Diziler Nerede Çekiliyor? 2021 - 22 Televizyon Dizilerinin Çekim Yerleri Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Diziler Nerede Çekiliyor? İşte Televizyon Dizilerinin Çekildikleri Yerler

Diziler-Nerede-Çekiliyor--set-kuruluş-yerleri

Diziler Nerede Çekiliyor? Çok Fazla Merak Ediliyor

Televizyon ekranlarında yayınlanan Türk dizilerinin nerede, hangi şehirde ve mekanda çekildiği her zaman dizi tutkunlarının en çok merak ettiği konulardan birisi olmuştur. Sevdiğimiz dizilerin çekildiği yerler, setler ve mekanlar çoğu zaman ilgimizi çekmenin yanında hayranı olduğumuz oyuncuları görebilmek adına bizlere umut kaynağı olmuştur. Peki, Diziler nerede çekiliyor? 2021 -2022 sezonunda ATV, Star TV, Fox TV, Kanal D, TRT 1, Kanal 7 ve TV 8 kanallarında yayınlanan televizyon dizilerinin çekildiği yerler; şehir, plato, otel, restoran vb. Türk Dizilerinin çekildiği mekanlar ile İstanbul’da çekilen ve İstanbul dışında çekilen dizileri Film Dizi Haber olarak sizler için araştırdık.

Türk Dizilerinin Çekim Yerleri

Televizyonda soluksuz izlediğimiz dizilerin nerede çekildiği hemen hepimiz için merak konusu olmuştur. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirde yaşayanların en sevdikleri ünlü sanatçılar belki de her sabah onların sokaklarına geliyor. Yazımızda hazırladığımız dizilerin çekim yerleri listesi ile izleyiciler belki de ziyarete geldikleri ya da yaşadıkları bu şehirlerde hayranı oldukları oyuncuya rastlayabilirler. Onlarla hayatlarının en güzel anlarını yaşayabilirler. İşte dizilerin çekildiği mekanlar.

ATV Dizileri Nerede Çekiliyor?

Ünlü fenomen dizileri bünyesinde barındıran ATV’nin dizilerinin geneli İstanbul’da çekiliyor. İstanbul’daki birbirinden özel mekanların kullanıldığı yerler de büyük ilgi çekiyor. İşte, ATV dizilerinin çekim yerleri.

Adı Sevgi Dizisi Nerede Çekiliyor? Sarpça Nerede Hangi İlde?
adı-sevgi-dizisi-nerede-çekiliyor

ATV’de 13 Mart Pazar akşamı başlayan yeni dizi Adı Sevgi’nin nerede hangi ilde çekildiği merak konusu oldu. Dizinin kahramanı Elif öğretmenin tayinin çıktığı Sarpça’da en çok merak edilen yerlerden birisi. Peki, Sarpça nerede hangi ilde? İşte yeni dizi Adı Sevgi’nin çekildiği yerler.

Adı Sevgi Dizisinin Çekim Yerleri

Başrolünü Yunus Emre Yıldırımer ve Gizem Güneş’in paylaştığı Adı Sevgi dizisinde adı geçen “Sarpça ilçesi” isminde Türkiye’de farklı bölgelerde yerleşim alanları bulunsa da dizide geçen Sarpça’nın hayali bir ilçe olduğu biliniyor. Bununla birlikte Adı Sevgi dizinin çekimleri; İstanbul’un Beşiktaş, Beykoz, Galata, Şile ve Çatalca gibi semtlerinde gerçekleştiriliyor.

Yalnız Kurt Dizisi Nerede Hangi İlçe ve Şehirde Çekiliyor?
yalnız-kurt-nerede-çekiliyor

ATV’nin iddialı dizisi Yalnız Kurt’un çekim yerleri merak konusu olmaya devam ediyor. Peki, Yalnız Kurt nerede çekiliyor? Hangi il ve ilçede çekiliyor? Yalnız Kurt dizi çekimleri nerede yapıldı? Yalnız Kurt hangi şehirde çekiliyor? ATV’nin Sinegraf imzalı ilk bölümü 14 Ocak 2022 tarihinde yayımlanacak olan Yalnız Kurt dizisinin çekim yerleri net olarak açıklanmasa da çekimlerin İstanbul’un çeşitli ilçelerinde yapıldığı belirtiliyor.

Yalnız Kurt Konusu ve Oyuncuları

Bir Zamanlar Çukurova Dizisi Hangi Şehirde / Çekim Yerleri

ATV’nin 2021 – 22 sezonunda 4. Sezonu yayınlanan fenomen dizisi Bir Zamanlar Çukurova’nın nerede çekildiği herkes tarafından büyük merak konusu oluyor. İstanbul dışında çekilen dizilerden birisi olan dizi, konusu gereği Çukurova’da yani diğer bir adıyla Adana’da çekiliyor. Peki, Bir Zamanlar Çukurova Adana’da nerede çekiliyor, hangi köyde? Bir Zamanlar Çukurova konak ve çiftlik nerede? Bir Zamanlar Çukurova konak ve çiftlik nerede? Yamanların konağı nerede? Aladağ çiftliği nerede? Fekeli’ nin kahve içtiği yer neresi? İşte Fekeli ve Yaman Hanımın Buluştuğu Yer neresi sorularının cevabı ile Bir Zamanlar Çukurova dizisi Adana’daki çekim yapılan yerleri.

Bir Zamanlar Çukurova Konak – Yamanların Konağı — Çiftlik ve Hastane Nerede?

Bir Zamanlar Çukurova dizisinin çekim yerleri genellikle Adana ve Mersin’de gerçekleşiyor. Konak çekimleri Aladağ Çiftliği olarak tanımlanan bir platoda çekiliyor. Bu platonun ilerleyen zamanlarda yeni dizilere ev sahipliği yapması bekleniyor. Büyük bir alana kurulan set platosu ve Aladağlar Konağı Adana’nın Karaahmetli köyünde bulunuyor. Dizinin hastane çekimleri ise, Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Prof. Dr. Nusret Karasu Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde gerçekleştiriliyor.

bir-zamanlar-çukurova-nerede-çekiliyor

Fekeli’nin Kahve İçtiği Yer Neresi?

Bir Zamanlar Çukurova dizisinde izlediğimiz hemen hemen tüm mekanlar büyük ilgi çekiyor. Bu mekanlardan en çok merak edileni Fekeli’nin özel yeri. Fekeli’nin genellikle kahve içtiği bu yer, aynı zamanda Hünkar Yaman’la (Yaman Hanım) buluştuğu yer. Bu yerin manzarası ise, Varda Köprüsü. Varda Köprüsü Adana’nın Karaisalı İlçesi Hacıkırı Köyünde bulunuyor.

Aladağ çiftliği nerede?

Adana’nın meşhur bölgesi Çukurova’yı merkeze oturtan Bir Zamanlar Çukurova dizisinin hikayesi 1970’li yıllarda geçiyor. Bu nedenle dizide o dönemlerin Adana’sını yansıtmak için büyük bir plato kuruldu. Aladağ Çiftliği adı verilen bu plato bilinenin aksine Çukurova’da değil, Adana’nın Karaahmetli köyünde.

Bir Zamanlar Çukurova Tren Köprüsü Nerede?

Dizide tren köprüsü olarak tanımlanan köprü Varda Köprüsüdür. Bu köprü Adana’nın Karaisalı İlçesi Kıralan (eski adı Haçkırı) köyünde yer almaktadır.

Fekeli ve Yaman Hanımın Buluştuğu Yer

Dizide Hünkar ve Fekeli’nin buluşma noktası aynı zamanda Çukurova’nın en romantik sahnelerine ev sahipliği yapan Kozan Kalesidir. Bu kale Asurlar ve Hititler’den kalma bir tarihi eser niteliğinde olup. Aynı zamanda da geçmişe açılan bir kapı niteliğindedir.

Destan Dizisi Nerede / Hangi Şehirde Çekiliyor? Çekim Mekanları

ATV’nin yeni sezonda ekranlara getirmeye hazırlandığı yeni dizilerden birisi olan Destan dizisi yayınlanan tanıtımlarda görülen mekanlarıyla büyük ilgi çekiyor. Çekim efektleri açısından seyirciye tam bir görsel şölen sunmaya hazırlanan dizinin hikayesi de bir o kadar ilginç. Peki, Gök Kağan Korkut Han’ın yetim bıraktığı Aykız ile Gök Sarayı’nda Korkut Han’ın öksüz bıraktığı Gök Tegini Batuga arasındaki destansı aşkın anlatıldığı Destan dizisi nerede çekiliyor?

destan-dizisi-nerede-çekiliyor
Destan Dizisinin Çekildiği Yerler / Set

Dizinin görsellerinden yola çıkılarak dizinin çekim yerlerinin İstanbul dışında bir çekim mekan olduğunu tahmin etsek de. Tam aksine Destan dizisinin seti İstanbul’da. İstanbul’un farklı ilçelerinde çekimlerin yapıldığı öğrenilen dizinin çekimlerinin özellikle ormanlık alanda kurulan dev platoda gerçekleştirildiği belirtiliyor. Dizinin çekimlerinin çoğunlukla Beykoz ve Riva’da gerçekleşeceği edinilen bilgiler arasında.

Kalp Yarası Dizisi Hangi Şehirde / Nerede Çekiliyor?

ATV’nin yaz sezonu başlayan dizisi Kalp Yarası dizisinin çekildiği yerler de merak edilen konulardan birisi. Süreç Film imzalı Kalp Yarası dizisinin çekim yeri İstanbul dışında. Peki, Kalp Yarası nerede çekiliyor? Antakyalı iki köklü aile arasındaki bitmeyen bilmeyen çatışmasını konu alan Kalp Yarası dizi Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da çekiliyor. Buna ek olarak senaryo gereği bazı sahnelerin çekim yerleri Hatay dışında da olabiliyor.

kalp-yarası-dizisi-nerede-çekiliyor

Kalp Yarası Dizi Setine Tarihi Mekanlar Ev Sahipliği Yapıyor

Kalp Yarası dizisinin çekimleri tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Antakya’nın tarihi ve turistik yerlerini de gözler önüne seriyor.

Kardeşlerim Dizisi Çekim Yerleri
kardeşlerim-dizisi-nerede-çekiliyor

ATV’nin geçtiğimiz sezon dizilerinden birisi olan Kardeşlerim dizisinin nerede çekildiği merak konusu olmaya devam ediyor. Genel sahnelerinin seti İstanbul Fatih’te olan Kardeşlerim dizisinin birçok ilçede de çekimleri yapılıyor. Kardeşlerin ailesiyle yaşadıkları ev ise, İstanbul’un Balat semtinde bulunuyor. Şu an Kardeşlerim dizisine ev sahipliği yapan Balat’taki bu ev daha önce de Canevim dizisine ev sahipliği yapmıştı.

Kuruluş Osman Çekildiği Şehir / Set Yerleri
kuruluş-osman-dizisi-nerede-çekiliyor

Bu yıl üçüncü sezonuyla ekranlara gelen Kuruluş Osman dizisinin nerede çekildiği en çok sorulardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Kuruluş Osman Seti ve Çekim Yerleri Nerede? Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu konu alan tarihi dizi Kuruluş Osman’ın çekim yerleri İstanbul’da 300 dönümlük arazi üstüne kurulan plato. İstanbul’un Riva ilçesinde 300 dönümlük arazi üzerine kurulan platoda; kaleler, hanlar, hamamlar, camiler ve kiliseler bulunuyor.

FOX TV Dizileri Nerede – Hangi Şehirde Çekiliyor?

Türkiye’nin önde gelen Televizyon kanallarından birisi olan FOX TV’nin birbirinden ilgi çeken dizilerinin çekim yerleri büyük ilgi çekiyor. İşte izlenme rekoru kıran FOX Dizilerinin set ve çekim yerleri.

Son Nefesime Kadar Nerede Çekiliyor? Hangi İl, İlçe?
Mahkum Dizisi Nerede Çekiliyor? Hangi İl, İlçede?
mahkum-dizisi-nerede-çekiliyor-seti-nerede

FOX TV’nin izlenme rekorları kıran Kore Uyarlaması dizisi Mahkum ile ilgili en fazla merak edilen diğer bir konuda çekim yerleri. Peki, Mahkum dizisi nerede çekiliyor? Mahkum dizisi hangi il ve ilçede çekiliyor? Mahkum dizi çekimleri nerede yapıldı? Mahkum dizisi seti nerede? İşte detaylar.

Mahkum Dizisi Çekim Yerleri

Başrollerini Onur Tuna, İsmail Hacıoğlu, Seray Kaya, Melike İpek Yalova’nın paylaştığı Mahkum dizisi İstanbul’da çekilmektedir. Mahkum dizisi seti ise, İstanbul Beykoz, Beyoğlu, Pendik ve Beşiktaş gibi ilçelerde çekimler gerçekleştiriliyor.

Aşk Mantık İntikam Dizisi Nerede Çekiliyor? Set Yerleri / Mahalle

FOX TV’nin yaz dizisi olarak ekranlara getirdiği Cunning Single Lady Kore Dizisi uyarlaması olan Aşk Mantık İntikam çok sevilince yeni sezonda da devam ediyor. Peki, Aşk Mantık İntikam dizisinin seti nerede? Sevilen dizi Aşk Mantık İntikam ‘ın ana çekim yeri İstanbul’da bulunan stüdyo sahneleri. Bununla birlikte dizinin dış çekimleri İstanbul’un çeşitli ilçelerinde yapılıyor. Bu ilçelerden en çok kullanılanı Beykoz, Balat ve Beyoğlu. Beykoz’da bulunan platoda iç çekimler gerçekleştirmektedir.

aşk-mantık-intikam-nerede-çekiliyor

Menekşe Ev Yemekleri Nerede?

Aşk Mantık İntikam dizisinde en çok merak edilen mekanlardan birisi de Esra’nın annesinin sahip olduğu Menekşe Ev Yemekleri lokantasının nerede olduğu. Dizide Menekşe ev yemekleri lokantası, Maltepe’de dizi için özel hazırlanmış bir mekanda bulunuyor.

Aşk Mantık İntikam Esra’nın Çalıştığı Şirket / Ozan Ofis

Aşk Mantık İntikam dizisinin şirket çekimlerin son dönemlerde dizi setlerinin favori semti Şişli Bomonti’de gerçekleşiyor. Ozana Ofisi ve şirket çekimleri adeta bir plaza semti haline gelen Şişli Bomonti’de bulunan Now Bomonti’de çekiliyor. Now Bomonti, zamanda Evlilik Hakkında Her Şey ‘in Erman Arsen Hukuk Bürosu’nun çekimlerinin yapıldığı mekan.

El Kızı Dizisi Nerede / Hangi İlde Çekiliyor?
el-kızı-dizisi-nerede-çekiliyor

FOX TV’nin geçtiğimiz günlerde ilk bölümü yayınlanan dizisi El Kızı’nın çekim yerinin neresi olduğu seyirciler tarafından en çok merak edilen konu oldu. Bir öğretmen kızı olan Ezo’nun annesinin vefatından sonra zalim bir baba ile sert bir babaanne tarafından yetişmesinin hikayesinin anlatıldığı El Kızı dizisinin genel çekimleri Muğla’nın Ula ilçesi ve çevresinde yapılıyor. Bununla birlikte bazı sahnelerin çekim yerleri ise, Marmaris, Köyceğiz, Gökova Körfezi gibi bölgeler olduğu belirtiliyor.

Elbet Bir Gün Dizisi Nerede / Hangi Şehirde Çekiliyor?
elbet-birgün-dizisi-nerede-çekiliyor

FOX TV’nin yeni sezon dizisi 7 Kasım Pazar akşamı ekranlara gelecek Elbet Bir Gün dizisinin çekimleri Nevşehir’in Kapadokya ilçesinde başlamıştı. Most Production imzalı Elbet Bir Gün’ün setine ait ilk görüntüler peri masalı ülkesi Kapadokya’dan gelmişti. İki kız kardeşin sırlarla dolu hikayesini konu alan dizinin asıl çekim mekanı İstanbul’da kurulan sette devam edeceği alınan bilgiler arsasında.

Evlilik Hakkında Her Şey Dizisi Nerede / Hangi Semtte Çekiliyor?
evlilik-hakkında-her-şey-dizisi-nerede-çekiliyor

Fox TV’nin yayınlandığı günden itibaren büyük bir ilgiyle takip edilen Evlilik Hakkında Her Şey, İngiliz yapımı avukatlık dizisi The Split‘ten uyarlanıyor. Boşanma davalarına bakan birbirinden farklı üç kadın avukatın özel hayatları ve iş dünyalarını konu alan Evlilik Hakkında Her Şey dizisinin çekim yerleri bir hayli ilgi çekiyor. Peki, Evlilik Hakkında Her Şey dizisi nerede çekiliyor? Dizi İstanbul’da çekiliyor. Dizide Azra’nın çalıştığı Erman Arsen Hukuk Bürosu Şişli Bomanti’de yer alan Now Bomonti’e bulunuyor.

Kanunsuz Topraklar Dizisi Nerede / Hangi İlde Çekiliyor?
kanunsuz-topraklar-dizisi-nerede-çekiliyor

FOX TV’nin 2022 sezonunda ekranlara getirdiği dönem dizisi Kanunsuz Topraklar İstanbul dışında çekilen dizilerden birisi. Peki, Kanunsuz Topraklar hangi şehirde çekiliyor? 1939 yıllarında haksızlığa ve karşı mücadele eden madenci Davut’un hikayesinin anlatıldığı Kanunsuz Topraklar dizisi maden şehri olan Zonguldak’ta çekiliyor. Dizinin seti Zonguldak’ta madenlerin olduğu bir kasabada bulunuyor. Dizinin setinin ilerleyen bölümlerde İstanbul’a taşınacağı belirtiliyor.

Misafir Dizisi Nerede Çekiliyor?
misafir-dizisi-nerede-çekiliyor

Başrollerini Hazal Kaya ve Buğra Gülsoy’un paylaştığı FOX TV’nin yeni dizisi Misafir’in nerede çekildiği daha başlamadan merak edilmeye başladı. 4 Kasım 2021 Perşembe günü ekranlara gelmesi planlanan dizinin yayın tarihi 11 Kasım’a ertelendi. Güney Kore yapımı Oasis dizisinden ekrana uyarlanacak olan dizi, Travmatik bir çocukluk geçirmiş olan Gece’nin (Hazal Kaya) eşini yeni kaybetmiş ve üç çocuğu ile kalmış Erdem’in (Buğra Gülsoy’un) hayatına girmesiyle gelişen olayları konu alan Misafir dizisinin çekim yeleri ile ilgili henüz kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Yasak Elma Dizisi Nerede, İlçe, Semt ve Mekanda Çekiliyor
yasak-elma-dizisi-nerede-çekiliyor

FOX TV’nin 5 sezondan bu yana ilgiyle izlenen Yasak Elma dizisinin karakterleri kadar çekildiği yerlerde en çok merak edilen konulardan birisi. Peki, Yasak Elma dizisi nerede, hangi şehir ve mekanda çekiliyor? Tamamı İstanbul ilinde çekilen Yasak Elma sezonları çok çeşitli ilçe ve mekanlarda çekilse de dizinin çoğu çekimi, Hidiv Kasrı, Sarıyer, Beykoz, Beyoğlu gibi semtlerde yapılmaktadır. Halit’in evi Yeniköy’de bir yalı olurken 5. Sezon çekimlerinin çoğu Yeniköy’de yapılırken, Sinan karakterinin evi Cihangir Bölgesinde bulunuyordu. Yasak Elma’nın çekildiği mekanlardan birisi Yeniköy’de bulunan Pero adlı kafe.

Kanal D Dizileri Nerede Çekiliyor?

Son dönemlerin Uyarlama Dizileriyle gündemi elinde tutan Kanal D, izlenme rekorları kıran dizilerin çekim yerleriyle de adından söz ettiriyor. Peki, Kanal D dizileri nerede çekiliyor. İşte, Arka Sokaklar, Camdaki Kız, Kırık Hayatlar, Sadakatsiz ve Yargı dizilerinin çekim ve set yerleri.

Konteynır Brothers Dizisi Nerede Çekiliyor?

Üç Kız Kardeş Nerede Çekiliyor? Hangi İl, İlçe?

üç-kız-kardeş-dizisi-nerede-hangi-il-ve-ilçede-çekiliyor

Kanal D’nin geçtiğimiz haftalarda başlayan yeni dizisi Üç Kız Kardeş hakkında merak edilen konulardan birisi de nerede çekildiği oldu. Peki, Üç Kız Kardeş nerede çekiliyor? Hangi il ve ilçede çekiliyor? Üç Kız Kardeş dizi çekimleri nerede yapıldı? Üç Kız Kardeş hangi il ve ilçede çekilmektedir? Üç Kız Kardeş hangi şehirde geçiyor? Sorularının işte cevabı.

Üç Kız Kardeş Dizisi Çekim Yerleri

Başrollerini; İclal Aydın, Özgü Kaya, Almila Ada, Melisa Berberoğlu, Reha Özcan ve Berker Güven’in paylaştığı aynı adı taşıyan kitaptan uyarlama dizi Üç Kız Kardeş dizisini çekim yerleri, Balıkesir Ayvalık’ta gerçekleştirilmektedir.

Arka Sokaklar Dizisi Set Yerleri Neresi, Nerede Çekiliyor
arka-sokaklar-dizisi-nerede-çekiliyor

Kanal D’nin en uzun soluklu dizilerinden Arka Sokaklar’ın çekim yerleri nereler dizi tutkunlarının en çok merak ettiği şeylerden birisi. Peki, Arka Sokaklar Nerede Çekiliyor? İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde özel bir ekipte görev yapan polislerin aile yaşamları ve İstanbul sokaklarındaki maceraları anlatıldığı dizinin iç mekan çekimleri genellikle İstanbul’un Fatih İlçesinde bulunan Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştiriliyor. Dizinin dış çekimlerinde en çok tercih edilen ilçe ve mekanlar Avrupa Yakası’nda Beyoğlu ve Şişli gibi ilçeler olurken, Anadolu Yakasında Kadıköy ve Beykoz ilçeleri oluyor.

Camdaki Kız Dizisi Nerede Çekiliyor / İşte Çekim Yerleri ve Mekanlar
camdaki-kız-dizisi-nerede-çekiliyor

Kanal D’nin en çok izlenen dizilerinden birisi olan Camdaki Kız çekim mekanlarıyla göz dolduruyor. İstanbul’da çekilen dizinin ilk tanıtım sahnesi Taksim İstiklal Caddesinde gerçekleşti. Nalan’ın yaşadığı ev ise, İstanbul Beykoz Kanlıca ’da yer alan Esra Umur Yalısında çekiliyor. Koroğlu Şirketi’nin Genel merkezinin bulunduğu otel Şişli Bomonti’de bulunan Hilton İstanbul Bomonti. Çekim yeri olarak sık sık kullanılan otel aynı zamanda Sedat ve Nalan’ın düğününe de ev sahipliği yaptı.

Kırık Hayatlar Dizisi Nerede Çekiliyor?
kırık-hayatlar-dizisi-nerede-çekiliyor

Kanal D’nin arkası yarın dizilerinden Kırık Hayatlar dizisi nerede çekiliyor merak ediliyor. Dizinin ilk çekimleri İzmir’in Urla ilçesinde başlarken herkesin nerede olduğunu merak ettiği Kocabey Konağı da Urla’da bulunuyor.

Sadakatsiz Dizisi Nerede Hangi Şehirde Çekiliyor?
sadakatsiz-dizisi-nerede-çekiliyor

Kanal D’nin BBC Studios’un “Doctor Foster” adlı dizisinden uyarlanan ilgi çeken dizisi Sadakatsiz Tekirdağ Süleymanpaşa’da çekiliyor. Zaman zaman İstanbul’a gelen karakterler için İstanbul çekimleri; Ortaköy Barlar Sokağı, Beykoz ilçesinde ve Kız Kulesi açıklarında yapıldığı belirtiliyor.

Yargı Dizisi Nerede / Hangi Semtte / Mekanda Çekiliyor?
yargı-dizisi-nerede-çekiliyor

Yayınlandığı günden bu yana ilgi odağı olan Yargı dizisi nerede çekiliyor? Çekimlerinin İstanbul’da gerçekleştirildiği Yargı dizisinin çekildiği adliye İstanbul Şişli de bulunan İstanbul Çağlayan Adliyesi olduğu belirtiliyor. Ağırlıklı olarak Üsküdar ilçesinin kıyılarında çekilen dizinin Eminönü, Beşiktaş ve Beyoğlu’nda bulunan mekanlarda da çekimlerin yapıldığı görülüyor.

Star TV Dizileri Nerede Çekiliyor?

Geçtiğimiz sezon pek çok dizisi için final kararı alan Star TV 2021 – 2022 sezonunda yepyeni dizilerle izleyici karşısına çıkıyor. Peki, Star TV dizileri nerede çekiliyor? Ada Masalı, Benim Hayatım, Sana Söz ve Annemi Saklarken dizileri nerede çekiliyor?

Kaderimin Oyunu Dizisi Nerede Çekiliyor? Hangi il, İçe? Konak, Ev Nerede?
kaderimin-oyunu-dizisi-nerede-çekiliyor

Star TV’nin beğeniyle izlenen dizisi Kaderimin Oyunu dizinin çekimleri Amasya’da başlasa da dizinin devam bölümleri İstanbul’da çekiliyor. Kaderimin Oyunu dizisi hangi konakta, ev çekiliyor? İstanbul’da bulunan bir konakta çekilen dizinin iç mekan çekimleri gerçekleştirilen dizinin seti, sahile yakın yerde bulunan ve daha önce Baraj dizisinin çekimlerinin de yapıldığı Büyükçekmece yakınlarındaki bir konakta bulunuyor.

Ada Masalı Dizisi Nerede Hangi Şehirde Çekiliyor?
ada-masalı-dizisi-nerede-çekiliyor

Star TV’de yaz dizisi olarak başlayan, izleyiciden gördüğü ilgi nedeniyle yeni sezonda devam kararı alınan Ada Masalı dizinin çekim yerleri merak konusu. Peki, Ada Masalı hangi şehirde çekiliyor? İstanbul dışında çekilen dizilerden olan Ada Masalı dizisinin çekimleri İzmir iline bağlı Seferihisar ilçesinin Sığacık bölgesinde yapılıyor.

Annemi Saklarken Dizisi Nerede Çekiliyor?
annemi-saklarken-dizisi-nerede-çekiliyor

Star TV’nin yeni dizisi Annemi Saklarken dizisinin çekim yerleri ile ilgili detaylar geldikçe yazımıza olurken. Başrollerini; Kutsi, Hande Doğandemir’in paylaştığı Annemi Saklarken dizisinin ilk tanıtım fragmanı da yayınlandı.

Benim Hayatım Dizisi Nerede Çekiliyor?
benim-hayatım-dizisi-nerede-çekiliyor

Ekim ayının sonunda Star TV’de ekranlara gelen Benim Hayatım dizisi ilginç hikayesiyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Peki, Benim Hayatım dizisi nerede çekiliyor? İstanbul’da çekilen diziler arasında yer alan Benim Hayatım dizisinin çok merak edilen renkli mekanları; İstanbul Beşiktaş ve Galata bölgelerinde bulunuyor.

Sana Söz Dizisi Nerede Çekiliyor?
sana-söz-dizisi-nerede-çekiliyor

Ekranların heyecanla beklenen Sana Söz dizisi geçtiğimiz hafta seyirci karşısına çıktı. Elif ismindeki program sunucusunun faili meçhul cinayetleri çözme, kendisiyle aynı duyguları paylaşan Cinayet Büro Amiri Ömer ile birlikte söz konusu cinayetlerin ardındaki sır perdelerini aralamalarını konu alan Sana Söz dizisinin nerede çekildi yanıt aramaya başladı. Çekimlerinin İstanbul’un çeşitli semtlerinde gerçekleştirileceği Sana Söz dizisinin stüdyo çekimlerinin Star TV’nin ana binasında gerçekleştirildiği düşünülüyor.

Show TV Dizileri Çekim Yerleri

Geçtiğimiz sezon Çukur gibi çok izlenen dizileri için final kararı alan Show TV, bu sezon adından çok söz ettirecek yeni dizileriyle izleyici karşısına çıkıyor. Peki, Show TV dizileri nerede çekiliyor? İşte, Aziz, Üç Kuruş ve Yalancı dizilerinin çekildikleri şehirler ve mekanlar.

Oğlum Dizisi Nerede Çekiliyor? Hangi İl, İlçe?
Baba Dizisi Nerede Çekiliyor? Hangi İl İlçe?
Aziz Dizisi Hangi Şehirde Çekiliyor?
aziz-dizisi-nerede-çekiliyor

Show TV’nin 2022 sezonunda ekranlara getirdiği Aziz dizisi, Hatay’da Fransız döneminde geçer. Antakya’nın en büyük ve tek halı ustası olan Payidar ailesinin müreffeh ve varlıklı bir hayat süren oğlu Aziz Payidar’ın (Murat Yıldırım), Fransız delege Mösyö Pierre (Fırat Tanış), oğlu Teğmen André’yi öldürmesiyle değişen hayatını konu alkan Aziz Dizisinin çekildiği yer merak ediliyor. Peki, Aziz Dizisi Nerede / Hangi Şehirde çekiliyor? İstanbul dışında çekilen dizilerden olan Aziz dizisinin çekildiği iller Antakya ve Sakarya. Şu an için bu söz konusu ilerde çekimleri devam eden dizinin ilerken bölümlerinin İstanbul’da kurulan özel bir sette yapılacağı edinilen bilgiler arasında.

Üç Kuruş Dizisi Nerede Çekiliyor?
üç-kuruş-dizisi-nerede-çekiliyor---set-ve-çekim-yerleri

Show TV’nin Çukur’un yerine geçmesi beklenen dizisi Üç Kuruş nerede çekiliyor, Üç Kuruş dizi çekimleri hangi ilde ve ilçede yapılıyor? Sorularının cevabını araştırıyor. Üç Kuruş dizisinin çekimleri İstanbul’da gerçekleştiriliyor. İstanbul’un farklı semtlerinde yapılan çekimlerin bazı sahneleri Beykoz’da bulunan eski kundura fabrikasında çekiliyor. Üç Kuruş dizisinde bahsi geçen Çıngıraklı Mahallesi İstanbul Balat’ta yer almaktadır. Genellikle çekim yerleri Nişantaşı olarak bilinse de Çıngıraklı Mahallesinin gerçek adı Balat Lonca mahallesidir.

Yalancı Dizisi Nerede Çekiliyor?

Başrollerini Burçin Terzioğlu ve Salih Bademci’nin paylaştığı İngiliz yapımı Liar adlı diziden uyarlanan Yalancı dizisinin çekim yerleri merak konusu olmaya devam ediyor. Peki, Yalancı dizisi nerede çekiliyor? İstanbul’da çekilen dizinin seti genellikle Beykoz’da bulunuyor. Bununla birlikte, Yalancı dizisinin okul sahneleri dizideki adına göre, Saklı Şehir Lisesi’nde gerçekleşiyor. Ancak İstanbul’da Saklı Şehir adında bir ilçe bulunmazken, bu ilçenin tamamen kurgu olduğu belirtiliyor.

yalancı-dizisi-nerede-çekiliyor

Yalancı Dizisinde Kano Sahnesi Nerede Çekiliyor?

Yalancı dizisinde Burcin Terzioğlu’nun canlandırdığı Deniz karakterinin hobisi olan kano sahneleri, Göksu Deresi ve İstanbul Riva’da bulunan Anadolu Hisarı Kürek Kulübü kayıkhanesinde gerçekleştiriliyor.

TRT Dizileri Nerede Çekiliyor?

Son dönemlerde yayınladığı tarihi ve dönem dizileriyle ekranlara damga vuran TRT’nin dizilerinin çekim yerleri merak ediliyor. Dönemin büyük bütçeli dizilerinin set mekanları ilgi uyandırmaya devam ediyor. Peki, TRT dizileri nerede çekiliyor? İşte, Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı, Bir Zamanlar Kıbrıs Zafer Doğru, Gönül Dağı, Dünya Hali, Teşkilat, Masumlar Apartmanı ve Uyanış Büyük Selçuklu Alparslan dizisinin çekildiği yerler.

Kasaba Doktoru Dizisi Nerede Çekiliyor? Hangi İl, İlçe?
kasaba-doktoru-nerede-çekiliyor

TRT 1’de yakın zamanda seyirci karşısına çıkacak olan Kore Uyarlaması doktor dizisi Kasaba Doktoru’nın çekim yerleri İstanbul. Dizinin setinin kurulduğu yerler ise, İstanbul’un Beşiktaş ve Beyoğlu ilçeleri ve Galata semti olarak karşımıza çıkıyor.

Kara Tahta Dizisi Nerede Çekiliyor? Hangi İl İlçe?
kara-tahta-dizisi-nerede-çekiliyor

TRT 1’in 30 Mart 2022 Çarşamba akşamı başlayan Kara Tahta dizisi ilk bölümüyle seyirciyle buluştu. Görsel mekanlarıyla dikkat çeken Kara Tahta çekimleri Edirne de gerçekleştiriliyor. Edirne’nin farklı tarihi mekanlarında yapılan çekimlerin büyük bir bölümü Meriç Köprüsünde gerçekleştiriliyor.

Hacı Bayram-ı Veli Dizisi Nerede Çekiliyor? Hangi İl, İlçe? Engürü Neresi?

Ankara Kara Medresede bir molla olan Numan’ın Somuncu Baba ile yollarının kesişmesini, tasavvufla tanışmasını ve manevi ilerleyişini tamamlayarak Hacı Bayram Veli olmasının serüvenin konu alan Hacı Bayram ı Veli dizisinin hikayesi Ankara’da geçmesine rağmen Tekden Film’in yapımcılığını üstlendiği dizinin çekimleri, İstanbul’da kurulan özel platoda yapılıyor.

hacı-bayram-veli-dizisi-nerede-çekiliyor

Hacı Bayram Veli Engürü Neresi?

Hacı Bayram Veli dizisinde geçen hikaye Engürü de geçiyor. Engürü gerçekte Ankara’nın halk adında ki ismi olarak karşımıza çıkıyor. O dönemde her ne kadar Ankara ismi resmi kayıtlarda yer alsa da halk yaşadığı yeri Engürü olarak adlandırıyor.

Barbaroslar Akdeniz’ in Kılıcı
barbaroslar-dizisi-nerede-çekiliyor

TRT 1’in bu sezon ekranlara getirdiği iddialı tarihi dizilerinden birisi olan Barbarsolar Akdeniz’in Kılıcı, Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk kaptanı deryası olan Barbaros Hayrettin Paşa’nın savaşlarını ve hayatını konu alıyor. Birbirinden ilginç mekanlarda çekilen dizinin haliyle çekim yerleri de büyük merak konusu oluyor. Peki, Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi nerede, Hangi şehirlerde çekiliyor? Dizinin çekim yerleri ve seti İstanbul, Antalya ve Marmaris’te bulunuyor. Çekimlerdeki gemiler özel hazırlanan platoda bulunuyor. İstanbul’da yapılan çekimler ise. Beykoz’da gerçekleştiriliyor.

Bir Zamanlar Kıbrıs Zafere Doğru
bir-zamanlar-kıbrıs nerede-çekiliyor

TRT’nin bir diğer tarihi dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin nerede hangi ilde çekildiği ilgi odağı olmaya devam ediyor. 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatını konu alan Bir Zamanlar Kıbrıs Zafere Doğru dizisi hangi şehirde / nerede çekiliyor? Dizinin çekimlerinin Kuzey Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Gazimağusa ilçesinde ve Kapalı Maraş bölgesinde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca dizinin çekimlerinin bir bölümünün Geçitkale beldesine bağlı olan İncirli Mağara’da gerçekleştirildiği edinilen bilgiler arasında.

Gönül Dağı Dizisi Nerede Çekiliyor?
gönül-dağı-dizisi-nerede-çekiliyor

TRT1’in geçtiğimiz sezon yayınlanan ve izlenme rekorları kıran dizisi Gönül Dağı dizisinin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Peki, Gönül Dağı dizisi nerede, Hangi şehirde çekiliyor? Gönül Dağı’nın hikayesi çekim yapılan şehri Yozgat olarak düşündürse de gerçekte Gönül Dağı dizisi Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde çekiliyor. Bununla birlikte dizide var olan Gedelli adında bir kasaba da Yozgat’ta bulunmuyor.

Dünya Hali Dizisi Nerede Çekiliyor?
dünya-hali-dizisi-nerede-çekiliyor

TRT 1’in komedi türündeki dizisi Dünya Hali’nin çekimleri İstanbul’un çeşitli ilçelerinde gerçekleştiriliyor.

Masumlar Apartmanı Çekim Yerleri – Şehir ve Mekanlar

Geçtiğimiz sezonun en çok izlenen dizilerinden birisi olan Masumlar Apartmanı’nın hikayesi kadar çekildiği mekanlarda ilgi çekiyor. Ünlü psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu’nun romanından ekranlara uyarlanan Masumlar Apartmanı dizisi nerede çekiliyor? Çekim merkezi İstanbul’da olan dizinin çekimlerinin geneli Balat ve Beyoğlu’nda gerçekleştiriliyor. Diziye konu olan tarihi Temel Apartmanı Beyoğlu Asmalı Mescit Mahallesi’ndeki Jurnal Sokak’ta yer ana alıyor. Bu apartman daha önce Şahsiyet dizisinde de karşımıza çıkmıştı. Ayrıca, Neriman ve Ege’ nin okul sahneleri de Beşiktaş Anadolu Lisesi’ nde çekiliyor.

masumlar-apartmanı-dizisi-nerede-çekiliyor

Masumlar Apartmanı Han’ın Ofisi /Şirketi Nerede?

Masumlar Apartmanı dizinde en çok merak edilen Han’ın ofisi olarak geçen mekân ise, İstanbul Büyükçekmece’de yer alan ve yapımı 2020’de tamamlanan Antik Dantel HQ/ Showroom.

Teşkilat Dizisi Nerede Çekiliyor?
teşkilat-dizisi-nerede-çekiliyor

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın faaliyetlerini konu alan polisiye türündeki dizi Teşkilat, İstanbul dışında çekilen dizilerden birisi. Peki, Teşkilat Nerede / Hangi Şehirde Çekiliyor? Teşkilat dizisinin seti konusu itibarıyla Ankara’da bulunuyor. Teşkilat Ankara’nın neresinde çekiliyor? Ankara’nın hemen hemen her semtinde çekimleri süren dizinin çekimlerinde kullanılan ilçeler; Keçiören, Akyurt, Altındağ, Gölbaşı, Mamak, Yenimahalle, Ayaş, Polatlı ve Sincan başta geliyor.

Tozkoparan İskender
toz-koparan-iskender-dizisi-nerede-çekiliyor

TRT 1’in özellikle çocuk izleyicilerinin ilgi odağı olan Tozkoparan İskender İstanbul’da çekiliyor. Tozkoparan İskender dizisinin çekimleri Temrenli yakınlarında geçerken, dizinin çekildiği yerlerden okul sahneleri için (Taygu Koleji)gerçek hayatta İstanbul Maltepe’de bulunan Şehit Mustafa Kaymakçı Anadolu İmam Hatip Lisesi binası kullanılıyor.

Alparslan Büyük Selçuklu Dizisi Nerede Çekiliyor? Hangi İl, İlçe?
alpaslan-buyuk-selcuklu-nerede-çekiliyor

TRT 1’in büyük bir heyecanla beklenen 8 Kasım Pazartesi ekranlara gelecek Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin çekim yerleri merak konusu olmaya devam ediyor. Peki, Alparslan dizisi nerede çekiliyor? Ünlü oyuncuları kadrosunda barındıran dizinin çekim yerleri için İstanbul’da birçok semtte set kurulduğu edinilen bilgiler arasında. Bununla birlikte dizinin ana çekim yerlerinin İstanbul Beykoz ve Riva’da bulunan ormanlık alana kurulan platoda gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Kanal 7 Dizileri Çekim Yerleri

Hint dizileriyle seyircinin ilgisini bünyesinde tutan Kanal 7, arkası yarın dizileriyle de adından söz ettiriyor. Diğer televizyon kanallarında olduğu gibi Kanal 7’nin dizilerinin de çekildikleri yerler merak ediliyor. Peki, Kanal 7 dizileri nerede hangi şehirde çekiliyor? İşte Emanet, Yemin dizilerinin çekim yerleri.

Emanet Dizisi Nerede Çekiliyor?
emanet-dizisi-nerede-çekiliyor

Ekranların sevilen arkası yarın dizisi Emanet’in çekildiği yerler ve mekanlar merak konusu oluyor. İlk bölümlerinin çekimleri İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde bulunan Reşadiye Köyünde gerçekleştirilen Emanet dizisinin seti, çekim yeri sonradan Kocaeli’nin Darıca İlçesine taşınmıştır.

Yemin Dizisi Nerede Çekiliyor?
yemin-dizisi-nerede-çekiliyor

Kanal 7 ‘nin sevilen dizisi Yemin ‘in çekimleri İstanbul’un Pendik ve Maslak gibi semtlerinde yapılıyor. Peki, Yemin Tarhun Konağı nerede? Renkli görüntülere sahne olan Yemin dizisinde yer alan ünlü mekan Tarhun konağı İstanbul’un Pendik ilçesinde yer alan Kaynarca semtinde yer alıyor.

TV 8 Dizileri Hangi Şehirde / Nerede Çekiliyor?

Daha çok yarışma programlarıyla seyircinin beğenisini kazanan TV 8’in dizileri son dönemlerde dikkat çekmeye başladı. Peki, TV 8 dizileri nerede çekiliyor? İşte Kırmızı Oda ve Yalı Çapkını dizilerinin çekim yerleri ve setleri.

Kırmızı Oda Dizisinin Çekildiği Yerler ve Mekanlar

TV 8’in geçtiğimiz sezona adından çokça söz ettiren dizisi Kırmızı Oda’nın nerede çekildiği en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Peki, Kırmızı Oda dizisi nerede çekiliyor? Çekimleri İstanbul’un çeşitli semtlerinde gerçekleştirilen dizide yer alan mekanlar genel olarak Beykoz, Beyoğlu ve Üsküdar ilçelerinde yer alıyor. Bununla birlikte dizinin bazı sahneleri; Ortaköy, Çamlıca Tepesi ve Şile sahillerinde de çekimler yapılıyor.

kirmizi_oda_dizisi-nerede-çekiliyor

Kırmızı Oda’da Binnur Kaya’nın yani ‘Doktor Hanım’ın (Manolya) Kliniği Nerede?

Dizide hikayenin geçtiği Manolya Kliniğinin nerede olduğu izleyicilerin en çok sordukları sorulardan birisi oluyor. Kırmızı Oda Klinik çekimleri bilinenin aksine birçok dizi platosunun da bulunduğu Beykoz Kundura Fabrikası’nda yapılıyor.

İstanbul’da Çekilen Diziler

Diziler hikayeleri gereği İstanbul dışında çekiliyor. Söz konusu setler İstanbul dışında olmasında dolayı güçlükle yürütülürken, bazı dizilerin setleri daha sonra İstanbul’a taşınıyor. Peki, Hangi diziler İstanbul dışında çekiliyor?

  • Kaderimin Oyunu
  • Hacı Bayram Veli
  • Destan
  • Kardeşlerim
  • Kuruluş Osman
  • Aşk Mantık İntikam
  • Elbet Bir Gün (Daha Sonraki Bölümler)
  • Evlilik Hakkında Her Şey
  • Kırmızı Oda
  • Yemin
  • Uyanış Büyük Selçuklu Alparslan
  • Tozkopan İskender
  • Yalancı
  • Üç Kuruş
  • Benim Hayatın
  • Sana Söz
  • Yargı
  • Camdaki Kız
  • Yasak Elma
  • Arka Sokaklar

İstanbul Dışında Çekilen Diziler

Dizilerin çekim yerleri genellikle ulaşım kolaylığı ve maliyeler nedeniyle İstanbul’da gerçekleşiyor. İstanbul’un çeşitli ilçelerinde yapılan elverişli mekanlar nedeniyle de set tercih sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki, Hangi diziler İstanbul’da Çekiliyor?

  • Kara Tahta
  • Üç Kız Kardeş
  • Bir Zamanlar Çukurova
  • Kalp Yarası
  • El Kızı
  • Elbet Bir Gün (ilk Bölümleri)
  • Kanunsuz Topraklar
  • Kırık Hayatlar
  • Ada Masalı
  • Sadakatsiz
  • Aziz
  • Barbaroslar Akdeniz’in KIlıcı
  • Gönül Dağı
  • Bir Zamanlar Kıbrıs Zafere Doğru
  • Teşkilat
  • Emanet

Bir Cevap Yazın