Eun-Sum adında bir çocuk dünyaya gelir. Arthal’a felaket getirecek bir kaderle dünyaya gelen Eun-Sum’un annesi insan babası ise Nweantal’dir. Annesi onun hayatını korumak için büyük bir mücadele vermiştir. Bu mücadeleler sonrasında Eun Sum korkusuz bir Wahan savaşçısı olmuştur.

Arthdal Chronicles 2 Ne Zaman Başlayacak?

Dizinin çekimlerine henüz başlanmamasından dolayı yayın tarihi ile ilgili kesinleşmiş bir bilgi bulunmamaktadır. Bununla birlikte 10 milyar KRW (8,4 milyon dolar) prodüksiyon bütçesine sahip olan drama, 2023’te vizyona gireceği basında çıkan bilgiler arasında. Dizinin 1. Sezonunu Netflix’ten izleyebilirsiniz.

JOSEON EXORCİST / (22 MART 2021’DE YAYINLANMAYA BAŞLAYACAK)

2021’in en yeni Kore dizilerinden tarihi türdeki Joseon Exorcist dizisi, Mart ayında yayınlanmaya başlandı. SBS kanalının yeni dizilerinden birisi olan Joseon Exorcist’in ikinci tanıtım fragmanı geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Orijinal İsmi: 조선구마사 – Joseon Gumasa – Joseon Exorcist
Türü: Tarih, Fantastik
Senaristi: Park Kye-Ok
Yönetmeni: Shin Kyung-Soo
İMDb Puanı:
Yayınlandığı Televizyon Kanalı: SBS
Yapım Yılı: 2021
Başlama ve Bitiş Tarihi: 22 Mart 2021 –
Devam Durumu: İlk İki bölüm sonra iptal edili.
Sezon Sayısı: 1
Toplam Bölüm Sayısı: 16
Bölüm Süresi: 60 Dakika
Orijinal Dili: Korece
Türkçe Dublaj – Altyazı:

Joseon Exorcist Kore Dizisi Konusu

Başrolünü Kam Woo-Sung, Jang Dong-Yoon ve Park Sung-Hoon’un paylaştığı dizinin konusu, Kral Tae jong’un veliaht prens olduğu dönemde karşılaştığı kötü ruhların Kral olduktan sonra Joseon topraklarında yeninden dirilmesini anlatır. Fantastik türde tarihi dizilerden birisi olan dizi, gerçek hayatta yaşamış tarihi bir figür ile fantastik unsurların bir araya gelmesiyle kurgulanmıştır.

joseon-exorcist-yeni-kore-dizisi-konusu
Joseon Exorcist Kore Dizisi İle İlgili Genel Bilgiler

Dizinin yönetmenliğini; Nokdu Flower, Oh, The Mysterious, Six Flying Dragons ve Three Days adlı Kore Dizilerinin de yönetmenliğini yapan Shin Kyung-Soo yaparken, dizinin senaryosunu ise, Doctor Prisoner, Mr. Queen ve Inspiring Generation dizilerini kaleme alan Park Kye-Ok yazmaktadır.

Joseon Exorcist Dizisi Ne Zaman Başlayacak?

En Yeni Tarihi Kore Dizileri listesinde bulunan Joseon Exorcist dizisinin ilk bölümü 22 Mart’ta yayımlanacak.

Güncelleme: Dizinin ilk iki bölüm 22 ve 23 Mart 2021 SBS TV’de yayınlandı. Ancak dizide geçen tarihi yanlışlıklar ve dizide bulunan Çin sahne dekorları nedeniyle iptal edilmeden önce birçok Koreli izleyicinin tepkisine neden oldu.

2020 Yapımı Tarihi Kore Dizi Önerileri (En İyi Diziler)

2020 yılı yapımı En İyi Tarihi Kore Dizileri önerilerimiz listesinde İMDb puanı en yüksek olan ve en çok izlenen diziler yer alıyor.

KİNG MAKER: THE CHANGE OF DESTİNY

Yapımcılığını Güney Kore Victory Contents, HIGROUND’un üstlendiği TV Chosun televizyon kanalında yayınlanan King Maker: The Change of Destiny Kore dizisi, tarihsel gerçek karakterlerle kurgusal karakterlerin bir araya geldiği Wind, Clouds and Tombstone adlı bir romandan uyarlanmıştır. Tarihi Fantastik türünde dizi sevenlerin mutlaka izlemesini tavsiye ettiğimiz dizi, İMDb’de 8.0’lik puana sahiptir

King-Maker-The-Change-of-Destiny-tarihi-türde-en-yeni-kore-dizileri
King Maker: The Change Of Destiny Kore Dizisiyle İlgili Genel Bilgiler İle İlgili

Dizi, tarihsel gerçek karakterlerle kurgusal karakterlerin bir araya getirildiği bir romandan uyarlamadır.

Orijinal İsmi: 바람과 구름과 비 – The Change of Destiny | Wind, Cloud and Rain
Türü: Tarih, Dram, Fantastik, Romantik,
Senaristi: Lee Byung-Joo (roman), Bang Ji-Young
Yönetmeni: Yun Sang-Ho
İMDb Puanı: 8.0
Yayınlandığı Televizyon Kanalı: TV Chosun
Yapım Yılı: 2020
Başlama ve Bitiş Tarihi: 17 Mayıs 2020 – 26 Temmuz 2020
Devam Durumu: Yayınlanması Tamamlandı
Sezon Sayısı: 1
Toplam Bölüm Sayısı: 21
Bölüm Süresi: 70 Dakika
Orijinal Dili: Korece
Türkçe Dublaj – Altyazı: Var

King Maker: The Change of Destiny Kore Dizisi Konusu

Joseon Hanedanlığı zamanında yaşanan zorlu bir taht savaşını konu alan dizide, prestijli bir aileden gelen Choi Chun-Joong, ailesini kaybettikten sonra aşağı tabakadan bir falcı olmuştur. Choi Chun-Joong bir zaman sonra ülkenin en aranan yüz okuyucusu olur. Ve böylece Joseon’un en güçlü insanlarından biri haline gelir. Kral Cheoljong’un kızı olan Prenses Lee Bong-Ryeon insanların kaderini görmek gibi özel bir yeteneğe sahiptir. Onun bu yeteneği aslında hem lütuf hem de bir lanettir. Bir gün Chun-Joong’la tanışır ve tanışır ve özel yetenekleriyle birlikte Joseon’un kaderini değiştirmeye karar verirler.

King Maker: The Change of Destiny Tanıtım Fragmanı

King Maker: The Change of Destiny Kore Dizisi Oyuncuları

King Maker: The Change of Destiny Kore dizisinin oyuncu kadrosununda; Park Si-Hoo (Choi Chun-Joong), Ko Sung-Hee
(Lee Bong-Ryeon), Jeon Kwang-Leol ( Heungseon Daewongun), Sung Hyuk (Chae In-Kyu),Kim Seung-Su (Kim Byeong-Woon),
Cha Kwang-Soo (Kim Jwa-Geun), Yoon Ah-Jung (Na-Hab).

QUEEN: LOVE AND WAR / KRALİÇE AŞK VE SAVAŞ

2020’in mutlaka izlenmesi gereken Tarihi Kore Dizileri arasında yer alan Queen: Love And War dizisi, Kraliçe olmak isteyen kadınların mücadelesini konu alır. Yapımcılığını HIGHGRND şirketinin üstlendiği dizide Joseon Kraliçesi olan Kang Eun-gi (Jin Se-yeon) düğün günü geçit törenince suikastçılar tarafından öldürülür. Romantik türde en iyi tarihi dizilerden biri olarak gösterilen dizi İMDb’de 8.5’lik puana sahip.

Queen-Love-And-War-2020-yapımı-tarihi-dizi-önerisi
Queen: Love And War Kore Dizisi İle İlgili Genel Bilgiler

Orijinal İsmi: 간택 – 여인들의 전쟁 – The War Between Women – Queen: Love And War
Türü: Dram, Tarih, Romantik
Senaristi: Choi Soo-Mi
Yönetmeni: Kim Jung-Min
İMDb Puanı: 8.5
Yayınlandığı Televizyon Kanalı: TV Chosun
Yapım Yılı: 2020
Başlama ve Bitiş Tarihi: 14 Aralık 2019 – 9 Şubat 2020
Devam Durumu: Yayınlanması Tamamlandı
Sezon Sayısı: 1
Toplam Bölüm Sayısı: 16
Bölüm Süresi: 70 Dakika
Orijinal Dili: Korece
Türkçe Dublaj – Altyazı: Var

Queen: Love And War Kore Dizisi Konusu

Joseon Kraliçesi olan Kang Eun-gi (Jin Se-yeon) düğün günü geçit töreni sırasında suikastçılar tarafından pusuya düşürülür ve öldürülür. Ancak, gecenin ilerleyen saatlerinde Kang Eun-gi’nin ikiz kız kardeşi Kang Eun-bo, Baş Rahibe’nin asistanı olarak hareket ederken ölü olduğu sanılan kral da dirilir. Kang Eun-bo, ikiz kardeşinin ölümünün ardındaki kişiyi bulmak için kraliçe olmaya karar verirken, yakışıklı ve zeki bir Kral olan Kim Min-Kyu’da hayalindeki gerçek aşkı bulmak için kolları sıvar. İkili beklenmedik bir olayla karşı karşıya gelir.

Queen: Love And War Kore Dizisi Konusu Tanıtım Fragmanı

Queen: Love And War Kore Dizisi Konusu Oyuncuları

Queen: Love And War Kore dizisinin oyuncu kadrosunda; Jin Se-Yun (Kang Eun-Ki, Kang Eun-Bo), Kim Min-Kyu (Lee Kyung), Do Sang-Woo (Lee Jae-Hwa), Lee Si-Eon (Wal), Lee Yeol-Eum (Jo Young-Ji) adlı Koreli oyuncular rol alıyor.

THE KİNG ETERNAL MONACH –

Yapımcılığını Güney Kore Hwa&Dam Pictures, Studio Dragon şirketinin üstlendiği The King Eternal Monarch Kore dizisi SBS kanalında yayınlandıktan sonra ünlü dijtal platform Netflix’te yayınlandı. 2020’nin en çok ilgi gören Kore dizilerinden birisi olan The King Eternal Monarch Kore dizisinin başrolünde ünlü Koreli aktör Lee Min Ho oynuyor. Fantastik Kore dizisi sevenlerin mutlaka seyretmesini tavsiye ettiğimiz dizi İMDb’de 8.7’lik puana sahip.

The-King-Eternal-Monarch-tarihi-türde-dizi-önerisi
The King: Eternal Monarch Kore Dizisiyle İlgili Genel Bilgiler

Orijinal İsmi: 더 킹: 영원의 군주 – The King: Eternal Monarch
Türü: Dram, Romantik, Fantastik
Senaristi: Kim Eun-Sook
Yönetmeni: Baek Sang-Hoon, Jung Ji-Hyun
İMDb Puanı: 8.7
Yayınlandığı Televizyon Kanalı: SBS
Yapım Yılı: 2019 – 2020
Başlama ve Bitiş Tarihi: 17 Nisan 2020 – 12 Haziran 2020
Devam Durumu: Yayınlanması Tamamlandı
Sezon Sayısı: 1
Toplam Bölüm Sayısı: 16
Bölüm Süresi: 70 Dakika
Orijinal Dili: Korece
Türkçe Dublaj – Altyazı: Var
Nerden Seyredilir? Netflix

The King: Eternal Monarch Kore Dizisi Tanıtım Fragmanı
The King: Eternal Monarch Kore Dizisi Konusu

En Yeni Tarihi Kore Dizileri arasında yer alan The King Eternal Monarch dizisinin hikayesi iki farklı evrende (Kore İmparatorluğu ve Güney Kore Cumhuriyeti) geçiyor. Kore İmparatoru Lee Gon (Lee Min Ho) insanların dünyasında serbest kalan şeytanın diğer dünyaya geçiş yapmasını engellemek için paralel dünyaya açılan kapıları tutmaya çalışmaktadır. Bunu yapmak için açılan kapıdan paralel dünyaya geçer. Orada yaşayan Jung Tae-Eul (Kim Go-Eun) ile karşılaşır. Lee Gon, Jung Tae-Eul’un uzun yıllardır aradığı hayatını kurtaran kişi olduğunu görür. İkili iki dünya arasında sevdiklerinin hayatlarını şeytandan korumak için mücadele ederler.

The King: Eternal Monarch dizisiyle ilgili detaylı bilgi için linki tıklayınız.

The King: Eternal Monarch Kore Dizisi Oyuncu Kadrosu

The King Eternal Monarch Kore Dizisinin oyuncu kadrosunda; Lee Min-Ho (Lee Gon), Kim Go-Eun (Jung Tae-Eul, Luna), Woo Do-Hwan (Jo Eun-Seob, Jo Young), Jung Eun-Chae (Gu Seo-Ryung), Kim Kyung-Nam (Kang Shin-Jae), Lee Jung-Jin (Lee Rim)

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tamamlanmış Kore Dizileri 2020

Tarihi Türde En Çok İzlenen Kore Dizileri

Yakında Yayınlanacak Tarihi Kore Dizileri 2022 / Joseon Hanedanlığı Dizileri

Aşka Yolculuk Wang So

En İyi Doktor Dizileri (Kore)

Feda Dizisi Neyi Konu Alıyor?

Eylül Ayında Netflix’te Yayınlanacak Diziler

Feda Dizisinin Kang Yoo Jung Gerçekte Kim?

En İyi Tarihi Kore Dizileri Önerisi

Kore Dizilerini İnternetten Türkçe Altyazılı Ya da Dublajlı Olarak Nasıl İzlerim?

Kore dizilerini İnternetten bilgisayarınızdan ya da tabletinizden seyretmek sanılanın aksine oldukça kolay. Bunun için tek yapmanız gereken şey, seyretmek istediğiniz dizinin adını Google, Yandex, Bing, Opera gibi browserların arama çubuğuna yazmanız. Daha sonra önünüze çıkan listeden en üstten başlayarak Kore dizisi izleme sitelerini tıklayarak dizinizi izleyebiliyorsunuz.

Tamamen ücretsiz Kore dizisi izleme sitelerinden size önerebileceğimiz birkaç tanesi ise şöyle;

Kore Dizisi İzleyebileceğiniz En İyi Ücretsiz Siteler

  • asyatv
  • Viki Rakuten / viki.com (Youtube ya da orijinal site)
  • koreanturk
  • korecenneti
  • uzakdoğu.tv
  • yeppuda
  • seyredelim

Bir Cevap Yazın