Alpaslan Büyük Selçuklu Ayrılacak / Çıkan Oyuncular 2022 - 23 Tam Liste Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Alpaslan Büyük Selçuklu Dizisinden Ayrılacaklar Netleşiyor!

Alpaslan-Büyük-Selçuklu-Ayrılacak-Oyuncular

Alpaslan Büyük Selçuklu Ayrılacak ve Çıkan Oyuncular Önceden Belli Oluyor!

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi yayınlandığı ilk günden bu yana izlenme rekoru kırmaya devam ediyor. Türklerin Anadolu’ya geliş hikayesiyle Büyük Selçuklu Devletinin 2. Lideri olarak tabir edilen Sultan Alparslan’ın hayatı ve savaşlarının anlatıldı dizisinin oyuncu kadrosunda kimlerin olduğu ve canlandırdıkları karakterler yakından takip ediliyor. Tarihi olayların anlatıldığı dizide rolleri biten ve diziden ayrılan ya da ayrılacak oyuncuların kimler olduğu da araştırılan konuların arasında ilk sırada yer alıyor. Peki, Alpaslan Büyük Selçuklu Ayrılacak Oyuncular kimler? Kimler gidecek? Yazımızda Alparslan Büyük Selçuklu oyuncuları kadrosu içerisinde yer alan oyunculardan diziden ayrılacaklar listesi ile çıkış nedenleriyla, rolü biten ve ölen karakterin listesini hazırladık.

Diziden Çıkan Oyuncular ve Karakterler

Her dizide olduğu gibi Alpaslan Büyük Selçuklu dizisinde de oynayan oyuncular dizinin hikayesinin bütününü oluşturuyor. Bununla birlikte dizinden ayrılan oyuncular ve karakterler dizi tutkunlarını derinden etkiliyor. Dizilerde oyuncuların ayrılması senaryo gereği ya karakterin ölmesi ya da rolünün bitmesiyle oluyor. Peki, Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde hangi karakterler ölüyor?

EMRE BULUT / AFŞİN ALP

Alpaslan’ın Alplerinden birisi olan Afşin Alp, 29 bölümde Melik Alparslan’ın emriyle Anadolu’ya gitmiştir.

Dizden Ölerek Ayrılan Oyuncu ve Karakterler

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde hikaye ve bölümler ilerledikçe diziden ayrılan oyuncular ve karakterler belli olmaya başladı. Peki, Diziden ölerek ayrılan oyuncular kimler oldu? İşte oyuncuların diziden çıkış nedenleri, nasıl öldükleri ve ayrıldıkları bölümler.

SERHAT TUTUMLUER / TEKFUR GRİGOR

Alpaslan dizisinde Tekfur Kekavmenos’un yerine gelen yeni Anive Surmai tekfuru olan Tekfur Grigor 48. Bölümde diziden ayrılacak.

BARIŞ BAĞCI / TUĞRUL BEY

Büyük Selçuklu Devletinin Sultanı olan Tuğrul Bey, hastalanmış yerine Alpaslan’ın abisi Süleyman’ı halef kılmıştı. Daha sonra yaptığı büyük hatayı anlayan Tuğrul Bey, ölmeden önce Alparslan’ı yerine veliaht atar.

ÖYKÜ GÜRMAN / ÖKE HATUN

ALİCAN OKUMUŞ / CELAL / ENURŞİRVAN

ERDİNÇ GÜLENER / ÇAĞRI BEY

alparslan-buyuk-selcuklu-cagri-bey-diziden-neden-ayrıldı

Tuğrul Bey’in ağabeyi; Alparslan’ın ve Süleyman’ın babası; Melikşah’ın dedesidir. Büyük Selçuklu Devletinin kurucusudur. Aldığı yaralardan ötürü ölür.

DEVRİM SALTOĞLU / ARSLAN BESASİRİ

aslan-besasiri-alpaslandan-neden-ayrıldı

Alpaslan Büyük Selçuklu dizisine 36. Bölümde dahil olan Arslan Besasiri, Büveyhîler’in Bağdat’taki valisidir. Bağdat’ı Selçuklulardan geri almak ister, Sultan Tuğrul’un düşmanı olan Besasiri Alp Arslan tarafından öldürülerek 42. Bölümde diziden ayrılır.

HASAN FETMİ GÖKDENİZ / KAHİN AGNA

arslan-besasirinin-adamı-kahin-agna-alpaslandan-neden-ayrıldı

Alpaslan dizisine 36. Bölümde giren Hasan Fehmi Gökdeniz Kahin Agna karakterini canlandırmıştır. Arslan Besasiri’nin yanında yer alan Zerdüşt kökenli bir kahin olan Kahin Agna Alp Arslan tarafından öldürülerek 42. Bölümde diziden ayrılmıştır.

TUĞÇE TÜRKER / ZELAL

zeren-alparslan-dizisinde-neden-yok-diziden-neden-ayrıldı

Diziye 28. Bölümde giren Zelal karakteri, Seferiye Hatun’un yardımcısıdır. İhanet ettiği için Seferiye Hatun tarafından öldürülerek 42. Bölümde diziden çıkmıştır.

BORA CENGİZ / ALEXANDER GRANOS

tekfur-grihorinin-oğlu-alexander-diziden-neden-ayrıldı

Alexander Granos Tekfur Grigor’un oğludur. Bizans yüzbaşısıdır. Flora’nın erkek kardeşidir. Diziye 28. Bölümde giren Granos, Kutalmış tarafından öldürülürek 42. Bölümde diziden ayrılmıştır.

UĞUR ÖZÇELİK / İBRAHİM YİNAL

ibrahim-yinal-alparslan-büyük-selçuklu-dizisinden-ne-zaman-çıkacak

Alpaslan Büyük Selçuklu dizisinde İbrahim Yinal karakteri diziden ayrılması muhtemel karakterlerden birisi. Selçuklu Devletinde büyük başarılar elde eden İbrahim Yinal, Hırsları ve taht sevdası nedeniyle Tuğrul Beyin iktidarını dinlememeye başlamış ve Tuğrul Bey’i devirmek için ayaklanmıştır. Ancak çevresindeki Türkmen Beylerinden destek görememiştir. Bunun sonucunda da Tuğrul Bey tarafından savaş meydanında yayıyla boğularak öldürülmüştür. İbrahim Yinal ne zaman diziden ayrılacak? Hikayenin gidişatı gereği İbrahim Yinal’ın diziden kaçıncı bölümde ayrılacağı ve çıkış tarihi kesin olarak bilinmese de İbrahim Yinal karakteri rolü bitenler arasında yer alıyor.

İbrahim Yinal 41. Bölümde Diziden Ayrıldı

Tuğrul Bey ve Çağrı Bey’in anne tarafından kardeşi, baba tarafından kuzenidir. Alparslan’ın ve Süleyman’ın amcasıdır. Diziye göre, Azerbaycan Genel Valisidir. Tuğrul ve Çağrı Bey’in amcalarından Yusuf Yınal’ın katili Emir Arslan Yusuf’u öldürmek ister. 41.Bölümde Tuğrul tarafından yay kirişiyle boğularak öldürülür.

ESRA KIZILDOĞAN / ALTUNCAN HATUN

altuncan-hatun-neden-öldü

Diziden Tuğrul Beyin eşi olan Altuncan Hatun 28. Bölümden itibaren diziden ayrılmıştır. Altuncan Hatun’un ölümüne dair söylenenler Alparslan’ı duygulandırır. Altuncan Hatun nasıl öldü? Sorusu merak konusu oldu. Altuncan Hatun’un ölümüne dair tarihte birçok bilgi bulunuyor. Bu bilgilere göre, Aralık 1060’ta Zencan’da hastalıktan vefat ettiği belirtilen Altuncan Hatun’un Ölmeden önce eşi Tuğrul Bey’e “Dünya ve ahiret şerefine nail olman için halifenin kızıyla evlenme konusunda çaba göster” dediği ve bütün mal varlığının halifenin kızına verilmesini vasiyet ettiği söylenir. İbnü’l Cevzî, Altuncan Hatun hakkında; “Tuğrul Bey, birçok iş ve sorunlarda onun fikrini alır ve bunların çözümlerini kendisine bırakırdı” demiş ve hayır işleri yapan çok dindar kadın olduğunu söylemiştir. Süryani tarihçi İbnü’l İbrî de “Kendisi kocası tarafından son derece sevilirdi ve saltanatın bütün işlerini bu kadın idare ederdi,” dediği söyleniyor.

TOLGA ÖZTÜRK / HACİP YUSUF

alparslan-buyuk-selcuklu-hacip-yusuf-tolga-özgtürk-diziden-ayrıldı

Büyük Selçuklu Devleti’nin bir emiridir. Vaspurakan Fethi sonrası 27. Bölümde diziden çıkmıştır.

HAKAN ŞAHİN/ EMİR KUNDURİ

emir-kunduri-alparslan-dizisinden-ayrıldı

Büyük Selçuklu Devleti’nin bir emiri olan Emir Kunduri 27. Bölümde diziden çıkmıştır.

OLCAY KAVUZLU / HACE DİHİSTANİ

alpaslan-büyük-selçuklu-hace-distani-diziden-neden-ayrıldı

Selçuklu Devleti’nin hacesidir. (Tuğrul Beyin) olan Hace Dihistani 27. Bölümde diziden ayrılmıştır.

EMRE KOÇ / RAZEN

alparslan-büyük-selçuklu-emre-koç-razeen-neden-öldü

Alparslan Büyük Selçuklu dizisine 28. Bölümde dahil olan Razen, Melik Alparslan’a yardım eden bir tüccardır. Dizinin 34. Bölümünde Tekfur Grigor tarafından öldürülürdü.

FAHRİYE EVCEN / AKÇA HATUN

fahriye-evcen-alparslan-dizisinden-neden-ayrıldı

Alparslan’ın hacesi Hasan’ın Kızıdır. Küçükken Katakalon Kekavmenos tarafından kaçırılıp Bir Bizanslı olarak yetiştirilmiştir. Türk olduğundan haberdar olan Akça’nın gerçek adı Aybikedir. Kekavmenos tarafından kurulan tuzak sonrası zindan kurtulan Akça, Vaspurakan fethi sırasında Kekavmenos tarafından öldürüldü. Akça Hatun 26. Bölümde diziden ayrıldı.

TOPRAK SERGEN / ANİ TEKFURU KEKAVMENOS

kekavmenoıs-toprak-sergen-diziden-ayrıldı

Bizans İmparatorluğu’na bağlı Ani ve Vaspurakan kentinin tekfurudur. Vapurakan Fethi sırasında Hasan’ın gözleri önünde Akça’yı öldüren Kekavmenos’u Alparslan kalenin kapısına asarak öldürmüştür.

SARP LEVENDOĞLU / ROMEN DİJOJEN

romen-diyojen-öldü-mü-sarp-levendoğlu-diziden-neden-ayrıldı

Bizans İmparatorluğu’nun bir yüzbaşısı olan Romen Diyojen, Vaspurakan Fethi yenilgisinden sonra Konstantinopolis’e geri dönmüştür.

EMRE KIZILIRMAK / PRENS RATİ

emre-kızılırmak-diziden-neden-ayrıldı-rati

Gürcü Komutanı Liparit’in oğlu olan Prens Rati, babasının intikamını almak için gelmiştir. Selçuklular ile Bizanslıların düşmanı olan Rati, Vaspurakan kalesinin fethinde Alparslan tarafından öldürülmüştür.

MEHMET ÜNAL / PRENS İVAN

alparslan-buyuk-selcuklu-ivan-diziden-ayrıldı

Gürcü Komutanı Liparit’in oğlu olan Prens İvan, abisi Rati ile babasının intikamını almak için gelmiş ve Alpaslan tarafından 26. Bölümde öldürülerek diziden ayrılmıştır.

TEVFİK ERMAN KUTLU / FERZAT

ferzat-öldü-mü-neden-diziden-ayrıldı-tevfik-erman-mutlu

Büveyhoğulları mensubu birisidir. İbrahim Yınal’ın geçmişte Tuğrul Bey’e isyan ettiği dönemdeki tertipleri bilen kişi olan Ferzat, ilk zamanlar Selçuklulara karşı olsa da son zamanlarda Bizans’a karşı Alparslan’ın yanında olmuş. Vaspurakan fethi sırasında Bizans askerleri tarafından şehit edildi.

BURAK DEMİR / HERVE

herve-öldü-mü-alparslan-büyük-selçukludan-neden-ayrıldı

Katakalon Kekavmenos ‘un eski dostu olan Herve, daha sonra onun düşmanı olmuştur. Ortak düşmanları Selçuklular için yeniden bir araya gelmişlerdir. Vaspurakan fethi sırasında Alpaslan tarafından öldürülerek diziden ayrılmıştır.

CÜNEYT UZUNLAR / BİRUNİ

cüneyt-uzunlar-birıuni-diziden-ayrıldı

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin 21 – 25 bölümleri arasında yer alan Büyük Selçuklu İmparatorluğu’nun en önemli bilim adamlarından olan Biruni hikaye gereği diziden ayrılmıştır.

Not: Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde 1. Sezon ayrılan oyuncu 2. Sezondan itibaren yeniden kadroya girmiştir.

ORÇUN ORAN / NESTOR
Romen Diyojen’nİn adamı olan Nestor, 24. bölümde Melik Alparslan tarafından öldürülerek diziden ayrılmıştır.

nestor-orçun-oran-alpaslan-dizisinden-neden-ayrıldı

ENİS YILDIZ / ARCADİUS
Bizans İmparatoru’nun Vaspurakan’a gönderdiği müfettiş olan Arcadius, 23 – 24. Bölümlerde rol aldıktan sonra Konstantinopolis’e geri dönmüştür.

RABİA SOYTÜRK / KARACA HATUN

karaca-hatun-diziden-neden-ayrıldı

Süleyman’ın eşi ve Tuğrul Bozan’ın kardeşi olan Karaca Hatun, abisi Tuğrul Bozanla işbirliği yapıp Belgim Şehver Sultanın ölümüne sebep olmuştur. Bu ihanetin tüm aile tarafından öğrenilmesi üzerine sürgün edilmiştir. Sancılanma bahanesiyle Merv obasına geri dönen Karaca Hatun, Akça Hatun’a saldırmaya çalışmış ve Süleyman tarafından kaza eseri öldürülmüştür. Karaca Hatun 24. Bölünde ölerek diziden ayrılmıştır.

ÖZBEK KAPLAN / KEŞİŞ

alpaslan-büyük-selçuklu-özbek-kaplan--ivan-kimdir

Alpaslan Büyük Selçuklu Ayrılacak Oyuncular arasında yer alan karakterlerden birisi olan Keşiş, Vaspurakan’da yaşayan birisidir. Alparslan’a sığınmıştır. Romen Diyojen tarafından zindana atılır ve vebadan ölür.

GİZEM KARACA / EVDOKYA

gizem-karaca-evdokya-diziden-neden-ayrıldı

Ani Tekfuru Katakalon Kekavmenos’un yeğenidir. General Dukas ile evlenip Konstantinopolis’e gitmiştir. Evdokya Alpaslan Büyük Selçuklu dizisine 22. Bölümde veda etmiştir.

SİNAN TUZCUOĞLU / GENERAL DUKAS

genaral-dukas-kaçıncı-bölümde-neden-öldü

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Bizans Valisi General Dukas karakteri dizinde ayrıldı. Genaral Dukas neden Alparslan dizisinden ayrıldı? Selçukların ve Bizans’ın düşmanı olan Gürcü Kralı Liparitin oğulları babasının intikamını almak için gelmişlerdir. Bu nedenle Çağrı Bey ve Tefkur Kekavmenos’u kaçıran Prens Rati, babasını öldüren kişinin General Dukas olduğunu öğrenir. Diyojen ve Alpaslan’ın kurduğu tuzak sonrasında Genaral Dukas, Liparitin oğulları tarafından öldürülmeye çalışsa da İbrahim Yinal tarafından kurtarılır. Evdokya ile evlenen Dukas Konstantinepole döner.

BEGİM ŞEHVAR SULTAN / ZEYNEP ÖZDER

begüm-şehver-sultan-neden-nasıl-öldü

Alparslan’ın ablası, Çağrı Bey’in kızı, Sultan Mevdud’un eşi olan Begim Şehver Sultan, Emir Bozan tarafından şehit edilmiştir. Begim Şehvar Sultan kaçıncı bölümde öldü? Emir Bozan’ın Gazze Şehrinin Sultanı olmak için kurduğu tuzak sonrasında 17. Bölümde ölerek diziden ayrılmıştır.

YURDAER OKUR / EMİR TUĞRUL BOZAN

emir-bozan-alpaslan-dizisinden-ne-zaman-ayrılacak

Alpaslan Büyük Selçuklu dizisinden ayrılması beklenen karakterlerden birisi de Gazne Devletinde emirlikten vezirliğe kadar yükselen Büst Şehri Valisi Tuğrul Bozan olacak. Başarılı oyuncu Yurdaer Okur’un canlandırdığı Emir Bozan, küçük yaşta esir olarak girdiği Gazne Sarayında siyasetin tüm inceliklerini öğrenerek büyük bir güce sahip olmuştur.

Emir Tuğrul Bozan Neden ve Nasıl Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinden Ayrılacak?

Dizide Karmati tarikatının lideri olan Emir Tuğrul Bozan, çeşitli oyunlarla Gazne Sultanı olsa da bu Sultanlık sadece 40- 57 gün sürmüştür. 10 Kasım 1051 yılında birlikleriyle Gazne’ye doğru yürüyen Emir Bozan, gulamlardan birinin hançerlemesi sonucu ölmüştür. Emir Bozan’ın başı, bir sopaya takılarak Gazne sokaklarında dolaştırılarak halkın, onun öldüğüne inanması sağlanmıştır.

Emir Bozan ne zaman diziden ayrılacak?

Alpaslan Büyük Selçuklu dizisinin yayınlanan son bölümünde Emir Bozan, Gazne Sultan Mevdut’u öldürerek tahtı ele geçirmeye çalışıyor. Kurduğu tuzakla Alpaslan’ın ablası Begim Şehver Sultan’ı öldüren Emir Bozan Alparslan tarafından öldürülerek 17. Bölümde diziden ayrılmıştır.

YAKUP TURGUT / MEYMUN

alpaslan-büyük-selçuklu-da-meymun-diziden-neden-ayrıldı

Alpaslan Büyük Selçuklu dizisinden ayrılan oyunculardan Yakup Turgut dizide Karmati üyesi ve Tuğrul Bozan’ın (Emir Bozan) yaveri, Karmati daisi olan Meymun karakterini canlandırıyordu. Meymun diziden neden / nasıl ayrıldı? Dizinin 1 ile 13. Bölümü arasında rol alan Meymun, Karmatilerin sırlarını Şehver Sultan’a söyleyeceği için Gazneli askeri kılığındaki Karmati fedaisi tarafından öldürüldü.

MURAT CEN / GÖKTUĞ BEY

alparslan-diziside-çortunel-neden-öldü

Alpaslan Büyük Selçuklu dizisinde namlı bir Türk Beyi olan Göktuğ Beyi canlandıran Murat Cen kısa bir süre önce diziden ayrıldı. Göktuğ Bey neden nasıl diziden ayrıldı? Diziye 7. Bölümde dahil olan Göktuğ Bey ne yazık ki dizide uzun süre devam edemedi. Senaryo gereği 10. Bölümde diziden ayrılan Göktuğ Bey, Kekavmenos’a yardım edip Melik Alparslan’ı pusuya çekmeye çalışması nedeniyle Melik Alparslan tarafından öldürüldü.

HAKAN AYDIN / ŞEDDAT

seddat-alpaslan-büyük-selçuklu-dizisinden-neden-ayrıldı

Alpaslan Büyük Selçuklu dizisinde Karmati daisi Şeddad rolünü oynayan Hakan Aydın hikayede idam edilerek. 8. Bölümde diziye veda etti.

METEHAN ŞAHİNLER / PRENS YANNİS

alparslan-buyuk-selcukluda-yannis-neden-öldü

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Ani Tekfuru Kekavmenos’un oğlu Prens Yannis karakterine hayat veren Meta Şahinler dizinin 4. Bölümünde veda etti. Prens Yannis nasıl, neden öldü? Alparslan’ı esir alan Kekavmenos onu öldürmek için plan yapar. Ancak Alpaslan, Alpagut ve Akça Hatun’un yardımıyla Kekavmenos’tan önce davranır. Kendisinin yerine Prens Yannis’i geçiren Alparslan, Kekavmenos’un kendi oğlunu öldürmesini sağlar.

SANER RAKOĞLU / PRENS LİPARİT GÜRCÜ KRALI

Alparlan Büyük Selçuklu dizisinde Çortunel’in amcası Prens Liparit Gürcü Kralı karakterini Saner Pakoğlu canlandırıyordu. Prens Liparit Gürcü Kralı neden nasıl öldü? Dizinin 2. Bölümünde Bizans Genarali Dukas tarafından idam edilerek öldürüldü.

OGEDAY GİRİŞKEN / PRENS ÇORTUNEL

alparslan-diziside-çortunel-neden-öldü

Dizide Alpaslan’ın düşmanı Prens Çortunel karakterini Ogeday Girişken canlandırıyordu. Prens Çortunel diziden neden ayrıldı? Gürcü Kralı Liparit’in yeğeni olan Prens Çortunel, 2. Bölümde Melik Alparslan tarafından Pasinler Ovası’ndaki meydan savaşında silahla vurularak öldürüldü.

Rolü Biten Karakterler / Diziden Ayrılması Beklenen Karakterler / Oyuncular

Alpaslan Büyük Selçuklu dizisinde hikaye tam gaz devam ediyor. Tarihi olaylara göre ilerleyen hikayede karakterlerin de ömürleri sona yaklaşıyor. Başlığımızda tarihi kaynaklara göre, rolü biten karakterler ile diziden ayrılması beklenen oyuncuları listeledik.

FIRAT KOPKORUR / ALPAGUT

alpaslan-büyük-selçuklu-alpagut-diziden-neden-ayrıldı

Alparslan’ın arkadaşı ve Bizans içerisindeki gizli destekçisi ve Akça (Aybike)’nın koruyucusu olan Alpagut, aynı zamanda Akınay ananın öldüğünü sandığı oğludur. 1. Bölümde diziye dahil olan Alpagut’ un 44. Bölümde diziden ayrılması bekleniyor.

Diziden Ayrılan Karakterler Tam Liste

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinden ayrılan karakterlerin tam listesi ile ayrılma nedenlerini aşağıdaki tabloda detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.

Oyuncu AdıKarakterÇıktığı Bölüm Çıkış ve Ölüm Nedeni
Serhat TutumluerTekfur Grigor Granos48. Bölüm Tekfur Kekavmenos yerine gelen Ani ve Surmari Tekuru, Flora ve Alexander’ın babası.
Barış BağcıSultan Tuğrul46. BölümBüyük Selçuklu Devletinin ilk sultanı ve Çağrı Bey’ın kardeşi. Alparslan’ın amcası. Hastalıktan ötürü ölmüştür.
Esra KızıldoğanAltuncan Hatun44. BölümTuğrul Bey’in eşidir. Hastalığından ötürü ölmüştür.
Öykü GürmanÖke Hatun44. Bölüm İbrahim Yınal’ın eşidir. Akınay Hatun tarafından öldürülür.
Alican OkumuşCelal/Enuşirvan44. BölümSultan Tuğrul’u öldürmeye çalıştığı için Altuncan Hatun tarafından öldürülür.
Fırat TopkorurAlpagut44. BölümAlparslan’ın arkadaşı ve Bizans içerisindeki gizli destekçisidir. Akça (Aybike)’nın koruyucusudur. Tekfur Grigor tarafından öldürülür.
Bora CengizAlexander Granos43. BölümTekfur Grigor’un oğludur. Bizans yüzbaşısıdır. Flora’nın erkek kardeşidir. Kutalmış tarafından öldürülür.
Tuğçe TürkerZeren43. BölümSeferiye Hatun’un yardımcısıdır. İhanet ettiği için Seferiye Hatun tarafından öldürülür.
Hasan Fehmi Gökdeniz Kahin Agna42. BölümArslan Besasiri’nin yanında yer alan Zerdüşt kökenli bir kahindir. Alp Arslan tarafından öldürülür.
Devrim SaltoğluArslan Besasiri42. BölümBüveyhîler’in Bağdat’taki valisidir. Bağdat’ı Selçuklulardan geri almak ister, Sultan Tuğrul’un düşmanıdır.Alp Arslan tarafından öldürülür.
Uygar Özçelikİbrahim Yınal41. BölümTuğrul Bey ve Çağrı Bey’in anne tarafından kardeşi, baba tarafından kuzenidir. Alparslan’ın ve Süleyman’ın amcasıdır. Diziye göre, Azerbaycan genel valisidir. Tuğrul ve Çağrı Bey’in amcalarından Yusuf Yınal’ın katili Emir Arslan Yusuf’u öldürmek ister. 41.Bölümde isyan ettiği için Sultan Tuğrul tarafından yay kirişiyle boğularak öldürülür.
Erdinç GülenerÇağrı Bey41. BölümTuğrul Bey’in ağabeyi; Alparslan’ın ve Süleyman’ın babası; Melikşah’ın dedesidir. Büyük Selçuklu Devleti’nin kurucusudur. Aldığı yaralardan ötürü ölür.
Umut KaradağArslan Yusuf40. BölümSeferiye Hatun ve Gülce’nin babasıdır. Karahanlı Emiri ve Ali Tigin’in oğlu, İbrahim Yınal’ın babası Yusuf Yınal’ın katilidir. Daha sonra ihtilal yapma girişiminde bulunur ama Seferiye Hatun tarafından engellenir. Bu yüzden tutuklanıp sürgün edilir ama kaçar daha sonra yakalandıktan sonra Melik Alparslan tarafından öldürülür.
Emre KoçRazen34. BölümAlparslan’a yardım eden bir tüccardır. Tekfur Grigor tarafından öldürülür.
Emre BulutAfşin Alp29. BölümMelik Alparslan’ın Alpidir. Melik Alparslan’ın emriyle Anadolu’ya gitmiştir.
Tolga ÖztürkHacip Yusuf27. BölümBüyük Selçuklu Devleti’nin bir emiridir.
Burak Ali ÖzkanŞehzade Mesut27. BölümGazne Devleti hükümdarı Mevdud’un oğlu Çağrı Bey’in torunu, Alparslan’ın yeğenidir.
Olcay KavuzluHace Dıhistani27. BölümSelçuklu Devleti’nin eski hacesidir.
Hakan ŞahinEmir Kündüri27. BölümBüyük Selçuklu Devleti’nin bir emiridir.
Sarp LevendoğluRomen Diyojen27. BölümBizans İmparatorluğu’nun bir yüzbaşısıdır. Konstantinopolis’e geri döner.
Toprak SergenKatakalon Kekavmenos27. Bölüm Bizans’a bağlı Ani ve Vaspurakan kentlerinin tekfurudur. Akça’yı öldürdüğü için Melik Alparslan tarafından asılır.
Fahriye EvcenAkça Hatun/Aybike27. BölümAlparslan’ın nişanlısı ve Hasan’ın kızıdır. Küçükken Katakalon Kekavmenos tarafından kaçırılıp Bir Bizanslı olarak yetiştirilmiştir. Ama Akça kendisinin Türk olduğundan haberdardır. Gerçek Adı Aybike’dir. Katakalon Kekavmenos tarafından öldürülür.
Tevfik Erman KutluFerzat27. BölümBüveyhoğulları mensubu birisidir. İbrahim Yınal’ın geçmişte Tuğrul Bey’e isyan ettiği dönemdeki tertipleri bilen kişidir. Vaspurakan fethi sırasında Bizans askerleri tarafından öldürülür.
Mehmet ÜnalPrens İvan27. BölümGürcü generali Liparit’in oğludur. Babasının intikamını almak için gelmiştir. Selçuklular ile Bizanslıların düşmanıdır. Melik Alparslan tarafından öldürülür.
Emre KızılırmakPrens Rati27. BölümGürcü generali Liparit’in oğludur. Babasının intikamını almak için gelmiştir. Selçuklular ile Bizanslıların düşmanıdır. Melik Alparslan tarafından öldürülür.
Burak DemirHerve27. BölümKatakalon Kekavmenos’un eski dostu şimdi ise bir düşmanıdır. Melik Alparslan tarafından öldürülür.
Orçun OranNestor25. BölümRomen Diyojen’nın adamı. Melik Alparslan tarafından öldürülür.
Enis YıldızArcadius24. BölümBizans İmparatoru IX. Kostantinos’un Vaspurakan’a gönderdiği müfettiştir. Konstantinopolis’e geri dönmüştür.
Sinan TuzcuKonstantinos Dukas24. BölümBir Bizans generalidir. Kekavmenos’un yanında, onun kalesinde bulunmaktadır. Konstantinopolis’e gitmiştir.
Rabia SoytürkKaraca Hatun24. BölümSüleyman’ın eşi, Emir Bozan’ın kardeşidir. Abisi Emir Bozanla işbirliği yapıp Begüm Şehver Sultanın ölümüne sebep olduğu için sürgün edilmiştir. Sancılanma bahanesiyle Merv obasına geri dönmüş. Akça’ya saldırmaya çalışmış, Süleyman öldürür.
Gizem KaracaEvdokya22. BölümAni Tekfuru Katakalon Kekavmenos’un yeğenidir. General Dukas ile evlenip Konstantinopolis’e gitmiştir.
Özbek KaplanKeşiş Camar22. BölümVaspurakan’da yaşayan birisidir. Alparslan’a sığınmıştır. Zindanda vebadan ölür.
Sacit SüerCevat18. BölümEmir Bozan’ın yaveridir. Karaca Hatun tarafından zehirlenir.
Yurdaer OkurEmir Bozan17. BölümKarmatilerin lideridir. Begim Şehver Sultan’ı öldürdüğü için Alparslan tarafından öldürülür.
Zeynep ÖzderBegim Şehver Sultan17. BölümAlpaslanın Ablası, Çağrı Bey’in kızı Sultan Mendud’un eşi. Emir Bozan tarafından öldürümüştür.
Yakup TurgutMeymun13. BölümEmir Bozan’ın yaveri, Karmati daisidir. Karmatilerin sırlarını Şehver Sultan’a söyleyeceği için Gazneli asker kılığındaki Karmati fedaisi tarafından öldürülür.
Cem YanılmazPiskopos13. BölümRomen Diyojen’nın adamı.
Murat CenGöktuğ Bey10. BölümNamlı bir Türk Beyi’dir. Kekavmenos’a yardım edip Melik Alparslan’ı pusuya çekmeye çalışması nedeniyle Melik Alparslan tarafından öldürülür.
Hakan AydınŞeddad8. BölümKarmati daisidir. İdam edilir.
Metehan ŞahinerPrens Yannis4. BölümAni tekfuru Kekavmenos’un oğludur. Kekavmenos tarafından öldürülür.
Mim Kemal ÖkeAkbilge4. BölümMerv’deki Kınık Obası’nın beylerindendir.
Saner PakoğluLiparit2. BölümGürcü generali. Çortunel’in amcası. Prens Rati ve Prens İvan’ın babası. Dukas tarafından infaz edilir.
Ogeday GirişkenPrens Çortunel2. BölümGürcü Komutanı Liparit’in yeğenidir. Melik Alparslan tarafından Pasinler Ovası’ndaki meydan savaşında Alparslan tarafından öldürülür.
Kartal Can ŞahinHasan Yabgu1. BölümTuğrul Bey ve Çağrı Bey’in amcaları Musa Yabgu’nun oğludur. Yapılan pusuda Prens Çortunel tarafından öldürülür.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alparslan Büyük Selçuklu Tüm Oyuncuları Listesi

Alparslan Dizisinde Çıkan / Bitirilen Karakterler

Uyanış Büyük Selçuklu Final mi Yaptı

Alparslan Dizisi Yeni Sezonda Girecek Oyuncular

İşte Yeni Sezon Dizileri

Shakti Dizisinden Ayrılık Haberi

Ganga İkimizin Yerine Dizisinden Ayrılıyor

Aşka Yolculuk Dizisinin Konusu Neyi Anlatıyor?

Bir Cevap Yazın