Arabalar 3 Filmi Dünyanın En Ünlü Nascar Pilotlarından Esinlenildi! Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Arabalar 3 Filmine Dünyanın En Ünlü Nascar Pilotları İlham Verdi!

arabalar-3-filmi

 ARABALAR 3 FiLMİ NASCAR PİLOTLARINDAN İLHAM ALDI

Disney Pixar yapım şirketinin en sevilen animasyon fimlerinden birisi olan Arabalar filminin büyük bir heyecanla beklenen Arabalar 3 filmi 16 Haziran Cuma günü izleyiciyle buluştu. 2006 yılında vizyona giren serinin ilk filmi Arabalar ile 2011 yılı yapımı Arabalar 2 filmleri izlenme rekorları kırarak yaklaşık olarak 1 milyar dolardan fazla gişe hasılatı elde etti. Serinin her iki filmi de En İyi Animasyon filmi dalında Altın Küre ödülü kazandı.

ARABALAR 2’NİN TÜRKÇE SESLENDİRMESİNDE CEM YILMAZ YAPMIŞTI

arabalar-2-cem-yılmaz

Arabalar filmi serisinin 2. filmi Arabalar 2’nin Türkçe seslendirmesinde ünlü komedyen Cem Yılmaz yer almıştı. Yılmaz, filmin yıldızı olan Şimşek Mc Queen’in bir numaralı rakibi olan Avrupa’nın en ünlü yarış otomobili olan İtalyan Francesco Bernoulli’yi seslendirmek için stüdyoya girmişti.

ARABALAR 3 NASCAR PİLOTLARINI İLHAM ALDI

Uzun zamandır beklenen serinin 3’üncü filminde, Nascar araba yarışlarında büyük başarılara imza atmış pilotların hikayelerinden esinleniliyor. Yapımcılar Arabalar 3 serisinde de Şimşek McQueen’in serinin ilk filminden itibaren izleyiciyle sıcak bağ kurması ve insana hissettirdiği derinliği devam ettirmek istediklerini açıkladılar. Bu nedende McQueen’in oluşturduğu bu sıcaklığı 4 araba yarışı efsanesin hikayesinden yola çıkılarak devam ettirilmeye çalışılıyor.

arabalar-3-filmi

McQUEEN YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ARABALARLA KARŞI KARŞIYA KALIYOR

Arabalar 3 filminin konusunda; Şimşek McQueen, kendisinin on yıl önceki halinin yüksek teknolojiyle donatılmış yeni sürümleri olan daha yeni ve daha hızlı arabalarla karşı karşıya kalıyor.  Yüksek teknolojiye rağmen akıl hocalığı ve deneyimin  hız ve heyecandan daha önemli olduğunun altını çizen filmde;  1995, 97, 98 ve 2001 sezonlarında yarışan ve Nascar şampiyonu olan Jeff Gordon ve Gordon’un 3 şampiyonluğunda ekip şefi olarak görev alan Ray Evernham yanında pek çok NASCAR emektarı danışmanlık yapıyor.

arabalar-3-filmi-konusu

ARABALAR 3 EFSANE OLMUŞ İSİMLERDEN ESİNLENİYOR

Arabalar serisinin 3. filmi Arabalar 3 filmi en renkli karakterleri gerçek hayatta efsane oLmuş isimlerden esinleniyor. Arabalar 3’ün kadrosuna yeni eklenen hızlı yarış arabalarından Hamilton’u, Formula 1 pilotu Lewis Hamilton seslendiriyor. Piston Kupası efsanesi Junior Midnight Moon’u ise, Nascar efsanesi Junior Johnson olarak tanınan Robert Glenn Johnson seslendiriyor. Karaktere hem ilham hem de sesini veren Johnson, 1950 ve 60 yıllarında toplamda 50 Nascar yarışı kazanmakla birlikte kendi geliştirdiği “Junior Johnson Midnight Moon” markası ile satılan yakıtla da Nascar tarihine adını yazdırmıştı.

ARABALAR 3 FİLMİ TANITIM FRAGMANI 

Bir Cevap Yazın