Cüneyt Arkın Kuruluş Osman Kadrosunda! Hangi Karakteri Oynayacak? Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Cüneyt Arkın Kuruluş Osman Kadrosunda! Hangi Karakteri Oynayacak?

Cüneyt-Arkın-Kuruluş-Osman

Aksiyonun Efsane İsmi Cüneyt Arkın Kuruluş Osman Kadrosunda!

Türk Sinemasının ve aksiyonun efsane oyuncusu Cüneyt Arkın Kuruluş Osman Dizisinin Oyuncu Kadrosuna katıldı haberi dizinin takipçileri tarafından heyecanla karşılandı. ATV’de geçtiğimiz sezon yayınlanmaya başlayan Kuruluş Osman dizisi, Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı niteliğinde Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş dönemini anlatıyor. ATV’nin dönem dizileri arasında ilk sıralarda yer alan diziye birçok oyuncu ve karakter girip çıkıyor. Peki, Cüneyt Arkın Kuruluş Osman dizisinde hangi karakteri oynayacak.? İşte usta oyuncunun diziye dahil olmasıyla ilgili tüm detaylar.

cüneyt-arkın-kuruluş-Osman-dizisinin-kadrosunda

Cüneyt Arkın’ın Kuruluş Ertuğrul’da Oynayacağını Dizinin Yapımcısı Duyurdu!

Türk sinemasında bir döneme imza atan Yeşilçam döneminde özellikle aksiyon filmlerinde oynadığı rollerle adını tarihe yazdıran usta aktör Cüneyt Arkın ATV’de yayınlanan Kuruluş Osman dizisinin oyuncu kadrosuna katıldı. Arkın’ın dizinin oyuncu kadrosuna katıldığı haberini dizinin yapımcısı ve senaristi Mehemt Bozdağ sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımla duyurdu.

“Cüneyt Arkın’la Yeni Sezon Karakterini Koştuk!”

Bozdağ Film tarafından hayata geçirilen ATV’nin dönem dizisi Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşunu anlatan izlenme rekorları kıran dizisi Kuruluş Osman’ın 2. Sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Baş rolünde Burak Özçivit’in rol aldığı Kuruluş Osman dizisi geçtiğimiz sezonda oyuncu kadrosu ile oldukça konuşulmuştu. Bu sezonda adından çokça söz ettirecek olan diziye Cüneyt Arkın’ın dahil olmasını dizinin proje tasarımcısı Mehmet Bozdağ şu sözlerle duyurdu;

kuruluş-osmanda-aksakallıların-reisini-oynayacak-cüneyt-arkın-kimdir

Bozdağ paylaşımında, “Niye çok seviliyor? Niye herkesin kahramanı? Çünkü gönlüyle konuşuyor.Bozdağ paylaşımında, “Niye çok seviliyor? Niye herkesin kahramanı? Çünkü gönlüyle konuşuyor.
Gönlüyle bakıyor. Bu güzel gönülle yeni sezonu ve karakterini konuştuk. Hoş geldin Cüneyt Arkın.” sözlerini kullandı.

Cüneyt Arkın Kuruluş Osman’da Hangi Karakter Olacak?

Yeni sezonu büyük bir heyecanla beklenen Kuruluş Osman dizisine kısa bir süre önce dahil olan Cüneyt Arkın Aksakallıların Reisi karakterini canlandıracak.

Aksakallıların Reisi Kimdir? Nasıl Bir Karakter?

Kuruluş Osman dizisinde Yeşilçam’ın Kara Murat’tı, Malkooçoğlu’su ev Battal Gazisi olan Cüneyt Arkın’ın canlandıracağı Aksakallıların Reisi’nin nasıl bir karakter olduğuyla ilgili henüz bir açıklama yok. Gelişmeler yazımızda olacak.

cüneyt-arkın-kuruluş-osman-aksallıların-reisi

Kuruluş Osman Dizisinin Konusu Ne?

TRT 1 ‘de yayınlanan kült dizi Diriliş Ertuğrul’un devamı niteliğinde olan Kuruluş Osman dizisi, Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşunu anlatmaktadır. Ağabeyi Ertuğrul Beyin yokluğunda Kayı Obasını idare eden Dündar Bey, otağ ahalisi ve beylerle birlikte Kulucahisar Tekfuru Yorgopolos’u ziyarete gider. Amacı, abisinin kurduğu ilişkiler doğrultusunda bir güvenlik ve ticaret anlaşması yapmaktır. Ancak işler karışır. Tekfur’un Türklerle kurduğu ilişkiden rahatsız olan düşman güçler kanlı bir operasyon için düğmeye basar. Tuzak amcasıyla birlikte kaleye giden Osman’ın gösterdiği kahramanlık sonucunda bertaraf edilir.

Yaşananlar sonrasında Kayı’nın gözü kara yiğidi Osman’ın gizli bağlantılarla dolu bir maceranın içine düşmesine neden olur.

Kuruluş Osman’da Aksakallıların Reisini Oynayacak Cüneyt Arkın Kimdir?

cüneyt-arkın-kimdir

Asıl adı Fahrettin Cüreklibatur olan Cüneyt Arkın, 8 Eylül 1937 tarihinde Eskişehir’in Karaçay köyünde doğmuştur. Babası Kurtuluş Savaşına katılmış Hacı Yakup Cüreklibatur’dır. Aslen Nogay’dır. 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Cüneyt Arkın, Eskişehir’de askerlik görevi sırasında Göksel Arsoy’un başrolünü oynadığı Şafak Bekçileri (1963) filminin çekimleri sırasında yönetmen Halit Refiğ’in dikkatini çekmiştir.

Sinemaya Geçişi Yarışma Sonrasında Olmuştur

Askerlik sonrasında Adana civarında doktorluk görevini yapan Arkıni 19623 Artist dergisinin düzenlediği yarışmada birinci olmuştur. Aynı yıl Halit Refiğ’in teklifiyle sinema oyunculuğuna başlamıştır. 2 yıl içerisinde 30’a yakın filimde oynamıştır.

Gurbet Kuşları Filmi Kariyerinde Dönüm Noktası Olmuştur

Cüneyt ARkın’ın 1964 yılında oynadığı Gurbet Kuşları filminin finalindeki kavga sahnesi kariyerinde dönüm noktası olmuştur. O döneme kadar daha çok duygusal romantik aşk filmlerinde romantik jön karakterini oynayan Arkın, yönetmen Halit Refiğ’in teklifiyle aksiyon filmlerine yönelmiştir.

cüneyt-arkın-malkoçoğlu

Battalgazi ve Malkoçoğlu Serileriyle Türk Sinemasına Farklı Bir Tarz Getirdi

O dönemde İstanbul’a gelen Medrano Sirkinde altı ay süreyle eğitim akrobasi eğitimi alan Arkın, öğrendikleriyle Makoçoğlu, Battalgazi serilerini beyazperdeye aktararak, Türk sinemasında daha önce örneği olmayan bir tarza imza atmıştır. Kısa sürede avantğr filmlerin aranan ismi olan Arkın, romatik sinema filmeriyle başladığı kariyerini hareketli filmlerle sürdürmüştür.

cüneyt-arkının-karısı

Cüneyt Arkın’ın Özel Hayatı

Cüneyt Arkın, ilk evliliğini 1964 yılında kendisi gibi doktor olan Güler Mocan’la yapmıştır. 1966 yılında kızıları Filiz’i kucaklarına alan çift 1968 yılında boşanmışlardır. 1968 yılında Betül Işıl ile evlenen Cüneyt Arkın’ın bu evliliğinden Murat ile Kaan adında iki erkek çocuğu olmuştur.

cüneyt-arkının-özel-hayatı

Oğlu Murat Kendisi Gibi Oyuncu Oldu!

Cüneyt Arkın’ın kızı Filiz bir şirkette genel müdürlük yaparken, oğullarından Murat kendisi gibi oyuncu olmuştur. Birçok dizi ve filmde oynayan Murat Arkın, Dağ 2 filminde canlandırdığı Astsubay Kıdemli Üstçavuş Arif Sayar karakteriyle büyük beğeni kazanmıştır.

Kuruluş Osman Oyuncu Kadrosuna Yeni Oyucular Girdi!


Bir Cevap Yazın