2022'de Final Yapacak Diziler Belli Olmaya Başladı! Bitecek Dizi Listesi Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Bu Sezon Final Yapacak Diziler Belli Olmaya Başladı!(2021 – 2022)

2022'de-Final-Yapacak-Diziler

Televizyon kanallarının yeni sezonunun başlamasıyla erkenden final yapacak olan dizilerin haberleri de gelmeye başladı. Yapım şirketleri ya da TV kanalları tarafından bitme kararı alınan bu dizilerin bazıları 2021 Yaz Dizileri olurken bazıları da geçtiğimiz sezondan bu sezona devam eden eski diziler oluyor. Diziler Neden Final Yapıyor? Dizilerin bitme kararında en etkili neden yeni başlayacak diziler için yer açmak olurken diğer bir neden de eski dizinin bu sezonda beklenen ilgiyi karşılayamaması oluyor. Peki, Hangi diziler final yapacak? İşte 2021 – 2022’de Final Yapacak Diziler Listesi ile ATV, FOX, Kanal D, Star, Show TV TRT 1 bitecek diziler güncel listesi ve final tarihleri.

2021 – 22 Sezonunda Final Yapacak Diziler Belli Olmaya Başladı!

Dizilerin yeni sezonlarının başlamasıyla birbirlerinden iddialı diziler ekranlara gelmeye başladı. Farklı hikayeleri ve oyuncu kadrolarıyla dikkatleri üzerlerine çeken bu dizilerden bazıları maalesef beklenen ilgiyi göremiyor. Büyük umutlarla seyirci karşısına çıkan bu diziler de yayın hayatlarına kısa bir süre içerisinde veda ediyor. Sezonun kısa süre başlamasına rağmen 2021 – 22 Kış sezonunda final yapacak diziler belli olmaya başladı.

Final Kararı Alınan Diziler Hangileri?

Şu sıralar yeni başlayan ya da eski diziler diziler için final kararı haberleri gelemeye başlarken bazı diziler için de erken final sinyalleri verilmeye başladı bile. Yazımızda final kararı kesinleşen dizileri hazırladık.

ATV’nin Final Kararı Alınan Dizileri 2021 – 2022

Çok izlenen fenomen dizileriyle dikkatleri üzerine çeken ATV, yeni dizilerine yer açmak için az izlenen dizilerin bitirme kararı alıyor. Geçtiğimiz sezon Hercai, Maria ve Mustafa, Maraşlı gibi dizileri için final kararı alan kanal bu sezon Yaz Sezonunda başlayan İkimizin Sırrı dizisini final yaptırıyor.

DESTAN

ATV’de severek izlenen fantastik dönem dizisi Destan’ın yeni sezonda devam kararı alınsa da dizinin yapımcısı Bozdağ filmin 2. Sezonun senaryosunun beklendiği gibi çıkmaması gerekçesiyle dizinin Eylül 2022’de final yapması kararı alındığı iddia edildi.

GÜL MASALI

ATV’nin 2022 yaz sonunda büyük bir başarı elde ederek reyting konusunda sorun yaşamayan dizisi Gül Masalı için yeni sezonda devam kararı alınmıştı. Ancak, bu sürenin uzun olmayacağı iddialar arasında yer alıyor. Zira 2023 sezonunda ATV’de başlaması beklenen Ateş Kuşları dizisinin kanalın yayın gününde yer olmasından dolayı Gül Masalı dizinin yerine yayınlanacağı belirtiliyor. Bununla birlikte Gül Masalı dizisinin final kararı ile ilgili henüz kesin bir bilgi de bulunmuyor.

SEVMEK ZAMANI

ATV’nin 2022 yeni yaz dizilerinden olan Sevmek Zamanı erken final kararı alan dizilerinin başında geliyor. Tabiri caizse bir görünüp bir kaybolan dizi, yayınlanan 5. Bölümüyle ekranlara veda etti. Sevmek Zamanı dizisinin başrollerinde; İlhan Şen, Deniz Işın rol alıyordu.

İÇİMİZDEKİ ATEŞ

ADI SEVGİ
Adı-sevgi-dizisi-final-yapıyor

ATV’de geçtiğimiz aylarda başlayan yeni dizi Adı Sevgi’den final haberi geldi. Başrollerinde Yunus Emre Yıldırımer ve Gizem Güneş’in bulunduğu Adı Sevgi dizisi Pazar akşamı yayınlanacak 11. Bölümüyle final yapacak. Adı Sevgi neden bitiyor? Dizinin final yapma sebebinin izlenme rakamlarında bekleneni yakalayamadığı iddia ediliyor.

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA
bir-zamanlar-çukurova-ne-zaman-bitecek

ATV’nin 4 sezondan bu yana devam eden fenomen dizisi Bir Zamanlar Çukurova’nın bu yılın sezon sonunda final yapacağı iddia ediliyordu. Başladığı günden bu yana birçok başrol oyuncunun ayrıldığı dizinin final tarihi kısa bir süre açıklandı. Bir Zamanlar Çukurova ne zaman bitecek? Tek sezonluk planlanan ancak izleyicinin yoğun ilgisi üzerine 4 sezon boyunca devam eden dizi, 27 Mayıs 2021 Perşembe günü yayınlanacak final bölümüyle izleyicisine veda edecek.

KALP YARASI
kalp-yarası-neden-final-yapıyor

ATV’nin sevilen dizilerinden birisinin daha final kararı aldığı iddialar arasında. Başrollerini Gökhan Alkan, Yağmur Tanrısevsin, Merve Çağıran ve Toprak Can Adıgüzel’in paylaştığı Kalp Yarası dizisinin biteceği edinilen bilgiler arasında. Peki Kalp Yarası neden final yapıyor? Hikayesi Antakya’da geçen dizide Ferit ve Ayşe’nin imkansız aşkını konu alıyor. Dizinin bitme nedeni olarak düşük reyting sonuçları gösteriliyor. Kalp Yarası ne zaman final yapacak? Birsen Altuntaş’ın haberine göre, şu an 28. Bölümü yayınlanan dizinin 4 hafta sonra final yapması bekleniyor. Dizinin final haberi #AyFer hayranlarını derin üzüntüye sevk ederken Kalp Yarası’nın 32. bölümde 21 Şubat 2022’de final yapacağı söyleniyor.

EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ
eşkıya-dünyaya-hükümdar-olmaz-neden-final-yaptı

ATV’nin reyting rekortmeni dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi, 7. Sezona başlayacağı ilk bölüm final kararı alındı. Bu sezon diziye iddialı 12 oyuncunun dahil olduğu bir hikayeyle seyirciye merhaba diye olan EDHO alınan şok final kararıyla izleyicisini üzdü. Peki, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Neden Final Yaptı? Diziyle ilgili bir sorun yaşandığı EDHO 7. Sezon 200. Bölümün yayınlanacağı 26 Ekim’de yayınlanmasıyla ortaya çıktı. Dizinin yayınlanmamasının daha sonra edinilen bilgiye göre, yapım şirketi ile ATV kanalı arasında çıkan anlaşıldı.

Tam Anlaşama Beklenirken Hızır Reis’in Vedası Noktayı Koydu,!

Taraflar arasında anlaşma beklenirken dizide Hızır Reis karakterini oynayan Oktay Kaynarca’nın İnstagram hesabından paylaştığı veda mesajı durumun vahametini ortaya koydu. Kısa bir süre sonra da dizinin herhangi bir kanala geçmeyeceği ve final kararı alındığı duyuruldu.

Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca (Hızır Reis) Instagram paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“At sırtında dünyayı fethetmek kolaydır. Zor olan attan indiğinde fethettiğini yönetebilmektir” Cengiz Han….

“Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın değerli izleyicisine; yayına başladığımız ilk günden itibaren hiç eksilmeyen ilginize, sevginize, bizi ailenizden birileri olarak görmenize, sorgusuz sualsiz yüreklerinize kazırcasına sahiplenmenize, son ana kadar devam etmesi için beslediğiniz umutlarınıza sonsuz teşekkür ederim…

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 7. Sezon Oyuncuları

İKİMİZİN SIRRI
ikimizin-yerine-final-mi-yapıyor

Ekran yolculuğu kısa bir süre önce başlayan yapımcılığını Üs Yapımın üstlendiği Kore Dizisi Marriage Contact’ten uyarlanan İkimizin Sırrı dizisi içinde final kararı alındı. Başrollerini; Leyla Faray, Aras Aydın ve Ahsen Türkyılmaz’ın paylaştığı İkimizin Sırrı ekran yolculuğunu sonlandırıyor. Geçtiğimiz hafta 9. bölümü yayınlanan dizinin Bu hafta yayınlanacak 10. Bölümüyle 10 Ekim Pazar akşamı final yapacağı belirtiliyor. İkimizin Sırrı, her pazar 20.00’de ATV’de yayınlanıyordu.

FOX TV’nin Final Yapacak Dizileri

Geçtiğimiz sezon en çok dizisi final yapan televizyon kanallarında başı çeken FOX TV’den bu sezonda final haberleri gelmeye başladı. 2021 kış sezonun sonlarına doğru başarılı bir giriş yapan Son Yaz dizisi yeni sezonda beklenen izlenme oranlarını yakalayamadığı için kanalın bu yıl final kararı alınan ilk dizisi oldu.

MAHKUM

2022 kış sezonunda büyük bir çıkış yapan Kore Uyarlama dizisi Mahkum 2. Sezon ne yazık ki talihsiz başladı. İkinci sezondaki senaryoyla izleyicinin ilgisini yakalayamayan ve düşük reyting rakamları alan diziyle ilgili final kararı alındığı kulislerde konuşuluyor. Ancak Mahkum dizisinin ne zaman, hangi tarihte final yapacağı ile ilgili henüz kesin bir bilgi paylaşılmış değil.

GİZLİ SAKLI

FOX TV’nin Yaz Dizisi olarak ekranlara getirdiği Romantik Komedi türündeki Gizli Saklı dizisi de yeni sezona devam kararı alınmayan dizilerden oldu. Türk yapımı polisiye ve romantik komedi türündeki televizyon dizisi olarak karşımıza çıkan Gizli Saklı dizisinin yayın hayatı kısa sürdü. Dizi, 3 Ağustos 2022’de yayınlanan 8. Bölümüyle final yaptı.

SENDEN DAHA GÜZEL

FOX TV’nin sevilen yaz dizisi 2022 sezonunda Senden Daha Güzel final yapan diziler arasında yer aldı. Yeni sezona devam etmesi beklenen dizinin günü Cumartesi gününe alınsa da 2023 sezonun başlamasıyla rakipleri karşısında beklenen ilgiyi göremeyen Senden Daha Güzel dizisi 17 Eylül 2022’de final yaparak sevenlerine veda etti.

GÜLÜMSE KADERİNE

Ekran hayatı kısa süre dizilerinden birisi olan FOX TV’nin yeni dizisi Gülümse Kaderine dizisi yayınlanan 5. Bölümüyle 25 Mayıs 2022 tarihinde final izleyiciye yaparak veda etti.

EVLİLİK HAKKINDA HER ŞEY
final-yapacak-diziler-evlikik-hakkında-her-şey-ne-zaman-bitiyor

FOX TV’de Kore dizisi The Split Uyarlaması Evlilik Hakkında Her Şey dizisi de 2022’de Final Yapacak Diziler arasında yer alıyor. Kadrosunda değişimler olan Gökçe Bahadır ve Barış Kılıç’ın ana kadrosunda yer aldığı Hukuk dizisi Evlilik Hakkında Her Şey fertleri boşanma avukatlarından oluşan bir ailenin hikayesini konu alıyordu.

KADERİMİN OYUNU
Kaderimin-Oyunu-dizisi--final-mi-yapıyor---neden

Fox TV’de yayınlandığı günlerde ilgi odağı olan Kaderimin Oyunu dizisinden de final haberi geldi. Kaderimin Oyunu neden bitiyor? Cuma akşamları izleyiciyle buluşan Kaderimin Oyunu dizinin beklentilerin beklentilerin çok altında kalmasıyla final kararı alındığı edinilen bilgiler arasında. Sezon sonu beklenmeden Erken final kararı alınan Kaderimin Oyunu 8 Nisan 2022‘ de yayınlanacak 16. Bölümüyle ekranlara veda edecek.

SON NEFESİME KADAR
son-nefesime-kadar-final-yaptı

FOX ‘nin bir dizisi daha düşük reyting rakamları nedeniyle erken final kararı aldı. Başrollerini; Nurgül Yeşilçay, Emre Kınay ve Ertan Saban’ın paylaştığı İngiliz dizisi Happy Valley uyarlaması Son Nefesime Kadar dizisi alınan final kararıyla 2022’ de en kısa süren ve erken final yapan dizi oldu. Son Nefesime Kadar 23 Mart Çarşamba günü yayınlanan 5. bölümüyle ekranlara veda etti.

AŞK MANTIK İNTİKAM
aşk-mantık-intikam-ne-zaman-final-yapıyor

FOX TV’de yaz dizisi olarak başlayan Kore Dizisi Cunning Single Lady uyarlaması olarak karşımıza çıkan sevilen dizi Aşk Mantık İntikam’ dan da final haberi geldi. Tv100’den Birsen Altuntaş’ın haberine göre, büyük prodüksiyonlu projeler arasında devam etmeyi başaran Aşk Mantık İntikam dizisinin 39. bölümde, yani Mart ayının sonunda final yapması planlanıyor.

KANUNSUZ TOPRAKLAR
kanunsuz-topraklar-neden-final-yapıyor

FOX TV’nin ilgiyle izlenen dizisi Kanunsuz Topraklar’ dan final haberi geldi. Peki, Kanunsuz Topraklar neden bitiyor? Uzak Şehrin Masalı, Son Yaz, Yalancılar ve Mumları, Elbet Bir Gün, Misafir ve Elkızı isimli iddialı fox dizilerin birbiri ardından final yapmasından sonra Kanunsuz Topraklar ve Aşk Mantık İntikam dizilerinin de biteceği açıklandı. Kanunsuz Toprakların final nedeni olarak iyi bir çıkış yapmasına karşın reyting sonuçlarında rakiplerinin geride kalması gösterildi. Kanunsuz Topraklar ne zaman final yapacak? Başrollerini Uğur Güneş ve Esra Bilgiç ikilisinin paylaştığı büyük bir hayran kitlesine sahip ama reytingleri beklentilerin altına düşen Kanunsuz Topraklar final tarihi 9 Şubat Çarşamba akşamı olarak açıklandı.

EL KIZI

el-kızı-dizisi-neden-final-yapıyor

Fox TV’nin sevilen bir dizisi daha finale doğru gidiyor. Yapımcılığını NTC Medyanın üstlendiği başrollerini; Sevda Erginci, İsmail Ege Şaşmaz, Münir Can Cindoruk ve Perihan Savaş’ın paylaştığı El Kızı dizisinin reyting savaşlarına yenildiği belirtiliyor. El Kızı ne zaman bitiyor? Sevenleri tarafından üzüntüyle karşılanan El Kızı dizisinin finali Cumartesi akşamı 13. bölümüyle gerçekleşecek.

MİSAFİR
misafir dizisi final yapıyor

Geçtiğimiz ay FOX TV’de yayınlanmaya başlayan başrollerini: Hazal Kaya ve Buğra Gülsoy’un paylaştığı Misafir dizisi final yapıyor. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, erken final kararı alınan Misafir dizisinin yayınlanacak 5. Bölümüyle 9 Aralık 2021 Perşembe akşamı ekranlara veda edecek.

ELBET BİR GÜN
elbet-bir-gün-dizisi-neden-final-yapıyor

Geçtiğimiz haftalarda FOX TV ekranlarında yayın hayatına başlayan Elbet Bir Gün dizisinden üzücü haber geldi. Peki, Elbet Bir Gün dizisi neden bitiyor? Yapımcılığını Most Yapım’ın üstlendiği Elbet Bir Gün dizisinin ekran macerası kısa sürüyor. Daha önce Yalancı ve Ada Masalı dizilerini bitirme kararı alan FOX TV, bu seferde Elbet Bir Gün dizisi için final kararı aldı. Dizinin final kararı almasında izleyici tarafından beklenen ilgiyi görmemesinin etkili olduğu düşünülüyor. Elbet Bir Gün ne zaman final yapacak? Başrollerini; Sinem Ünsal, Şebnem Bozoklu, Kenan Acar ve Burak Yamantürk’ü buluşturan Elbet Bir Gün dizisi 6. bölümde sevenlerine veda edecek.

YALANCILAR VE MUMLARI
yalancılar-ve-mumları-final-yapıyor

FOX TV’nin uyarlama dizisi Yalancılar ve Mumları dizisi de reyting savaşına yenik düştü. Başrollerini; Elçin Sangu, Şafak Pekdemir, Burcu Gölgedar ve Ceren Moray, Melike Güner, Feyyaz Duman, İsmail Demirci ve İlker Kızmaz’ın paylaştığı Amerikan yapımı Mistresses dizisinden uyarlama olan dizi 4 yakın arkadaşın sırlarla dolu hikayesini konu alıyordu. Ekran yolculuğu kısa olan Yalancılar ve Mumları dizisi yayınlanacak 5. Bölümüyle seyirciye veda edecek.

SON YAZ
son-yaz-final-mi-yapıyor

Yapımcılığını Q3 Medya’nın Senaryosunu Deniz Dargı, Cem Görgeç ile Cenk Boğatur’un kaleme aldığı Son yaz dizisi final yapıyor. Başrollerini Alperen Duymaz, Ali Atay, Birce Akalay ve Hafsanur Sancaktutan’ın paylaştığı Son Yaz Dizisi yayınlanacak 26. Son bölümüyle ekran yolculuğunu sonlandırıyor. Son Yaz dizisinin final yapacağı yapımcı şirket tarafından aşağıdaki açıklamayla duyuruldu.

Bir sabah güneşi ile Ege’de başlayan Son Yaz yolculuğumuz,
sizlerle gerçek bir evrene dönüşürken bizi her daim baş tacı ettiğiniz için teşekkür etmek istiyoruz. 26. bölüm itibarıyla hikayemizi sonlandırırken, hep güzel anılarınızda kalacağımıza eminiz.
Unutmayın anahtar hala saksının altında.
Selametle…

UZAK ŞEHRİN MASALI
uzak-şehrin-masalı-final-yaptı

FOX TV’nin yeni dizilerinden birisi olan Uzak Şehrin Masalı Pazar akşamları ekranlara geliyordu. Ancak bu hafta dizinin tutkunları yayın saatinde bir başka diziyi görünce dizinin bittiğini düşündüler. Kanaldan alınan bilgilere göre; Uzak Şehrin Masalı dizisi henüz final yapmadı, sadece yayın günü değişti. Uzak Şehrin Masalı dizisinin 5. Bölümüyle artık Perşembe akşamları yayınlanacağı bilgisi geçtiğimiz günlerde gelmişti. Ancak dizi gün değiştirse de beklentiyi karşılayamadığı için final yapmasına karar verildi.

Kanal D’nin Final Yapacak Diziler

SEVERSİN
SADAKATSİZ
final-yapacak-diziler-sadakatsiz-ne-zaman-bitecek

Kanal 7’nin Kore dizisi Doctor Foster uyarlaması Sadakatsiz de bu sezon Final Yapacak Diziler / bitecek diziler arasında yer aldı. 2021 sezonunda başlayan başrollerinde; Cansu Dere, Caner Cindoruk ve Melis Sezen gibi isimlerin yer aldığı Sadakatsiz dizisinin final yapacağı iddia edildi. Sadakatsiz ne zaman bitiyor? Dizinin oyuncusu Caner Cindoruk 52. bölümle ekrana gelen dizinin bu sezon biteceğini ve son 10 bölümün kaldığını ifade etmesi Sadakatsiz ‘in final yapacağı iddialarını doğruladığı olarak adlandırılmıştı.

BAHT OYUNU
baht-oyunu-final-mi-yapıyor

kanal D’nin Yaz Akşamlarında seyirci karşısına çıkardığı Romantik Komedi dizisi Baht Oyunu da final yapıyor. Ada ve Bora’nın çekişmeli aşk hikayesini ekranlara getiren Baht Oyunu dizisi 17. final bölümü ile ekran macerasını sonlandırıyor. Peki, Baht Oyunu neden final yapıyor? Yönetmenliğini Serdar Gözelekli’nin senaryosunu Erkan Birgören, Tuna Kıygı ve Fatih Enes Ömeroğlu’nun yazdığı dizinin düşük reytingler nedeniyle final kararı aldığı öne sürülüyor. Henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Baht Oyunu Final Fragmanı ( 17. Bölüm) Yayınlandı!

Kanal 7’nin Final Yapacak Dizileri

YEMİN
yemin-dizisi-ne-zaman-bitiyor

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Yemin dizisi hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Sevilerek izlenen dizinin yeni sezonu iptal edilerek final yapma kararı aldığı öğrenildi. Peki, Yemin dizisi bitiyor mu, final mi yapacak? Ne zaman ekranlara veda edecek? Hikâyesi Nazmiye Yılmaz’a ait olan diziyi Başak Yazı Odası kaleme alıyor. Edinilen bilgiye göre, Reyhan Pekar’ın yönettiği dizinin 4. Sezon çekimlerinin Mayıs ayında biteceği öğrenilirken dizinin Eylül ayına kadar süreceği final bölümünün ise, 2023 sezonunda Eylül ayında yayınlanacağı iddia edildi.

Star TV’nin Final Yapacak / Bitecek Dizileri

2021 sezonunda hemen hemen tüm dizileri için final kararı alan Star TV, yaz dizisi olarak başlayan Kazara Aşk dizisini de final yaptırıyor.

DUY BENİ
AH NEREDE

Yeşilçam’ın Unutulmaz Filmi Ah Nerede’ nin diziye uyarlanmış versiyonu olan Ah Nerede dizisi de 2022’de Final Yapacak diziler arasında yer aldı. Bir yaz dizisi olarak ekranlara gelen Ah Nerede beklenen reyting rakamlarına ulaşamadığı için yayınlanan 7. Bölümüyle 19 Ağustos 2022’de final yaptı.

ANNEMİZİ SAKLARKEN
annemizi-saklarken-neden-final-yapıyor

Star TV’de geçtiğimiz haftalarda başlayan başrollerini; Hande Doğandemir ve Kutsi’nin paylaştığı Annemizi Saklarken finale doğru gidiyor. Özgün bir hikayesi ve iyi oyunculuk performanslarının sergilenmesine reytinglerde bir türlü istenileni yakalayamayan Annemizi Saklarken dizisi için final çanlarının çaldığı çıkan haberler arasında yer alıyor. Annemizi Saklarken neden bitiyor? Başladığı günden itibaren düşük reytingler alan Annemizi Saklarken dizisinin 4. bölümüyle de hiçbir kategoride ilk 10 program arasına bile girememesi final nedeni olarak gösteriliyor. Dizi, Star TV’nin 2021 yılındaki şanssız dizileri arasında gösteriliyor.

SANA SÖZ
sana-söz-dizisi-final-mi-yapıyor

Yeni sezonun başlamasıyla birbirinden güçlü diziler televizyon ekranlarında boy göstermeye başladı. Hal böyle olunca da kanallar arası rekabette arttı. Kıyasıya rekabet ortamında bazı diziler tutunup yoluna tam gaz devam ederken ne yazık ki bazı diziler de reyting kurbanı olup final yapma kararı aldı. Star TV’de yayınlana Sana Söz dizisi de söz konusu dizilerden birisi oldu. Peki, Sana Söz ne zamana final yapacak? Başrollerini Erkan Petekkaya ve Nehir Erdoğan’ın paylaştığı sezona iddialı başlayan Sana Söz dizisi seyirci karşısında istediği başarıyı alamadı. Daha önce yayın günü iki defa değiştirilen dizi bekleneni karşılayamayınca kanal tarafından bitme kararı alındı. Gündemdeki olaylara dikkat çeken dizi, yayınlanacak 7. Bölümüyle izleyiciye veda edecek.

BENİM HAYATIM
benim-hayatım-dizisi-nerede-çekiliyor

Star TV’nin geçtiğimiz ay başlayan Benim Hayatım dizisinin final yapacağı konuşuluyor. Daha önce Yalancı, Ada Masalı, Elbet Bir Gün ve Dünya Hali dizilerinin bitmesinden sonra şimdi de bir projenin daha ekran macerası sona ereceği belirtiliyor. TV100 tarafından Başrollerini; Berfu Nilsu Aktaş, Savaş Özdemir ve Genco Özak’ın paylaştığı Benim Hayatım dizisinin biteceği iddia edildi. Bir süredir reyting listelerinde istediği sıralamayı alamayıp rakiplerinin gerisinde kalan Benim Hayatım dizisinin ekran yolculuğuna devam etmesi için yayın günü değişmişti. Benim Hayatım dizisinden final yapacağı ile ilgili şu an için yapımış resmi bir açıklama bulunmuyor.

ADA MASALI
ada-masalı-neden-final-yapıyor

Star TV’de Yaz Sezonunda izleyiciyle buluşan Romantik Komedi türündeki dizisi Ada Masalı dizisi ile ilgili final kararı geldi. Başrollerini; Alp Navruz ve Ayça Ayşin Turan’ın paylaştığı Ada Masalı dizisi her hafta Çarşamba akşamları Star TV’de seyirciyle buluşuyordu. Peki, Ada Masalı neden final yapıyor? Yayınlandığı günden bu yana ilgi gören Ada Masalı dizisinin final kararı almasında Star TV’de yeni başlayacak Annemizi Saklarken dizisinin seyirciyle buluşacak olduğu tahmin ediliyor. Ada Masalı Ne Zaman Final Yapacak? Ada Masalı final bölümü yayınlanacak 25. Bölümle 8 Aralık 2021 Çarşamba ekrana veda etmesi bekleniyor.

KAZARA AŞK
kazara-aşk-final-yapıyor-

Başrollerinde; Ümit Kantarcılar ve Sude Zülal Güler’in rol aldığı Kazara Aşk dizisi de 2022’de final yapacak diziler arasında yer alıyor. Peki, Kazara Aşk neden final yapıyor? Yaz sezonunda romantik komedi türünde seyirciyle buluşan sevilen Kazara Aşk dizisi, yaz sezonun kapanması ve yeni rakiplerinin sahneye girmesiyle reytinglerde geride kalmıştı. Dizinin final kararı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Kazara Aşk 30 Eylül’de yayınlanacak son bölümüyle final yapacak.

Kazara Aşk Final Bölümü ( 13. Bölüm) Fragmanı

Show TV’nin Final Yapacak / Bitecek Dizileri

AZİZ

Geçtiğimiz sezon ilgiyle takip edilen ve 2. Sezonda da seyirci karşısına geçmesi beklenen Aziz dizisi için final kararı alındı. Dizinin 2. Sezon senaryosunun beğenilmemesi üzerine kanal, yapımcı ve başrol oyuncularının arkasında durmadığı iddia edilen Aziz dizisin yeni sezon çekimlerinin yapılmayacağının açıklanmasından sonra dizinin başrol oyuncusu Murat Yıldırım’ın TRT 1’de yayınlanan Teşkilat dizisi kadrosunda yer aldığı açıklandı.

OĞLUM
oğlum-dizisi-final-yapıyor

Final Yapacak Diziler arasında Oğlum dizisi de var. Başrollerini Canan Ergüder, Timur Acar, Songül Öden, Nihal Yalçın ve Feyyaz Duman’ın paylaştığı Oğlum dizisinden kötü haber geldi. Show TV’nin 2022’de başlayan yeni dizisi Oğlum dizisinin final tarihi belli oldu. Oğlum ne zaman bitecek? Ülkemizin etkili oyunculuklarıyla hayranlık uyandıran 3 önemli kadın yıldızını buluşturan dizi yeni bir değişiklik olmazsa sezon sonunda ekrana veda edecek.

ÜÇ KURUŞ
2022-de-bitecek-diziler-üç-kuruş

Show TV ekranlarında izleyicilerle buluşan Üç Kuruş dizisinin son bölümü sonrasında dizi final mi yapmaya hazırlanıyor soruları sorulmaya başladı. Basında çıkan iddialara göre, ekran macerasında 18 haftayı geride bırakan Üç Kuruş dizisi 30 Mayıs’ta yayınlanacak 28. bölümü ile ekranlara veda edecek.

YALANCI
yalancı-dizisi-nerede-çekiliyor

Show TV’nin 2022 yeni uyarlama dizilerinden Yalancı dizisi final kararı aldı. Bir öğretmenin istemeden yaşadığı bir olayı ispat etmek için verdiği mücadeleyi konu alan Yalancı dizisi yayınlanacak 10. Bölümüyle ekranlara veda edeceği belirtiliyor. Peki, Yalancı dizisi neden bitiyor? Cuma akşamları ekrana gelen Yalancı dizisinin final nedeninin beklenen ilgiyi görememesi belirtiliyor. Daha önce de günü değiştirilen Yalancı dizisinin başrollerinde; Burçin Terzioğlu ve Salih Bademci yer alıyor.

İÇİMİZDEN BİRİ
Final Yapacak Diziler icimizden-biri-final-yapıyor

Show TV’nin yeni dizilerinden İçimizden Biri için final kararı geldi. Peki İçimizden Biri neden bitiyor? Yapımcılığını Süreç Filmin üstlendiği İçimizden Biri dizisi yeni gününde 4. Bölümü yayınlanmıştı. Ancak dizi günü değişmesin karşın reytinglerde istenilen sonucu almamış iki grupta da ilk 10 sıraya yerleşememişti. Hal böyle olunca kanal tarafından final kararı alındığı edinilen bilgiler arasında. Baş rollerini; Özge Yağız, Bora Akkaş, Mustafa Avkıran, Renan Bilek, Asuman Dabak ve Derya Alabora’nın paylaştığı yönetmenliğini Ersoy Güler’in yaptığı İçimizden Biri dizisi yayınlanacak 6. Bölümüyle final yapacak.

TRT 1 Final Yapacak / Bitecek Diziler

Uzun soluklu dizileriyle dikkatleri üzerine çeken TRT 1, bu sezon birçok kemikleşmiş dizisini bitirme kararı aldı.

SENİ KALBİME SAKLADIM
TAHTA MASA
BARBAROSLAR AKDENİZİN KILICI

Bu sezon dönem dizisi olarak ekranlara gelen Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi, beklenen ilgiyi görememe ve yüksek maliyetler nedeniyle final yapacağı öğrenildi.

MASUMLAR APARTMANI
masumlar-apartmanı-2022-de-final-yapacak-diziler

TRT 1 ekranlarının heyecanla takip edilen dizisi Masumlar Apartmanı’nın final yapacağı iddiası gündeme geldi. Başrollerinde Ezgi Mola, Merve Dizdar, Birkan Sokullu gibi isimlerin yer aldığı TRT1’in geçtiğimiz sezona damga vuran dizisi ekrana veda etmeye hazırlandığı belirtildi. Psikiyatrist Gülseren Buğdaycıolu’nun kitabından uyarlanan ve özellikle Safiye ile Gülben’in hikayeleri çok sevilen dizi bu sezon istediği reyting başarısını yakalamamasının final kararında etkili olduğu belirtiliyor. Masumlar Apartmanı ne zaman bitecek? Sevilen dizinin final tarihi ile ilgili henüz bir açıklama gelmezken bu tarihin sezon sonu olacağı tahmin ediliyor.

DÜNYA HALİ
dünya-hali-dizisi-neden-final-yapıyor

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Dünya Hali için final kararı verildi. Peki, Dünya Hali dizisi neden ve ne zaman final yapacak? Başrolde oynayan Caner Şahin, Pelin Abay, Ozan Çelik, Tolga Tekin, Hakan Emre Ünal ve Mert Denizmen gibi isimlerin yel aldığı Dünya Hali dizisinin son bölümündeki detay dikkat çekmişti.
Dizinin final yapma nedeni ise, sizlerin de tahmin edeceği gibi reytinglerinin düşük olması. Bu nedenle dizinin ekranlara veda etmesi beklentiler dahilindeydi. Yayınlanan 19. Bölümde de durum değişmediği için Dünya Hali dizisinin 15 Aralık 2021 tarihinde 20. bölümde final yapması bekleniyor.

BİR ZAMANLAR KIBRIS: ZAFERE DOĞRU
Final Yapacak Diziler bir-zamanlar-kıbrıs-final-mi-yapacak-neden-bitiyor

TRT 1’nin iki sevilen dizisi için final kararı alınması izleyenleri üzdü. Düşük reytinglerden dolayı komedi dram türündeki Dünya Hali dizisinin final kararı alınmasından sonra bir final haberi de geçen sezon ekranlara gelen Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinden geldi. Başrollerinde; Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun yer aldığı Bir Zamanlar Kıbrıs yayınlanacak 31. Bölümüyle final yapacak. Bir Zamanlar Kıbrıs neden bitiyor? Sevilen dönem dizisinin bitme kararında diğer diziler gibi düşük reyting rakamları olduğu belirtiliyor.

TV 8’in Final Yapacak / Bitecek Dizileri

ANNENİN SIRRIDIR ÇOCUK

TV 8’in 6 Nisan ‘da başlayan yeni dizisi Annenin Sırrıdır Çocuk için final kararı alındığı iddia edildi. Annenin Sırrıdır Çocuk neden bitiyor. Yayın hayatına Dizi reytinglere oldukça düşük bir sıralama ile başlayan dizinin, reytinglerde iyileşme olmaması nedeniyle final kararı alındı. Başrollerini; Engin Öztürk, İrem Helvacıoğlu, Selin Yeninci ve Ahmet Varlı’nın başrolde olduğu dizinin Haziran ayında final yapacağı öğrenildi.

KIRMIZI ODA
kırmızı-oda-ne-zaman-bitti

TV 8’in yayınlandığı günden bu yana büyük bir ilgiyle izlenen dizisi Kırmızı Oda, 18 Şubat 2022’de yayınlanan 64. Bölümüyle izleyicilerine veda etti. Hüznün ve sevincin bir arada yaşandığı Kırmızı Oda Finalinde dizinin fikir sahibi Psikiyatrist Gülseren Budayıcı konuk olurken, Doktorun sekreteri Tuna dünya evine girdi. Kırmızı Oda final yapmasının nedeni olarak son dönemlerde eski ilginin olmaması ve düşük reytingler gösterildi. Öte yandan dizi final yapsa da doktor Manolya Masumlar Apartmanı dizisinde seyirci karşısına çıkmaya devam ediyor.

Yayın Günü Değişen Diziler

Bazı dizilerin final yapmasından önce kanallar ve yapımcılar tarafından bir sans daha verilerek yayın günü değişiyor. Söz konusu diziler bu değişikliğe rağmen yine de istenen izlenme oranlarına ulaşamıyorsa beklenen son gerçekleşiyor ve dizi kısa bir süre içerisinde ekran hayatına veda etmek zorunda kalıyor. Günü değişen dizileri bu başlık altında bulabilirsiniz.

BENİM HAYATIM

benim-hayatım-dizisi-final-mi-yaptı

Star TV’de geçtiğimiz ay başlayan başrollerini; Savaş Özdemir, Genco Özak ve Nilsu Berfin Aktaş’ın paylaştığı Benim Hayatım dizisinin yayın günü değişti. Daha önce Pazar akşamları ekranlara gelen dizi Teşkilat ve Yargı gibi dizilerin karşısında yer edinememişti. Dizinin bu durumunu düzelmek amacıyla yayın saatinde değişikliğe gidildiği belirtildi. Bu değişiklikle yapımcılığını Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın senaristi Bahadır Özdener’in üstlendiği Benim Hayatım dizisi, 25 Kasım Perşembe tarihinden itibaren her Perşembe izleyicisiyle buluşacak.

Final Yapması Muhtemel Diziler

Yaz sezonunda yayınlanan dizilerin ömürleri genellikle uzun olmuyor. Daha çok romantik komedi türünde olan bu diziler yaz dizileri gibi kısa soluklu oluyor. Söz konusu dizilerden bazıları çok beğenildiği için Kış sezonunda da devam etseler de hikayenin bir yerde tıkanmasıyla final kararı alınabilir. İşte bu sezon final yapması beklenen diziler.

ADA MASALI

Final Yapacak Diziler ada-masalı-final-mi-yapıyor

AŞK MANTIK İNTİKAM

aşk-mantık-intikam-final-mi-yapıyor

Hemen her gün pek çok diziyle ilgili final haberleri gelirken düşük izlenme oranları nedeniyle final yapması muhtemel olan dizileri bu başlığımız altından takip edebilirsiniz.

  • Ada Masalı
  • Aşk Mantık İntikam

BU YAZILAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu Sezon O Diziler Yok!

Yılın Sonu Gelmeden Diziler Final Yapmaya Başladı

Diziler Ne Zaman Bitecek?

Final Yapacak Diziler Listesi

Erken Final Yapan Diziler

2023 Sezonunda Fox, Atv, Kanal d, TRT ve Show TV’de Erken Final Yapacak Diziler Belli Oldu

2024 Sezonunda Bitecek Diziler Belli Oldu!

Bir Cevap Yazın