2021'in En İyi Türk Dizileri Açıklandı! İMDb'ye Göre Popüler 7 Dizi Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

İMDb 2021’in En İyi Dizilerini Açıkladı!

2021'in-En-İyi-Türk-Dizileri

İMDb Verilerine Göre 2021’in En İyi Türk Dizileri

Kısa bir süre önce bitirdiğimiz 2021 yılının “En”leri açıklanmaya devam ediyor. 2021’in En İyi Türk Dizileri kategorisi de bunlardan birisi. Her yıl Türk Televizyon kanallarında sayısız dizi izleyici karşısına çıkıyor. Ancak bunlardan birçoğu da kısa süre içerisinde final yapıyor. İşte kıyasıya rekabetin sürdüğü 2021 sezonunda yayınlanan ve reyting rekoru kıran En iyi 7 Türk dizisi ve IMDB’ye göre 2021’in en iyi yerli dizileri!

7 – KADERİMİN OYUNU (İMDb 6.1)

kaderimin-oyunu-2021-en-iyi-türk-dizilerinden

Yılın sonlarına doğru (Aralık 2021) ekranlara gelen Star TV’nin yeni sezon dizisi Kaderimin Oyunu İMDb’de 6.1’lik puanla en iyi Türk Dizileri arasında 7. Sırada yer aldı. Başrollerini; Akın Akınözü, Öykü Karayeli Sarp Apak ve Meriç Aral’ın paylaştığı dizi, Asiye’nin çocukları için verdiği mücadele sırasında karşısına çıkan Mahir ile hayatının nasıl değiştiği konu alıyor.

6 – ÜÇ KURUŞ (İMDb 7.2)

üç-kuruş-dizisi-en-yi-türk-dizisi-oldu

Show TV’nin sevilen dizisi Çukur’un yerine yayınladığı Kasım 2021’den itibaren ekranlara gelen Üç Kuruş dizisi ilk bölümden itibaren büyük beğeni kazanmıştı. İMDb’de 7,2’lik puana sahip olan ve en iyi diziler arasında 6. Sırada yer alan Üç Kuruş dizisinin oyuncu kadrosunda; Uraz Kaygılaroğlu, Ekin Koç ve Nesrin Cavadzade yer alıyor. Dizi, Çıngıraklı’nın “koruyucusu” konumundaki mafya lideri Kartal (Uraz Kaygılaroğlu) ile Organize Büro’nun gözü kara komiseri Efe (Ekin Koç) arasındaki kovalamaca bir cinayet vakasıyla ters yüz olma hikayesini konu alıyor.

5 – TEŞKİLAT (İMDb 7.0)

teşkilat-en-iyi-türk-dizileri-2021-de-5-oldu

IMDb verilerine göre, 2021’in En İyi Türk Dizileri arasında 5. Sırada 7,0’lik puanla TRT 1 ekranlarında yayınlanan İstihbarat Aksiyon dizisi Teşkilat yer alıyor. Ülkesi için kendi hayatlarından vazgeçip kalabalıkların içinde görünmez olmaları gereken bir görevi kabul ederek, “yer altına” inen yedi vatan sevdalısının hikâyesini anlatan dizinin başrollerinde; Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal Yurtcu, Mesut Akusta ve Gürkan Uygun gibi pek çok değerli oyuncu yer alıyor.

4 – ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU

alpaslan-büyük-selçuklu-en-iyi-diziler-arasında

TRT 1′ in tarih türündeki dönem dizisi Alpaslan Büyük Selçuklu 8,1’lik İMdb puanı ile 2021 en iyi diziler listesinde 4. Sırada yer aldı. Başrollerini; Barış Arduç, Fahriye Evcen ve Mehmet Özgül’ün paylaştığı destansı bir yolculuğun kapılarını açan dizi, özellikle tarih konulu diziler sevenler için biçilmiş kaftan.

3 – MAHKUM (İMDb 8,4)

mahkum-dizisi-en-iyi-dizilerden-oldu

Güney Kore yapımı Innocent Defendant Kore Dizisinden uyarlanan Mahkum dizisi yılın son günlerine doğru yayınlanmasına rağmen yoğun ilgi gördü. Dizi, İMDb’de 8.4 puan alarak en iyi diziler arasında 3. Sırada yer aldı. İlk bölümü ile en çok izlene diziler arasında yer etmeyi başaran reyting rekortmeni Mahkum dizisi; idealist bir savcının bir sabah uyandığında kendisini hiçbir şey hatırlamadan hapiste bulmasıyla başlayan olayları konu alıyor.

2 – SEN ÇAL KAPIMI (İMDb 7.5)

sen-çal-kapımı-2021-in-en-iyi-dizisi-oldu

2020 yapımı Fox TV ekranlarında yayınlanan yaz dizisi Sen Çal Kapımı yayınlandığı ilk günden itibaren izleyicilerden tam not almıştı. 85 farklı ülkede yayınlanan dizinin başrollerini; Hande Erçel ve Kerem Bursin paylaşıyordu.

1 – YARGI (İMDB 8,8)

yargı-dizisi-en-iyi-türk-dizisi-oldu

Kanal D ekranlarında yayınlanan Hukuk dizisi Yargı 2021 yılının en iyi Türk dizisi olarak 1. Sırada yer aldı. 8,8’lik İMDb puanına sahip olan Yargı dizideki karakterler ve replikler hafızalara kazında. Başrollerini; Kaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz, Uğur Polat ve Hüseyin Avni Danyal gibi başarılı oyuncuların paylaştığı Yargı dizisi; bir cinayet vakası ile yolları kesişen Savcı Ilgaz (Kaan Urgancıoğlu) ile Avukat Ceylin’in (Pınar Deniz) hikayesini anlatıyor. İdealist bir savcı olan Ilgaz ile kural tanımayan gözü pek avukat Ceylin, zıt karakterlerin çekimini çekişmeli ilişkisini ele alıyor.

Bir Cevap Yazın