Çekimleri Ertelenen Dizilerin Yeni Bölümleri Ne Zaman Başlayacak? Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Çekimleri Ertelenen Dizilerin Yeni Bölümleri Ne Zaman Başlayacak?

çekimleri-ertelenen-dizilerin-Yeni-Bölümleri-ne-zaman

Çekimleri Ertelenen Dizilerin Yeni Bölümleri Ne Zaman Başlayacak?

Koronavirüs salgını önlemleri her geçen gün etkisini hissettiriyor. Günlük hayatla birlikte dizi dünyasını yakından etkileyen tedbirler kapsamında televizyon kanallarında ekranlara gelen dizilerin çekimlerine de geçtiğimiz haftalardan itibaren ortalama 2 hafta süreyle erteleme geldi. Geçtiğimiz haftadan itibaren de dizilerin en son bölümleri yayımlanmamaya başladı. Peki, Atv, Kanal D, Fox TV, TRT1, Kanal 7, Show TV ve Star TV dizileri ne zaman başlayacak? Dizilerin yeni bölümleri ne zaman başlayacak? İşte Çekimleri Ertelenen Dizilerin Yeni Bölümleri ile Covid-19 salgını nedeniyle çekimleri ertelenen diziler ve yapım şirketleri ile televizyon kanallarının konuyla ilgili yapmış oldukları açıklamalar ve dizilerin ekrana gelecekleri tarih.

Çekimleri Ertelenen Dizilerin Yerine Sinema Filmleri Yayınlandı

Salgının önüne geçilmesi için toplu alanlardan kaçınma ve sosyal mesafe kurul sebebiyle yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca kişinin severek takip ettiği dizilerin çekimleri bir süredir yapılamıyor. Bu nedenle de her gün ekrana gelen yerli dizilerin çekimlerine de bir süre ara verildi. Dizilerin yeni bölümleri yerine ya dizilerin geçmiş sahnelerinin yer aldığı özel bölümler yayınlandı ya da yerli yabancı sinema filmleri.

TRT 1 Dizilerinin Çekimleri 2 Hafta Süreyle Ertelendi

TRT’nin televizyon kanallarında yayınlanan dizilerin setlerindeki tüm çalışmalara da 2 hafta ara verildi. Bu zamana kadar çeşitli firmalar aracılığıyla TRT’ye katkı saplayan televizyon emekçilerini sağlıklı tutmak amacıyla bir dizi tedbir alındığını belirten açıklamada;

“Tüm bu tedbirlere rağmen yoğun insan ve ekipman hareketliliğinin olduğu dizi setlerinde koronavirüs yayılım riskini engelleyebilecek daha steril bir ortamın oluşturulmasında güçlükler yaşandığı tespit edilmiştir. Bu nedenle, TRT kanallarında yayınlanan dizilerin setlerindeki tüm çalışmalara 2 hafta süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır.” denildi.

2 Hafta Sonunda Genel Duruma Göre Yeni Karar Alınacak

Alınan kararların tüm yapımcılara bildirildiğini ifade eden açıklamda; ” 2 haftanın bitiminde ülkedeki genel duruma göre ve Kurumca belirlenen koşulların da sağlanması şartıyla alınacak ikinci bir kararın ardından set çalışmalarına devam edileceği kaydedildi.

Dizilerin Yayınlanmış Bölümleri Ekranlarda Olacak

Set çalışanlarının en sağlıklı koşullarda yeniden işlerine başlayacağı güne kadar TRT’nin büyük ilgiyle izlenen dizilerinin yayınlanmış bölümlerinin ekranlarda olmaya devam edeceğinin altı çizdi.

Yapım Şirketleri Dizilerinin Çekimlerini Erteledi

Koonavirüs’ün Türkiye’de görülmeye başlaması nedeniyle birçok sektörde olduğu gibi dizi sektöründe de önemler alınmaya başladı. 12 sendika ve dernek; sinema, televizyon ve reklam sektörü çalışanları için geçici süreyle dizi ve film setlerine 2 hafta ara verilmesini talep etmesiyle başlayan süreçte BKM, AY Yapım, Karga Seven ve Limon Yapım yapımcılığını yaptıkları dizilerinin çekimlerini 2 hafta ertelediklerini duyurdu.

Çekimleri Ertelenen Dizilerin Başlama Tarihi Henüz Belli Değil

Türkiye’de salgın nedeniyle devlet tarafından alınan önlemler her geçen gün hızını artırmaya devam ediyor.Bu nedenle de çekimlerine ara verilen dizilerin ne zaman ekranlara geleceği ile başlama tarihi ile ilgili kesinleşmiş bir bilgi bulunmamaktadır. Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan önlemlerin sona ermesiyle çekimlerin yeniden başlaması bekleniyor.

Dizilerin Başlama Tarihiyle İlgili Güncel Bilgi Geldikçe Film Dizi Haber Sitemizde Yer Alacak

Bilgi geldikçe film dizi haber sitemizde ve yazımızın güncellenmiş halinde bilgi paylaşımı yapılacaktır.

Kış Sezonunun Sona Ermesiyle Diziler Sezon Finali Kararı Aldı!

Pandemi sürecinin uzun sürmesi nedeniyle yapılamayan çekimler nedeniyle dizi yapım şirketleri ve televizyon kanalları ardı sıra dizilerin yayınlanan son bölümlerini sezon finali ilan ederek dizilerin yeni bölümlerinin çekilmeyeceğini ilan ettiler.

Bazı Diziler Özel Önlemle Yeni Bölüm Çekimlerine Devam Etti

Birçok dizi 2020 Yaz Sezonun başlamasıyla sezon finaline giderken bazı dizilerin setlerinde alınan özel önlemlerle çekimlerine devam edildi. Koronovirüs dönemimde çekimleri yağılan diziler şöyle oldu.

EDHO; ATV’nin 5 sezondan bu yana ekranlarda olan fenomen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi salgın sürecinde sette aldığı özel önlemle 5. Sezon final bölümünü çekerek ekranlara veda etti.

kuruluş-osman-sezon-finali-

Kuruluş Osman; ATV’de yayınlandığı günden bu yana izlenme rekoru kıran Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşunu konu alan Kuruluş Osman dizisinin çekimlerine Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilse de kısa bir süre sonra çekimlerine başlanıp yeni bölümleri ekranlara gelmeye devam ediyor. 24 Haziran 2020’de sezon finali yapması beklenen dizinin en az 5 sezon ekranlarda olacağı belirtiliyor.

Arka Sokaklar; Koronovirüs günlerinde yeni bölüm çekimlerine başlanan dizilerden birisi olan Arka Sokaklar, senaryosunun koronovirüs günlerine uyarlanmasıyla izleyicinin ilgisini çekiyor.

Doğdun Ev Kaderindir’in Sezon Finali Çekilecek!

TV8’in sevilen dizisi baş rollerinde Demet Özdemir ve İbrahim Çelikkol’un rol aldığı Doğduğun Ev Kaderindir dizisiyle ilgili alınan kararla 12. Bölüm (Sezon Finali) çekiminin yapılacağı belirtildi. Mehdi ve Zeynep aşkının kaldığı yerden devam edeceği 2. Sezonun Eylül ayında başlaması bekleniyor. Basında çıkan bilgilere göre, dizinin 12. Bölümün yayınlanacağı Haziran ayından sonra ekibin Ağustos ayında yeniden toplanması bekleniyor.

Sefirin Kızı; Yayınlandığı günden bu yana ilgiyle izlenen Sefirin Kızı dizisi çekimlere verdiği araya 8 Haziran’da yayınlanan özel bölümüyle son verdi. Normalleşme sürecinin başlaması sonucu çekimlerine başlanan Sefirin Kızı dizinin ne zaman sezon finali yapacağı merak ediliyor.

sefirin-kızı-yeni-bölüm-ne-zaman

Zalim İstanbul; Kanal D’nin aksiyonu bol dizilerinden birisi olan Zalim İstanbul da Koronavirüs normalleşme sürecinden sonra sete start veren dizilerden oldu. Heyecanın kaldığı yerden devam ettiği Zalim İstanbul’un final mi yapacağı ya da sezon finali yaparak yeni sezona yeni hikayelerle mi devam edeceği merak edilen konular arasında yer alıyor.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Koronavirüsten Hayatını Kaybeden Ünlüler

Yeni Sezonda Olmayacak Diziler

Hangi Dizi Neden Final Yapacak?

2023’te Bitecek Türk Dizileri ATV Fox, Kanal D, Star, Show TV, TRT

2020’de Final Kararı Alan Diziler (Kış Sezonu)

2020 -21 Yeni Sezon Dizileri Başlıyor!

Diziler Ocak Ayında Yayınlanmayacak!

Bir Cevap Yazın