2019'un En İyi Türk Filmleri Belli Oldu! İşte Geçen Yılın En Çok İzlenenleri Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

2019’un En İyi Türk Filmleri Belli Oldu! İşte En Çok İzlenenler

en-iyi-türk-filmleri-2019

2019’un En İyi Türk Filmleri Belli Oldu!

Geçtiğimiz yılın sona erip yeni yılın kendisini göstermeye başladığı 2020’nin ilk günlerinde 2019’un En İyi Türk Filmleri de belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün verilerine göre, 2019 yılında gösterime giren yerli filmler arasında yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in üstlendiği başrollerinde; Aras Bulut İynemli’nin rol aldığı “7.Koğuştaki Mucize” filmi 5.3 milyon kişi tarafından izlenerek 2019 yılının en çok izlenen Türk filmi oldu. Kurumun açıkladığı verilere göre, 2019 yılında en çok seyredilen filmlerinden 6’sını yerli filmler oluşturdu. İşte 2019 Türk Filmleri ile 2019’un en çok izlenen 10 filmi, en çok izlenen Türk Filmleri 2019 ve 2019’un En İyi Yerli Filmleri.

2019’un En Çok İzlenen 10 Filmi

Geçtiğimiz yıl da diğer yıllarda olduğu gibi birçok film gösterime girdi. Bu filmlerden bazıları daha ilk günlerden yüksek gösterim alıp yapımcılarını sevindirirken bazıları da beklenen başarıyı gösteremedi. Filmlerin gösterim sayılarını resmi olarak açıklayan Kültür Bakanlığına bağlı bir kurum olan Sinema Genel Müdürlüğü 2019’un en çok izlenen 10 filmini açıkladı. Bu verilere göre, gişede yüz güldüren en çok izlenen 10 filmden 6’sı yerli (Türk) yapım filmler olurken, 4 tanesi de yabancı yapım filmler oldu. İşte 2019’un en çok izlenen 10 filmi.

  1. 7. Koğuştaki Mucize;
  2. Recep İvedik 6
  3. Organize İşler Sazan Sarmalı
  4. Avangers Endgame
  5. Kral Şakir Korsanlar Diyarı; çizgi film türünde olan film 2.1 milyon gösterim olarak 2. Sırada yer aldı.
  6. Joker
  7. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu
  8. Muzice 2 Aşk
  9. Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw
  10. Karlar Ülkesi II

İşte 2019 Yılının En Çok İzlenenleri (Geçen Yıl)

1 – 7. KOĞUŞTAKİ MUCİZE

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı baş rolünde Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Yurdaer Okur ve Sarp Akkaya’nın paylaştığı Türk yapımı dram türündeki 7. Koğuştaki Mucize filmi, toplamda 5.3 milyon kişi tarafından seyredilerek 2019’un en çok izlenen filmi oldu. 11 Ekim 2019 tarihinde vizyona giren filmin tüm hasılatı 89.590.178 TL olarak açıklandı.

7. Koğuştaki Mucize Filminin Konusu;

7 koğuştaki-mucize

Gösterime girdiği ilk günden itibaren büyük izlenme oranına sahip olan 2019 en iyi Türk Filmleri listesinde 1. Sırada yer alan 7. Koğuştaki Mucize filminin konusu da hayli ilgi çekici. 1983 yılında Ege’nin bir kasabasında geçen hikayede, bölgede sıkıyönetim komutanı olarak görev yapan komutanın kızı ölür. Bu ölümden kızı ve babaannesiyle birlikte yaşayan zeka yaşı 11 olan Memo sorumlu tutulur. Herkes Memo’nun suçsuz olduğunu kanıtlamak için seferber olsa da karar idamdır. İzlerken gözyaşlarına boğulacağınız filmde Aras Bulut İynemli’nin oyunculuk başarısı dikkat çekiyor.

7. Koğuştaki Mucize Fragman

2 – RECEP İVEDİK 6

Recep İvedik serisinin 6. Filmi olan baş rolünde Şahan Gökbakar ve Nurullah Çelebi’nin rol adlığı Türk yapımı komedi filmi Recek İvedik 6, 2019’un en fazla izlenen 2. Filmi oldu. Recep İvedik 6 filmi 3.9 milyon kişi tarafından izlendi. 08 Kasım 2019 tarihinde vizyona giren filmin tüm hasılatı 67.654.631 TL olarak açıklandı.

Recep İvedik 6 Konusu

recep-ivedik-6-filmi

2019 yılının en çok merak edilen ve sabırsızlıkla beklenen Türk filmlerinden birisi olan Recep İvedik serisi yılın en çok izlenen 2. Filmlerinden birisi oldu. Filmin konusuna gelince, Recep İvedik kapıya gelen postacının verdiği zarfla oldukça heyecanlanır. Konya’da düzenlenen Kuru Fasulye Festivalinden gelen davetiye sonrasında en yakın arkadaşı Nurullah’ı yanına alarak yola çıkan Recep İvedik’in planları istediği gibi gitmez. Seyehat acentesinin yaptığı bir hata sonrasında kahramanlarımız kendilerini Konya’da değil Kenya’da bulurlar.

Recep İvedik 6 Fragmanı

3 – ORGANİZE İŞLER SAZAN SARMALI

Organize İşler filmin devamı niteliğinde olan film, yine Asım Noyan ve çetesinin yaşadığı olayları beyaz perdede izleyiciyle buluşturuyor. 2019 yılının en fazla seyredilen 3. Filmi olan Organize İşler Sazan Sarmalı’nın oyuncu kadrosunda yer alan Kıvanç Tatlıtuğ’u daha önce hiç bu karakterde izlememişsinizdir. Tatlıtuğ, filmde sergilediği başarılı performansıyla seyirciden tam not alıyor. 01/02/2019 tarihinde vizyona giren Organize İşler Sazan Sarmalı 3.5 milyon kişi tarafından izlendi. Filmin gişedeki hasılatı ise, 54.842.530 TL.

Organize İşler Sazan Sarmalı Konusu

organize-işler-sazan-sarmalı-filmi

Asım Noyan yıllardır söylediği yalanlar ve çevirdiği oyunlarla insanları dolandırmaya devam etmektedir. Onun bu yanından dolayı kızı babasıyla uzun zamandır görüşmemektedir. Kimsenin yakalayamadığı Noyan bu kez “Sazan Sarmalı” adı verilen bir üçkağıtçılık çetesiyle karşı karşıya gelir. Her anı komedi içeren film size eğlenceli vakit geçirtecektir. Film gösterime girdiği ilk hafta bir ilke imza attı. Sazan Sarmalı daha gösterimdeyken Netflix platformunda yayınlanarak aynı anda daha geniş izleyici kitlesine ulaştı.

Organize İşler Sazan Sarmalı Fragman

4 – KRAL ŞAKİR KORSANLAR DİYARI

Çocuk izleyicilerin izlemekten büyük keyif aldığı çizgi film Kral Şakir Korsanlar Diyarında filmi, yılın en çok izlenen 4. Türk Filmi oldu. 04/10/2019 tarihinde gösterime giren film 2.4 milyon izlenirken, toplam hasılatı 44.824.606 TL olarak açıklandı.

Kral Şakir Korsanlar Diyarında Filmi Konusu

Tarih öncesinden gelen dev bir yaratık, okyanusun en derin yerinden çıkarak şehre yaklaşmaya başlar. Canavarı yenebilecek tek güç ise, altın bir savaş topudur. Şakir ve ailesi bu topu bulmak için yola çıkar, ancak işler bekledikleri gibi gitmez. Kahramanlarımız Bermuda Şeytan Üçgenindeki gizemli bir kürenin içine hapsolup kalırlar.

Kral Şakir Korsanlar Diyarında Fragman

5 – CEP HERKÜLÜ: NAİM SÜLEYMANOĞLU

Gösterime girdiği yıl büyük ses getiren Ayla ve Müslüm filmlerinin yapımcısı Mustafa Uslu’nun hayata geçirdiği biyografik film Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu filmi en çok izlenen filmler arasında 5. Sırada yer aldı. 22 / 11 /2019 tarihinde gösterime giren film 1.7 milyon kişi tarafından izlenirken, toplam gişe hasılatı 30.674.959 TL olarak açıklandı.

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu Filmi Konusu

cep-herkülü-naim-süleymanoğlu-filmi

3 defa Olimpiyat Altın Madalya sahibi olan ve geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden ünlü Halter Şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun hayat hikayesini konu alan Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu Filmi, Süleymanoğlu’nun Bulgaristan günlerinden Türkiye’ye gelişine kadar geçen süreci anlatıyor. Filmde ünlü haltercinin sadece başarıları değil, aynı zamanda Bulgaristan’da ailesinin ve Türk haklının karşılaştıkları muameleler yoğun bir şekilde işleniyor.

Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu Filmi Fragmanı

6 – MUCİZE 2 AŞK

Mahsun Kırmızıgül’ün 2015 yılında seyirciyle buluşturduğu Mucize Aşk filmin devamı niteliğinde olan Mucize 2 Aşk filmi, 06/12/2019 tarihinde gösterime girerek 1.7 milyon kişi tarafından izlendi. Filmin gişe hasılatı ise, 31.156.905 Tl olarak açıklandı.

mucize-2-aşk-filmi

Mucize 2 Aşk Filmi Konusu

Serinin ilk filminde köyde büyük sıkıntılar yaşayan Aziz ve Mızgin çifti için yaşamak oldukça zordur. Ön yargıların hüküm sürüdüğü dünyada hor görülen Aziz karısına deli gibi aşıktır. Bu nedenle kendisinde bulunan kusurları ve engelleri ortadan kaldırmak için mücadele etmeye karar verir. Kimi zaman güldüren kimi zamanda hüzünlendiren film 2019’un izlemesi tavsiye edilen yerli film listelerinde ilk sıralarda yer almaktadır.

Mucize 2 Aşk Fragman

7 – CAN DOSTLAR

Parklarını Kötü Kazım’ın elinden almak için bir araya gelen mahalleli bir grup çocuğun hikayesini konu alan Can Dostlar filmi 18 /01/2019 tarihinde gösterime girmiştir. 1.2 milyon kişi tarafından izlenen film 15.749.173 TL hasılat elde etmiştir.

can-dostlar-filmi

Can Dostlar Filmi Konusu

Parklarını Kötü Kazım’ın elinden almak için bir araya gelen mahalleli bir grup çocuğun hikayesi konu alan film, akıllı telefon çağında yaşayan sosyal medyanın esir aldığı çocukların yeniden parkta oyanmaya başlamalarını anlatır.

Can Dostlar Filmi Fragman

8 – RAFADAN TAYFA 2: GÖBEKLİTEPE

Rafadan Tayfa çizgi filminin 2. Serisinde kahramanlarımızdan Akın, Göbeklitepe’nin keşfiyle gözlerin Göbeklitepe’ye çevrildiği bir dönemde Şanlıurfa’da yaşayan arkadaşı Veysi’den gizemli bir paket alır. 27 /12 / 2019 tarihinde gösterime giren film, 1. 8 kişi tarafından izlenmiş ve 31.648.262 TL hasılat elde etmiştir.

rafadan-tayfa-2-göbeklitepe

Rafadan Tayfa 2: Göbeklitepe Konusu

Göbeklitepe’nin keşfinden sonra yapılan kazılar, tüm dünyada büyük bir heyecana neden olurken Akın, Şanlıurfa’da yaşayan arkadaşı Veysi’den gizemli bir paket alır.

Rafadan Tayfa 2: Göbeklitepe Fragmanı

9 – ÇİÇERO

Bir zamanların fenomen dizisi Behzat Ç. dizisinden tanıdığımız Erdal Beşikçioğlu’nun başrolünde oynadığı Çiçero filmi 18/01/2019 tarihinde gösterime girmiştir. 986 bin izleyici tarafından seyredilen filmin hasılatı 11.018.797 TL olarak açıklanmıştır.

en popüler filmler cicero-filmi

Çiçero Filmi Konusu

2. Dünya savaşının adeta kaderini değiştiren ve Almanya’nın hüsrana uğratılmasında etkisi olan Çiçero adındaki casusun bu süreçte yaşadıklarını konu alır.

Çiçero Fragman

10 – CİNAYET SÜSÜ

Ölümlü Dünya adlı ilk filmiyle “En İyi Komedi Filmleri” listesinde ilk sırada yer alan oyuncu yönetmen Ali Atay’ın 2019 yılında beyaz perdeye çıkardığı Cinayet Süsü filmi, 25 / 10 / 2019 tarihinde gösterime girmiş olup, 823 Bin kişi tarafından izlenmiş ve 15.967.404 TL hasılat yapmıştır.

cinayet-süsü-filmi en güzel türk filmleri

Cinayet Süsü Filmi Konusu

Oyuncu kadrosunda; Uğur Yücel, Binnur Kaya, Cengiz Bozkurt, Feyyaz Yiğit, Mert Denizmen ve Mehmet Özgür’ün yer aldığı Cinayet Süsü Filmi; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerinin trajikomik hikayesini konu alıyor. Ekip günün birinde oldukça ilginç bir cinayetle karşılaşır. Kahramanlarımız olaya el koyar ancak ekibin elinde hiçbir bilgi yoktur ve cinayetleri çözememektedirler. Telaş ve baskı içerisinde olan ekibin başına rehberlik için Dizdar Koşu isminde ABD’li bir suç uzmanı atanır. Her sahnesiyle sizleri kahkahaya boğacak Cinayet Süsü adlı filmi mutlaka izlenmesi gereken filmler listesine almanızı öneririz.

Cinayet Süsü Filmi Fragman

11 – KARAKOMİK FİLMLER / 2 ARADA

2019 yılının en çok merak edilen filmlerinden birisi olan yönetmenliğini ve yapımcılığını Cem Yılmaz’ın yaptığı Karakomik Filmler: 2 Arada filmi 18 /10 /2019 tarihinde gösterime girmiştir. Film diğer Cem Yılmaz filmlerine göre beklenen ilgiyi görememiş gişede 700 bin kişi tarafından izlenip, 13.390.936 TL hasılat yapmıştır.

Karakomik Filmler 2 Arada Filmi Konusu

en iyi türk filmleri listesi karakomik-filmler-kacamak-filmi

Ünlü oyuncu, senarist, yönetmen Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği Karakomik Filmler, klasik Cem Yılmaz filmlerinden oldukça farklı bir yapıda karşımıza çıkıyor. İki farklı bölümden oluşan ve biri biri ardına gösterilen filmin ilk bölümünde İDO Feribotunda garson olarak görev yapan Ayzek’in hikayesi konu alırken, ikinci bölümde bir hafta sonu kaçamağı yapmak isteyen 4 arkadaşın başına gelenler anlatılıyor.

Karakomik Filmler 2 Arada Fragman

12 – ÖLDÜR BENİ SEVGİLİM

2019 yılının dikkat çeken En İyi Türk Filmleri arasında karşımıza çıkan “Öldür Beni Sevgilim” filmi 10/03/2019 tarihinde gösterime girmiştir. Gişe de beklenen başarıyı gösteremeyen film 669 Bin kişi tarafından izlenmiş, 9.801.558 TL hasılat elde etmiştir.

Öldür Beni Sevgilim Filmi Konusu

Oyuncu kadrosunda ünlü şarkıcı Murat Boz (Okan) ve Seda Bakan’ın (Demet) rol aldığı Öldür Beni Sevgilim Filmi, hiç ummadıkları bir anda kendilerine piyangodan 5 milyon TL çıkmasıyla birbirlerini öldürmeye karar veren iki sevgilinin başından geçen komik olayları konu alıyor.

Öldür Beni Sevgilim Fragman

13 – TÜRK İŞİ DONDURMA

Tarih ve savaş türünde 2019 yılının En iyi Türk Filmi olarak gösterilen Türk İşi Dondurma filmi 15 / 03 / 2019 tarihinde gösterime girmiştir. Ortalama 572 Bin kişi tarafından izlenen film, 7.845.651 TL hasılat elde etmiştir.

Türk İşi Dondurma Filminin Konusu

Türk İşi Dondurma Filmi, Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya’da yaşayan iki Türk gencinin, ülkeleri için verdikleri büyük mücadeleyi konu alır. Avustralya’da geçimini devecilik ve dondurma satarak sağlayan Deveci Ali (Erkan Kolçak Köstendil ile Dondurmacı Mehmet ( Ali Atay) ülkelerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya’da verirler. Ali ile Mehmet, 1915 yılında memleketlerinde savaş çıkması üzerine Çanakkale’de cepheye gitmek isterler ancak onlara izin verilmez. Bu esnada yaşadıkları Avustralya’da Türklere karşı yapılan propagandayı gören gençler, ülkelerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya’da vermeye karar verirler.

Türk İşi Dondurma Filmi Fragman

14 – AYKUT ENİŞTE

Bir zamanların popüler video uygulaması Vine’dan tanıdığımız Cem Gelinoğlu’nun 24 / 05 / 19 tarihinde vizyona giren filmi Aykut Enişte, 567 Bin kişi tarafından izlenip 7.773.104 TL gişe hasılatı yapmıştır.

Aykut Enişte Filminin Konusu

Yalnızlıktan şikayet eden ve aile özlemi çeken Aykut’un hikayesinin anlatıldığı filmde, sevgilisiyle evlilik planı yapan Aykut’un düğüne bir hafta kala dükkanın soyulmasıyla hayatında yaşadığı değişiklikle başına gelen komik olayları konu alıyor. Daha önce Ali Kundilli ve Şansımı Seveyim filmleriyle başarılı bir grafik sergileyen Cem Gelinoğlu Aykut Enişte filmi ile de izleyiciden tam not aldı.

Aykut Enişte Filmi Fragman

15 – BİR AŞK İKİ HAYAT

2019 yılının En İyi Türk Filmleri listemizde Yönetmenliğini Ali Bilgin’in yaptığı 29 Ocak 2019’da gösterime giren baş rollerinde; Engin Akyürek ve Bergüzar Korel’in oynadığı Bir Aşk İki Hayat Filmi En Güzel Türk Filmleri arasında yer alıyor. Film 523 Bin kişi tarafından izlenip 8.075.358 TL hasılat yapmıştır.

bir-aşk-iki-hayat-filmi en iyi türk filmleri

Bir Aşk İki Hayat Filmi Konusu

Konusuyla dikkatleri üzerine çeken Bir Aşk İki Hayat Filmi, basit bir konu hakkında yaptığı tercihlerle farklı yönlere savrulan bir adamın hikayesini anlatıyor.

Bir Aşk İki Hayat Filmi Fragmanı

16 – AMAN REİS DUYMASIN

2019 yılının sonlarına doğru gösterime giren fenomen televizyon dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin karakterlerinin yer aldığı Aman Reis Duymasın Filmi, orijinal dizinin aksine komedi filmi olarak karşımıza çıkıyor. 13 Aralık 2019 tarihinde gösterime giren film, 375 Bin kişi tarafından izlenip, 6.829.375 TL hasılat yapmıştır.

Aman Reis Duymasın Filmi Konusu

EDHO karakterlerinin yer aldığı Aman Reis Duymasın filmi aslında dizideki Reis karakterine bir gönderme niteliğindedir. EDHO’nun karakterleri Reis’den gizlice eşlerini de alarak tatile çıkarlar. Ancak talihsizlikler kahramanlarımızın peşini bırakmaz. Daha deniz otobüsünden iner inmez başlayan talihsizlikler tüm tatil boyunca devam eder. Ve sonunda kahramanlarımızın korktukları başlarına gelir ve Hızır Reis’in her şeyden haberi olur.

Aman Resi Duymasın Filmi Fragman

Kaynak: İçerik Hazırlanırken Box Office Türkiye verilerinden yararlanılmıştır.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mucize Doktor’a Konuk Oyuncular Geliyor!

Dünyada Büyük İlgi Gören Doktor Dizisi Türkiye’ye Uyarlanıyor

2017’nin En Çok İzlenen Hint Dizileri

2022’de Vizyona Giren En İyi Türk Filmleri

Bir Cevap Yazın